16 Şubat 2012 Perşembe

toyka

Dün akşam eve gelir gelmez, boynunu Küçük Emrah moduna getirip,

"Anneee,Ece Agın'a toyka veldi. Ben velmedim yok (burada ses ağlamaklı)" dedi

Ece kim dedim. Ece işte dedi. Ne güzel yaşıtı kız, ama bizim aklımız fikrimiz Agın da:))



N: Neden toka verdi?
B: Agın istedi ben velmedim ama ( ağlamaklı ton)
N: tamam biz de alırız

Geçiştirmedim bu kez hayali değil gibi geldi.Çünkü oğlum bir haftadır hayali bir kardeş edindi. Yani hayali diye bana öyle geliyordu. Kaldeşimle yaptım, kaldeşim yaptı deyip duruyordu. Kim senin  kardeşin deyince, gülüp anne kaldeşim işte diyordu.

Meğer ben doğru soruyu sormuyormuşum. Adı ne demeliymişim.

14 Şubat Aziz Yıldırım gününde, normalde açmadığımız haberleri açtım. Berk sarı laciverti görünce, Fenelll dedi. Haber boyunca dikkatle izledi. Aziz Yıldırım ismi çok geçti ya,

B: Anne Azizliz Yığdılım benim kaldeşim mi ?
N:.... o bizim başkanımız
B: büyüüük kaldeşim mi?
N: iç ses : nasıl ya
N: Aziz Yıldırım mı senin kardeşin ?
B: Deniz Yığdılım kaldeşim, Aziliz Yığdılım büyük kaldeşim.

Dank etti. Deniz yaaa tabi Deniz Yıldırım arkadaşı,en sevdiği. Meğer kardeşi olmuş. Bizim Başkan artık bundan sebep büyük kardeş :)

Hayali değilmiş demek ki, doğru soruyu sormuyormuşum. Adı ne olmalıymış:)

Bu yüzden daha çok ilgilendim. Neden toka istedi diye.

B: senin toykan val mı?
N: var anneciğim ama benim, bunları Algın'a veremeyiz. Algın ne yapacak bunları ?
B: böleee güzel güzel saçlalına takçak böleee
N: ama onlar benim
B: senin saçlalın güzel deyil
N: (üzülmüş taklidi yaptım)
B: üzülme anne, yatçaz kalkçaz sana acam hadi payket yap.

Yeni aldğım renkli paramanaları zaten paketinden çıkarmamıştım. Poşeti de duruyordu. Çantaya koymaya gittik. Dur defteri okuyayım dedim.

"Nil Hanım

Çocuklarım kaç gündür sana toka alacağım diyorlar. Nedense ? Dün Ece cidden alıp getirince Berk çok üzüldü. Anlatabilir,bilginiz olsun istedim."

Kaldım yine, öyle güzel anlattı ki aynen olayı oğlum, ben de öğretmenimize oğlumu mutlu ettiğiniz, oğlumun da sizi mutlu etmek için gösterdiği çabadan dolayı size herşeyim helal olsun yazdım. Sabah okula arkasına bile bakmadan girdi.

Aşık resmen resmen resmen :)

Sevgililer gününde annem; bugün ne günü dedi. Berk, sevgi günü dedi. Ben senin sevgilin kim dedim.

Babam dedi :)

Haa bu arada bizim bir kızımız olacak yakında:) Berk'in kaldeşi olacak, şimdi annesinin karnında. Berk ile süpriz yapmak istedik, Berk'in seçimiyle küçük birşey gönderdik.
Bir akşam önce söyledim paketi gönderdim diye. Unutmamış, dün akşam süplizimi aldılal mı dedi. Evet almışlar dedim. Ama bana teşekkül etmediii dedi. Teşekkür ettiler annem, ben konuştum dedim. Bana etmedi dedi. Çok gülerek,  Ülker'i aradım, Berk ile konuşturdum. Dünden beri neydi adı? diyor.Lara diyorum. Bu şekeli ona vereceğim diyor.Sonra yiyor :))



18 yorum:

  1. Nil, öncelikle sana çoooook teşekkür ederim tekrar tekrar Berk ile konuşmak da büyük hediyeydi bana... dün bütün akşam evde Berk konuşuldu. Fotoğraflarına bakıldı Nurturia' dan. Kesilmeden önceki saçları aynı eşimin saçları. Kumral, kıvırcık. Lara' nın da öyle olsun inşallah diyoruz hep. "şimdi o senin kalnında mı?" diye sordu ya, öldürdü beni. Sıkıp içime alasım geldi çocuğu... O kadar da zevkli bir şey seçmiş ki. Bayıldık bayıldık. İlk fırsatta yazın sonuna doğru getireceğim inşallah Berk' e kardeşini sen merak etme.
    Öğretmene aşkı ne zaman bitecek dersin bu arada :)))

    YanıtlaSil
  2. Renk'im, tüm konuşmayı kendi yaptı,ben bir tek başını salladığını görmüyor evet demelisin dedim. Bebek kalnında mı? deyince çok güldüm. kendi karnına bakıyor çünkü:)

    Bakalım Lara'nın saçlalı nasıl olacak:))

    Bitmez bunun aşkı be ya:) (hem daha iyi baksana kız arkadaşı olsa daha pahalıya gelecek :P )

