17 Şubat 2012 Cuma

top keyk

Geçtiğimiz pazar kahvaltıda pişi yapayım evimin erkeklerine dedim. Hani ben bir seferde başarırım ya böyle şeyleri, Elif tek tek anlattı nasıl yapacağımı. Cumartesi akşamından hamuru hazırladım, sabah erkenden kalktım, kızarttım onları.

Ailemizin fotoğraf çekme aşığı ( bak sevgili avukatımız, şipşakçı demedim :P ) sevgili eşim, pişi var diye ekmek bile almadı. Kahvaltı yapıp, arkadaşlarıyla buluşacak.

Kahvaltıya oturduk, yaptığım pişiyi Berk'ten ve Murat'tan önce tattım. Sonuç,fiyasko !!!

İçi pişmemiş. Resmen boğazım yandı, içim eridi.Üzüldüm, kızdım kendime. Murat en sevmediği şeyi yapmak zorunda kaldı, sofraya oturunca bakkala gitmek zorunda kalmak. Ekmek almak için.

Ben tüm gün yedim kendimi, ulan sen kimsin pişi yapıyorsun üstelik kahvaltıya, dene tamam heveslisin ama akşamüstü dene yalnızken dene.

Ama pişi faciasından sonra yılmadım Murat mutlu olsun diye  kurabiye yaptım, tabi ki hazır paketten. Kek yaptım, uydur kaydır, ne koydum ne kadar koydum bilmeden. Bu sefer kafama göre takıldım. Çünkü yaparken hala pişi ile konuşuyordum.

Kurabiyeyi beğendi ama mutlu olmadı Murat, o tatlı istiyormuş,bunlar tuzluymuş. İçimden küfür ettim tabi ama çaktırmadım.

Keki tattım, kendim diye söylemiyorum, hayatta yaptığım en güzel kek oldu. İyi de yağı ne kadar koydum, unu da farklı koymuştum, hatırlamıyorum!

Kekim güzel olunca işyerime de getirdim.Hadi beee, oldular :)) Berk nelere kadirsin dediler:)

Sıra geldi oğlumun tatmasına. Koydum önüne kek ve süt. Bir çatal aldı, hıım güzel olmuş, git bunu top yap dedi.

Nasıl top dedim. Batuhan'ın annesi gibi dedi. Çıldıracağım Allahım, ne yapsam beğendiremiyorum. Yemedi kekten, ertesi günler sordu, top kek yaptın mı?

Tarifler baktım netten. Aha dedim, sağlıklı kek kurabiye uzmanı Hülya bilir. O da Tuna'mın bayıla bayıla yediği havuçlu, tarçınlı kekin tarifini verdi. Ama ekledi kağıtta yapınca dağılıyor, mufin kabında yap. İyi de yok, bu akşam yapmam lazım, baskı altındayım! İyi kağıtta yap dedi. Kıyamam, yarım saat sonra aradı, kargo adresini ver sana mufin kabı aldım,gönderiyorum dedi.

Kaplar harika, renkli renkli. Berk sevindi, Ülya bana almış diye.Hadi gel beraber yapalım dedim. Hülya ceviz de koy dedi, oh dedim beraber yapınca cevizleri çıkarmaz ağızından. Umut işte :)

Daha en başında koydurmadı cevizleri, üç havuç çıkardım birini Berk yiyecek, ikisini keke koyacağız. Üçüncüsünü zor kurtardım elinden,başka yoktu çünkü. Yemedi resmen yuttu. "Ben tavşan deyilim, ama hayvuç sevelim" diye diye yedi.

Sütü, yağı o koydu. Gururlanmasını görmek lazımdı.

Bu arada dün markete gitmişler, 5 TL istemişlerdi okuldan, meyva almışlar, hepsi kendi seçmiş, parayı kendi ödemiş. Eve üzüm getirdi oğlum, tadı çok fena bu zamanda üzüm mü olur ama oğlum aldı ya, ondan tatlı işte. Geri getirdiği parayı da sordu, anne ben pala veldim, abla da bana veldi,vel o palayı bana. Torbada üzüm, fiş, para üstü vardı. Ben de gururlandım yahu, ilk maaşından tatlı yemeyi de gösterir bize Allahım, inşallah.

Kek pişti, gayet güzel oldu. Kablarından hoop diye düştü,duygulanıyorum ben o anlarda,bilmezsiniz siz tabi yaptığın kekin kabından hoop diye dağılmadan düşmesi ne demek:)  Yeme sıcaklığına gelince verdim Berk'e. Kıyamet koptu !!!! "Bu böleee yenmez, peymbeye koy, vel". "Anne sana dedim".

