28 Şubat 2012 Salı

rota...

Perşembe akşamı annem aradı, nasılsa yarın Berk gelmek isteyecek, bari ben önceden davet edeyim dedi. Güldük. Alt metnin üstünden hızla geçtim:)

Cuma akşamı servisten alırken Berk'i, çok karıştırdı bugün yediklerini sanırım, kustu iki kez dedi öğretmeni.(karıştırıken niye engel olamadılar onu da anlamadım)

Annemlere çıktık, bismillah demeden yine kustu. Ve gece boyunca kustu, kustu, kustu...



Doktoru aradım, yapacak birşey yok dedi. İshal olabilir, takip et. Annem yapacak birşey var dedi, emedur fitil. Murat da destek oldu, koyduk fitili. Üstüne bir kez daha kustu ama gece rahat uyudu. Cumartesi yemek yememeyi tercih etti, gün iyi geçti. İshal yok. Akşamüstü hadi berbere dedi babası, parktan sonra gidecekler. Berk efendi, gelirim ama senin elini tutcam, yanında durcam ben saçımı kestirmeyeceğim dedi. Belki orada ikna olur dedik, aaa olmamış,hayret.

Asıl süpriz; evden çıkmadan, ben balık istiyorum dedi. Ben balığı çok sevelim dedi. Kayıtlara geçsin lütfen, balık aldılar geldiler, iki tane yedi ama olsun, kendi istedi. Cumartesi akşamını da iyi geçirdik. Pazar sabahı, sabahın yedisinde kalktı, salona geçtik, orada uyudu. Ben de kahvaltı hazırladım. Normal kahvaltı , börek, pişi falan işkencesi olmadan evin ahalisine.

Saçlarına taktım ya kafayı aklıma geldi, e-bebek!!! Aradım, bugün berber hizmetleri var mı diye, varmış. Olay Berk'i iknaya kaldı. İkna oldu, kestirecek. Çünkü eğer uslu durur, ağlamaz ve saçını kestirirsen oradan sadece bir tane küçük araba alabilirsin dedim. Çok sevindi evden çıkana kadar, abartısız en 30 kez, bana ve babasına, "Uslu dulana saçını kestiline çik (cars karakteri, kötü ama Berk onu istiyor vakvuyin onu dövecekmiş) ve kılal (kral) var, uslu dulmayana yok di mi anne/baba ?" dedi. Hatta o kadar tekrarladı ki, ikimiz de git annene/babana söyle anlamamıştır diye olayı oyuna dönüştürdük.

E-bebek' e gittiğimizde, istekle araba şeklinde koltuğa oturdu. Oh dedik. Ama ne oh demesi, yıkıldı ortalık. En son dizimdeydi saçı kesilirken. Tamamen huylanıyor, mesele bu, kesim bitti. Bak kestildim dedi. Hak etmedin dedik. Zaten istedikleri orada yoktu.


Kalfula oyun oynamaya gittik. Süper eğlendi. Çıkışta ben biraz salak olduğumdan çocuğa portakal suyu içirdim. Sabaha kadar yine kustu. Kıyamam karnı öyle ağrıyor ki, iki büklüm oluyor ve doktola gidelim anne diyor. Kabus gibiydi pazar gecesi.(doktor portakalın gaz yaptığı şehir efsanesi dedi, ama benim salaklığım efsane değilmiş annemin yorumuna göre, "hadi bee nasıl gaz yapmaz, verilmez öyle durumda çocuğa" dedi, sanırım doktora ve bana kötü bişiy söyledi)

Dün doktora gittik, bizim doktor artık yeni yerinde. Çok güzel olmuş bekleme odası, bir kaydırak, basket potası, top havuzu. Berk bayıldı. İçeri girerken galoş giydik. Berk kaydırağa yöneldi. Ahmet Bey'in yeni yardımcısı Ceren Hanım, birden çığlık attı, kafamı bir çevirdim. Berk kaydıraktan arkaya doğru düşüyor, paaat diye ses geldi, kafasını kalorifer borularının gizlendiği plastik koruyucuya çarptı. Koştum ama havada yakalayamadım. İçim gitti. Berk sadece şaşkındı, ayağım takıldı dedi. Ama Ceren Hanım yavrum yavrum diye panikle gelince, Berk biraz ağladı.

