19 Eylül 2012 Çarşamba

bir bardak su


Dün akşam salonda otururken, Berk "birden çok sıcak di mi anne" dedi. Anladım su istiyor. Çünkü izlediği çizgi filmde, hava çok sıcak olunca bol su içmeliyiz diye tekrar tekrar ve tekrar gösteriliyor.

Evet çok sıcak dedim. Ben kendim alılım dedi. Salona geri döndü, elinde büyük su bardağı, al dedi. Çok sıcak sen de iç, felahlalsın. Sonra gitti kendine aldı. Önce bana getirdi yani.
 
O koca bardağa bir yudumluk su koymuştu, ama  oğlumun elinden bir yudum suyun bana hissettirdiklerini anca anneler anlar. Suyu içtim, boğazımda bir yumru, çok iyi geldi annem, teşekkür ederim dedim. Çıktım salondan doğru balkona rahat rahat ağlamaya.

Bir yudum su ile kendimden geçtim, tutamıyorum kendimi ağlamadan duramıyorum.Ne zaman büyüdün sen, en kıymetlimsin sen,canımsın sen, değil 4, 74 yaşına da gelsen ve ben görsem,  yine benim bebeğimsin sen. 

Ben bebeğimi göndermem askere, göndermem, göndermem, göndermem!!! O bir yudum su ile, izinden dönen,sivil,silahsız ve ebedi izne çıkan askerlere de ağladım, anasının kuzularına,analarına....

Bin kere gördü bizi bilenler, bu fotoğrafı ama bugün ben tekrar görmek istiyorum

25 yorum:

  1. zaten doluyum bu sabah.. iyi ettin bu paylaşımı yapmakla.. boşaldım bir nebze..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi geldiysem sevinirim Sevgi...Umarım çok önemli birşey değildir, doluluğun... Her seferinde ağlayamıyorum sadece üzülüyorum şehitlere, o kadar üst üste ki, dün boşaldım ben de...

      Sil
    2. ya türkiye de yaşamak yeterli aslında.. başka bir sebep aramaya gerek yok ki.. hergün 10larca anne evlatsız kalıyor..evlat kokusuna hasret nasıl yaşanır ki..

      Sil
  2. Nil evlat öyle birşey ki,anlatılmıyor sevgileri.
    Geçen gün annemle haber izlerken Bdp milletvekilinin oğlunun ölümünü haber veriyordu,nasıl olduğunu.Annem onun için üzüldü biliyor musun.Evlat acısı dedi.
    Ben annem kadar geniş düşünememiştim o an.

    Şehitlerimiz...
    Dünde yazmıştım bir yere.Hiisettiklerimin hiçbir dilde karşılığı yok.
    Yazamıyorum.

    Nil, ayrıca fotoğraflara bayıldım.Allah 74 yaşına geldiğini de göstersin sağlıcakla inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar; anlıyorum o an geniş düşünememeni ama senin oh olsun diyenlerden olmadığını da biliyorum, oh olsun diyenler vardı. Çok karmaşık ve çok tartışılacak bir konu ama tek gerçek; evlat acısı kimse oh diyemez.

      Hepimize sağlıkla büyütebilmeyi nasip etsin Allahım, sağolasın

      Sil
    2. pınar ben internetten okudum haberi.. kaskatı kesildim önce.. ne yalan diyeyim şimdi belki anlamıştır bile dedim evlatlarını kaybedenlerin acısını.. belki de kendini suçlamıştır kaybı için dedim.. saçma sapan şeylerle uğraşmaktan oğlumla ilgilenemedim demiştir dedim.. belki dedim bu bir dönüm noktası olur onun için ve bizim için..

      Sil
    3. Nil ve Sevgi,
      İnsanlar birbirinin acılarıyla mutlu olur hale geldi.
      Hani annem der,Allah evlat acısını düşmanıma dahi vermesin diye.
      Dünya öyle bir yer oldu ki,hergün katliam,her gün şiddet..
      kimse de kendi başına gelmediği sürece bu acılara kulak vermiyor.Hepimiz hayat denilen şeye ayak uyduruyoruz işte.