Yok ikna olmadı,ikna etti. Silikon mufin kaplarından pembe renkli olanı, yıkadım, kuruladım, keki içine koydum öyle yedi. Bir de ayar verdi, "bu böle yenil,ölen bunları"

Öğreneceğim oğlum yavaş yavaş, zaten sen olmasan, hayatta un kabım olmazdı benim, ikide bir kek yap, kulabiye yap, şunun annesi gibi dediğinden ben bu
yola baş koydum. Yoksa daha çok yıllar pastacıya kazandırırdım.


39 yorum:

  1. muffin kalıpların çok güzelmiş, hem okudum hem güldüm yazıyı okurken :) ben fırından hazır ekmek hamuru alıp yapıyorum hiç riske giremem, benim kociş öyle sofradan kalkıp bakkala gitmek zorunda kalsa akşama kadar durmaz çenesi amannn allah korusun :)

    YanıtlaSil
  2. Bak şu anda Emre Altuğ'unda ceviz sevmediğini söylüyor televizyonda.
    Berk büyüyünce Emre Altuğ 'mu olacak yoksa.(Benim böyle absürtlüklerim olur.)
    Benim çok sevdiğim arkadaşımın kızı
    büyüyünce Petek Dinçöz olacağım derdi.Bir diğer arkadaşımın kızı da Burak Kut'la evleneceğim derdi:)
    Kısa yönden ünlü olmayı planliyorlardı sanırım.
    Şimdi kocaman oldular.Üniversite okuyorlar:)

    Pişi hamuruna gelince çok mu kalın yaptın acaba içi pişmedi.:(
    Kek kalıplarını güle güle kullan.
    Berk'e de afiyet olsun:)
    Murat'ın foto kursu bitince sende yemek kursuna gidebilirsin.
    Çok faydalı bir kurs bence:)


    sevgilerimle.
    Özlemişim sizi:)

    YanıtlaSil
  3. Ay canım benim ya işin zor valla.iyi herşeyi de yapıyorsun hayır demeden.bravo sana .Pişilei kalın mı yaptın acaba.çok yağ istiyor onlar bir de kızgın olcak yağ.umarım bir daha ki ne daha güzel olur...
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Ölen tabi bunları Nil Hanım :)
    Çok güldürdü beni Berkcim yine.

    Ben de hep kafama göre yaparım keki, bazen tarif istediklerinde içine koyduklarımı söyleyebilirim sadece, ölçülerimin hepsi 'göz kararı' :)

    Topkekler harika görünüyor, pişi faciası için de acil durumlar için ekmek, börek gibi şeyler tutsan mesela buzlukta, iki dakikada çözdürüp mikro dalgada, sıcak sıcak koyarsın masaya ;)

    Alışveriş mi yapmış bir de Berk paşa, inşallah ilk maaş tatlısını da getirir bir gün anne babasına :)

    YanıtlaSil
  5. Koptum varya koptum gülmekten günlerdir böyle gülmemiştim desem yeridir ooo kıyamam annecik sende yav öğrensene şu topkek yeme şeklini:))) bu arada dün o kadar yorgunum o kadar yani elim kolum kalkmıyor bizimkide tutturdu anne hadi kek anne hadi kek bu akşama erteleyene kadar biyerlerim patladı kurtuluş yok el mahkum bu akşam bizde yapacağız neyse şu hazır muffinlerden bir kutu var evde onu yapıcam yoksa hala yapacak gücüm yokda Allah şu hazırları yapanlardan razı olsun ara sıra çok makbule geçiyor:))

    YanıtlaSil
  6. Filiz,hoşgeldin:)

    Gülmene sevindim, bu arada blogunu zor buldum. Sen yorum yapmasaydın bulamazdım. İzleyicilerde blog bilgin çıkmıyor. Sanırım profil düzenlemede yapıyorsun ekliyorsun yani.

    Sorma Murat da gitmez ve söylenirdi,çok üzüldüğümü gördü,destek oldu hatta:) Peki hazır hamur alınca hiçbirşey yapmıyor musun, direkt kızartıyor musun? Anlat beni kurtar lütfen:)

    YanıtlaSil
  7. inşallah nilcimm büyüsünde ilk maaş tatlılarını yeyin.. ömür versin sağlıkla allahım güzel oğluma..

    eevet sende bunları öğren artık.. bende öğrendim bak.. öle kapsız yenmezmiş..

    yanlız şu anda yanımda kıyametleri koparan bir meyra var..
    salı olanlardan kek ittiyorumm diyor..

    sarı kaplı olanından kek istiyor.. yandık:)

    YanıtlaSil
  8. Domatessuyum, canım benim, senin absürdlüğünü seveyim, çok güldüm yorumuna:))) Ben de özledim, uyudun mu dün akşam, ben uykularım senin olsun dedim ya, olmuş olması lazım çünkü sabaha karşı Berk seslendi saat tam 03.48 idi, sigimi ver diye, ne olduğunu anlamam uzun sürdü,sonra da uykum kaçtı,uykusuz kaldım,haaa dedim Gezginim uyuyacaktı,helal olsun:)))

