6 Şubat 2012 Pazartesi

çilek rüyası

Cuma akşamı herşey bizim için çok normaldi, aksiyon falan olmadı. Berk normal vakitte uyudu, biz de Yalan Dünya'yı ve Beyaz Show' u izledik, çok eğlendik, çok güldük.

Cumartesi sabaha karşı ağlayan Berk sesine koştum, rüya görüyordu. Çileklelim çileklelim diye ağlıyordu, başıma gelecekleri bilmeden gülümsedim, rüyasında çilek görüyordu.

Hamile arkadaşlarımdan özür dileyerek postu yazmaya devam ediyorum...



Sabah oldu, uyandık. Annee, çilek val mı dedi. Çilekli süt var dedim. Hayıl ben çilek istiyolum dedi ve yutkundu. Hani birşeye özenince yutkunuruz ya ,öyle. Anneciğim şimdi çilek mevsimi değil. Sadece sütü var dedim. Tamam dedi. Oh ikna oldu, sanıyordum.

Güzel bir kahvaltı yaptık, sorunsuz, ye hadi demeden, sütünü içti, yumurtasını yedi, hatta ikiletmeden kırmızı çayını ( ıhlamur, mercanköşk, tarçın, nar çiçeği karışımı) içti. Allahım şükür diyordum, sebebi belli oldu.

Anne bak seni hiç üzmedim, memeğimi yedim, bana çilek yapal mısın ?
(İç ses; demek bilerek üzüyor, iç ses; kıyamam ya ) Annem, ben çilek yapamam, çilek ağaçta yetişir ama yazın çıkar.

Anneee, yolur bi tane söz bi tane yicem, nolur çilek yap.Gözünden yaşlar akarak, ama şımarıkça yaşlar değil, masum, gerçek yaşlar. Talife bak bulda. ( bilgisayarı gösteriyor, oradan tarif bakıyorum bazen,onu kastediyor)

Annem yapamam, tarifi yok çileğin. O an aklıma geldi, boonyfood. Hemen açtım fakat not var, çilek mevsimi olmadığında yerine başka meyve gönderilecek. Az biraz salaklık olduğundan bende, bir de beraber baktık, gördü orada da çilekleri.

Annee, palan yoksa al bunlalı (kumbarasını getirdi) Kıyamam annem, param var ama çilek satılmıyor. O kadar içten, masumca çilek istiyor, benim içim eriyor.

O an aklıma geldi, haftaiçi migrosta görmüştüm. Hormonlu çilekleri. Kim alır bunları be, pasta bile yapılmaz demiştim. Murat'ı aradık, eğer varsa hala al ne olursun diye.

İkna ettim Berk'i, eğer varsa alacak baban ama bulamayabilir üzülmek yok dedim.Bu arada vücudum fena halde kırık, grip alametleri gösteriyorum. Uzandım, Berk de uzanarak tv izliyor. Arada bahsettiğim setten oyunlar oynadık, zaman geçirdik. Bu set günü kurtardı yeminle.

Yarım saat sonra kapı çaldı, annemler. Melis, yılbaşı kartı yapmış bizlere, anca geldi postayla, kıyamam güzelim benim, kalpler yapmış, isimlerimizi yazmış.Duygulandım, halasının ilkgözağrısı.

Kapı çalınca heyecan yapan Berk, ananesi ile dedesini görünce çok bozuldu,çünkü çilek getirecek babasını bekliyordu. Annemler de haline üzüldüler, bir de benim halim yok diye, hadi sen de bizle pazara gel,dediler. İkna oldu Berk. İlk kez pazara gitti, üstelik yürüyerek, kucak bile istememiş giderken,dönerken yorulduğundan biraz almış kucağına annem.

Tüm pazar çilek sormuş, tezgahlara. Olmadığına ikna olmuş. Sonra markete girmişler, market sahibi ikna etmiş Berk'i. Çilekli yoğurda fit olmuş. Şükür.


Pazar günü daha iyiydim, Berk ananeyi bırakır mı, yine orada kaldı. Sabah gittik almaya, ben uzak durmaya çalıştıkça o bana yapışıyor. Geçmemiştir inşallah diyoruz. Ha bu arada arkadaşı, suçiçeği değilmiş, alerjiymiş. Çok şükür atlattık.