      Nil ilk başta şöyle demiştim ben,O da evlat acısının ne olduğunu anladı demiştim.
      Sonra annem yavrum Allah evlat acısını kimseye göstermesin deyiverdi.Ölen çocuk için de üzüldü.Yoksa annem teröre lanet okuyan biridir.
      Annem öyle deyince çok utandım kendimden.
      Ve böyle bir annenin evladı olmaktan gurur duydum.
      Bana çoğu insan sorar nasıl bu kadar iyi olabiliyorsun diye,
      Bilmem derdim.
      Ama o gün öğrendim.Benim annemin çocuğu olduğum için böyleyim.Ve annemin bize öğrettikleri için ona minnettarım.
      Hala Ondan öğreneceğim şeyler var.Canım annem.

      Sil
    4. Pınar;

      Annenin yüreğinden ve ellerinden öperim, sen de yetiştirildiğin gibi evlatlar yetiştireceksin, benim umudum bundan dolayı bitmeyecek, biz varız ve var edeceğiz.Çok öperim.

      Sil
  3. Maşallah Berk'e çok duygulandım,sana hissettirdiklerine özendim.Fotoğraflar gerçekten çok güzel:)Yeni çocuklar bambaşka!Geçenlerde 2 yaşında bir oğlan sokakta,bebeğime ısrarla kraker vermeye çalıştı,bravo sana dedim,onu yetiştiren anneye de bravo.Dolayısıyla sana da bravo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydaaa, zaten ağlak moddayım, sen yine başlatacaksın. Ne güzel bir beğeni belirtme bu böyle, Allah senin de yüzünü hep güldürsün evladından,hisler değişmiyor ki, sen de hissediyorsun bunları sadece çocuklar büyüyor onların yaptıkları değişiyor, sağlıkla büyüsünler tek duam.

      Sil
    2. Sağol canım,inşallah sağlıkla,mutlulukla büyüsünler:)

      Sil
  4. Allah kimseyi evladında ayırmasın...Ayrılanlara da çok büyük sabır versin...aferin Berk' e maşallah...İnşallah hepimiz vicdanlı bireyler yetiştirebiliriz...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bizden;

      Yürekten amin diyorum, teşekkür ederim, umarım, tek duam sağlıklı, vicdanlı, bireyler yetiştirebilmek, sağlam güvenilir insan olabilmesi için dua etmek, benden de sevgiler...

      Sil
  5. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum Nil. Sarılırım sana, gömerim burnumu da boynuna....

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar
    Maşallah kocaman minik adama :)
    www.enduruyanim.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, çok teşekkür ederim oğlum adına...

      Sil
  7. İnan şu an gözyaşlarım gene süzüldü ne oluyor daha ne kadar demekten yorulduk. Bu koltuk sevdası bu rütbe makam sevdası ne pis bir şeymişki şu güzelim ülkemde vatanına bu kadar mı çok ihanet eden varmış diye aylardır düşünüyorum. İnan hiçbişeyden zevk almıyorum hergün haberlere bakmaktan çekiniyorum bugünde bişey olmuşmudur acaba diye. O annelerinin bitaneleri ne pis emeller ne hırslar uğruna şehit olup gidiyorlar Türkiye'de uyuyor ne diyeyim hepimiz uyuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle güzel ifade etmişsin ki, ne diyeceğimi bilemedim, imzamı atarım dediklerine...İyi uykular ayrıca :(

      Sil
  8. ya fotoğraflar bitirdi beni.allah hiçkimseyi evladıyla sınamasın dostlar.zor günler hepimiz için.allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
  9. offffff offfffff hayat hiç yaşanır değil, ülke almış basını gidiyor iyi ki cocuklarımız var da bir yudum suyla bile umut oluyorlar bize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne cevherler var be aramızda, bir cümle ile tüm anlatılmak isteneni aynı duyguyu hatta daha fazlasını vererek ifade ediyor,helal olsun öğretmenim öperim....

      Sil
  10. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum:(

    YanıtlaSil