    Sigi= cd çantasındaydı, yürütmemiş şükür alışveriş merkezinden hediye etmişler:) sabaha karşı rüyasına girince arkadaşından izinsiz aldı bu diye düşünüp günahını da aldım çocuğumun:)

    YanıtlaSil
  9. Smilena, bu konuda yetersiz ve eksik olduğumdan yani aslında istemesinler diye korkuyorum ama isteyince yediremeyip yapmaya çalışıyorum, başaracağım, azimliyim. Elif de öyle dedi, kalın yapmışsındır dedi, boş vakitlerimde :P deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  10. yani anladım Nilcim tarif istemeyelim diye baştan belirtmişsin, neyi ne kadar koyduğumu bilmiyorum diye.

    Bacım ne kek fobisidir sendeki. Benim tek derdim kabaran kekin fırından çıktıktan sonra fısslaması. o hava nerden kaçıyor anlamış değilim.

    Özlemişim bloğunu be adaş çok bilmiş Berk paşayı da.. Anasının oğlu :)

    YanıtlaSil
  11. Nil;
    nerdeeee.Uyumadım.Gece ateşlendi yine..
    Doktor başka ateş düşürücü vermişti ama saatlerce sürüyor ateşinin düşmesi o şurupla.İkimiz salonda yattık oğluşla.Öyle istedi.Ama ben onun ateşi düşmeden uyuyamadım.Biraz
    dalmışım sabaha karşı .Sonra kızımı okula,eşimi işe uğurladım.

    Sabah 8 den sonra uyuyayım dedim.
    Nerdeee.Hastalık dönemlerinde ben savaştan çıkmış gibi oluyorum.
    Tükeniyorum açıkçası.

    Berk'in de gecenin bir saati aklına gelenlere bak:))

    YanıtlaSil
  12. Esracığım, ben yazarken ve Murat'a anlatırken gülüyorum, ama o an ikna ve anlama telaşındayken gülemiyorum zaten bir de dediğine kahkaha attığımda bozuluyor artık, öğren bunları genel olarak ben Berk'e kızınca öğren bunları, diş fırçalanır falan gibi kullandığım cümledir. Geri dönüşü ayar olunca, komik tabi:))

    Haaa sana söyledim mi, hani ben salaktım ya, babası da şapşal :))

    Dün sabah, bana birşey anlatıyordu, ayakkabılarını giymemek için, Murat cevap verdi. Döndü sana demedim şapşal dedi. Kötü kelime dedik. Çok inatlaşmasına fırsat vermeden.Var ya sonra gülüyoruz ama bozuluyoruz yahu, olsun ama ben salağım, Murat şapşal :)))

    Amin inşallah cümlemize, yazar mıyız acep o vakit de, ne dersin:))

    YanıtlaSil
  13. Sibel, gülmene çok sevindim arkadaşım:))) Evet yaa hazırları iyi oluyor,bulunmalı, Esra'yı da dinleyip atacağım dolaba, yetişemiyorum valla:)

    YanıtlaSil
  14. Özge, salı da vardı bizde,tüh bak yakın olsaydık hazır vardı:))

    Canımsın:)

    YanıtlaSil
  15. Adaşım, efsanem benim:))

    Alemsin yeminle, kahkaha attım yine, ben diyorum tüh bir daha tutturamam keşke yazılı olsa,sen diyorsun şaheserinin tarifini vermiyor:)))))))) Haha vardır ya yaparlar eksik tarif verirler, var ya öyle olsaydım la keşke:)

    Bana mı soruyorsun :P okuduklarımdan aklımda kalan ilk 20 dakika açmayacanmış fırını sönmesin diye, becermem ama becerenleri sürekli okuyorum. Ben bir de oda sıcaklığına kılım:P

    YanıtlaSil
  16. şapşal mı dedi? çok ağır konuşmuş bence :)
    ama ne hale getiriyor diil mi bu çocuklar bizi!
    düşünüyorum da sanki evlat, Allah'ın anne baba olan insanı terbiye şekli :)

    YanıtlaSil
  17. Kıyamam size Domatessuyum,

    geçsin bitsin artık bu hastalıklar ama ya :(

    sorma rüyasına girene bak, e şimdi uykumu sana verdiysem ve işe yaramadıysa , uykusuzmuyuz ikimiz de şimdi. Umarım gündüz uyuyabilirsin
    tekrar geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  18. Esracığım, kelime kraliçem,acayip sevdim cümleni yine, günün sözü bu işte; "evlat, Allah'ın anne baba olan insanı terbiye şekli"

    hehee Murat şapşal:)) Aklıma geldikçe gülüyorum, yazıyla anlatılmıyor, Berk'in vurgusu, Murat'ın suratı. Benim gülmemek için kasmam.Komik işte aslında, şapşala desin, salağa desin ama hak etmeyene demesin:))))

    YanıtlaSil
  19. helal sana be Nil'im..
    Ellerine, emeğine sağlık..Berk'ime afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  20. Elifim:)))) hehe oldu ama cevizi koyamadım,havuçları yerken görecektin:))

    YanıtlaSil
  21. Esranın söylediğine ben de katılıyorum.

