22 Şubat 2012 Çarşamba

yalamaz toplal

Berk çok sevindi yalamaz toplara.

Ben de bir kez daha aileme şaşkın şaşkın bakakaldım.

Yanılmışım, üzerinde, 9m+ yazan oyuncak, 9 aylıktan itibaren oynanır, 3 yaş için az kalır demek değilmiş. 39,58,64 yaş için de uygunmuş. 38 ler sadece bakıp, gece boyunca oyuncağı baş aşağı tutup, sallamak zorunda kalıyorlar.



Annemler, Berk'i görmeye uğradılar. Oyuncağa hayran kaldılar. Hatta sıra beklediklerinden, Murat'tan gelecek sırayı, yemeye bile kaldılar :)
Babam ilk kez,bir oyuncağa verilen parayı fazla bulmadı:)

Berk oyuncağın topu havada tutan hava akımına, elini, ayağını,burnunu,kulağını sırayla tuttu. Annem de !!!!! Soğuk bu, kulağını tutmasın dedi.



Ben içeride ailemi doyurma telaşındayken, Berk kumbarasını getirmiş. Sesleri duydum "atma" dediler. Napsın çocuğum sırasını bekledi oynamak için,o da değişiklik yapıp, paralarını attı içine. Üç kişi alamamışlar elinden.

Tüm akşam oyuncağı ters çevirip, içinde kalan paraları çıkarmaya uğraştım:) Murat oyuncağı sökmeye kalktı, Berk yardım etti, arabasını da içine atmak isteğiyle.

Annemle babam alemdir, komiktir,sevgi doludur. Kimse üzülsün kırılsın istemezler.Ama sanırım yaş ilerleyince çocuk gibi oluyorlar. Berk'in süngelpop balonu ile oynadılar,çok sevdiler. Ya neler çıkıyor dediler.

Babam hep der, biz anca bakkaldan ceviz yerdik. Bu kadar çikolatayı bırak, çikolata yoktu ki der. Bundan sebep, balık pişiricisinden balık almaya, hazır salata soslarına, acısoslara falan, ne gerek var der, bana kızar ama iştahla yerler:))

Dün yemekte makarna da vardı. Murat ve ben acıso hastasıyız. Adamlar çok acı diye, tepesine küçük bir delik açıp dökmek üzere sistemi hazırlamışlar ama biz kapağı tamamen açıp döküp, aman beee çok acı diye diye yiyoruz.

Babam biz dökünce döktü, annem ben yemem, yemeğe gelmedik dedi.Kuralları vardır annemin:P  Hazır soslara ne gerek var dedi. Ama bizim oha be, yuh ,amma acı seslerimize yavaş yavaş yanaşıp, dur tadayım dedi, sonra yedi:)

Ben yıllarca, manyak mısınız, niye acı yiyorsunuz dedim. Babamlar kaza geçirdiğinde,üstüne babam felç de geçirince acıyı kestiydi. Ben de hangi akla hizmet, ailemizin acı yiyen sayısı azaldı diye, kendimi acı yerken buldum. Hamileyken de kaçamak yiyordum, kimden kaçıyorsam:P

Bu arada ben Kayu'ya kılım arkadaş. Haftasonu annemlerde izledik. Kayu'nun gıcık anası, Kayu aferinlik iş yapınca buzdolabının üzerinde duran çizelgeye yıldız,gülen yüz falan yapıştırıyordu. Gıcık Kayu iknaya bile gerek olmadan bir tane yapıştırıyordu. Ahan da süper fikir dedim. Biz bu sayede evden rahat çıkarız.

Çizelge yapmadım. Sticker aldım. Berk'e anlattım,  ben söylemeden görevlerini yerine getirirsen, yapılması gereken işlerini yaparsan, diş fırçalamak, el yıkamak, oyuncak toplamak, yemekten önce şeker yememek gibi,kayu gibi, buraya bir tane istediğini yapıştıracağız. Dün akşam başladık.

Ellerini yıkadı eve gelince, iki taneeeee diye ısrar etti,iki eli varmış. Hadi dedim, heves kırmayayım.Dün akşamdan beri dolabımın hali;


Pis Kayu, sen de kandırdın beni:)

Akşam tam yatacağız, ben haystayım,şulup vel dedi. Anneciğim bak ateşin yok, şulup olmaz dedim. Öhü öhüüü çok hastayım dedi. Aklıma geldi,pekmez!!!

