8 Şubat 2012 Çarşamba

oradan buradan -altı-

Dün işyerimde karışık birgündü. Berk doğduğundan beri organizasyonlar hariç, ilk kez eve geç gittim. Servisten babam karşıladı Berk'i.

Dün akşamın bizi güldüren sözü ; "yedim doğdum bulayı topla, çayımı salonda iççem" oldu .



Dün önceden belirli olmadığından, annem acil olarak buzluktan çıkarmış Berk'in yiyeceklerini, onların balık günü olduğundan Berk de asla asla Elif'in elinden hariç, balık yemediğinden ( o geceden sonra denedik, Elif mi gelcek,yeden balık var diye bile sordu, yemedi) sevdiği yemekleri hazırlamış. Üç kişi olduklarından mutfakta yemişler. Berk bayılıyor mutfakta yemeye. Dedesini balık yerken gören Berk, ananesine şikayet etmiş, dedem tabağa tükürüyor,bu kötü bişey diye. Annem izah etmiş, tükürmüyor, kılçıkları çıkarıyor. Sadece ve sadece tabağa tükürme isteğinden balıktan tatmış. Annem bir dahaki sefere hadi tükürelim diye oyunla yedireceğim dedi. Ben çoktan vazgeçtim, annem kararlı, yedirecek.

Doyduktan sonra, ananesine sen bulayı topla, çayımı salonda iççem demiş.Bu çocuk farklı diyordu annem, Eray'ı anlattım, nasıl ağlama numarası yaptığını, anneanesini inandırdığını, annem yok bu nesil farklı dedi en sonunda,inanılmaz zekiler siz böyle değildiniz dedi, bizi yerlerde süründürdü ama olsun:)

Eşek herif, bir tek ananesinde çay içiyor. Evde içmez zaten evde çay istesin diye gözüne bakarım, istese kırmızı çayı içireceğim.

Dün Atakan serisi geldi en sonunda. Çok sevindi Berk. " Atakanın diğellelini almak için sana çok teşekkül edegilirim anneee" dedi.Aldığın için yerine almak için olsun o daha güzel :)

Bu arada bana bugüne kadar hediye edilen en işe yarar iki alet; kestane çizme makası ve dolma biber oyucusu. Benim gibi beceriksizler için süper kolay çözümler. Alanlar da çok sevdiklerim olduğundan kıymetli benim için. Benim gibi eli kolay işlemeyen,ev işlerinde ve mutfakta beceriksizlere,aslında üşengeçlere şiddetle tavsiye ederim. Değilseniz almayın:) Aslında  benden yola çıkmayın ,ben kılçık ayıklamak zorundayım diye balık yemeyen insanım. Aman be ister alın, ister almayın, ben faydalandım, size de bildireyim istedim.




Aha ben kullanırken :) Oğlum ojeme bayıldı, "ayyy ellelin ye güzel anne peymbe peymbe" dedi. Murat devamı gelecek mi diye irkildi, yok sadece beğendi, bana da sür demedi. 


Her an diyebilir ama,bu beş renki de aldım Avondan.


İki sabahtır,sabrımızın sonu neresi görmek isteyen oğlum dişimi fırçalamıcaaam,giyinmiceeem,tam giyinmeye gelip, vazgeçtim diye arızalarda, çok şükür ayakkabı giyildiğinde ki geliyor ayağını uzatıyor,hoop giymicem diye gidiyor,şaka gibi, işkence gibi, nihayet giyince  oh diyoruz, bir de ben silceem arızasından sonra evden çıkıyoruz. Ama bana ne olduysa sabrımın sonu gelmiyor, Murat gibi sonsuz sabırlı bir insan bile yüksek sesle konuşuyor.Ben ki ben yani, sakin ol diyorum Murat'a. Sabırlıyım, sesimi yükseltmiyorum ama sakin sakin tehdit gırla, en son Atakan'ları geri vermekle bile tehdit ettim, bağırsam daha iyi mi, inanın bilmiyorum:)

Korkunç 2 'yi, biz 3'e gelirken yaşamaya başladık,halen daha yaşıyoruz bir de bunun daha daha korkunç 4, versiyonu varmış, ben zaten o zamana bu sabırla ermiş olurum,vız gelir tırıs gider,umarım,dilerim.

