21 Şubat 2012 Salı

oğluma...

Oğlum;

Bütün derdim doğru davranabilmek ve ben doğru davranayım da, sen de doğru ol,budur derdim.

Hep afacanlıklarından bahsediyorum,arızalarından falan.İyi meziyetlerin yok mu var tabi.

Ama mesela baban hiç kabul etmez benim eleştirilerimi,toz kondurmaz sana. Ben ise bütünü görmeye çalışıyorum. Seni bana göre en çok ben sevdiğimden, hatalarını da görüyorum, aslında senin hatan olarak değil, kendi hatam olarak görüyorum. Nerede yanlış yapıyorum da böyle diye.Düzelmeye düzeltmeye çalışıyorum.

Bugün yazdığım postta sana hin dedim, yalancı dedim. Şimdi vicdan azabı çekiyorum. Merak etme akşama bu azabımı hafifletmek için, sana hediye aldım.

Tamam beee, ileride "bu çocuk gelişiminde en büyük hata "diyebilirsin bakınız orçun:P

Aldım işte alla alla. Haftasonundan beri yedim kendimi,  akşam ise gerçeği öğrenince sana her bakışımında, Allahım sabır ver bana dedim durdum, hep büyümüş halini malesef onaylamadığım şekilde hayal ettim. Eşek olan benim, vicdanım rahatlasın diye aldım işte istediğin oyuncağı,delireceksin:))

Yaşına göre değil aslında,biz bir türlü alamamıştık öncesinde.(Tamam Murat, ben almadım.) Ama sen arkadaşlarında görüp görüp ben de istiyolum dedin durdun. Aman be bir daha mı çocuk olacaksın, istersen iki gün oyna. Zaten gözyaşlarım gözümün ucunda. Kıyamam ben sana be yaa, yazdım öğretmeninin inatçı ve lider dediğini ama yüreği sevgi dolu, paylaşımcı bir çocuk dediğini yazmadım. Ne bileyim övünmek gibi geliyor.

Madem bu blog senin için. Övüyorum da işte.

Harbiden paylaşırsın herşeyini. Arkadaşlarını seversin aslında. Şeker veririm, hemen ayırırsın. Çikolata veririm ayırırsın. Kumbaradaki paralarını bile alkadaşlalıma velcem dersin. Verirsin de.

İçtiği süte özenip arkadaşının gözyaşı dökersin ama bunu öğrendiğimde akşama süt alırken, arkadaşıma da alalım dersin.

Yaşına göre uygun mudur bilmem, arkadaşına hediye alıp çıkmışızdır oyuncakçıdan,sen seçersin.Eğlenceye dönüştürürüz eğlenirsin ( konu iyi yönlerin olduğundan, arada arızaya bağladığını yazmıyorum :P ,duramıyorum annem ne yapayım, övemiyorum alla alla, bana bunlar normal  geliyor çünkü)

Sarılmayı seversin, sevgi böcüğüsün aslında.

Süpliz yapmaya bayılırsın.

Bebek gibi kokarsın hala, ama "abi gibi kokuyolum ben bebek deyilim" dersin.

Parkta topunu paylaşırsın, topunu paylaşmayana bakar kalırsın.

Gururlusundur da kıyamam dayanamazsın azarlanmaya, eleştirilmeye.

Dün akşam biraz sesimi (tamam birazdan fazla) yükselterek, bana hemen nedenini söyle,kesmeyeyim ayak tırnaklarını dediğimde;

"annee ayaklalım çok küçük acır" dedin, elinin serçe parmakları için de kesme bunlal küçük büyüyünce kesersin dedin.

Tamam dedim kesmedim. Buymuş mesele, insanca defalarca sordum, bağırarak sorunca ,aslında sebebini söyle kesmeyeceğim deyince söyledin. Daha önce neden desem de kesecek olduğumu biliyordun, dün sebebini söyle kesmeyeceğim dedim,gerçekten de kesmemeye kararlıydım, sebep söylediğinde . Gerçi ben daha insani tonda sorabilirdim ama ben çok mükemmelim demiyorum zaten, sen mükemmel ol istiyorum.

Sana düzgün davranılınca düzgün tepki verirsin aslında.

Bu arada ben büyük ve adi olduğumdan sen uyurken kestim tırnaklarını.

Sadece bil istiyorum, ben seni çok seviyorum. Duygularımı ifade etme şekli bu, seviyorum demek ama ben ifade edemiyorum tamamını,yetmiyor bu kelime

İstiyorum ki, insan gibi insan olasın. Merhametinden birşey kaybetme annem, sevgi dolu yüreğinden de.

Varsın lider olmaya çalış, varsın inatçı ol. Belki Esra teyzenin dediği gibi, bunları çok iyi kullanırsın ileride.



Ülker Teyzen dün çok mutlu etti seni,beni de.  Bugün benim vicdanımı rahatlatmama da sebep oldu. Sen bu el yapımı, bayıldığım vakvuyinli çerçevedeki, fotoğrafımızı görünce, ben onun evinde miyim,beni yesmim mi val onda diye sordun. Sonra boynunu büktün, benim bundan yok. Aylarca istedin Arca'da gördüğün, geçen haftalarda Ege'de görünce yine hatırlattığın yaramaz toplar isteğini.