Pazar hava çok güzeldi, Berk ısrarla Kipa,Kipa Kipa dedi. Gittik. Oynadı, atladı, zıpladı. Esra teyzesinin ricasıyla, adam gibi dondurma yedi :) Can'ın sana selamı var dedim:) Murat ben size karışmıyorum, hasta olursanız dedi. Aman be, zaten hasta olup duruyor, bu kez de sevdiği birşey yüzünden olsun dedim. O da yedi, ben de yedim. Çivi çiviyi söker hesabı.

Akşam kek ve poğaça yaptım,arkadaşlarıma bile getirdim.İlerliyorum,gururluyum:) Murat hala kurabiye diyor, gözümü kararttım, yapacağım.

Ha bu arada, çileği merak edenler için; mutlu son:) Murat migrostan, hormonlu çilekleri bulmuş, bizden başka alan oldu mu acep ? Hamile arkadaşlarımdan tekrar tekrar özür dilerim, bu fotoğraf neden hormonlu çileği yedirdiğimi özetliyordur sanırım.






35 yorum:

  1. Ah Nilim ben kıyamam buna ya, çok sevindim mutlu sona ayrıca hiç üzülme çilek hormon tutmayan bir meyve diye okumuştum, elbet bu mevsimde yetiştirmek için tarım ilaçları kullanılıyordur ama hormon olmazmış asla.
    Dondurma da afiyet bal şeker olsun, sakınan göze çöp batıyor, iyi etmişsin boşver.
    Çilek yapal mısın lafına çok güldüm yine, bayılıyorum ben bu çocuğun diline :)
    Sana da çok geçmiş olsun, dikkat et canım kendine.

    YanıtlaSil
  2. Bulmuşsunuz ya çok sevindim. Ben kıyamadım okuyunca sen nasıl kıyarsın tabi için ezilmiştir tatlım benim. Ama Esra haklı endişelenme çilekte genelde bizim kanserojen diye bildiğimiz hormonlar kullanılmaz çünkü meyveye zararı faydasından çoktur. O çilekler olsa olsa yazdan stoklanmıştır ya da buralarda ısıtmalı sera ortamında yetişmiştir. Pek tatsızdır ayrı. Ayrıca şaşkın arkadaşım benim çilek ağaçta olmaz :))) Yerde olur, karpuz gibi :) Üstüne de siyah örtü örterler hatta taş çatlasın 20 cm kadar yükselir (peyzajcıyım ama ziraat konusunda da ahkam keserim yani).
    Anne bana çilek yap repliğini herkeslere anlatıcam çok tatlı çocuk bu Berk :)) Yerim ben onu, onun çilekleri yediği gibi :)

    YanıtlaSil
  3. Bu arada sana da çok geçmiş olsun. Daha iyisindir umarım...

    YanıtlaSil
  4. Esra; sağolasın:) Anneee gelçekten mi, kışın mı yicez dedi. Evet Esra teyzen seni çok seviyormuş, yesin dedi, biliyormusun Can var onun oğlu dedim. Yakında sorar sizi:)

    İyiyim ben şimdi.öperim seni:)

    YanıtlaSil
  5. Renk; :)))))))))))))) ne bileyim ben be,harbi şaşkınım:))) Senin ahkamını yerim:) İyiyim iyiyim, öperim:)

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun.
    hormonlu çilekleri yemeseydi ama çokta canı çekmiş.

    Dondurmalarda afiyet olsun.
    çokça öptüm:)

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun nilimm..

    kıyamammm.. afiyet olsun güzel ağızlıma yarasın inşallah..

    su çiçeğine sevindim..:)

    YanıtlaSil
  8. Gezginim; teşekkür ederim, yedik valla:) Ben de çook öperim:)

    YanıtlaSil
  9. Özgem; sağol canım.yoğurtlu ağzını ye bence:)

    YanıtlaSil
  10. of kıyamam süper. böyle bir anı ablamlarda var. Duru bizimkile yaşındayken kış vakti çilek aşermiş. o yıllar hormonlu bile bulamıyorsun tabii. bulamamışlar. meğer annemin deepfreeze'de varmış, pastalara filan koymak için. Çözdürüp bütün gece yediğini hala anlatırlar. sana da geçmiş olsun bacım ya:( iyi misin şimdi?