Ceren Hanım hemen doktorun yanına girin dedi. Normalde benim bayılmam gerekir ama biri panik olunca ben normal insan gibi durabiliyormuşum demek ki. Doktora durumu anlattık, bir bok olmaz dedi. Cidden de iyi, zaten hemen galoşlar çıkarıldı, kaydırakta kaymaya devam. Kadıncağız bana da ders oldu dedi, oraya ayakkabıları silmek için bez koydu, kaydırağın yönünü değiştirdi.

Berk, rota virüsünü kapmış ama aşılı olduğundan ishale çevirmemiş, vücut savaşıyor sadece kusuyor, üstüne bir de boğazlar hafif kızarmış, grip başlangıcı. Kendi derdini kendi anlattı doktora.

Üç aylıkken olduduydu aşıyı iki doz. O vakit çok düşündük, çünkü maddi olarak zordu bizim için, o dönemler biraz nane mollaydı ekonomik durumlar.Şimdi çok zenginiz:P Yok şükür zengin de değiliz ama sürünmüyoruz da.  Tanesi 130 TL'ydi. Sağolsun devletim karşılamıyor, ben aman dedim biraz daha batarız, sonra keşke demek de var. Yaptırdık, iyi ki yaptırmışız şimdi hastanede yatıyor olabilirdi. Önemli dedi doktor kaç kişi gelmiş aynı şikayetten.

Okulu aradım, haber vereyim diye, sağolsunlar zaten biliyorlarmış salgını, öğretmeni de yatıyormuş evde!!! Haber vermeye gerek duymadılar herhalde. Neyse asıl, cuma akşamı bir rapor aldım ki nasıl dellendim. " Duygularını fark edebiliyor ama ifade edemiyor, üzerinde durulması gerek" yazmışlar.

Ben bütün bu anlattıklarımı mıçımdan uydurmuyorum, Berk duygularını ifade edebiliyor. Neyi kastettiler cidden meraktayım, uygun dille cevap verdim. "Duygularını fark ediyor demekle ne demek istediniz anlamadım, algıda sorunu yok diye biliyorum, Berk evde kıskançlıklarını, sevinçlerini, sevdiğini, sevmediğini net ifade ediyor, kuzguna yavrusu diye algılanmasın, benim en acımasız eleştirmeni olduğumu kurum sahibi iyi bilir, neyin üzerinde durmam gerekiyorsa açıkça yazın uygularım" yazdım.

Cidden sinirlendim, aha da buraya da yazdım. Hayır, resim yapamıyor, kural bozuyor, inatçı, kıskanıyor dediklerinde hak veriyorum,boynumu eğip, içimden aman be resim mi  çok da tıın desem de, hanımefendi taklidi yapıp aa yaa vah vah, ee öneriniz nedir diyorum  ama Berk'in duygularını ifade edemediği söylenince şöyle bir hooop usta, ne ayak diyesim geliyor.

Berk şimdi daha iyi, dün ben de işyerinde kötü oldum, şimdi iyiyiz ikimiz de.
Ananesinde gayet mutlu.Dün akşam tv izlerken gayet rahat ve huzurluydu, ayağa dikkat çekerim. Karnında termoforu, karşısında Kayu, Berk efendi keyifte...



Bu da duygularını ifade edemeyen çocuk!!! ile çocuğunu yerlere göklere koyamayan ananın!!!! dialoğu.

Berk güçlü şirindir, annesi de şirin baba

B: ben olmana odun kesmeye gidiyolum hadi gölüşülüz
N: çabuk gel güçlü şirin,
B: tamaaam
B: ben geldimm.
N: hadi bakalım yemeğe şirin çorbası yaptım, seni bekledik nerde kaldın?
B: ben memeğimi yedim.
N: ne yedin?
B: çolba, hııım çok güzeldi.
N: nerde yedin,biz seni bekliyoruz ama güçlü şirin  olmaz ki
B: kalfulda yedim
N: bir daha dışarıda yeme biz burda seni bekliyoruz.
B: dışalda yemedim ki, içerde yedim.
N: kahkaha atarak yumulur

Şimdi daha yazıyı bitirmeden aradı annem,  Berk efendi konuşacakmış.

