12 Eylül 2012 Çarşamba

şantaj


9 ay boyunca, Fener marşı dinledin oğlum... Yeminimiz vardı babanla, kız olursa ben karışmayacağım takım meselesine ama oğlan olursa benim sözüm geçecek. Ben biliyordum oğlan olacağını,bundan sebep yemin edişim.

  Babana söz verdim onun da bir gururu var diye, takım forması ile hastaneden çıkmayacaktın, kendin ilan edene dek, çubukluyu giymeyecektin.
Ama arkadaşlarım aldılar Fenerli kıyafetler, giydirdim, foto çektim, teyzelere yolladım, facebooka falan koymadım çünkü söz verdim.

Bunun karşılığında baban da bana söz verdi, asla cincon demeyecek.

Günler böyle geçti birgün sen feney dediğinde ben çoook mutlu oldum. Koridorda, Kuzey'in Koridoru değil, bizim evin koridorunda Fener gol, gol, gol diye futbol oynadık kaç defa, coşkuyla babana, baba fenel gol desene dediğin olmuştur babanın da sevincimize ettiği, demem dediği...Neyse

Pazartesi akşamı, seni servisten alırken, Meyek hanım, akıllı, yakışıklı oğlum benim dedi, şefkatle sarılarak sana, benim de şımarıklığım tuttu, bir de Fenerbahçeli dedim.

Kucağımdaydın. Ben Fenerbahçeli deyilim, cimbomluyum dedin. Kanım çekildi, tansiyonum düştü, seni kucağımdan bıraktım, yürüyemedim. Ne dedin sen, ne dedin diyebildim. Sen korktun, çünkü benim gözlerim büyüdü.

Eve çıktık, sakin olmaya çalışarak, bak o söz çok kötü bir söz, sen akıllı çocuksun, pis kokmak gibi, çok ayıp annem dedim. Tamam dedin, üzülmeme üzüldün.

Baban geldi, beni görünce suratımı, ne oldu dedi. Anlatınca halime üzüldü, içinden deli dedi ama üzülmeme üzüldü.

O akşam, bana sarıldın, anne bigaha demiyecem, kötü söz söylemicem dedin. Sordum hangi takımı tutuyorsun, Feneybahçe dedin.

Oh dedim, ucundan döndük. Ama uyku tutmadı, nereden öğrendi. Çünkü öğretilmeye çalışıldığında, jelibom diyordu, şimdi dolu dolu cimbom diyor.
Neyse dedim anladı kötü söz olduğunu.

Dün akşam eve geldik, ben çikolata yiyeceğim dedin. Hayır Berk, yemekten önce olmaz dedim

B: Bana bak Nil Kınaycı ! Cimbomu tutarım ha

dedin. Kanım çekildi yine, nefes alamadım. Çabuk git buradan seni gözüm görmesin dedim bir solukta.

Tehdit ediyor !!!! Ben eğittim, daha da demez derken, O öğrenmiş, zayıf yanımı öğrenmiş. O bakışı, gözünü gözüme dikerek, parmağını sallayarak, ha diyerek...

Çok bedbahtım !!!

Gülümse denilince, sahte sahte gülerek poz veriyor ! Pis şantajcı

19 yorum:

  1. yaaa niye karışıyorsun çocuğa nil.. bırak cimbomlu olsun.. zorlama.. bak benim yeğenim var 8 yaşında.. babası hasta fenerli.. e bizde malum gsliyiz.. o bi yandan ben bi yandan bastırınca çocuk hiç ilgisi olmamasına rağmen trabzonsporlu oldu.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiciğim, canım, samimiyetine güvenerek cevap veriyorum, sen niye yeğenine karışıyorsun be canım benim, niye bastırıyorsun, ben deli oluyorum Murat'ın akrabaları karışınca, benim ailem karışmaz kardeşim Beşiktaşlı o da hasta,bu bir tercih meselesi, bırakın anası babası doğru yolu göstersin. GS li olmasın da TB li olsa da olur, gerçi onları da hiç sevmem:)

      Sil
    2. yok kuzum ben hiç karışmadım ona.. hatta babasına da kızdım bırak çocuğu diye.. o beni çok sever.. kıyamadı sadece.. benim yanımda cimbomlu oldu.. ama sonra babasının baskısına dayanamayarak ts li oldu :)

      Sil
  2. bu kadar üzülme annesi yaa bırak kendi seçsin.bu arada bence babası gizli gizli öğretiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlknur; bizim görevimiz doğruları öğretmek değil mi :) Asla emin ol asla yapmaz Murat, bilir benim kendimden geçeceğimi eminim yani ondan....

      Sil
  3. Ay, nasıl güldüm pis şantajcıya, kuzum şimdiki çocuklar şahane :)

    bence de kesin babası öğretiyordur. Selamlar. N.Narda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili N.Narda;

      Gülmenize sevindim, dışarıdan bakınca zekadan kaynaklı görünüyor biliyorum bu şantaj, şantajı gören ben olunca, o an aa harika bu nesil demek yerine,boya posa bak, tavra bak oluyorsun, aslında komik biliyorum ama tam tersi olsaydı kahkalarla gülerdim, pisim biliyorum:)))

      Sil
  4. :)))
    çok güldüm çok.
    Nil Berk işini biliyor bence.Ver çikolatayı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar'ım, sakal bıyık meselesi,içimden geçmedi değil çikolatayı yeseydi de bu lafı etmeseydi :)))

      Sil
  5. ooo santaj :) kolay gelsin Nil bundan sonra :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Gülçin, ilk doğduğunda hastane odasında herkes geliyor gidiyor Berk uyuyor, hemşire kontrole geliyor, kucağıma veriyor, emziriyorum. Rahmetli annem ve kendi annem çok endişelenmişler, ağlamıyor, var bir sorun diye, bu sırada aynı anlarda doğan diğer odadaki ,bu arada onun da adı Berk, yıkıyor ortalığı, ben babası gibi sakin diye seviniyorum. Akşam herkes gitti, saat 02.00 gibi yıktı ortalığı sabaha kadar, annem şükür der durur ağladı her bebek gibi diye, ben anaaa sağ gösterdi, sol vurdu derim.

      Sil
  6. Ben bu hikayenin başını biliyordum ama sonu fena sürpriz oldu :) Ayvayı yedin korkarım Nilim :P Şaka bir yana, bir çikolatayla bitmez bu iş, mecbur birkaç kez duymayı göze alıp şantajcıyı yıldıracaksın :)
    Ayrıca sahte gülüşü bile çok güzel bu adamın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra'm, ben de senin bildiğin kadar biliyordum dün akşam saat 19.00 dolaylarına kadar.

      Korkarım Esra'm, bu arada üzerine limon döküp kahve ektiğinde güzel olur ayva :P

      Geçen akşam Yaaa deden geldi anneciğim böyle tepkisiz durulur mu ?dedim yerinden kalkmayınca. Sevinmedin mi ?dedi babası, şekil o pozda gördüğün şekil Berk'de. Durmadan ayar, alay, şantaj...

      Sil
    2. Evet hikayenin sonu fenaymış..
      Nil ben bu konuda sana karışmam biliyorsun(her konuda karışırım ya :)) ama bence sen Berk' e bu konuyu önemsemediğin mesajını bir şekilde vermelisin sanki hı ?

      Sil
    3. Renk'im, mümkünatı yok, vücut dilimle ele veriyorum, merak etme ama takmayacağım, kendi bilir, yapacaklarımla,yapmayacaklarımla,hatta almayacaklarımla hallederim :P baskı yok :P

      Sil
  7. yerim,yerim hep de çok feci yerim bu çocuğu ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen diyordun ya sinir oluyorum karışıyorlar, öğretiyorlar diye, galiba sorumluyu da buldum Elif, hem de okuldaki en sevdiğim öğretmen,şimdilik şüpheli ama çözeceğim, eğer o öğretiyorsa, karşımda benim gibi bir manyak var demektir, kendince doğruyu aşılıyor ama savaş başlarsa birinci kim şimdiden belli, hırs yaptım:))))

      Sil
  8. Şantajcıya bak!
    Bırak çocuğu yahu rahat rahat tutsun takımını:))

    Benimkiler birileri sorduğunda Fener diyor bu arada. Nereden estiler bilmiyorum. Evde futbolla ilgili tek kelime konuşan yok, takım tutan da yok!İkisi de Fenerli yani, hadi gene iyisin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmam Semi :)))

      Bu arada nerden mi esti, yürek işi bu iş arkadaşım, yüreklerinden öperim oğullarımı:))

      Sil