8 Şubat 2012 Çarşamba

soru

Olay ; küçük çocuk aşık olduğu öğretmeni yenkli yenkli oje sürüyor diye, annesine "yeden sen böle böle yenkli yenkli sülmüyosun? " der. Anne de yemez içmez, renkli renkli oje alır.




Suç aletleri ;

1 adet üzerine oje bulaşmış,pamuk yapışmış oje,1 parça pamuk,1 adet asetonsuz numune oje çıkarıcısı

Soru ;

Annesi çocuk uyanıkken,mor renkli oje sürdüğünde,çocuk ben de ben de der. Sizce anne-baba ne yapmalıdır ?
Cevaplar

Annelerin şıkları ;

a) aman sürsün ne yapayım,bi kereden hiç bişiy olmaz
b) de get be çocuğum
c) aslaaaaa
d)  anneciğim sen bana sür,erkekler oje sürmez ama çok merak ettiysen sürelim,dur tamam bana bırak (babaya söylenir) bir sakin ol, çocuk anneye süreceğim diye kendi parmağına sürünce,babanın tehditleri yüzünden panik olur, acilen çocuğu kucaklar ve tamaamm hadi şimdi çıkaralım der,bu da birşeye yaramıyor dediği asetonsuz oje çıkarıcı imdada yetişir,oje çıkarılır, çocuk mızıklıyordur.

Babaların şıkları ;

a) annesiyle çözsünler,işim olmaz
b) off kahve mi içsem acaba
c) çocuk bu merak ediyor tabi, mor fena renk değil aslında
d) bana bak (anneye söylenir) asla asla sürülmeyecek,olmaz babacııım (gür bir sesle) hayır hayır hayır,fena olur bak,çıkacak o oje..............

Nil isimli anne d şıkkını uygular, Murat isimli baba d şıkkını uygular.Berk isimli çocuk ise,erkekler sürmez diye söylenildiği için garibim üzülür "ben de elkeklele alcam mol, küstüm size,böhüüü" der. Allahtan çok uzatmaz.

Uzman görüşü;

Anne bildiğin salaktır, çocuğun en sevdiği renkler olan mor ve pembe çocuk uyanıkken sürülürse sonuç böyle olacaktır. Anneye ceza verilmelidir.

Baba bildiğin erkektir.Mor,pembe hele oğlunun üç yaşında olması engel olmaz hiddetine, sırf merak ettiği için denemek istemesi fikri bile  onu bozar,çok normaldir, bağırması ,çağırması normaldir. Alimallah oğlu yanlış yola düşer. Kendisine bu davranışından hatta,ilk kez  karısının ödünü bokuna karıştırdığından ödül verilmelidir.

Bütün bunların üstüne,olay durulduğunda  anne yine de mor ojelerini sürer, çünkü sürdüğü mavi oje oğlunun hayranlığını kazanıp,çok beğenilmiştir,moru da sever diye düşünür sürer, bir daha asla oğlu uyanıkken sürmeyecektir.Bir de oha lan,resmen korktum diye düşünür,eşi ilk kez onu çok korkutmuştur.Öğretmene de içinden söylenir, bu kadar güzel olmak, bakımlı olmak zorunda mıdır,alla alla .



30 yorum:

  1. Hey Yarebbim ya , gece gece güldürdün beni, iyi idare etmişsin sonuç olarak. Geçen gün ben allık sürerken Deniz'e yakalandım, tutturdu ben de süreceğim diye, bunu sadece anneler kullanır deyip kestirip attım, arkamı dönüp bakmadan hızlıca ortamdan uzaklaştım:)

    YanıtlaSil
  2. ahahha,babanın şıklarına bittim:))) kahve mi içsam acaba:)))

    YanıtlaSil
  3. :))
    sabah sabah güldürdün beni :)
    Meraktan da olsa sürmesin Berk oje:)

