13 Şubat 2012 Pazartesi

oradan buradan -yedi-

Öncelikle sanal alem tek yürek olmak istemeye görsün, iki gündür twitter kullanmayı öğrendim, Okan'ı zaten çok severdim ama şimdi daha çok seviyorum.

Seninleyiz Gamze Anne, ben yürekten inanıyorum, Atakan'ın büyüdüğünü göreceksin. Bunca kişiden uygun ilik bulunacaktır, ben de çarşamba günü test için gideceğim, kan verebilecek olan herkesin kan vereceğine, bunca zamandır aklıma gelmemiş olmasına kızsam da ilik donörü olmak isteyecek çok kişi olduğuna inanıyorum ben. Yapabilecek olanların,denemeden rahat uyumayacağına inanıyorum ben.

Bizim evde durumlar aynı, arıza Berk, şipşakçı Murat yaşayıp gidiyoruz.



Cuma günü Berk'e çok istediği klüp evini aldım, hayalim mutlu olacağıydı. Ama hey hat, daisy karakteri yok! Satıcı, ne yapalım yok dedi.Gelir,sorarız falan demek yok. Beni zıvanadan bu cümle çıkardı işte. Başkası duruma müdahale etti, çok soruluyor falan dedi, telinizi verin ararız dedi. Bakışlarımdan ürktü kesin, oyaladı beni.
Ama ben durmadım, artık Ficher Price'nın Türkiye temsilcisindeki ilgili ve nette kayıtlı izmir bölgesi oyuncakçıları da  beni tanıyor, o daisy ya gelecek ya gelecek! Telefonla aradım tek tek !!!

Anne Daisy yok dedi Berk. Takım, kolleksiyon takıntısı bizden geliyor. Ya hepsi, ya hiç.Valla ben değişmedim, çocuğumu da farklı yetiştiremiyorum. Huyumu beğeniyor değilim ama böyleyim.

Cumartesi ev biraz havalansın diye salonun camını açtım, yanıma gelen Berk, parmak ucunda yükselip, bana tutunarak, "vay bee anne, bütün dünyayı gölüyolum" dedi. Oğlum böyle laflar edince direkt yumulmak geliyor içimden.

Pazar günü bizi fotoğraf kursu arkadaşlarına satan sevgili koncam olmayınca, annemler de gelin deyince gittik. Annem ah annem, perde asacaklardı, Berk top oynayalım dedi, ben de mutfağı topluyordum. Annem için akan sular durdu,gol oynayacaklar. İyi de sen niye kendini paralıyorsun, halı ayağının altından kaydı, annem yere güüüm diye düştü, kafayı da çarptı. Berk önce korktu. Tek Berk değil elbet. İyi misin derken, Berk, anane hadi kalk top oynayalım dedi. Annem doğruldu,ben delirdim. Berk, ananenin canı yandı, insanların canı yanınca yardım edilir, hadi top oynayalım denmez. Berk ağlamaya başladı. Annem gel oğlum ağlama dedi. Kalktı top oynayacak !!!!! Ben oynadım söylene söylene.

Anlamıyorum, aynen Ayla gibi, bize olan kurallarına ne oldu anne demek istiyorum, bu neyin töleransı, ya da bu nasıl birşey ya, ananeler annelerden daha mı çok sever? Ağlatma çocuğu dedi, amacım ağlatmak değil, eğitmekti. Aman daha da karışmam,şükür iyi .

Ha bu arada teniskop, guyudo,yanıld nedir bilen var mı? Ya da bilmek isteyen ?

Teniskop;teleskop
Guyudo; pluto
Yanıld; donald

ben anlamak için biraz çaba sarfettim:)



miki faye,miniiii,guyudo,gufii,yanıld


Bunlar çantamdaydı, şimdi işyerimdeki masamın üzerindeler, neden mi? Anne Daisy yok, belki seninle gelirlerse gelir diyen Berk koydu çantama.
Söz, bulacağım annem, seni ikna ederdim ama o kadın bana ne yapalım yok! dedi. Olduracağım, hatta bulursam iki tane, birini de o kadına götüreceğim, almasınlar oyuncak mağazasına çocuğu olmayan satıcı, empati önemli!!!!