B: anneee ben seni çok seviyolum
N: anneeem ben de seni çok seviyorum
B: bana gelilken süpliz muyulta al
N: tamam anneciğim.

Ay içimde kaldı, aradım okulu ama raporu yazan öğretmeni de hasta olduğundan ne demek istediniz diye soramadım, eğer okulda ifade etmiyorsa duygularını, onların çözmesi gerekecek sanırım !




38 yorum:

  1. Biz de yaptırdık Nilim rotayı ama sonra hakkında bazı şeyler okuyup(çok eski bir aşı değil, aşının akıbetinin belli olması için bi on yıl gerekirmiş) endişelenmiştim fazlasıyla fakat senden evvel de duydum başka bir tanıdık çocuğunun rotadan perişan olduğunu, iyi yapmışız sanırım öyleyse.

    Berk'in değil notu yazan öğretmenin ifadesinde sorun var bence :) Şaka bir yana hem daha açık hem de en azından 'okulda' gibi bir ifade ekleyerek yazabilirdi o notu çünkü bilmiyor sonuçta Berk'in evdeki durumunu. Belki kibarlıktan söylemiyor, belki utangaçlıktan, belki kıskançlıktan bi sürü nedeni olabilir onun, bunu düşünerek daha dikkatli yazmalıydılar bence, ben dahi biliyorum Berk'in çok güzel ifade edebildiğini kendini, hiç üzme derim ben kendini. Elbette konuş ve öğren ne demek istediklerini fakat çok da ciddiye almamalısın sanki.

    Fotoğraflar süper, termoforu da tabi.
    Çok çok geçmiş olsun bir kez daha.

    YanıtlaSil
  2. Esracığım;biliyorsun kutu kolleksiyonu yapıyorum :P, cumartesi hepsinin yarısını attım, çünkü evdeki termoforu bulamadık.Kutulardan görmüyoruz diye attık.Yenisini aldık Berk de sevdi.

    Öğretmenin yorumunu harbiden merakla bekliyorum. Normalde bir tanıdık falan çıkar diye çok olumsuz konuşmamaya çalışıyorum ama yok yani, ne demekmiş öğreneceğim.

    Rotaya gelince, iyi ki yaptırmışız diyorum. Suçiçeği gibi, yani olmayacaksın değil, daha kolay atlatacaksın anlamına geliyor aşı.Kreş gibi yerlerde daha çabuk kapıyorlar virüsleri.Sağolasın canım benim.

    (Yeni yorum formu da ne ayak ?)

    YanıtlaSil
  3. Değişmiş değil mi yorum formu ama böyle süslemeler yapacaklarına kumanda panelindeki sorunu çözseler keşke, bak senin yazını da görmedim yine :(
    Bence öğretmen çok eften püften şeyler anlatacak, demedi deme :)

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle çok çok geçmiş olsun Nil, iyi ki de yaptırmışsınız.Bizde 2-4-6 aylıkken 3 doz halinde yapışmıştık ve fiyatlar bana göre de çok pahalıydı.Eray'ın döneminde pnömokok da ücretliydi ikisi maşallah güzel fiyat çıkıyordu.Şimdi bildiğim kadarıyla pnömokokları sağlık ocağında olabiliyorlar çocuklar...

    Ne hissettiğini anlayabiliyoruM.Eray ilk hafta okula başladığında çok cümlesi yoktu,konuşamıyordu.Bize öyle şeyler yaptılar ki.Çocuk konuşamıyor diye sanki algısında porblem varmış gibi davrandılar.Sonra ne oldu biliyor musun konuşmaya kendini ifade etmeye başladı bize dediler ki 'Eray'ın çok zeki olduğunu zaten biz biliyorduk sadece konuşmasını teşvik edelim diye şeyyy ediyorduk gibi bir sürü ıvır zıvır.Eğitimci olmaları herşeyi bilmesi anlamına gelmiyor.

    Zaten sen ne yapacağını iyi bilirsinde fikrimi sorarsan konuş bencede.Herhalde ben şu soruyu sorardım. 'Sonuçta evde duygularını fark ediyor ve ifade edebiliyor okulda bunu yapmıyorsa bir nedeni olmalı siz ifade etmesini sağlamak için neler yapıyorsunuz'.Bizimkiler de yapar bunu şurada eksik var burada eksik var..Tabiki ben annesi olarak üstüme düşeceğini yaaprım bu çocuk benim çocuğum ama biz bu paraları iki çizik atsın bir kelebek katlasın diye de vermiyoruz kimse kusuruma bakmasın.Sende üstüne düşeni yapacaksın kimse darılmasın:))

    Kendine iyi bak,sakın üzülme.Berk'imi öp yerime

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun kıyamam ben yavrucuğa.
    kendinize iyi bakın....

    YanıtlaSil
  6. Canımcım çok geçmiş olsun, Berk' im rahatlamış görünüyor fotoğrafta da, yemek yemeyi de istediğine göre artık daha iyi demektir.
    Şu iğneyi iyi ki yaptırmışsınız bizim de aklımızda olsun dedik dün akşam sizden bahsederken evde.
    Sen de dikkat et kendine uykusuzluk bünyeyi zayıf düşürüyor ve hastalanmak kolaylaşıyor.
    Gelelim öğretmenine...
    Böyle havada ifadelere ben de çok gıcık olurum. Duygularının farkında ama ifade edemiyor ne saçma bir tanımlama. En basitinden o nasıl farkında ifade edemiyorsa Berk... Ben de Esra' ya katılıyorum seni pek ikna edemeyecek açıklamaları gibi geliyor bana da..

    YanıtlaSil
  7. Esra; yine ve yine katılıyorum sana:)

    YanıtlaSil
  8. Ayla; kesinlikle konuşacağım.En sinir olduğum "dil gelişimi" bölümü raporlarda zaten, konuşamıyor denmesi. Kelimeleri doğru söyleyemiyor denilmesi. 6 yaşında olsa tamam ama 3 yaşında.

    Ne demek tabi fikrini söyleyeceksin, birbirimizi doğru yönlendirdiğimizi düşünüyorum. Aynen dediğin gibi "evde" diye başlayacağım konuşmaya, yazarken de dedim zaten. Takılı kaldım elimde değil, duygularını fark ediyor ne demektir yahu. Belki de üstünde durmayan olabilir ciddiye almayan ama ben ciddiye alıyorum o raporları.Eğer daha önceki ifadelerinden hareket edersem bu rapor tamamen çelişkili ama okulda ifade edemiyorsa sebebi bulunmalı.Eminim ki kurum sahibinin haberi yok çünkü bu raporda görüldü imzası da yok. Valla isterlerse benim oğlumu abarttığımı, hırs yaptığımı düşünsünler, neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum çünkü.Bakalım yarın gelecekmiş öğretmeni hatta bir ara kaçabilirsem karşılıklı konuşmaya da gidebilirim. Önce telefonda konuşmanın hanımefendi taklidim açısından daha uygun olacağını düşünüyorum:)

    Pnömokoka para verdik mi hatırlamıyorum. Rotayı kesin biliyorum:)

    YanıtlaSil
  9. Smilena; çok teşekkür ederim, şimdi daha iyi şükür ,aman hiç hasta olmasalar keşke.

    YanıtlaSil
  10. Renk; canım nacizane sağlık ocağının yaptığı ve yapmadığı tüm aşıları yaptırın derim. Hafif atlatmaları için.

    İkna etmeyecek olsa da, o zaman dikkat edecekler ifadelere, önem verdiğimi dikkate alacaklar. Her hafta yazdıklarına cevap yazıyorum. Bıkılmadı usanılmadı resim yapmayı sevmiyor denmekten, bildiğimi söyledim defalarca, bu zorla kazandırılacak birşey değil ki,neyse tek derdimiz bunlar olsun:)

    YanıtlaSil
  11. okurken yoruldum Nil..
    Çok geçmiş olsun.Şimdi iyidir inşallah.
    Takılma okulda yazılan durumlara.
    Sen biliyorsun nasıl olsa.