    YanıtlaSil
  4. hahah süper gözümde canlandınız:)
    "çocuklar oje sürmez" diyebilirsin bence. yani cidden erkeği kızı bırak da çocuk dediğin oje sürer mi yav:)
    imza: en son ne zaman oje sürdüğnü hatırlamayan kadın

    YanıtlaSil
  5. aynı durum bizde de var nilcim.
    mertte inanılmaz tepkili çocuğun önünde sürmeme acayip sinirleniyor.
    bir kere kırmızı ojemi sürmüş nasıl açtıysa artık,çıkarmam için ağlamıştı rahatsız olmuş.o günden beri erkekler sürmez,anneler sürer,teyzeler sürer diye tekrar ediyor,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gözümün önündeydi telaşlı hallerin sanki. Feci empati kurdum Nil :))) Düşünüyorum da sadece erkek olması değil ki sorun, kız da olsa dert. Sinir oluyorum ben minicik parmaklarda oje sürünce ...
    Murat da accaip panik yapmış, korkmuş, yazık ona da :))

    YanıtlaSil
  7. ahh anneler sizler bizleri anlayamıyorsunuz.
    Ne kadar Zeki Müren ve Bülent Ersoy'a toplumumuz sempati ile baksa da, içimizden birinin öyle olması bizleri dehşete düşürür.
    Vallahi Murat'a hak verdim. Yine sabırsız anımızda yakalamışsınız bizleri.
    Ben olsam gider o öğretmene fırça bile atardım:)

    biz babalar kafayı yemezsek iyidir.

    YanıtlaSil
  8. Aman Nilim, ben bu konuda Murat'a katılıyorum, ben de olsam müsaade etmezdim(başıma gelmediğinden atıp tutuyorum), 0-6 yaş arası çocuğun gelişiminde çok önemli, üç sene daha sabret, sonra halen isterse bir kereliğine sürersin :)

    Şaka bir yana mesela bir erkek çocuğa neden pembe kıyafetler almak uygun olmaz diyorsan, (ben uzmanların yalancısıyım) ileri yaşlarda o renk, çocuğa güzel anılarını, çocukluğunu hatırlatabileceği için ilgi duyabilirmiş o renk kıyafetlere ki bu da iyi olmaz tabi 15 yaşına geldiğinde. Ama elbet bunlar uç örnekler, yeğenim de bikaç sene önce kırmızı ayakkabı istiyordu, şimdi kırmızı şapka bile takmıyor kız rengi diye :) ama ne bileyim oje, ruj gibi şeyler uzak tutulması gereken şeyler bence yine de.

    o nasıl öğretmenmiş ayrıca, benim en çılgın oje rengim kırmızı oldu hayatımda :)

    YanıtlaSil
  9. Fadiş, yazınca komik,okuyunca da:)),ama valla tırstım Murat'tan. En iyisini yapıyorsun, beni de ruj sürerken görünce güzel oldun diyordu,hormonal tabi ne güzel ilgilenmiyor diyordum,salaklığıma doymayayım

    YanıtlaSil
  10. Bir Terazi Kızı; teşekkür ederiz efendim, resmen panik oldum aslında,çünkü hatalı olan bendim:)

    YanıtlaSil
  11. Deren; keşke o şıkkı seçseydi :)))

    YanıtlaSil
  12. Gezginim, ben bile kendimi erkek sandığımdan aşık olana dek sürmedim oje:)) Sürmesin tabi, erkek oğlum benim:)))

    YanıtlaSil
  13. Yelizim, Murat'ı gözünde canlandırmış olamazsın ben yeni tanıştım bu hali ile o derece:) Aklıma hiçbirşey gelmediki, panik oldum sadece, Murat bağrıyor, Berk kapmış şişeyi oje sürüyor,elim ayağım birbirine girdi, lan ben ne güzel aylardır maniküre bile gitmedim, anne dediğin bakımsız olmalı zaten, sürme bence de oje moje:)

    YanıtlaSil
  14. Meltem, ben bir daha Berk'in önünde parfüm bile sürmem o derece:)))