24 yorum:

  1. Biz de bayılıyoruz kulüp evine ama en çok mickey'ye. 'hey hey ho ho' ailemizin sloganı oldu :)

    Annene çok geçmiş olsun Nilim, torunlar böyle yapıyor insanı, benim annem de karaciğer hastası ama oğlan emeklerken peşinden o da emekleyerek onu kovalıyordu!

    Gamze'yi dinledim ben de Okan'da, o konuşurken ben ondan daha çok ağladım galiba, inşallah güzel haberlerini alacağız yakında.

    YanıtlaSil
  2. of kıyamm annene, çok geçmiş olsun. kolleksiyon manyaklığı arcada da var maalesef:(

    YanıtlaSil
  3. Bizim milletimiz empati kurar bunu biliyorum ve eminim donör sayısı gün geçtikçe artacak, nurti anneleri, facebook,twitter hiç boş durmuyor, bizlerde kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Annene geçmiş olsun, önemli bir şey olmamasına sevindim, anneannelerin torunlarına fazlasıyla toleranslı oldukları kesin hatta benim anam ben size bu kadar sabırlı değildim diye kendi söyler:) Berk'e benim için sıkıca sarıl ve o dünyayı gören gözlerini öp. Seni de öperim canım.

    YanıtlaSil
  4. çok çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  5. Ben klüp evi ne bilmiyorum ki, Daisy' i de tanımıyorum :( ama bu anneanne modelini biliyorum :)
    Benim annem de demişti ki zamanında siz hele bir doğurun ben o çocuk ne isterse yaparım. Ablamın da benim de ağzım bir karış açık kalmıştı peki bamya dedik ona da zorla yedirmeyecek misin? Olur mu öyle şey dedi mümkün değil yapmam. Ne isterse pişiririm ona...
    Anlamak zor. Anneanneler anneden daha mı çok seviyor zor soru valla...
    Çok geçmiş olsun anneye.

    YanıtlaSil
  6. Esracığım, geçmiş olsun, o hastalık miki ile başlıyor zaten:))

    Sağolasın,sanırım torun sevgisini tadınca anlayacağız, anne olunca anladığımız gibi:)

    Aynen Esra, duyarsız kalmak mümkün değil, eşimle eşim ne ya, Murat ile dağıldık :(

    YanıtlaSil
  7. Yeliz, hepsini biliyor hepsiniiiii,malesef !!!

    YanıtlaSil
  8. Fadişim, güzel yorumun için çook teşekkür ederim,canımsın, ben de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Renk'im, Berk sevdiklerine de mikili karakterler aldıracak kadar hastası,bir cars karakterleri bir digiturkteki mickey mouse klup evi.

    Öğrenmek istersen ben sana uzun uzun anlatırım:)))

    Harbiden Renk bizim psikolojimiz nasıl bozulmadı ya da normal sanıyoruz kendimizi:P Yapılmaz annenin yaptığı bamya olayı ya:) sabah sabah yedirmiş ya, helal ama yine de.Anneme de anlattım biliyor musun, güldü evet güldü:)

    YanıtlaSil
  10. Özgem çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. :) Bence biz normal sanıyoruz kendimizi senin de söylediğin gibi...
    Annen güler tabi, annem de gülüyor hatırladıkça. Ben acı acı gülümsüyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Renk'im kıyamam sana:) öperim.

    YanıtlaSil
  13. Bende klüp evini bilmiyorum:((senden duydum ilk defa...Ayrıca çok geçmiş olsun Nil annenin önemli birşeyi olmamasına çok sevindim,Allah korumuş.Ahh bu sorunun cevabını bilsem aslında çok yönden yaklaşıyorum bu konuya,yaşlanınca mı değişiyorlar acaba:)))Şaşırıyor gördükçe bize yasak olan şeyler asla Eray'a yasak değil bu yüzden çocuğa terbiye bile veremiyorum.Bırak annesi affet bu sefer, bırak babası karışma daha yapmayacak,bırak annesi yanlışlıkla oldu,bırak babası çocuk o diye diye şu an Eray tepemizde zinhar indiremiyoruz aşağıya.Yok yok bu konuyla ilgili çokk yazabilirim ama sustum.