    YanıtlaSil
  3. Çok tatlı yine, bu baba sevgisi ne zaman başlıyor Nilim aceba? bizimkilerin arası pek iyi değil de bugünlerde, sanırsın iki erkek kardeş var evde! Olan bana oluyor, her oyunu ille benimle oynamak istiyor gerçi bir yanım da Berk'in aşk maceralarını okuyunca tadını çıkar, sonra bu düşkünlüğünü özlersin diyor :(

    Ama Renk de seni arıyor teşekkür için, haklı berkcim alınmakta, hediyeyi o göndermiş sonuçta :P

    bekliyoruz değil mi hepimiz Lara'yı heyecanla :)

    YanıtlaSil
  4. Zaten sevgi kelebeği gibiyim bugünlerde hepinizi nam nam nam yerim görürsünüz :)) Karnımda daha yer kaldı mı bilmiyorum ama :)

    YanıtlaSil
  5. Esracığım, Berk nabza ve ana göre şerbet verir:)) Ben Algın demediğine sevindiydim, hadi beee şimdi sen yazınca uyandım, niye ben değilim ki???? (bakma olgun görünüyorum ama tokalarımı aldı be:)))

    Murat'tan kaynaklı sanırım,çooook fazla sabır ve her oyunda oynama isteği.Oyun arkadaşı babası yani.

    evet boşver en yakını sen ol, böhüüü gün gelir aşık da olur Can'ım:)

    Evet haklı oğlum:)))) etti zaten teşekkür Renk:))))

    YanıtlaSil
  6. Lara heyecan oldu hepimize,haklısın Esra'm. Ayrıca Renk hanım Renk hanım, biz zaten kalbünüzdeyiz:) bırakınız karnınızda kızımız rahat etsin:)

    YanıtlaSil
  7. Gör görmez uydurur hesabı bizim bir kızımız olunca ahada az daha çığlık atıyordum burada hamilesin zannettim Lara deyince çaktım köfteyi:)))

    Öğretmen'e takıldı gözüm biz pek memnun olmadığımız için kendilerinden(ilkinde çok çokk çok memnunduk çok severdik)not yazmasını takdir ettim.Bizimkisi sorarsan ancak söyler:))

    YanıtlaSil
  8. Aylacığım:))) keşke bir kaç sene önce olsaydı da kardeş haberi verebilseydim:)) Olsun tüm heyyo çığlıklarımız Lara'ya:)

    İletişim defteri cidden önemli. Geçen sene okuldan istedilerdi başladığımızda, ama bir süre yazdılar sonra öğretmen değişince yazılmadı. Yeni öğretmenimiz gelmeden ben de artık boşa gidip geliyor diye aldım çantadan Algın Öğretmen iletişim defterini isteyince çok sevindim. Haftalık raporları da çocuklara özel ayrıntılı yazıyor. Bence öğretmenden kaynaklı ama okul yönetiminden isteyebilirsin belki ön ayak olmuş olursun gerçi, bazen susuyoruz ya hah işte burda da susuyoruz ben de söyleyemedim madem istediniz ne yazmadınız diye:)

    Çok çoook memnun olacağınız öletmeni olsun Eraycığımın inşallah.

    YanıtlaSil
  9. ağzını yediğimmm.. sadece şekil şemal değil.. ağzından çıkanlarda beni delirtiyor. maşallah sana..

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Ülker ile Berk`in telefon konuşmaları gözümün önüne geldi okurken:))))
    İletişim defteri muhabbeti bizde de vardı. İyi oluyordu gerçekten, çok önceleri kağıtlara yazıyorlardı, son 3 sene defter oldu, iyi de oldu. (İki çocuk olunca 6 seneyi aynı anaokulunda geçirdik de:))

    YanıtlaSil
  11. nil bu çocuğa ne yedirip içirdiğini söyle aynılarını dilaya uygulayacağım.. bu ne ya.. küçük osmanı bile solda sıfır bıraktı bu çocuk..

    YanıtlaSil
  12. vayy nasıl bir aşkmış bu!
    iki dakika da sattı seni.
    üzreindeki kazağı çıkar öğretmenime götüreceğim dese ne olur?
    ileri de düşünemiyorum, büyüdüklerinde:)

    YanıtlaSil
  13. Özge, canım ya, oğlumu sevme şeklini ayrı seviyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Semi, Ülker inanamadı önce, seninle biri konuşmak istiyor dediğimde:))
    Genel olarak memnundunuz demek:) Evet çok iyi oluyor iletişim defteri.Kağıtta olsa olur yeter ki yazsınlar:)

    YanıtlaSil
  15. Sevgi, sen seviyorsun Berk'i ondan öyle geliyor, yoksa aynı akranları gibi.

    Haa illa öğrenmek istiyorsan, yediğini değil, yemediklerini söyleyeyim,balık, ceviz,kırmızı et yemiyor ( et şeklinde,kıyma halinde yiyor) ama Diloşum yesin:)))

    YanıtlaSil
  16. Cüneyt, kazağı veririm, babamı ver demesin :)))) Ben de düşünemiyorum inan:)

    YanıtlaSil
  17. bayılıyorum bu ufaklıkların konuşmalarına:)

    YanıtlaSil
  18. sonsuz dekorasyon; di mi ama,aslında ne kadar saf, acıtmak amaçlı değil, keşke böyle kalsak,düz,gerçek,aynen olduğu gibi:)) teşekkürler

    YanıtlaSil