    YanıtlaSil
  12. Domatessuyum, ortak bir tanıdığımız Gezginim :P dün yaz demişti, elim kalkmıyordu bugün yazdım, madem yoruldun ki yorucuydu haklısın, benden bir çay sana, uzat ayaklarını ve iç, dinlenirsin, bak şimdi ben de alacağım şerefine, her kimse o şeref:)

    akşam sözümü tutamadım, çünkü sızdım, ama sağlıklar yerinde olsun ismail abiniz abim olacak:)

    YanıtlaSil
  13. Çok çok geçmiş olsun Berk paşaya. Talya'da 2,5 yaşında atlatmıştı bir rota macerası.Hemde tatilde;) ardından ben,eşim ve tatile birlikte çıktığımız arkadaşlarımız:))
    Aramızda en hafif atlatan kişi aşılı olduğu için Talya oldu.Hepimiz sırayla acillik olmuştuk:)
    Okul konusunda da sıkma canını lütfen Nil.Talya nın da naifliği ve kibarlığından sebep "özgüven eksikliği var desteklenmeli" yazmış öğretmeni.Başta senin gibi tüm sinirlerim tepeme çıkmıştı artık gülüp geçiyorum.Kızımın yırtıcı,atılgan bir çocuk olmayışı onun özgüveninin eksik olduğunu göstermez diye düşünüyorum.Çocuğunu en iyi tanıyan kişi sensin. Pedagojik formasyonu olmayan,çocukla geçirdiği bir kaç saat içinde fikir sahibiymiş gibi görünmek adına bir şeyler geveleyen tipleri ciddiye alma.
    Berk'ciğim yeni saçını sağlıkla kullansın.Öpüyorum çokçana

    YanıtlaSil
  14. kuzunun annesi28 Şubat 2012 14:20

    Çok gecmiş olsun

    Rota yaptırmamıs bir anne olarak su an epey tırstım

    YanıtlaSil
  15. Gülay; Talya çok iyi niyetli bir çocuk, iyi düşündüğü, naif olduğu için özgüven eksikliği var denmesi ne kadar dayaklık bir yorum. Karşısındaki ile empati kurup, o da benim gibi kendini kötü hisseder üstelik hissettiren için, diyebilen bir çocuk için böyle denmesine Berk'e resmen ifade yeteneği yok denmesinden daha çok sinirlendim.

    Gülüp geçmene sevindim yeminle, o mertebeye ulaşmayı gönülden diliyorum.

    Offf sizin ki çok fenaymış yahu,tatilde hem de. Of of. Gelmiş geçmiş bir daha gelmeyecek olsun.

    İyi ki izlemeye başladın beni de, Talya'yı ve seni buldum, bugünün en gülümseteni beni, Talya'nın duru ve çok çok güzelliği oldu. Kıyamam ona ben.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. Hayat'ım tırsma, gözün açık olsun, Allah korusun ishal olursa ishal deyip geçme, hemen doktora.İlla olacak diye de bir kural yok, kaldı ki Ela'nın da bünyesi sağlam, o kadar hastalanıyorlar yine de iyi dayanıyorlar. Öperim seni.

    YanıtlaSil
  17. şimdi benim anlamadığım bir şey var. e bebek bir berber dükkanı mıdır, yoksa bebek mağazası mı?.
    bir de kaça traş oluyor benim yakışıklım orada?
    ben şaşırdım.
    berber dükkanının içinde oyuncak arabası ne arıyor?
    her neyse, ucuz yırtmışsınız.
    sana katılıyorum o ilaç çok pahalı bir şeydi.
    ve devletim ödemiyordu.
    sevindim iyi olduğunuza.

    YanıtlaSil
  18. Cüneyt; şöyle ki; e-bebek içinde berber hizmeti de alınan bir çocuk mağazasıdır:))
    Aynen sordum Murat'a senin berberde kaça diye 15 eymiş, burada 16 TL. Ben istedim ki ilgisini çeken bir ortamda belki daha az huylanır. Karşısında kayu açtılar, kendi arabada ama huylanıyor abicim.

    Bizim oralarda berberler bildiğin berber, kadınlı erkekli karışık gidilen yerlerde bile çocuklar es geçiliyor. Berk in hep gittiğini de ben bulmuştum oyuncaklı koltuk vardı kırılmış ama yenilemiyorlar.