    Bu arada yanıld'a bayıldımmmm

    YanıtlaSil
  14. Ah Ayla susuyoruz ikide bir :) yanilda ben de cok güldüm :) digiturkte bir cocuk kanalında çıkıyor uzak durun derim:)) Esranin Can kadarkenden tanıştı onlarla Berk bir ara cdlerini de aldık bir karesine dahi dayanamıyorum artık ama oğlumun en sevdiği karakterler cars ve miki fare ve arkadaşları ben10 den iyidir simdilik cunku ben10 nin oyuncakları daha pahalı :)

    YanıtlaSil
  15. bende aynı düşüncedeyim artık sosyal medyadan sesimizi duyurmak daha kolay ama en çok tiwitir sayesinde oldu,sesimizi duydular şükür,allah gamzeyede tüm hastalarada acil şifalar versin inşallah..

    YanıtlaSil
  16. Reyhan, hosgeldiniz bloklarinizi zor buldum bilgilerinizde kayıtlı degil. Ama ulaşabildim :)
    Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. Gercekten twiteer cok iyi oldu sesimizi duyurmakta inşallah tivit atan herkes bir tüp kanı verir basta Gamze ve diğer bekleyenlere şifa olur.

    YanıtlaSil
  17. Nil;
    İnşallah herkes samimidir,
    sadece duyuru yapmakta kalmayıp bir tüp kan vermeye giderler.Güzel Gamze anne ve daha nice şifa bekleyenler için.
    Bu dünyada hiçbirşey tesadüf değildir.Bu olayın İçinden nice hayırlar çıkar inşallah.Gamze anne de sağlığına kavuşur..Ve bir sürü şifa bekleyen hastalarımızda.

    YanıtlaSil
  18. Domatessuyum;

    O kadar iyi anlıyorum ki dediğini, ama ben de inşallah diyorum.

    YanıtlaSil
  19. sevgili nil,
    bana yolladigin o guzel yoruma bakip
    tam uc kez okudum
    cok tesekkur ediyorum
    2011 ekim gibi actim blogumu
    iyiki acmisim
    paylasmayi zaten cok severdim
    bana cok cok iyi geldi.......
    bana cok fazla yorum gelmesede ,
    ben biliyorum bahcemin gezildigini vede sevildigimi:)))))
    ma duymakta kulaga hos geliyor
    evladin ve esinle omur boyu sevgi dolu yasarsin insallah
    gamzeye bolbol dua ediyorum.....
    cok zahmetli bir hastalik
    dicek hic bir sey bulamiyorum
    icim aciyor sadece
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Cihan Hanım;

    içimdekini yazdım size.yazdıklarınız okuma listemde çıkmıyordu, bir kez daha ayarladım,umarım yazılarınızdan anında haberim olur:)

    Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için,yani içimden geçen sarılıp öpmek şu an sizi,sarıldım öptüm Cihan Abla,Abla demek istedim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  21. geç gördüm yazını kusura bakma arkadaşım:(

    murat'a şipşakçı deme yaa.
    üzülür adam.

    bu arada twitter'da takibe almışsın beni teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  22. Cüneyt; ailecek Murat'a foto,şipşak diyoruz üzülmüyor,gülüyor:))
    Kendisi blog tutmadığından bana neler dediğini yazamıyor buralara,biz birbirimize çok güleriz.Bu kadar taraf olma ama ya:)))(benim tarafımda ol:P )

    herhalde takip edeceğim:)

    YanıtlaSil
  23. çok iyisin sen ya.
    temiz arkadaşım benim, ben Muratçıyım, burada kadın bloggerlar zaten senin tarafında hep.
    bırak ta Murat'ın burada avukatı ben olayım:)

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Avukatçığım,sana kolaylık diliyorum o vakit :P hakim benim ya o bakımdan:))))

    YanıtlaSil