    YanıtlaSil
  15. Renk'im, kız çocuğuna anlatamazsın bence, ruhunda var çünkü,Berk'in ki sırf mor diye meraktı:)) Gelir tabi halim gözünün önüne,offf şimdi komik geliyor ama korktum resmen:)))Murat'a yazık mı????? Panik mi???? Tam canlanmamış gözünde demek ki, şimşek çaktırdı be evin içinde, ne paniği, resmen delirdi:))

    YanıtlaSil
  16. Bizde bu dialoglar yazın oldu.Eray bordo renk ojeyi çok sevdi menin yok annecim mende istiyorum dedi.Sürmemezlikte etmedim sürdüm ama ona izin vermedim.Esraya katılıyorum 0-6 yaş çocukların gelişiminde önemli bir yaş,anlatmak en iyisi.Ben örneklendirdim hep dedesini,babasını,sevdiği kişileri gösterdim neyse ki atlattık bu konuyu

    YanıtlaSil
  17. Cüneyt; canım hemşerim, asla sempati ile bakmıyorum, kınadığım şey başıma gelmesin diye, Berk doğunca, bu tipleri çokça eleştirdiğim için öncesi,severim severim demeye başladım, başımıza gelmesin diye. Ama pembeyi sevdiğinden okulun sahibi ile konuştum, şu an müdahale edilecek birşey yok, tüm çocuklar pembeyi severler, erkek kız ayrımı yapmazlar demişti. Ben gözünün önünde sürersem olacağı buydu, hormonal bir istek değil, resmen meraktı. Bana kalsa denemesine izin verir, ikna edici bir konuşma yapardım, ama resmen ana oğul korktuk,Allahtan durum ciddi diye çok arıza çıkarmadı. Murat'a hak vermesem inan farklı olurdu tepkim ama bu kadar da beni bile sindirmeye gerek yok ki ya, sakin atın tekmesi hesabı, of diyorum:)))

    YanıtlaSil
  18. Esram canım güzelim,aynen düşünüyorum,haklısın ama benim tek hatam önünde sürmek oldu, bu tahrike girer zaten, hakim beni direkt asardı yani:) rimel için bu ne dediydi, babalar,Berk, Ege, Arca sürmez demiştim. Eyalal sülel anladım demişti. Ben ojeyi de atlatacağız diye düşündüm sanırım gözünün önünde sürerken, babamız fazlaca tepki verince, derdimi anlatamadım Berk'e bu akşam konuşma yapacağım ama içimde kaldı.

    Öğretmen harbi güzel, genç,fıkır fıkır.Ben gençkene,sarı lacivert oje sürerdim,anne oldum, ojeye vakit harcayacağıma, oturayım şurda dediğimden ne güzel sorunsuz sorunsuz yaşıyordum:)

    YanıtlaSil
  19. Ayla, aynı şeyi rimelde yaşadık, anlaştık. Dün Murat tepki vermeseydi, aynen sürüp, izah edecektim,aşardık eminim, benzerini yaşadık çünkü.Murat'ın en hassas yanı olduğundan, böyle bir garip yaşandı.Neyse akşam izah edeceğim oğluma,ve bir gün gelecek umarım yanında sürerken sadece güzel diyecek ben de buraya yazacağım, dert oldu içime:)

    YanıtlaSil
  20. oyyy berk oyyy ne olacak bu erkek cocuklarının hali süslü püslü cicili bicili herşey kızlar için benim oğlumda çok özeniyor etrafındaki arkadaşları hep kız dün arkadaşının bileziklerini takmış dolanıyordu geçenlerde tokası... ben çok müdahale etmiyorum yanlış mı yapıyorum acaba elif

    YanıtlaSil
  21. bu arada dün akşam oğlan erken uyudu, kuzey güneyi yarısında yakaladım. Cemreyle konuştukları sahne ağlattı beni, bi de Cemre'nin zeynepe bakarak içinden söyledikleri çok acıklıydı :(

    YanıtlaSil
  22. Elifciğim; tam adamına sordun, kelin ilacı olsa hesabı:))

    YanıtlaSil
  23. Nil, yazını okudum ve içimden gelen ilk tepkiyi hemen yazayım: bırakın yapsınlar!
    Çocuk onlar, her şeyi deneyecekler.
    Büyütmeye, panik olmaya hiç gerek yok. Ayrıca başka insanları da kınama, herkes farklı yaşar, bu bir tercih meselesidir. Bizi birleştiren öncelik insan olmaktır.