    Duydum ki istanbulda sırf çocuklara hizmet veren yer varmış. Burada da olsa ne güzel olur.

    Ayrıca ben Berk'in saçını kesen berber olsam 100 TL isterdim, iyi sabrettiğim ve yine de Berk'e rağmen düzgün kestiğim için ,berk'in annesi olsam verirdim 100 TL'yi bu berbere helal olsun. ( haha kimi kandırıyorum, biliyorum beni berberle kavga ederken hayal ettiğini, tabi ki vermezdim:P )

    YanıtlaSil
  19. bir ara dehşete düştüm, nil 100 tl verecek:)
    adamı sen traş edersin de o parayı vermezdin:)
    kadınlı erkekli berber yarleri mi var karşıyaka'da!
    ne hallere geldik:)

    YanıtlaSil
  20. Bitmesin istedim be Nilim. yazacak çok konu var yahu. benim gibi balık hafızalı bakalım hepsini aklında tutmuş mu?
    termofor süper. nerden aldınız?
    bizim buralarda e-bebek mebek yok. allahtan kızım var. doğduğundan beri bir kere kuaföre gittik. sizin gibi sürekli tıraş olma derdimiz yok.
    rota mota hepsi keseden gitti. bütün aşıları düşünmeden yapmıştık. allahtan halamız ecza deposunda çalışıyor da 5-10 kuruş ucuza alıp ekonomimizi ayakta tutuyorduk. Nilü nün oğlu da rotaydı geçen hafta.

    Öğretmen e de ki "oğluma çamur atma bak allahın sopası yok." yalnız hakiketen bu kadar ciddi tanıyı nasıl koymuş? yani Nilcim ben de anlamadım ki, siz evde baya bizim gibi salya sümük ağlıyorsunuz değil mi? ya da kahkahalarla gülüyorsunuz.çocuğa kil maskesi falan yapmadıysan ya da yumurta duygularını belli etmemesi imkansız.

    güçlü şirinim hastayım sana. kapağı aldın mı Nilim?

    YanıtlaSil
  21. Cüneyt; :))))) karşıyakada değildir tek,vardır göztepede de:)))

    YanıtlaSil
  22. Nilhan; hiç zorlanmıyorsun değil mi, öyle çıkıveriyor bir anda. Hayranım zekana da, esprilerine de. Çok bi seviyorum ben seni:))))

    hahaaaa, hani berber hizmeti verilen bebek mağazasından aldık:))))

    yorumlarına koptum, bir de balık hafızalı olmasan ne olacaktı acep:))alemsin adaş :)))))))))

    YanıtlaSil
  23. Nilim ne zekası ne espirisi be cankuşum.o sıfat bizim evin reisine aittir :D

    YanıtlaSil
  24. Hahaaaa:))))))))))) yine süper:)))

    YanıtlaSil
  25. cok gecmis olsun.Bizim de gecirdik bir iki ay önce.
    cok zordu.
    öperim

    YanıtlaSil
  26. Aslı; çok sağol, aman bir daha uğramasın çok rica edeceğim, harbiden o ağrı çekerken elin kolun bağlı çok zor,bir de doktora gidip kafayı da vurdu kıyamam.

    YanıtlaSil
  27. Gecmis olsun cok, neyse ki asiyi yaptirmissiniz da ucuz atlatmis, cok zor bu rota. Ogretmeni de takma bence. Sahin seninki sahin ;)

    YanıtlaSil
  28. Evren; hah beee sagolasin neydi diyorum sahin tabi devamı böyleydi :)))

    YanıtlaSil
  29. Çok geçmiş olsun Berk`e...
    Benimkiler de geçenlerde farklı günlerde am tüm gün kustular, şu ara var bir şeyler.
    Ama portakal suyu bomba etkisi yarattı bende:))
    Gaz yapmasa bile annene katılıyorum bence verilmemesi lazım. Benim kusma sonrası ilk yaptığım şey, haşlanmış patates, çubuk kraker, tost edilmiş kuru ekmek gibi şeyler. Eğer onları kusmuyorsa yudum yudum su, bitki çayı. Bizde işe yarıyor bu yöntem:)
    Kuaför korkusu bizde de vardı bir ara. Nedense:)
    Hypo`ya şaşırdım nerede yaşıyor böyle bihaber dünyadan:)))
    Bizim büyük oğlan kuaförü hiç haz etmez. Şimdilerde bile, tutturuyor mahalle arası istemiyorum AVM`de gitmek istiyorum. Oldu canım demiyorum tabii. Üzerini kendin haftalığından tamamlarsın diyorum, bazen yemiyor vazgeçiyor:)))
    Yok efendim AVM modelli kesiyormuş, diğeri kuş gibi traşlıyormuş:)

    Okulla da görüş gerçekten, orada ifade edemiyorsa kendini(normalde yapabilen bir çocuk)arıza oradadır:)

    YanıtlaSil
  30. çok geçmiş olsun canım. biz de rota aşısını yaptırırken epey zorlanmıştık e malum ikiz olunca fiyatı ikiyle çarp! onlar sağlıklı olsunlar da başka hiçbirşeyin önemi yok... tekrar geçmiş olsun diyorum ve berlki öpüyorum,

    YanıtlaSil
  31. var ya bevkimle ilgili duygularını ifade edememe olayı pek havada kalmış bir tespit diyeceğim. bana hiç öyle gelmedi üstelik ayda bir görüyorum bana bile gayet güzel ifade ediyor duygularını.
    şahinimi öperim.
    tekrar geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  32. Semi, ohooo senden hep ilerisini öğreniyorum, desene kendi seçecek berberi:)))

    Ben de kraker verdim, patates yemedi. elma istedi,bir yerde okumuştum çekirdeksiz yiyebilir diye. Hepsini çıkardı ama,ertesi gün yine kraker yedi,mercanköşk,nane-limon içti.portakal benim denyoluğum oldu, ,iyiydi ya, hopladı zıpladı içmesinde zarar görmedim ama hassasiyet devam ediyormuş,bu da tecrübe :( en az üç gün diyete devam edilmeli.

    Bugün yine öğrendim ki, (hala karnı hafif ağrıyor) papatya çayı!!! nasıl unuttum ayrı konu. bebekken de verirdik.Bu zamanda işe yarayacak papatya çayını bulmak zormuş ama milupanınkiler var.

    Öğretmeniyle konuşacağım çok merak ediyorum eksiksiz yazdığım gibi yazdığıyla ne demek istedi.

    YanıtlaSil
  33. Kevser; allah size daha daha kolaylık versin, ikiz annelerini hep öpesim baş tacı edesim geliyor, harbi zor işiniz. Çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  34. Yeliz; senin de şahinin saylanmaz, bozacı :))

    Dayanamadım, Arca'nın doğumgününe gideceğiz dedim, "hep mi Arca'nın doğumgünü" dedi ya:)) Oysa kıyamam birlikte ilk kez kutlayacağız. sanırım yılbaşı çekilişinden dolayı çünkü her hediye aldığımızda Arca'ya alıyoruz sanıyor :)))

    YanıtlaSil
  35. çok geçmiş olsun bebeğimee..
    zekasına da ifadesine de konuşmalarına da hayranım senin berkimm.. gerisi halt etmiş..

    öpüyorum sizi çok.. arada kaçırıyorum yoğunluktan okuyamıyorum postları uzun zamandır.. ama hasta olduğunu duyunca dayanamadımmm.

    YanıtlaSil
  36. çok geçmiş olsun nil.. şu rota aşısını devletin niye karşılamadığını bende anlamış değilim.. hadi biz bir şekilde yaptırabiliyoruz da o paraya ev geçindiren bir sürü aile varya.. büyük haksızlık..
    bu arada ben olayı pek kavrayamadım.. berk mi duygularını ifade edemiyormuş.. şaka mı bu!!

    YanıtlaSil
  37. Üç çocuklum, iş kadınım, sen iyi ol da boşver okuma bizi böhüü. :P Sağolasın canım benim.

    YanıtlaSil
  38. Sevgi; sağolasın. Sorma, yanlış anlamışım!!!!! yazdım uzun uzun ne demek istediklerini:)

    YanıtlaSil