20 yorum:

  1. Nil, yine kahkahalarla güldürdünüz beni anneler ve oğul.
    "Çayımı salonda iççem" ne ya :))) Paşa :)
    Annen zaten bomba, Berk ile ilgili tespitlerde bulunurken siz hep yerlerde. Siz o kadar zeki değildiniz denir mi ayol :)))
    Bayılıyorum sizin evdeki diyaloglara ben.
    Allah sana bu ara evliya sabrı vermiş demek ki daralmıyorsun.
    Afferin sana benim güzel arkadaşım. Az tehdit iyidir be... Tehdit sayılmaz o, sadece durum tespiti diyelim, sonuçları bildiriyorsun sadece. Bence böyle :))

    YanıtlaSil
  2. Renk'im, geçen gün bir arkadaşım bana, siz farkında değilsiniz sitcom yaşıyorsunuz daha da komik olanı,bunları normal dialoglar halinde yaşıyorsunuz dedi.Hani ağızdan çıkıyor ama kahkaha atmıyoruz,olanı anlatınca komik buluyorum ben de :))))

    Berk'e gelince aslında sakince tehdit ediyor oluşum, daha büyük tehlike bence :) çünkü bağırsam o ağlayacak ben de kötü olacağım ama tehdite karşılık inatlaşınca ben de tehdite devam ediyorum. Yazık lan çocuğuma ya bağrıyoruz, ya tehdit ediyoruz :))))

    YanıtlaSil
  3. Bak ben de çokca kullanıyorum tehditleri ama çok sakin ve anaç bir tonla söylüyorum, olmasın diye koşullu yaptırıyormuşum gibi :)

    Kestane aletini iki senedir ayıla bayıla kullanıyorum, benim gibi kestane delisi bir insan için inanılmaz güzel bir alet, dolma biber oyucusu da var ama hiç kullanmadım, manuel olarak da aynı süre içinde yapıyorum gibi geliyor :)

    Berk'in lafı şahane yine, şimdi böyleyse nasıl olacak bu adam büyüdüğünde :)

    Sabrın daim olsun diliyorum hep böyle.

    Bu arada dün Kuzey'in geçen haftaki tekrarı vardı geç saatte, amaaan dedim izlerken, hiç mi gülmeyecek bu çocuğun yüzü be! Simay'a deli oldum, buluştuğu adama bi de evli misin, bana ters olur dedi ya, yuh dedim ama sonra senaristi takdir ettim çünkü çok doğru bir tespit, insanlar böyle işte, bambaşka kimlikler içerisindeyken gönül rahatlığıyla hiç olmadıkları biri gibi sunabiliyorlar kendilerini. izleyemedim sonuna kadar, daraldım yattım uyudum :)

    YanıtlaSil
  4. Esracığım,canım, tatlı tehdit:) denediğimiz tüm yollar aslında onların da tecrübe kazanmasına sebep oluyor,yol,su elektirk olarak geri dönüyor:) Çocukken yapmazsan yapmamlara deli olurdum, anneme kızdığım ne varsa yapar, annemi anlar, kendi çocukluğuma ve yaşadığım halde yaşatmaya kızar oldum,ama yaşatmaya devam :) tatlı tehdit,sevdim bunu,bir nevi psikopat gibi,aslında daha tehlikeli, hem güleryüz hem güç,çok sevdim:))

    Ben manuel olarak asla aynı süreyi yakalayamadım:) Sanırım bunda annemin daha 10 yaşlarında ev işlerinden bunalıp, bana asla yaptırmamasının, benim de kendimde var olan pratik olamayışımın etkisi çok büyük.Ama yılmıyorum illa yapabilmek için yollar arıyorum,enginar temizleme aleti çıksın, eve 5-10 tane alacağım mesela:)Zaten ev pratik aletlerle dolu:)

    Kuzey'e gelince, Simay'a aynen deli oluyorum,bir de Güney'e,annelerine ise olmaz böyle anne diyerek delleniyorum. Sen şimdi şarkıyı dinlemedin yani.Ben de daralıyorum geriliyorum ama illa izliyorum:)Bak mesela adama evli misin dediği sahneyi kaçırmışım, yuh artık, kesin Berk efendi çağırmıştır,senden öğrenmiş oldum:)

