20 Eylül 2012 Perşembe

doink


Dün akşam malum KuzeyGüney gecemdi, geçen hafta sekizde başlayacağı için, Berk ne istiyorsa yaptım ve cidden anlayış gösterdi, sekizde ekran karşısındaydım. Bu hafta da aynı anlayışı beklediğimden, aynı rüşvetleri hatta ilave rüşvetler de verdim. Biraz dizi başladığında sözünden döner gibi oldu ama sözler verdim, tehditler ettim. An itibariyle yanmış, bitmiş durumdayım, cars karakterlerinden piyasada olmayan Doc Hudson'u istiyor, bulan, gören haber vere, yoksa izletmez haftaya...
 
Dün akşamki ilave rüşvet ; sodaydı. Ben soda içiyordum, ben de dedi. Normalde vermem, normalde istemez, deniyor farkında baştan konuştuk ya, ben Kuzey'i izleyeceğim dedim ya, deniyor.Ben de yedim mecburen amaaan dedim bir yudum be, sodadan ölmez, takdire değer,örnek alınacak  bir anneyim, Kuzeyi izleyeyim diye haftaya bira isterse ne yapacağım bilmiyorum, bak net olamıyorum yani, olmaz vermem diyemiyorum.

Buraya yazmam lazım hep unutuyorum, bir hatalı söz söylediğimde, birşeyi unutup sonradan düzelttiğimde Berk 'in tek ifadesi var, Doink diyor. Biiip yanlış gibi, daaat yanlış gibi. Çok gülüyorum o ifadeye, vücut diliyle de doink derken bütünleşiyor, koca gözleri daha da büyüyor, büyük olay ne de olsa, annenin yanlışı yakalamak :))

Sabah ki yanlışım da,baştan anlatayım; dün okuldan yazı yollamışlar, etkinlinte kullanılmak üzere iki lolipop birini yiyecekler, parka gideceğiz meyvesuyu, kraker, cips...gönderiniz.

Cipse kızdım ama belki zavallı bir anne, belki de dizi izlemek için cipse okey demiştir, eleştirmeyin anaları, çocuk okula getirince moda olmuştur okulda, yoksa niye cips yesinler ki !!!

Sabah bakkaldan alsınlar diye Murat'a sayıyorum, sen cips alma,çubuk kraker al, meyvesuyu o kadar, aman tamam şimdi hepsi getirir bu bakar cips de al.

B: Şekel de
N: Şeker yok ne şekeri.. Haaa tamam tamam iki tane de şeker
B: Doink

Ekkinlikte yicez biz o şekeli baba





M: Aa soda mı içiyorsun babacığım ?
B: Ohhh annem izin veldi,acımış, gark...
N: İçme acıysa ,poz ver bakiim
B: çok güzel çok güzel
Ne kadar güzel olduğunu gözler anlatıyor :)

19 yorum:

  1. Etkinlik için şekerleme, cips v.s isteyen öğretmenin öğretmenliğinden şüphe duyarım. nerede kaldı taze meyveler, kurumeyveler, fındık, fıstık, badem, leblebi, nohut, gevrek, ev yapımı kurabiye, çörekler... ahh ahh söylenecek çok şey var. Gerçi sizler hepsini biliyorsunuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok konuşacağım ama sodayı verdim ya, susuyorum, lolipopu anlıyorum arada yiyor Berk, kendimce çok kısıtlamıyorum ama cipsi algılayamıyorum, hüngür hüngür ağlattım bakkaldan istediğinde ama bugün mağlup oldum, arkadaşı yiyecek bizimki bakacak, biliyorum yiyecek bari başkasınınkini bitirmesin...okula asla kızmıyorum, velilerden kaynaklanıyor, çocuklar çantalarında getiriyorlar öğretmen de bari biri yer, biri bakar olmasın diyor.Ayrıca cips konusunda kızsam da, bu saydıklarınızı zaten kış basında her hafta düzenli istiyorlar, yaramazlık günleri var ara sıra bu sebeple tepki vermiyorum.

      Sil
  2. Babası eray'a soda içer misin diyor eray ayakları totosuna vura vura kaçıyor:)) bir gün babası bardağa koymuş içecek o da sinsi sinsi bardağa gidip bir diklemiş bardağı merak ediyor çocuk sonuçta her akşam babam ne içiyor diye resmen burnundan fışkırdı sodalar aha o günden beridir sodaya yanaşmaz:))

    Doink derken duymak isterdim poz yine şahane...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaa, Ayla gözümde canlandı :)))

      Doinki az çok tahmin etmişindir :))))

      Sil
  3. Nil çok alemsin var ya:))
    Sen kuzey başlarken Berk'i bana gönder.Çünkü zaplarken bile rast gelsem o diziye çabuk çabuk kapatıyorum.Tek Kıvanç'ı görmeyeyim diye.
    (çok mu kötüyüm.Değilim.Adını bile zor hatırladım Neydi neydi diye,Kaan olduğunu düşündüm bir an sonradan Kıvanç olduğu aklıma geldi)
    Bu günlerde çok sevdiğim iki diziyi dahi izleyemiyorum.Güya çalışmıyorum ev insanıyım ama işte yok vakit bulamıyorum.Saat 10 oldu mu da uyuklamaya başlıyorum.Yaşlandım ben yaşlandım.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar :))))) asıl sen nevi şahsına münhasır cidden parmakla gösterilecek bir zevke sahipsin, süpersin:)))

      Ne yaşlanması be, daha kış moduna girmedik ondandır:)

      Sil
    2. Aynen Berk Gibi diyorum sana doink:)
      yerim o Berk'i ben.Namnamnam.