    YanıtlaSil
  11. Yelizim, ne varsa anneannelerde var zaten:) Bu sene ben de atacağım deepfreeze.İyiyim iyiyim.Asıl size geçmiş olsun :(

    YanıtlaSil
  12. canım ya kıyamam berke... eğer aradık bulamadık deseydin gecen gün markette görmüştüm (evet erzurumun marketindede bu mevsimde çilek var) hemen alıp gönderecektim... ayrıca bende kim alırki bunları demiştim:)imza:sessiz takipcin elif

    YanıtlaSil
  13. Bizim karpuz olayına dönmüş Nil bu çilek olayı,mutlu sonla biten masallara bayılıyorum.Herzaman yemiyor ya afiyet bal şeker olsun.Büyük marketler bu konuda imdadımıza yetişiyor neyse kiii.Bu arada geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  14. Fotoğraflar çok güzel:) Hormonlu mormonlu canı çekmiş oğluşun yesin annesi, bir kereden bir şey olmaz diyelim. Kim bilir bilmediğimiz neler yiyoruz dikkat etmemize rağmen.

    YanıtlaSil
  15. Sessiz takipçim Elif;bu yoruma o kadar duygulandım ki, o kadar olur.Erzurumda Berk'i seven biri var,bu nasıl güzel bir his anlatamam,o çilekleri göndermiş kadar oldun.Çok teşekkür ederim, farkettiysen biraz delilik var bende ama duygusalımdır da, ben şimdi akşama kadar yorumunu okurum, inanılmaz duygulandım.Sağolasın

    YanıtlaSil
  16. Ayla; evet ya aynen karpuz gibi. Ben hiç aşermedim üstelik hamileyken bir kere 1 adet sarma için ağlayacaktım ayrı ama hiç gecenin bir yarısı Murat'a birşey aratmadım,sen aşerdin mi bilmem ama, bizimkiler bize çok şey aratacak gibi gözüküyor. Mutlu sonlara bayılanlar olarak arar dururuz.Bu nesil şanslı bizim zamanımızda ne yaparlardı ki annemler,biz de istemezdik sanırım. Allah dağına göre kar veriyor bu işte:) sağol iyiyim bugün:)

    YanıtlaSil
  17. Fadiş; Esra ve Renk'in bilgilerine göre hormonlu değillermiş:) Olsa da yedi zaten:) Fotoğrafları beğenmene sevindim:)

    YanıtlaSil
  18. Benim bir kere canım erik istedi kıştı ama Erol'a ne arayacaksın boşver ekşi elma yer olur biter demiştim:))Aratmadım,üstelemedim,ikinci kere lafını etmedim.Evet bir kere aşerdim yani galiba:)))

    YanıtlaSil
  19. Aylacığım; Erol da Murat da şanslılarmış diyelim, analarına ayrı oğullarına ayrı koşmamış oluyorlar, oğullarına koşuyorlar şimdi işte:)

    Bir daha hamile olursam neyse raconu ona göre davranacağım:)))

    YanıtlaSil
  20. esra ve dharma'ya katılıyorum. hormon içermez.
    Bizim oğlan da çilek delisi. Allahtan aklına gelmiyor bu aralar.
    yoksa Mıgros felan uzak bize.

    bu arada çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  21. hypo;çok teşekkür ederim. Aklına gelirse, ben burada ne güne duruyorum,yollarım:)

    YanıtlaSil
  22. ah yerim ben şu yiyişe bak vallaha iyiler hoşlarda bazen böyle olmayan şeylere tutturmaları yokmu seninki gene iyi mayveye tutturuyor bizim pazar pazar uyanmış kolalı jelibon diye tutturmazmı daha kahvaltı yapılmamış 15 dk rahat ağladı ağlatmakta istemedim aç aç o jelibonları midesine indirmesine gönlüm razı olmadı napalım biraz ağladı ama.

    YanıtlaSil
  23. ohhh çileği bulup yemesine çok sevindim. Sanki benim miğdeme gitti yedikleri..Afiyet bal şeker olsun
    Sanada geçmiş olsun be Nil'im :(

    YanıtlaSil
  24. Senin AĞAÇTA yetişmiş çileği yiyen ağzını yerim Bevkim:))) Öperim Nil'im.

