22 Ağustos 2012 Çarşamba

bayram


39 yaşımdayım, hayat bana ; çok söylenirsen, çok şikayet edersen, sana daha kötüsünü gösteririm, apışıp kalırsın kazma, kaç kere gösterdim bunu, ama anlamıyorsun gerizekalı diyor. Bu kez kesin anladım.

Sen çocuğunun arızalarından şikayet eder, aklı selim olman gerekirken, çocukla kavga edersen, bayramın ilk günü ateşlenir, ikinci günü ateş tavan yapar, acile gidersin, hadi bağırsana denyo ! kızsana hareketlerine al sana kapak !

  Bayramları sevmiyorum, huzur istiyorum, gitmeyeceğim babaanneme banane ya, dersen, bayram kendini belli eder ! Gaziantep'e ağlarsın, bir haber göstersinler diye tv'leri açar, ona da küfürü basarsın. Memleketim, memleketim, sosyal medya olmasa haberin olmaz, en iyi bildiğin haber ! kanallarında maymun gelişimini izlersin, ikide bir de 'iyi bayramlar ' diyen gösteriyi de izler durursun...Bayram !!!

Üçüncü ve son günü, eskilerden bir dostu kaybeder, cenazesine gidersin. Artık görüşmeye görüşmeye unuttuğun ortak dostlar sarar etrafını. Ölüm işte, herkes orada en yakının, araya yıllar girmemiş, bıraktığın yerdesin. Mezarlığın havasından tüm gün başın ağrır, ama oğlunun ateşi herşeyi bastırır, kendinle bile yüzleşemezsin....

İlk kez, acile gitti Berk...İlk kez kendi doktorumuz dışında bir doktor reçete yazdı. O güvensizlik nasıl bir histir Ya Rabbi, karar vermen gerekir. Sonradan beni aramışsın diyen canım doktor arar da, tamam doğru tedavi der, bir nefes alırsın.  O kadar teslim olmuşum ki doktorumuza, daha önce yediği iğnenin adını, bu adı başka iğneyi yedikten sonra eve gelip, tesadüfen atmadığım eski reçeteye bakınca öğrendim. Kendime eksinin altında eksi puan verdim.

Boğazlarımızdan yine... Doktorumuz iki gün yüksek olur ateşi dedi, bir adet iğneyi yedi yine kuzum, antibıdı devam. 36,8 'i görünce gece şükür diyor ağlamak istiyorsun ama izin vermiyor sevinmene bu hastalık. 38.8 normal ateşimiz.

Bugün anane bakımında, eğer bugün de devam ederse ateşimiz, kendi doktorumuzun yolları ve kesin bir iğne daha görünüyor bize.

Ben kendime söz veriyorum, bir daha Berk'e gereksiz konular için kızarsam iki olsun !!! Söylenirim ayrı, madem izliyorsunuz katlanacaksınız :) Söylenmezsem yaşayamam zaten. Sizin başınızı ağrıtmak varken, çocuğuma gereksiz konular için bağırmamaya, başka konulara olan gerginliğimin üstüne germesini önemsememeye söz veriyorum.

Bir daha bayram gelirken, sevmiyorum la bayramları dersem iki olsun ! Öyle alakasız davrandık ki bayram için. Annemler sabahtan yoktular, taa akşam yemeğinde bayram ziyaretine gittik. Tüm gün tatil günü gibi davrandık, ütü bile yaptım ilk günü. Hatta ottan boktan yere Murat ile kavga bile ettik. Sonrasında da Berk ile uğraştık, hala bayramlaşmadık Murat ile...

Herşeyin bir adabı olduğunu hayat öğretiyor işte...

Gaziantep'e gelince, benim densizliklerim yüzümden değil, onu biliyorum. Kesin biliyorum, başımızdakilere hala ağamsın, padişahımsın diyenler biraz da kendinizde arayın o çocukların ölümlerini...Kendi ördükleri ağlarda !!!! başarılar !!! diliyorum, aynen devam etsinler, durmasınlar, aklı olan da görsün diyorum başka bir şey de demiyorum, ben yine sandıkta konuşurum da, memleketim akıllanır mı , onu hiç bilemiyorum. Medya denilen  yandaşlar, propaganda safsatasıyla biriniz bile yayın yapmadınız, niye varsınız ?

Eminim ki, kendisinden zerre hazetmesem de, çoğu kişi, futbol yorumlarını izleyeceğim derken, o adamdan öğrendi durumu...

Ateş nöbetindeyken, öğrendiğim için, hala hızımı alamadım. Şu sıralar gülümsetemiyorum yazılarımla, affola....

12 yorum:

  1. Canım benim çok çok geçmiş olsun, çok üzüldüm :( ama gerginlik ve negatifliğin hakikaten kötü olayları üzerine çektiğini bir kez daha gördüm :( Dilerim Berk'im düzelsin bugün ve gerekmesin başka iğne, sen de yüklenme fazla kendine, mümkün mü her daim sakin olmak, her daim şükür içinde olmak, insanız söyleniyoruz işte.
    Seni okuyunca fark ettim, biz de bayramlaşmadık bizimkiyle!
    Gaziantep'e gelince, çok acı, çok fena, bilmiyorum daha ne kadar devam edecek böyle, anlamıyorum insanların duyarsızlıklarını, akılsızlıklarını. Sandık mı dedin? unuttun galiba sağda solda yakılmış bulunan yüzlerce oy pusulalarını! Ah Nilim nasıl bir gelecek bekliyor yavrularımızı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Esra'm, Berk'in deyimiyle geçmedi ki hayya hayya, geçmiş olsun deme:) Şu an en yüksek ateşi 37,8 miş. Hemen yine de duşa sokmuş annem.

      Unutmadım, nasıl unutayım ama umutsuz da yaşanmıyor ki :(

      Sil
  2. Nilim ben de boyumun ölçüsünü alıyordum az kalsın bu bayram. Daha bir akşam önce birilerine sorgularken 1,5 yaşındaki çocuğu nasıl görmez de kaybederler diye, ertesi gün az kalsın kızım havuzda boğuluyordu. An meselesiymiş herşey. Rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın diyorum. Biz de insanoğluyuz be Nilim. Şikayette bonkör, şükürde nankör davranıyoruz maalesef :(

    Çok çok geçmiş olsun kuzuma. inşallah iğneye gerek kalmadan iyileşir kuzum.

    Bayrama girmeden bir önceki gün dua ettim tüm yüreğimle nolur acı haberler almayalım diye. Ama olmadı. yine ateşler düştü ocaklara.
    Allahlarından bulsunlar. Dirlikleri, birlikleri kalmasın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1,5 yaşındaki çocuk kim, bulundu mu ????

      Allahım, nasıl boğuluyordu ??? Ay çok geçmiş olsun, seni okurken yüreğim ağzıma geldi...

      Ne güzel özetlemişsin; şikayette bonkör, şükürde nankör

      Hayat hep ders veriyor, alsak ya ...

      Sil
  3. çok geçmiş olsun nil. umarım bugünü ateşsiz geçirir berk...

    YanıtlaSil
  4. Geçmemiş olsada hayya hayya geçmiş olsun Nil tez zaman da iyileşir inşallah da iğne yemek zorunda kalmaz:((Malesef hepimiz yapıyoruz bu söylenmeleri insanız sonuçta sabrımızın da sınırı var..Lakin sonradan vicdan yapmamak için en iyisi yazmak birbirimize anlatmak....evde kalayım kalayım dedim durdum ilk birkaç gün duvara toslamış gibi oldum şimdi söylenmeyi bırakıp neler yapabilirime odaklandım şimdi erayla daha iyiyiz:))

    GAziantepe gelince bu nasıl bir vicdansızlıktır böyle haberlerde şok geçirdim,bir aile resmen katledildi(daha çok yazdım ama eray saolsun yorumu bir kalemde halletti)

    YanıtlaSil
  5. hangibirine ne diyeyim bilemedim Nil. Umarim Berk bir an once iyilesir de digerlerini hafifletecek enerjiyi size verir. Ama bir yandan kendine de yuklenme bu kadar. sen hic oyle cok da sikayet etmedin Berkten. Bu kadari da olur yani siz de sabir tasi egilsiniz ki. Ben sizin onda biriniz kadar sabirli olabiolsem daha nne isterim acaba. Uzme kendini. Ama aklisin daha cok sukretmeliyiz onu da yapariz hepberaber.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bayramları ben de sevmiyorum doğruya doğru, beklentiler, tutmayan planlar, zorunluluklar, gerginlikler, trafik...
    Ama kötü niyetle söylemiyoruz ki biz bunu Nil, vicdan yapma nolur, tamam bundan sonra kızma Berk'ime ayrı ama kendine de kızma lütfen. Çok geçmiş olsun tekrar tekrar. Öperim sizi çokça.
    Gaziantep konusunda söyleyecek şey bulamıyorum ben de haberin ekranlara bu kadar geç yansıması konusunda ayrıca sinirlerimiz bozuldu bizim de...

    YanıtlaSil
  7. Çok çok gecmis olsun, umarım bir an önce düzelir ...Gercekten halimiz hal değil, nereye gidiyoruz belirsiz...

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun Nil, şimdi nasıl oldu Berk, umarım iyidir. Kendine de bu kadar yüklenme insanın bazen sabrı gerçekten taşıyor bile bile söylenip kızıyoruz. Bayramda olanlar bayrama yakışmadı hiç,ne söylesem bilemedim, internetime dokunma derken boşuna demedik değil mi, tvler gözünü kapayıp işini yaptı malesef, bayram çok acılıydı çok:(

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun, şu an iyidir umarım :)

    YanıtlaSil
  10. Yaz temposunda blogları cok sık gezemedım Nil.
    Kötü bir bayram geçirmişsin ya da denk gelmiş diyelim.
    Berk eminim şu an çok daha iyidir, okullar da açılıyor.
    Medyaya diyecek bir şey bulmak zor, artık bir beklentim de yok zaten onlardan.

    YanıtlaSil