Biz de babanla çok sevdiğini ve istediğini bilsek de, serde öküzlük olduğundan yaşı için uygun değil, daha küçükler için, hem ona para vereceğimize başka birşey alırız bencilliğiyle almadık !!! tamam öküz ve bencil benim,baban hep alalım dedi.

Bugün aldım. Baban da destekledi !!!! (bu iyi bir post olduğundan bana dediği daha önce alalım dedim, almadın da dın dın dını yazmıyorum)

Ülker Teyzene kocaaaman bir teşekkür edip, senin fanlarına selam edip, herkesi öpüyorum.

Bugüne bugün zeki bir çocuğun yarım akıllı anası olarak, oğlumla gurur duyuyorum, inanılmaz burnumda tüttü, arızasız bir gece olur inşallah. Yok anam, huylu huylu huyundan vazgeçmez:P

Hım daha gitmedim, ya Berk itiraf edeyim, eğer joker kartımda para birikmiş olmasaydı ben bu oyuncağı sana yine zor alırdım:P  Yani alamazdım değil, almazdım, dürüst ol canımı ye derim, dürüst olayım dedim:P

16 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Niiil, ağlattın ama sen beni yine ya... Benim için de öp Berk'i tamam mı :) Sen çok iyi bir annesin, övgü de değil bu ayrıca ama Berk harika bir çocuk. Onu çok seviyorum ben, seni de :)

    YanıtlaSil
  3. Nil, canım,
    alışık değilim senin böyle postlarına, hep kahkaha attırırdın, ağlattın beni bu defa :(

    Berk'e övgülerini daha sık yazmalısın zira yüzüne söylemek zor oluyordur belki şımartmamak adına ama kayıt edilmeli tüm bu güzide özellikler her fırsatta.

    İnan sen çok ama çok iyi bir annesin benim gözümde, sahiden şanslı bir çocuk Berk sana sahip olduğu için ve tabi sen böylesi tatlı bir çocuğun olduğu için.

    Çok seviyorum sizi,
    senin dilinden konuşayım böhüüüüüü gerçekten çok seviyorum sizi :)

    YanıtlaSil
  4. Yav ben ağlıyordum ama ağlamayın diye o kadar espri de yaptım şimdi yorumunuza tekrar ağladım Annelik delilik hali yeminle Ulker ve Esra ağlamayın be :)

    YanıtlaSil
  5. hay Allah!ne yazacağımı bilemedim:)

    YanıtlaSil
  6. kendine haksuzlık etme. emeklerin karşılığını almak bazen uzun zaman ister

    YanıtlaSil
  7. Gezginim cok iyi anlatmissin bence :)

    YanıtlaSil
  8. Elma kurdu , yok haksızlık etmiyorum kızıyorum kendime hemen olumsuzu yakıştırıyorum oğluma diye. Ne guzel söylemissin gercekten emek vermek lazım ve uzun sürecek belli , karşılığını ben degil oğlum alsın bu iste emeğimin karşılığı , teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. deli manyak çok seviyorum kadın seni, bevkimi de seni de çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  10. Aslı ama ya, espri de yaptım arada, onlara gülsene:) Bi içimi dökeyim dedim herkes üzüldü:(

    YanıtlaSil
  11. Yelizim deli deliyi çeker ondandır:))

    YanıtlaSil
  12. ben de mi bir tuhaflık var yoksa duygularım mı köreldi?
    ben bu post ta ağlanacak bir şey göremedim.
    sıcak, samimi, yarı deli bir annenin, akıllı, hassas, yardımsever, bir oğluna yazdığı son derece güzel, dokunaklı, esprili bir post.
    dediğim dedik, öttürdüğüm düdük misali kafasına koyan (kökleri AkHİSARLI olduğundan) ayak tırnaklarını oğlunun rahat etmesi için değil, kendi kafasına koydu ya, o tırnaklar kesilecek, çünkü, kendi içhuzurunu rahatlatan bir annenin pardon yarı deli bir annenin eyleme geçirdiği hareketler.
    (bu cümleyi nasıl bağladım hala şaşarım)

    kızım sen bu zamana kadar neredeydin?
    seni tanıdığım için kendimle gurur duyuyorum:)

    YanıtlaSil
  13. Cüneyt; bak şimdi hüngür hüngür ağlayacağım :)))

    Elimi ayağımı nereye koyacağımı bilemedim yaa

    Bağladığın cümleye hayran kaldım:)))

    Böhüüüüü köklerim Akhisarlı dimi yaaaaaaaaaa,hem seviyon hem dövüyon be hemşerim:)

    Yazarken güldüm de ben:) Ama sen ve ben hariç kimse gülmemiş :))

    Bu deli anneler, önceki postu okuyup derdime ilaç olmaya çalışınca bendeki duygu fırtılarına kapılmışlar. İşin tuhafı ben onların yorumlarına ağladım. Yazarken duygulandım gözümden yaş aktı ama sonra Orçun yazınca gülmeye başladım:))

    Ya ben seni çok seviyorum, iyi ki iyi ki buldum seni, var ya acayip duygulandım ben şimdi,hem gülüyorum hem gözlerim doldu. Sağol yaaaa çok sağol.

    YanıtlaSil
  14. Nil'im, hep böyle içinden geldiği gibi, hep böyle samimi yaz emi...öperim seni

    YanıtlaSil