    YanıtlaSil
  5. o sabır bilmiyorum nereye kadr gider. Dün tam üstünü giydirdik çokacağız çişim var dedi hadi hop herşeyini çıkardık oysaki kalkar kalmaz yaptırmıştım hadi bekledik kalktı bu sefer pantolonunu beğenmedi hadi onu çıkardık istediğini giydirdik ama rahat bi 10 dk geçti bu arada sonra meme diye tutturdu hala yalancı meme sevdası bitmedi binbir zahmetle vazgeçirdik üstünü giydir ayakkabılarını giydir işe tabiki geç kaldık naparsın bazen hakikaten o sabrı zorluyorlar:))

    YanıtlaSil
  6. İki aleti de ilk defa sende gördüm, dolmayı taş çatlasan iki kez yapmışımdır yalnız değilsin yani, şimdi ise sağolsun Nezoş yapıyor biz yiyoruz:) Bu kaçmalar yakalamalar bizde de var ve epey hayattan bezdirici olabiliyor canım, dışarıya çıkmak her zaman sorun oluyor bizde de giymiycem, çıkartmıycam, bütün gün bununla kalıcam gibi çeşitli versiyonlarını hep yaşıyoruz. Dün akşam eve geldiğimde bir baktım oğluş pijamasıyla bizi karşılıyor neymiş çıkartmıycakmış:)

    YanıtlaSil
  7. benim ilgilendiğim konu, Murat'ın davranışları ve senin sabrın.
    Bu annelik nasıl bir davranış biçimlerini değiştirebilir şaşarım.
    sabırsızdır kadınlar ama işin içinde çocukları olunca nasıl sabır taşı olabiliyorsunuz?
    araştırılmanız gerekir.
    gen haritası çıkartıldı ya duygu haritası da çıkartılmalı.

    bu emir kipiyle konuşmalar, her evde mevcut.
    çayımı salonda içeyim!
    duymuştur büyükleründen almıştır talim terbiye:)

    biz de de anne yatağa yat, geliyorum.masal oku bana!

    erkek çocuklarının erkeklik hormonlarında var sanırım böyle buyurma:)

    YanıtlaSil
  8. Sibel,sizlerden de duyunca, hah diyorum dönemsel,hani hep birlikte aynı hatayı yapıyoruz diye böyle yapıyor olamazlar değil mi?

    Annelik ömür boyu sabır işi sanırım:)

    YanıtlaSil
  9. Fadiş, kestane severseniz bence edinmelisin bu aletten, bir de dün birşey öğrendim, kestaneyi bu aletle çzidikten sonra, suda bekletirken,suya bir tatlı kaşığı pekmez koyarsan daha yumuşak olurmuş.Gerçekten yumuşak oldu,az yaptıydım yetmedi:)

    Nezoş'un ellerine sağlık:)

    Dedikleri dedik bunların:)

    YanıtlaSil
  10. Cüneyt; valla haklısın genelde kadınlar sabırsızdır demişsin, ben iki katı sabırsızım, ayrıca inceleme talep ediyorum:)

    Emir kipi ilginç bence, çünkü rica etmeyi çok iyi biliyor, hedefe ulaşmak için:) Mesela izin alabilil miyim anne diyor, sandalyeyi almak, çikolata yemek için.Üstelik Murat asla ricasız konuşmaz belki ben emir kipi ile Berk'e konuştuğumdan arada oradan kapıyordur. Murat Berk'e en sinirli olduğu anda bile rica eder. Ama yazık adamcağız dün ve bu sabah sabrının sonundaydı.Şu hayatta Berk hariç hiçbir kul Murat'a inadını kırdıramadı, şükür oğlu için inadını bile feda ediyor. Bir de bu işin gençlik yılları olacak, o dönemde iş fena halde bana düşecek çünkü.

    Oğlun hep favorim zaten; yatağa yat! yalnız, illa birlikte uyunulacak, sen bilirsin ne zaman kendileri uyuyacaklar bunlar ya?