    YanıtlaSil
  25. Sibel, ben bir jelibon hastasıyım özel gizli yerlerim var Berk yemesin diye :) Bu sebeple Tarkan'ı anlıyorum ama anne olarak seni de anlıyorum ama bu ağlama krizleri ne zaman biter inan bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  26. Elifim, sağolasın. Israrla teyze değilsin, dün " Ege, Elif ve İnaynç Amca 'ya goflet saklıcam dedi evden çıkarken , akşam eve gelince ben velmicem bunlalı Egeye Elife bi de İnaynç Amca'ya ben yicem dedi.Kendi yedi :)

    YanıtlaSil
  27. Ezgi'm canım benim, geçmişin inceden dalganı:))) ben de seni öperim:)

    YanıtlaSil
  28. o ne güzel çilek yemek:) ağzını yirim senin adam!

    YanıtlaSil
  29. Gülçinçinçin, gel de ye artık:)

    YanıtlaSil
  30. Biz de aldık. Markette önünü kapatayım dedim ama gördü. Görünce de almak farz oldu. Yaz sonundan beri çilek sorup duruyordu benim kız da. An itibariyle de yemekte kendisi çileklerini.

    YanıtlaSil
  31. İpek; afiyet olsun:) Biz markette meyve sebze bölümüne Berk'i sokmamaya çalışıyoruz,eşim diğer tarafta Berk ile ilgileniyor, daha onunla yalnız gitme cesaretinde henüz bulunmadım:)

    YanıtlaSil
  32. Kırgınlığını umarım atlatmışsındır Nil.
    Ben de meyveleri, sebzeleri mevsiminde almaya özen gösteririm. Çilek hormonlu olur mu olmaz mı bilmiyorum, tadı olmaz diye almıyorum normalde.
    Meyve seven çocuk kırılmaz ama. Yeter ki meyve yesin.
    Benim evde ilginç bir oğlum var, ufaklık hayatında hiç meyve yemedi!
    Evde onun dışında herkes bayılır meyveye. Lafla zorla ağzına almış olsa kusuyor. Çok feci yani. Ne yaptıysam olmadı, bebekken de yemedi, şimdi nerdeyse 7 yaşında artık bilinçli, anlatıyorum da faydalarını ama yiyemiyor çocuk,çıkarıyor.
    Of ne doluyum bak, meyve seven çocuk görünce:))))

    YanıtlaSil
  33. İyiyim sağolasın Semi.

    Hadi ya, demek yemiyor. Olsun başka şekilde alıyordur karşılıyordur vücut ihtiyacını. Bir arkadaşım var o da oğlun gibi yemiyor, sevmiyor, annesi de kıyamam hala yanına koyar bir elma, bir portakal,o da bize yedirir.Anne de koyuyor işte elinde değil.Neden yemiyorsun diyorum, içim almıyor, kusacak gibi oluyorum diyor. Biz sevenler olarak anlayamıyoruz ama şimdi oğlunu da öğrenince arkadaşıma hak verdim.
    Ne diyeyim, bizim ki de asla ceviz, balık yemiyor, omegayı şurupla veriyoruz.Hepimizin keşke yeseydi dediği illa birşey var.

    YanıtlaSil
  34. Doğru, hepsinin yedi yemediği derdi ayrı.
    Ben de meyve suyu sıkıyorum da, onu bile ilaç gibi içiyor. Diline biraz tortu gelse elinden bırakıyor bardağı. Geçen sene muz yemesi için ısrar ettiğimde bana terastaki muz ağacının muzunu beklediğini söyledi. Bu arada muz ağacı gerçekten muz ağacı ama sadece iki yapraklı ve daha meyve verdiği görülmedi, ki geçen sene sonunda dondu kendisi:))

    YanıtlaSil
  35. Semi, yememek için bulduğu çözüme şapka çıkarıyorum:) Zor işin valla, tortusuz meyve suyu da olmuyor ki :( Kurumuş meyvalardan çay yapsan, bir yararı olurmu ki acep ? şu sıralar nar çiçeği çayı içirip duruyorum Berk'e,balla karıştırıp.

    YanıtlaSil