Bak dedim bu evde yaptığım şurup, bundan istediğin kadar içebilirsin, üç kaşık içti:)

Bu bizim Berk, okulda Bahal'a poz veriyormuş. Fotoğraflara bakıp,beğenmediğini sildiriyormuş. Yani Bahal'ın Berk'i yapıyormuş bunları, bizim Berk gayet farklı çünkü:)




Bu poz için çalıştık demiş, adı gibi Bahal. Çok beğendim bu pozu, hem zeki :P hem artissst benim oğlum. Bak Esra, övdüm:))

28 yorum:

  1. Az övmüşsün anası :) karizmatik, yakışıklı, havalı gibi daha bi sürü şey yazılabilir o fotoğrafın altına :)
    Nilim ben çok güldüm valide hanıma, soğuk üflüyo, kulağını tutmasın demiş ya :)

    Ayrıca ben de bayılırım acıya fekat çoook seneler evvel burger king acı soslarından korkutucu bir alerji geçirdiğimden uzak duruyorum hazır hallerinden, annem kendi yapıyor böyle minik biberli domatesli bişey, onu yiyoruz deli gibi :)

    YanıtlaSil
  2. :)
    yazdıklarını okurken hep gülümsediğimi farkediyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Esra:)) teşekkür ederiz efenim.Fenerli ya ondandır:P

    Yaa burgerkingde zavallı oğlum patatesini benim acısoma batırdı, yüz ifadesini o kacaman gözleri görecektin. Ortalık yıkılacak derken, offf acıymış dedi. (kaçamaklarımın marifeti) Murat pes dedi. Acıya alerjiyi ilk kez duydum.Kıyamam.

    Ev yapımı mis olur mis,afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Domatessuyum, ben bu yorumu çooook sevdim ,gülümsetebilmek sevdiğini ne güzel:)

    YanıtlaSil
  5. :)) yine berk ve yine mutluluk verici bir yazı..

    YanıtlaSil
  6. Ben senin annene de bayılıyorum demiş miydim :)
    Berk' in pozu çok başka bu sefer yahu... Çalışılmış belli, fazlasıyla başarılı, bir de paralar çıktı mı filden merak ettim :))

    YanıtlaSil
  7. Sevgi:))) çok teşekkür ederim canım ,sağol

    YanıtlaSil
  8. Renk'im, annem de seni tanısa bayılırdı:) Çalışmış evet, çok çalıştığından akşama hevesi kalmıyor:P
    Yok bee çok uğraştık ama kaldı bir iki tane yine de:))

    YanıtlaSil
  9. çok özlemişim ben sizi:(

    YanıtlaSil
  10. Ben de özledim, ayrık otum, az önce Bekir Coskunu okuyup sayende,dellensem de,şimdi sana olan özlemim kabardı,dur arayayım:))

    YanıtlaSil
  11. yazı o kadar renkler içeriyor ki.
    içinden bir tane al yaz, sana post konusu olsun.:)
    acı, metabolizmayı güçlendirir.
    bu zamana kadar yemediğim ülke acıları yoktur. acıyı en çok meksikalıların buldukları soslarda beğeniyorum.
    dokunuyor mu dokunuyor. midem bir tuhaf oluyor. ama bu aralar azalttım.
    ama acıyı çok yemekten de acı hissin zamanla kayboluyor.

    ben bu arada bu aldığınız oyuncağı anlayamdım. keşke videoya çekseydin.
    ne işe yaradığını çözemedim.
    ama resimler çok yakışıklı çıkmış.
    bir de o küçük küçük şeyler nedir?

    YanıtlaSil
  12. Acıdann nefretttt ediyorummmm,asla yemem:)Ne bilim höykürmek istedim bu konudan birden.Misafirlekte acaba bazen aç kaldığından mıdır bilmem.Yaramaz toplardan Eray'da da var ama farklısı,bence çok ses çıkartıyor bir birde çok çabuk koca kocapili bitiriyor.Biz kaldırdık onu evde.Annelerimizi tokuşturalım mı sence:)Bizimkide Eray terli çarpmasın demişti:))

    Bu arada çok karizmatik,çok cool çıkmış Berk beyler.

    Not:yazı yazdım yayınlayamıyorum,blog hayatım sona eriyor galiba:))Sabah 10,00 beri yayınlanacak yazı duruyor böyle bükük bir halde:))

    YanıtlaSil
  13. Cüneyt, daldan dala atlıyorum hep, nasıl bağlayayım şaşırıyorum, dokuz aylık başladın konuşmaya der babam, daha da susmadın:)

    Buzdolabındakiler sticker; yıldız, gülen yüz, uğur böcüğü

    Oyuncak yaramaz toplar linki bulursam yollayayım. Video yüklerken nedense sıkıntı yaşıyorum. Mesela bugün sende bir video mu vardı algılayamadım, cepten baktığımda oğlunun fotoğrafı, iş yerindeki bilgisayardan bakınca sadece bir boşluk! Hiçbirşey yok.