    YanıtlaSil
  11. SANIRIM HİÇ BİR ZAMAN!
    dur dur kendilerine bir sevgili bulduklarında sanırım:)
    artık bizle yatmaktan vazgeçecekler:)

    YanıtlaSil
  12. Kestane çizme aparatını ilk defa gördüm ve bayıldım.Deli gibi kestane seven birinin yani benim evimde mutlaka bulunmalı bu ürün. Nerden aldın canım?

    Biz ona "Berko paşa" diyorduk boşuna değilmiş gördünmü..Götürün paşımın çayını salona bakayım :)

    YanıtlaSil
  13. Cüneyt; bu yorumu yazarken ruh halimi tahmin edip yazdığını biliyorum:))), beni tanıyorsun artık, senin gibi kıs kıs gülecek birini daha tanıyorum:), böhüüü ama ya çok zalimce, banane ya, uyusun benimle, besle büyüt gitsin sevgiliye,böhüüü.

    YanıtlaSil
  14. Elif'im hediye geldi, ben sana alırım,artık senin de var yani:))

    Gel al Paşa'nı:)))))

    YanıtlaSil
  15. ben bu emirlere çok alıştım köle kıvamında yapıyorum istediklerini, bazen arada kaynarım sanıyor gökhan ama ıı ıııh yemezler:)

    sen çayını istediğin yerde iç kocaman bebeğim benim yap nazını anneanneye:)

    2 yaş fena 2 yaaşşşş:( 3ü 4ü düşünmek istemiyorummmm.. bizim derdimiz de "ben yapıcammm"lar. herseyi kendisi yapacak sen elini sürmicen.. sabır sabırr:) nilimmm..

    YanıtlaSil
  16. bu arada hypo daha öncede yazmıştımm.. önümüzdeki, 45854566 sene sevgili falan yoook..

    YanıtlaSil
  17. Özgem ,kıyamam ben sana ya, sizin evde bahsi geçen dönemler birbirine giriyor, valla düşünemiyorum bile.Allah sana daha fazla kolaylık versin arkadaşım.

    Hee Hypo, demişti Özge :P

    YanıtlaSil
  18. nilim evet yaa sürekli bi dejavu hali var bende bundan olsa gerek:)) hepimize versin kolaylık allahım:))

    öpüyorum seni çok çok severektenn...

    YanıtlaSil
  19. Nil yazılarını hep geç görüyorum Dur Nil yazı yazmış mı diye bakayım diyorum öyle görüyorum.Neden benim readera düşmüyorsun çözemedim şu sorunu.

    Neyse kesinlikle bu çocuklar çokk farklı,çevremde görüyorum şaşırmayacağım diyorum yine şaşırıyorum bugün favorim çayımı salonda içeçeğim:)))Bizim evde de rica minnet konuşulur bize göre şunu şöyle yapmalısından ziyade davranışlar önemlidir mutlaka çocuk gördüğü taklit edecektir diyoruz amaaaa yokkk çocuk resmen emir kipiyle konuşuyor.Lakin çok istediği bir şey varsa nüften annecim der aslında biliyor ama bazen kullanmıyor.

    Ayrıca iki aletin varlığından bile haberdar değilim kestane çizme makası çok hoşuma gitti en sevmediğim şeylerden biridir aslında düzgün beceremem:))Bu arada Eray da ojeli ellere bayılır, çok sever sürdüğüm zaman beğenisi mutlaka belirtir.

    YanıtlaSil
  20. Ayla; aynen aynen,Cüneyt,senin ve Esra'nın ,Renk'in yazılarını ana sayfada görmüyorum:( Şaka gibi,en çok yazıştığım insanlar oysa.Ben de blogda, izlediğim bloglara ekledim sizi ve aktiflenen yukarıda olsunu seçtim, arada girip bakıyorum başka çözüm bulamadım.

    Bildiğim için az önce sana yorum yazarken Eray'ı anlattım anneme dedim:)

    Valla büyük bir zevkle gönderirim sana, papyonu bulamadım,bari bunu yollayayım,senin de artık bir kestane çizicin var :)

    YanıtlaSil