    Nil ne zaman yumurtayı sütü oda sıcaklığına alsam bil ki o keki yapmaktan vazgeçeceğimdir. çünkü hevesim kalmıyor. onçün direkt dolaptan alıp çırparım. ben 40 dk ya kadar açmıyorum ki fırını anacım. yakında ikişer ikişer kullanacam kabartma tozunu o olacak.

    YanıtlaSil
  22. Berk, adamım benim :)

    Pişiyi takma kafana sen. Senin gibi kadın olsun da pişi de yapmayıversin. Ne olur ki...
    Berk' in laflarına bitiyorum. Git bunu top yap ne ya :)
    Dilimleri yuvarlak kesip hiç uğraşmasaydın bir daha :)))
    Bir de üstüne "ölen bunları" demesi ayrı alem...
    Aynı kaplardan benim de var Nil, yaşasın demek ki ilerde daha da çok lazım olacak bana :)))

    YanıtlaSil
  23. Güle güle kullan kek kalıbı,benim de son günler muffin yapmak aklımda bu posttan sonra iyice aklıma düştü:))Ellerine sağlık ayrıca çok güzel görünüyorlar afiyetle yesin Berk'im...

    YanıtlaSil
  24. Nilhan; :))))))))) ikişer ikişer kullanınca foto isterim, tarif isterim:))))

    YanıtlaSil
  25. Renk; yuvarlak kesseydim, olduuu, sen beni kendin gibi yetenekli mi sandın:)) Ama dur bak kalp,çiçek kurabiye kalıpları var, öyle kesebilirdim,hııım, aklını seveyim:)

    "Pişiyi takma kafana sen. Senin gibi kadın olsun da pişi de yapmayıversin. Ne olur ki... "

    Murat bu cümleyi oku, ezberle,hayata geçir :)) sağolasın Renk'im benim:)))

    YanıtlaSil
  26. Ayla; yaptığın muffin tarifini isterim:))) ben muffini doğru bile yazamamışım:)) Eraycığıma da afiyet olsun şimdiden:)

    YanıtlaSil
  27. :)) Ne eglenceli bir post olmus :)
    Kaliplar da cok güzelmis.

    YanıtlaSil
  28. Aslı;:))) teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  29. bellllkkkkk olum o pembe muffin kalıbımının içine seni koyup yicem ben..
    nil bende özenince hiç yapamam bu hamur işini.. hele yapılan kek misafireyse kesin yapışır kalıba..silikon kalıba bile kek yapıştışmışlığım vardır inan :))

    YanıtlaSil
  30. Sevgi; bak bi Nilhan,bi sen, bi ben söylüyoruz:P anlatmıyolar kardeşim başarısızlıklarını, sonra bi yapamayan biz oluyoruz:))))

    (beceriksizliğin üste çıkmış hali bu işte:P )

    pembenin rengi kekten daha cezbedici valla:))

    YanıtlaSil
  31. berk ve son noktayı koyan boyundan büyük lafları çok talısınız....
    bizim oğlanda hazır kekleree bayılıyor bende illa evde benim yaptıklarımı yesin diye yok yulaflı olsun pekmezli olsun diye uğraştım durdum hiç birini beğenmedi beyzade en son kağıtta muffin kabında top kek yaptım bu sefer yedi :))
    sevgilerle elif

    YanıtlaSil
  32. Elif, aynen sağlıklı keke alejisi var bunların:))) afiyet olsun:) benden de sevgiler

    YanıtlaSil
  33. Adamım Murat haklı. Biz erkekler tatlıyı daha çok severiz.
    Avukat kelimesini atladım sanma:)
    Avukatım var mı başka diyeceğin:)

    YanıtlaSil
  34. Sevgili hemşerim canımız avukatımız :))) neyi savunacak derken yine ve yine güldüm :)) kabak gibi içimden küfür ettim dedim buna yorum yapmayacağını adım gibi biliyordum senin yorumlarını ailecek bekler olduk :)))

    YanıtlaSil
  35. kalıplar çok güzelmiş...

    YanıtlaSil
  36. Oya; ben de cok beğendim :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. kekler harıka gorunuyor elınıze sağlık :)

    YanıtlaSil
  38. Biricitconsungunlugu, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  39. Kekler çok güzel görünüyor ama benim canım pişi istedi :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil