9 Ocak 2013 Çarşamba

bir tabak daha

Yeni bir yıl, yeni umutlar haydaaa hoppaaaa...


Yok öyle birşey, herşey aynı, pardon değişiklik var, Berk...
Dahaaa inatçı, daha arıza...


Olsun, artık kabullendik. Ben de tehditlerim konusunda aştım kendimi. Ne okuduysam, ne öğrendiysem çocuk gelişimi hakkında, hepsinin tersini uygulamaktayım.

Gerginliğimiz had saffada, Murat ile koridordan geçerken bile, iki arabanın birbirine yol vermemesi sebebiyle ettikleri kavga hallerindeyiz, çünkü o sırada önemli bir işimiz var Berk efendiye antibıdı şurup verilecek

Allahım 4 senedir ilk kez şurup vermek bu derece işkence, yok kilitliyor ağzını, burnunu mu tutmuyoruz, ellerini mi kilitlemiyoruz yok...En son kıçını yırtan bir anneye karşı mı koyamıyor, ne oluyor bilmiyorum ağzını açıyor. Bir seferinde hadi dedik giy ayakkabıları iğne olmaya gidiyoruz, tamam dedi yaaa, ikna olur sanmıştık. O çaresiz andaki tutarsızlıklarımızı, kullanıyor.

Yılbaşından önceydi, bir akşam ateş 38 geldi eve, ama sadece birgün ateş yükseldi, dedim grip başlıyor. Berk'e bakan asla hasta demez.

Yılbaşı günü yine ateş akşamüstü 38 olunca ,hah dedim boğazlar. Doktoru aradık bir-iki gün takip et ateşleme aralıklarını dedi. Ateşlenme araları uzun, en nihayet yine de görsün diye boğazları, göğsü kontrol etsin diye gittik doktora.

O günlerde tatil uzadığı için, Berk uzun uzun uyudu, e gripken öyle olmaz mı, doktor sabah 9.30'a randevu verince saat 9.00 da zor uyandırdım, kahvaltı yapamadan gittik ama doktorumuz bir doğuma katılınca gecikti, Berk de su isteyince , suyun getirildiği odayı merak eden Berk odaya girince hazır kahvaltı sofrasını da görünce, hoop sofraya kuruldu. İştahta zerre sorun yok, şükür.

Doktor, kontrolünde boyunun iki ayda yarım santim uzadığını (110,5 cm) ama iki ayda 1 kilo (18,5 kg)  almasının çok çok iyi olduğunu söyledi. Aferin dedi bana. İyi de bu çocuk okulda besleniyor ben sadece meyve, vitamin ilaçları, yoğurt,süt, pekmez,bal, bitki çayları konusunda tam desteğim.Evde sebze ve bakliyat yiyebilmesi için mercimekli pilav, havuçlu-bezelyeli pilav, didik didik edilmiş ve yoğurtla örtülmüş pırasalı makarna,  yıldız şeklinde kurabiye kalıbıyla şekil verilmiş kabak mücver, top top haline getirilmiş karnıbahar köftesi, mutlaka her hafta yedirilen kısırla destekteyim.

Meğer iyi bir iş yapıyormuşum. Grip başlayınca umca desteği, her gün sabah Multitabs balık yağlı vitaminli şurup, grip başladı diye Nutrigenin propolisli vitamin şurubu şeklinde takviyelerdeyim. Nutrigen'e başladığımızdan beri,balık yağı eksik diye, kendisine göstere göstere bu hapları yutar mısın diye alınan balık yağlı kapsülleri yutmuyor,oysa aynı boydaki şekerleri götürüyo, iyice çiğnemek lazımmış yiyecekleri öyle fayda sağlanırmış şeklinde bir de ayar veren Berk efendi. Olsun bu Nutrigen bitsin, dönüşümlü alırım ben de Balık yağlı vitamin şurubuyla, ya da kapsül olmayan vitaminli olmayan bir balık yağlı şurup alırım olur biter.

Cumartesi doktor  boğazlar hafif kızarık, bünye savaşta, grip bu dedi.İki gün daha bakalım ateş yükselirse tekrar görüşelim kararıyla ayrıldık doktordan. Berk görüntü olarak süper, ateş günde bir kez akşamüstü eve geldiğinde 37,8 oluyor o anda bile zıplıyor, hopluyor sadece gözler değişiyor da ateş düşürücü veriyorum.

Cumartesi akşamı ailecek 20.30 da yatıp, ertesi gün sabah pardon öğlen 11.30 da kalkıp ilk kez aile bütünlüğü ile rekor kırdık. Berk iyice uyumanın etkisi ile dinlenmiş fişek gibi gün geçirdi.

Pazartesi günü gayet iyi uyandı istekle okula gitti. Öğlen yemek saatinden sonra okuldan aradılar, Berk keyifsiz gibi, görünürde birşeyi yok, ateş yok ama endişelendik, yemek yemedi dediler. Aaa dedim hiç mi yemedi, yok yok bir tabak yedi ama Berk en az iki tabak yer, bir ateş düşürücü/ağrı kesici verip uyusun istiyoruz dediler. İyi dedim.

Haydaaa, önce bir tabak yemiş işte dedim Ama içime kurt düştü, Sezen Hanım beni aratıyorsa,üstelik ateş yokken ilaç verelim diyorsa, hissetmiştir bir yamukluk olduğunu.Senelerin tecrübesi sonuçta. Aradım doktoru, dedim ateş yok ama böyle böyle, dedi ki hemogram ve CRP testi yaptır. Gittik yaptırdık. CRP çok yüksek çıktı, antibiyotik başladık.

Doktor , bu değerde sen ve ben iki seksen yatardık, bünyesi çok kuvvetli dedi. Bu değerde eklemler ağrırmış, sonuçta vücutta iltihap var.Yani bu durumda güçlü bünye yatırmıyor ama öyle dıştan bakılınca da teşhis konulmuyor. Bugüne kadar Doktorumuz ne dediyse de çıktı, iki gün sonra konuşalım demişti, boğazlar iltihaba dönebilir demişti, ateş yükselir anlarsın demişti. Bu durumda antibıdı vermem bekleyeceğiz demişti, vucudun savaşına izin verelim istemişti.

Ateş değil,  bunu yemediği bir tabak daha! durumu ortaya çıkardı.Allah nazarlardan korusun ama biz okul yönünden gerçekten şanslıyız. Aradım söyledim zaten övünün diye...

Şimdi ikilemdeyim, bünyesi güçlü olsun diye çok fazla katkılardayım çünkü yediğimiz hiçbir sebze, meyve , tavuk eskisi gibi değil. Zaten okulda en az iki tabak yemek, 4 mandalin yese de bu çocuk bence yeterince almıyor vitamini diye, vitamin şurubu veriyorum.

Öğretmeni aramasa, kan testini yapmasak Berk daha savaşacaktı bu mikropla valla bilemedim ama ben takviyeye devam edeceğim. 

Bu arada yararı olur diye uyguladıklarım;

Öksürünce; soğanı kes ikiye,yatarken baş ucuna koy.O koku nasıl oluyorsa öksrüğü kesiyor,bilimsel kanıt gösteremiyorum ama denedim işe yarıyor.Ayrıca; bir yemek kaşığı tereyağı eritilip, 2 yemek kaşığı dut pekmezi 30 sn kadar tereyağında çevrilip kaşık kaşık içirelecek. Biz yapıyoruz faydalı.

(Fadiş sana yanlış yazmışım, bir tatlı kaşığı değil bir yemek kaşığıymış ben de eksik uygulamışım)

Burun tıkanıklığı; Nurturia Shop'tan Hustagil Balsam aldım her akşam olmasa da o tıkanıklığı hissedince göğsüne, sırtına sürüyorum.Ve vazgeçilmez olarak özellikle kulaklarımız ile ilgili bir sıkıntı yaşamadığımız için doktora da danışarak Sinüs Rinse Kit her akşam ve sabah kullanıyorum. Okula ise Streimar yolluyorum böyle grip döneminde burun açık olsun diye günde en az iki defe sıkmalarını istiyorum.

Akşam uyurken soğuk buhar uygulamasını da bu yoğun tıkanıklarda uyguluyorum. Asla odası sıcak olmayacak uyurken bir önemli konu da bu, doktorumuz hep uyarıyor, çalıştırmayın kaloriferi, klimayı odada uyumadan önce diye.Burun tıkalıysa, banyo da sıcak buhar uygulaması da faydalı. Biz onu yapamıyoruz çünkü banyomuzda fiziki koşullar gereği öyle buhar olmuyor.

Öylesine fayda olsun diye yaptıklarım;

Mutlaka iki akşamda bir, bir tutam ıhlamur, bir iki dal adaçayı, karanfil, toz zencefil, toz zerdaçal, çubuk tarçın karıştırarak üzerine sıcak su dökerek demlediğim çaya bir yemek kaşığı bal da koyup içiriyorum Berk'e. Zorla, süper kahraman çayı diye diye.

Her akşam yemeğinin yanında portakal ve nar karışımından meyve suyu veriyorum. Nar suyunu çok sevmiyor bundan dolayı yarım nar, iki portakal şelinde hazırlıyorum.

Havuç suyunu içmiyor ben de, havuç ve salataklıları ince rendeleyip zeytinyağlı, mutlak bir limonun suyu ile salata yediriyorum.1 havuç, 1 salatalık, 1 limon şeklinde. Tamamını bitirmiyor ama illa ki yiyor.

Okuduğumuz kitapta ilgisini çektiği için, kırmızı biberi halka halka doğrayıp çiğ olarak yediriyorum.

Ve brokoli sevmiyor diye çok üzülüyorum. Çiğ olarak ketçapla denemeyi düşünüyorum.Çiğ olarak faydası daha fazlaymış.


Görsel olarak da anlatayım istedim. Ben ilaçların hiçbirini doktorumuza sormadan kullanmadım, amacım reklam da değil, sadece bana önerildiğinde kullanıcı yorumlarını aradığımdan fikirlerimi söylemek istedim.




Kış şurubu olarak kullanıyoruz.İncelemek için bir tık.


Genelde kullandığımız şurup ise Multitabs'ın Balık Yağlı Şurubu ama ikisi aynı anda olamayacağından bir süre ara verdik kendisine

Ben Hustagil'i sevdim. Berk'e sürünce kokusundan benim bile burnum açılıyor. Ekonomik yani :)

Ve mami gözlü Elifim'e ve Hilalim'e çok teşekkürlerimle. Umca !!! Doktorumuz ha ıhlamur, ha Umca çok da gerekli değil ama  kullanabilirsin dedi.Ben soğukalgınlığının başında verince cidden faydalı olduğuna inanıyorum. Sonuçta zararı olmadığını söyledi doktorumuz 








21 yorum:

  1. Nil'im balım nasıl özenmiş hazırlamış, hastalık savar bir yazı olmuş. Aldım kopyaladım direk.

    Kuzum Berk bu gidişle haftasonuna toparlar bence, hatta sen de inşallah. Öperim kucaklarım ikinizi de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk'im, zaten Berk bomba gibi,o dediğim değer 10 kat fazla çıktı hala inanmakta zorlanıyorum, tabi ki yatıp kalmasın ama anlamak çok zor bünye güçlü olunca. Buna da şükür tabi.

      Senin bu yazıdan Lara'ma kullanabileceğin; pekmez-tereyağ ve soğan olabilir bence

      Sil
    2. Şu anda kestim koydum soğanı, uyuyunca öksürmeye başladı kuru kuru. Ateş yok, başka hiç bir hastalık belirtisi yok. Bakalım ne olacak?

      Sil
    3. Umarım çoook hafif atlatırsınız,geçmiş olsun

      Sil
  2. Amaneyyy , hsonuna iyileşin yaw

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lan iyi be, zaten antibıdıyı Ela'nın doğumgününe gitmeyiz tehdidini de kullanarak içirmeye çalışıyoruz, sordum ben Ahmet bey'e okula da gidebilir dedi, iki gün gözle dedi, e bugün ikinci gün doldu, gelcez anam Allah başka dert vermesin,virütik değil zaten bakteri ve Berk iyi, bulaşma riski yok olduğundan geleceğiz.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. :))) bigahaaa teşekkür ederim o vakit :)

      Sil
  4. Nilcim çok geçmiş olsun Ber'e, umarım şimdi daha iyidir. Şu soğan valla iyi geldi Deniz'e de ben kendim için de kullandım, faydasını gördüm, bu önerin için sağol canım, şu kış şurubunu denemek lazım,bir de Deniz çok iştahsız neredeyse kuş kadar yiyor, bunun için de bir şeyler yapmam lazım. Bir önerin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadiş'im, sevindim iyi geldiğine Denizime...Ah Fadiş bir dönem hepsi aynı şeyi yapıyor kuş kadar yiyor valla uzman değilim ama duyduklarımdan tek önerim ,iştah açıcı şuruplar ama doktor ne diyor, kilo ve boy orantısı normal ise yediği yemek sana az görünüp, diğer yediği içtiği ile toparlıyor olabilir.

      Hani doktorun mutfak gibi odasında çöktü ya odaya Berk kahvaltıyı görünce, ben utandım kızdan saldırdı resmen tabaktaki salamlara, bu sefer doğruydu o söz, görmemiş napsın durumu eve salam almıyoruz ki görünce saldırıyor, kızcağız dedi ki doktorun yardımcısı, öylee bir bakıp Berk'e, benim kızım bunların tadını bilmiyor. Önce bir ne dediğini anlamaya çalıştım meğerse bebekken yediriyormuş herşeyi ama kız bizimkilerin yaşından beri sadece makarna ve patates yiyormuş diğer şeyleri ağzına sokmuyormuş ama meyve yiyormuş ve süt içiyormuş. Demek gıdayı öyle alıyor.Pedagog aç bırakın diyormuş ama daha önce denemiş kızcağız, yemiyormuş aç kalıyormuş ve akşamına ateşleniyormuş bir kez havale geçirdi diye de üsteleyemiyor.

      Sana diyeceğim kuş kadar yese de yiyor ya şükredelim, nacizane kilo ve boy artışı normalse, büyüme yani, sorun yok yine dediğim gibi gıda takviyesi şuruplarla doktorunun da onayladığı destek olabilirsin.

      Sil
  5. nil,yorumunu okudum.ve yazı altına yapan yorumları yayınlayamayacağım.
    benimde hala algılayamadığım birşey.
    bu blog olayı benim ruh yapımı bozdu artık.
    zerre kadar yazmak istemiyorum.
    sıtkım sıyrıldı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar, konu çok derin demek ki bu kadar etkilendiğine göre
      Ama o biri mutlu olacak bu durumdan, etme onu mutlu.Sen kendin için yazıyorsun, rahatlıyorsun yazmasan biz biribirimizi nasıl bulacaktık...Kazanımlarını düşün, gereksiz insanları mutlu etme. Şu an bile bu durumdan huzurludur Allah versin cezasını ne diyeyim

      Sil
    2. nilcim,
      aslında kötü niyetle yapılmış birşey olduğunu sanmıyorum.
      ama işte bana söylediği kişi olmadığını düşündüm....
      aman uzun mesele diyeyim.Ve samimi bulmadığımı.
      şaka yaptı diye düşünüyorum artık.
      tabii benim pabuç gibi dilim olupta ona buna yazarsam bloggerlere onlarda bana böyle dönerler.
      böyle işte.

      Sil
    3. Ne alaka Pınar, pabuç gibi dil falan. Yorum yapılsın diye yer var burda, yorum istenmiyorsa kaldırırlır gider. Senden kaynaklı değil, sen fikirlerini yazıyorsun diye değil bence.Şakaysa bile kusura bakmasın sen huzursuz olduysan eşşek şakası olmuş. Takma be artık, yazmaktan da vazgeçme.O ka :)

      Sil
    4. neyse ben ne rüzgarlar gördüm yıkılmadım diyeyim.Artık başka blogda açamam.biraz rahatlayayım.yazarım yine.
      sevgiler.
      oğluşunu öperim.

      Sil
    5. Umarım kısa sürede rahatlarsın, ben de seni ve çocukları öperim.sevgiler

      Sil
  6. Herkese yol gösterici bir yazı olmuş Nil. Okurken dedim ki, ben de Umca`yı ekleyeyim ama onu da sona saklamışsın:)
    Epey zaman oldu bloğuna gelmeyeli. Belli ki hastalıklar peşinizi bırakmamış. Umarım umarım düzelmiştir her şey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi ya evet uzun zamandır yazışamadık senle. İyiyiz iyiyiz şükür. Sana birşey soracağım umcayı ne kadar süre kullanıyorsun, herkes bu konuda farklı yorumlarda.

      Sil
  7. Ne faydalı bir post olmuş bu böyle, açıp açıp okumalı arada.
    Ağzım açık okudum birşey yapmıyorum diyip, sadece şunları şunları yapıyorum diye yazdıklarını. Daha ne yapıcaksın? Süper fikirler aldım, şekilli mücver, karnabahar topu vs.
    Ellerine, klavyene sağlık Nilim :) Berk'im de hep ama hep böyle güçlü olsun dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Esra:)) şekilli mücver derken, öyle tamamen yıldız hayal etme, ben hani ekmek tahtası var ya onun üzerine kaşıkla elimde eldiven sıyırıp şekil vermeye çalışıp sonra spatula ile hop yağa hani en azından yıldızımsı oluyor :))

    YanıtlaSil
  9. Yok ben tam yıldız gibi hayal ettim ve sayende kafamda nasıl yapacağımı da düşündüm, fırında mücver yaparken kurabiye kalıplarını kullanacağım, nassı ama :)

    YanıtlaSil