    Bu arada benim ufaklık hala pembe renk hayranı, pembe çizgili spor ayakkabıları seçti en son:))

    YanıtlaSil
  24. Esram canım güzelim, zaten korkutulmuşum :P, bir de Cemre-Kuzey dialoğuna,dediğin Cemre-Zeynep sahnesi hüngür şakır ağladım. Sonra geldim bu postu yazdım,sonra Cüneyt'i okudum,koptum:)

    YanıtlaSil
  25. Semi; ben Murat çok kızınca panik oldum. Normalde denetir sonra ikna ederdim. Ama yorumunu eşimin özellikle okumasını tercih ederim,sağolasın, samimi yorumun için,içinden ilk geçeni söylemen önemli benim için.

    Kimseyi kınamıyorum zaten, kınadığın başına gelirmiş diye öğrendim, yaş ilerleyip, bir de doğurunca, insan evladı ne demek anlıyorsun,senin evladın nasıl değerli ise,herkesin evladı değerli kendimce yargılamaya kalktığımda olay ne ise,hemen bu geliyor aklıma,anlamaya çalışmamı kolaylaştırıyor.

    daha önce kınamıyordum desem yalan olur ama hayat öğretiyor insan olabilmeyi,tabi ki tercih meselesidir, ama bu tercihte bulunmasını istemem yüreğimi sorarsan:)

    Pembe bence yakıştırmasını bilen erkekte çok güzel duruyor,ufaklığa da yakışmıştır eminim:) Pembe hayallerin rengiymiş, hayal kurabilen de neşeli insandır gibi gelir bana,ne güzel:)

    YanıtlaSil
  26. seninki yine oje istemiş benimki geçen pazar ruj sürmek istedi illa bende istiyorum diye tuturdu zor ikna ettim :)

    YanıtlaSil
  27. Bakımlı anneler; iyi ikna olmuş :)) aslında kıyamam renkli renkli olunca ilgilerini çekiyor ama ne yapalım kurallar onceden konulmuş renk adamı bozuyormuş :)))

    YanıtlaSil
  28. Nil, yorumuma gösterdiğin anlayış için teşekkürler.
    Olgunlaşma dediğimiz şey aslında bu. İnsan zamanla öğreniyor, kendini eğitiyor. Öncesinde kızdığımız, sinirlendiğimiz pek çok şey anne olduktan sonra farklılaşıyor gözümüzde.
    Çocukları çok ön yargısız yetiştirmeye, kimseye bir etiket yapıştırmamaya çalışıyorum.
    Erkekler genelde erkek çocuklarını erkek gibi yetiştirmek isterler, oğlum benim tavırlarıyla.
    Vallahi benimkiler ne olur bilmiyorum ama kendi hayatlarını kurtarsınlar diye yemek yapmayı da öğretiyorum, kıyısından kenarından dikiş dikmeyi de, çamaşır,bulaşık makinesini çalıştırmayı da...
    Sevgiler...iyi geceler....

    YanıtlaSil
  29. Semi, yazdıklarımı okuyup yorum yapıyorsun bu benim icin önemli asil ben teşekkür ederim. Cok doğru herseyi öğretmen annem kardesime öğretti aynen ve o da Ankara da okurken basının çaresine baktı bu sayede tek istegim insan olabilmeyi ogretebilmek umarım hepimiz başarırız :)

    YanıtlaSil