    Eğer videosa cepte de açılmadı.

    Filin kulağından topu atıyoruz altındaki devasa piller oyuncağı çalıştırıp, içindeki yollardan topu yürütüyor en son filin burnunda havada duruyor. Öyle işte:P

    YanıtlaSil
  14. Ayla, evet yaaa, sağda 10 dakika önce diyordu girdim eski yazı, dedim herhalde değiştiriyor:))

    Tokuşturalım:))))))) Çok güldüüüüm:))

    Evet Berk Eraydakinden istiyordu, bunlar yeni modeliymiş, artık böyle geliyormuş.Yedi bitirdi arkadaşlarında gördükçe, yakındır zaten bozulması, annemlere veririm oynarlar :)))))

    Kayıt halinde duruyor ama yazı di mi? Dün bana da oldu, öyleeee uzattı yayınlamayı, o ekran açıkken tekrar açtım blogu bu sefer oldu, hani pek anlamam ama cahil hareketlerim bazen işe yarıyor. Zaten bilgisayar müyendisi oluyolar, aç kapa düzelir diyorlar :PP

    YanıtlaSil
  15. Nil neler yapmadım kopyala yapıştır dedim yazıyı worde yazmıştım,bloga yapıştırdım bloga kal geldi.Dönüp duruyor sabahtan beri.Şimdi aklıma düştü ve yayınlayamıyorum ya deli oldum deli.Ben de anlamam bu işlerden sessizce blogumun ayağını denk almasnı bekliyorum

    YanıtlaSil
  16. Esefle kınıyorum o vakit blog sayfasını, Aylacığım, kime sorsak ki ya, Esra müyendis, teknik değil, sesimizi duyan var mıııııı?

    Ben de o ayağın denk alınmasını bekliyorum, taktım şimdi çözmemiz lazım.

    YanıtlaSil
  17. Ay çok tatlısınız .dolu dolu yazmışsın.bazı oyuncaklar büyükler için yapılmış dimi:)))
    acı bende yeni yemeye başladım.ne çok şey kaçırmışım.bayılıyorum.oğluşun çok tatlı....biz Kayu dan kurtulduk artık,bebeksi geliyor benim adamlara...
    öpüyorum sizi...

    YanıtlaSil
  18. Smilena; çok sağol, ne güzel yorum bu böyle, iyi hissettim kendimi:))ben de öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  19. Kayıt sayfasında kayıt seçeneklerinde saat ayarında otomatik
    işaretli olsun.O zaman yayınlanıyor.:)

    YanıtlaSil
  20. yayınlamış galiba ama bir gariplik var:) sağ tarafta resmen yazdığı yazı çıkmış:)

    YanıtlaSil
  21. ah o kayu yokmu o kayu...:))ne guzel bir yazi olmus canim...oglusun cok tatli canim...masallah...acisiz hayat dusunemiyorum...:)))cok severim cok..

    YanıtlaSil
  22. Rozerin'in annesi; çok teşekkür ederim, beğenmene sevindim:)Oğlum için düşüncelerine de çok teşekkür ederim:) Di mi ya, acılı yemeye alışan, bırakamıyor:))

    YanıtlaSil
  23. sanırım başlık bölümüne yazdı yazısını:)

    çok gariplikler oluyor bloggerde..

    YanıtlaSil
  24. Nil, oğlanın poz harika, çok karizmatik buldum:)))

    Acıyı severim, sabah bulsam bile yerim. Bazen cildim de bozulur ben acıya bağlarım. Azaltayım derim ama beceremem, tabasco, jalapeno falan ne bulursam severim. Ama en çok annemin yazlıkta yaptığı pul biberler..işte onları ayıla bayıla yerim:)))

    YanıtlaSil
  25. Ay ciddi ciddi yaramaz toplar ya:)))

    YanıtlaSil
  26. Hayat;beni ve Murat'ı normal bulduğun bir an olmuşmuydu ki:P

    YanıtlaSil
  27. Geniş ailecek çok tatlısınız, tu tu tu :)

    YanıtlaSil
  28. Evren; hahaaa:))) yarabbi şükür:)))) sağol canım benim teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil