9 Ağustos 2012 Perşembe

bakış




Kendi akranı bir kızın elinde dondurma gördü, tam da aşağı inerken. Aldık pek tabi. Ama yerken bile, gözü kızın dondurmasında...Kendi dondurmasına da bakıp kontrol ediyor... Yakaladım anı...

Bu arada biz aşağı inemedik, Mc Donalds'ın önündeyiz diye aradım koncamı. O da anlamamış önce aşağıya inmiş, sonra aradı. Ya yukardayız Mc Donalds'ın önündeyiz dedim. Hatta yukarı çıkarken gördüm, içimden amma aval aval bakıyor be ya dedim. Aaa baktım aşağıya iniyor. Ben aradım. Dedi ki, Mc Donalds'ın önünde yoksunuz. Haaa dedim Burger Kingmiş.Tam karşısı Mc Donalds ama alla alla, iyi be önü demek başka, karşısı demek başka... Aval kim bu durumda belli oldu, Murat'ın bakışlarından dolayı anında sustum...

Eve döndük, baktım tırnakları uzamış Berk'in, serçe parmakları hariç kestim.Çünkü serçe parmakları küçük, büyüyünce keseceğiz, acır böyleyken öyleymiş. Neyse daldı Berk, horluyor bile... Kestim serçe parmaklarının tırnaklarını. Kontrol ede ede, alırsın kolunu pat bırakırsın, derin uykudayken o kol düşer baygın gibi...Durmak yok o vakit, aynen devam...

Ayak tırnaklarına geçtim, birini kestim. İkinciyi keserken

B: O tılnak makasını bılak ve git hayya hayya...

Dedi. Öyle korktum ki, kaldırdım kafamı baktım yüzüne, bir suçlu gibi ezik bir halde hafif tırsak biçimdeyim, uykusu bölünmüş, ateş saçan koca gözler bana bakıyor.

İkiletmedim, çıktım. İzleyenlerinden özür dilerim, anı fotoğraflayamadım, malum kaçıyordum.

Ne lan bu, ne yapsam sus pus oturtuyorlar ...

12 yorum:

  1. İlk fotoğraftaki bakış bomba :D

    Uyurken tırnaklarını kesmek hiç gelmedi aklıma.Kollarını kaldırıp bırakmana acayip güldüm deli.Ben Ecenin tırnaklarını bildiğin tırnak makası değil de, düz makasla kesiyorum. daha kolay. tek seferde. evde ince manikür makası vardı onu ona adadım.

    Yalnız ayak parmaklarını elledin ya, gıdıklanmıştır o :D ben olsam tekme atardım kesin. Berk bakış atmakla yetinmiş. Şanslısın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyle bi makas bizde de vardi Berk bebekken,ama ben beceremiyorum:) gidiklaniyor anliyorum da iyi de kesmek de lazim
      Uykuda kesmek yasadigimiz krizlerin neticesi kac sekle girdigim bilsen :) daha da gulerdin :)))

      Sil
  2. Berk'in ayak tırnakları konusunda hassasiyeti vardı diye hatırlıyorum, bunla ilgili bir postta daha bahsetmiştin sanki, bu sebeple bana tepkisi çok da kötü gelmedi, bırak git demiş sadece paşam, bunda ne var ki hayya hayya :)

    Fotoğraf bomba yine, biliyorum ben elindeki aynısı olsa bile başka çocuğun elindekine atılan o bakışı ama bu anı yakalamak değil herkesin harcı ;)

    Murat o kadar dolanmaya sadece kötü bi bakışla karşılık verdiyse iyi, doğru tarif etsene cicim yerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok dogru hatirliyorsunuz bagyan Berk taraftari :)) gecenin sessizliginde uyuyor sandigin oglun bagirsa anlarsin,aglasa anlarsin amaaaa net ve kizgin bir sekilde aniden bilak o makasi derse tirsarsin :)))
      Hehe :) eyvallah kursa da gitmedim ama :p yakaladim :))

      Ustelik bayilir avmlere :)))) bakti sadece ikisi de anlasmis gibi bagirsalar ben de hoyt derim ama susturdular ya fena :)))

      Sil
  3. Çook artist Berk:))Cümleye bakınız hele!Hep susturuyorlar Nilcim.
    O anda 'Hııı'deyip,kafanı yan ve aşağı doğru kaydırarak ortamdan kaçacaksın.Yoksa susturulmuş olmanın verdiği beyindeki kocaman soru işareti giderek büyüyor daha da fazla konuşasın geliyor.

    YanıtlaSil
  4. Ben artık uyurken kesmiyorum desem :) Dur annem diye diye. O da şaşkın şaşkın bakınıyor. Berk de tam ayar vermiş yalnız bir daha kes kesebilirsen...
    Bakışlar süper, biz de atmışızdır kesin diye düşünüyorum. Misal babam bize getirirdi akşamları işte parmak çikolata filan. Ben bitirirdim ablam beklerdi bitirmemi sonra yerdi ben de ööööle bakardım işte :)
    Gelelim Burger King Mc Donalds karışıklığına... Nil burda Murat haklı kardeşim, ne desem bilemedim.

    YanıtlaSil
  5. uyurken el tırnakları tamam ama ayaklar asla.hemen uyanıyor berk gibi.anca büyükbabası olacak onunla.yada kırılıyo tırnakcağızlar...

    YanıtlaSil
  6. Berk'imin verdigi ayara koptum yalniz :)

    YanıtlaSil
  7. Nil ben hiç Eray'ın tırnaklarını kesmedim desem:))Erol'un görevi bu o da ince bir makasla keser.Uyurken kendisine dokunulmasından hoşlanmadığı için hatta acayip sinirlendiği için uyanıkken kesiyor Erol ama sor nasıl:)Esra'ya katılıyorum Berk sadece git hayya hayya demiş sen kibarca uyarmış çok ince bir düşünce bu:))Ayrıca yakaladığın foto harika.

    YanıtlaSil
  8. B: O tılnak makasını bılak ve git hayya hayya...

    Korkulur bu çocuktan hayya hayya.

    Nil harikasın.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba blogunuzu yeni kesfettim ve hemen bu siteye katil kismindan izlemeye basladim.
    Cok guzel bir blog olmus.
    Sizide benimkine beklerim.
    komirra.blogspot.com

    YanıtlaSil