      Sil
  4. Komik Berk :)
    Ya şimdi bu okul konusu benim kafamı giderek karıştırıyor. Ya tamam sodayı sen vermişsin senin seçimin kimseye kızamazsın, cips kadar zararlı değil ayrıca... Ama şeker cips kola çok fazla değil mi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk'im, kafan karışmasın, bence okuldan değil, velilerden kaynaklanıyor.Neyse, ben ağlamasına kıyamıyorum başkasında özellikle okulda özenince, sonra da amaaan ayda yılda bir yemekle birşey olmaz diyorum.Öyle işte...Kimseyi değiştiremiyorum, kural koy desen , başkasına kural koyamıyorsun, arkadaşında görürken sen istediğin kadar engelle, zor !!!

      Sil
  5. O liste benim elime gelse çocuğu bir daha okula göndermezdim herhalde :P şaka bir yana, cips en kötülerinden biri, keşke başka birşey yazsalardı onun yerine.
    Doink çok komikmiş, onun söyleyişi kadar senin doinklendiğin zamandaki yüz ifadeni merak ettim ben.
    Şipşakçı güzel yakalamış, Berk'im yine çok yakışıklı çıkmış.

    önemli not: nette bi sürü siteye baktım, doc hudson hiçbirinin stoklarında yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli Not: Çok teşekkür ederim, e-bay e bile baktım, bizim ülkeye göndermiyor satıcı, fiyatta anlaşsak bindirecek diye anlaşmıyorum

      Öylesine not: Videoya çekebilsem keşke

      En önemli, çok önemli not: Esraaanım Esranıım, şipşakçı değil ben çektim, farkındaysan benim çektiklerimi beğeniyor fakat kurs aldı diye o çekmiştir diyorsun, olmuyor doink !!!

      Sil
    2. Dialog M ve B ile başlayınca öyle devam etti sandım, poz ver diyen Murat sandım, şimdi dönüp bakınca anladım :) O doinki iade etmek için bekleyeceğim Nil Hanım :P

      Çocuk süper, haliyle fotoğraf da güzel, sen çekmişsin Murat çekmiş ne fark eder :)

      Sil
    3. Al sana bir doink daha ;)) farkeder bikerem, kurssuz da cekilirin ispatidir alla alla ;)) Hee malzeme fena degil dogru :))

      Sil
  6. Hosgeldim valla yüzüm gözüm acildi güldüm gülümsedim sagolasin ,özlemisim hepinizi! Biz Türkiye`den döndük hemen ayni gün okula basladik,valizleri bosalttik,tozlanmis evimizi sildik süpürdük v.s. derken ancak bugün isler düzene girdi ve iste yeniden buralardayiz,amma uzun oldu yazmaya calismam bakalim bakalim pekte degisik birseyler yapmadik ama...

    Berkè gelince,yine beni kalbimden vurdu,sekel istemesi bile harika! Yanliz okula cips götürlmesi veya buna izin verilmesi cok yanlis,ne kadar zararli oldugunu sanirim daha gec farkedecekler yazik...Ortancam okula basladi ve ben ona evde var diye pipetli icecek koydum,ögretmen hanim onuda koymayin cocuklar pipeti takamiyorlar taksalar dökülüyor dedi vede kola koymus birisi uyardi ve bir daha koymayin dedi,hep meyve ve sebze getirin koyun diye sürekli uyariyorlar,bence cok iyi yapiyorlar,ama bizde maalesef Türkiye`de bol bol kola iciyoruz,neden bilmiyorum insanin cani istiyor,cocuklara neysede kendime sinir koymadan!

    sevgiler canim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :))) sabah sabah çok hoşuma gitti seni görmek, okumak. Ortancana okul hayırlı olsun. Ne güzel velilere söz geçirebilen öğretmen, darısı başımıza.

      Sorma o kola benim için en zor vazgeçilen

      Benden de kocaman sevgiler...

      Sil
  7. O nasıl bir okul öyle Nil ya???
    Cips,lolipop falan...
    Velilerin bazıları gönderse bile okul tavrını koyması lazım. Yasak kardeşim diyecek, bu kadar basit!
    Mesele şu, istisnai durumlar tabii ki olacak. Misal, bizde hafta içi ıvır zıvır yenmez. Hafta sonu bazen olur, çocuklar geç yattıkları için yemekten sonra ıvır zıvıra takılırız. O da ölçülü boyutlarda.
    Ama okul buna öncü olmamalı, bu kadar küçük yaşlarda hiç!
    Çocukların kafasında bu normal bir şey olarak kalmamalı.
    Neyse, ben çok kızmayayım:))
    Oğlun her zamanki gibi komik, bu arada soda çok da kötü bir şey değil, vicdan yapma:))

    YanıtlaSil
  8. Semi :))) vicdan yapmadim ki , bira isterse ne yapacagim onu dusunuyorum :p

    YanıtlaSil
  9. :))))Alemsin:) Ne görürlerse isteyecekler, ne yapsınlar:)

    YanıtlaSil
  10. Doink ini yiyim senin Berk.Ne kadar marjinal bir çocuksun senbe oğlum.
    Nilim o nasıl listeymiş allah aşkına? Kurabiye istesinler, kek istesinler, olma mı? yani tamam hepsi yiyor da kreşin yedirmemesi gerekiyormuş hissine kapılıyorum ben nedense.biz hata yapabiliriz, kıyamıyoruz ya, ama onlar yapmamalı sanki :P Oysa kızım ketçapı, emzikli şekeri falan hep kreşte öğrendi. Yıl sonu gösterisinde bile çocukları şekerle kandırdılar :D

    Kuzey güney yüzünden dün internet kablosunu buldum kızıma pc açtım ilk defa. önüne de fanta ve ozmo koydum :D

    Foto perfect Kardo. şipşakçı keşke kursa seni yollasaydı :D

    YanıtlaSil