17 Ekim 2012 Çarşamba

Çünkü 4 yaşında


4 yaşında olmayı çok önemsiyor, 18 yaşını hiç hayal bile edemiyorum. Artık dünyayı bile kurtarabilir, o bir 4 yaş...

Duygularını net biçimde ifade ediyor, ağrısını, sıkıntısını net biçimde anlatıyor, daha bir gelişmiş şekilde duygu sömürüsü yapabiliyor ;

B: Annee, eyer ben ikinci doomgününü hakedersem !!!! sana da pasta alcam, hem de süpliz, ne biliyon mu ? Vinksli

( Winks kız kahramanı,Dulu'nun da varmış, winksi hiç sevmem ama ben de kızım Berk'e göre )

  Yavaş yavaş akranı hemcinslerine ilgi duymaya başladı, yok biliyorum daha önce Algın'a aşıktı, Bahar'ı çok beğenirdi ama terkettiler oğlumu ! Malesef yaşıtlarına ilgi duymaya başladı, neyse ki ilgi duyduğu 1 yaş büyük, yaşıtı olanlar benim için tehlike, büyükleri tehlike saymıyorum :P Gerçi 2 yaş küçük bir kıza hayran olup, bana bakın bu kız bizim diye okula haber verip, sonra ilk veli toplantısında kızın anasını görünce, takip eden ilk okul günü ben vazgeçtim deyip öğretmenleri güldürdüğüm olmuştur . Önce pek tınmadım, Dulu şöyle dedi, Dulu böle dedi,diye lafın arasındaki sinyalleri. Amaan Dulu işte dedim, anasını da tanırım, ananemin komşularıydı bir vakit. Hani aile tanıdık ya oğlumu kapmazlar, içim rahat yani, sonuçta Dulu'yu da beğeniyorum, tehlike değil benim için. Öyleydi yani, bu sabah biraz dumur oldum, şu Dulu'ya bir gözükeyim ben, anlayışlı!!! davranayım da bu iş olmasın, ne gerek var yahu ? 

B: Bizim okulda Seygun val
N: Hıı Seyhun diye bir arkadaş mı geldi?
B: Bi de kaldeşi val elkek
N: Seyhun da erkek di mi ?
B: Ebet, ama Dulu benim alkadaşım söle ona !!!

Okula girince öğretmenine Seyhun diye biri başlamış, haha ama Duru Berk'in arkadaşıymış Berk öyle dedi dedim gülerek, ama öğretmeni darbeyi vurdu. "İyi de Seyhun diğer sınıfta niye rakip gördü ki ?"

Taaaaaaaan etti, lan bu Dulu pek önemli baksana kuş uçurtmuyor çevresinde. Demek ki neymiş; eğer karşındaki bir kadınsa, 4 olsun, 5 olsun, 40 olsun yaşı hafife almayacan !!!

Ha bir de , arkadaşının arkasından içinden konuşmayacan !!! Berk'e " Atakan Sebze ve Meyvelerle Arkadaş Oluyor" kitabını aldım, daha önce tüm seriyi almıştık, bu yeni sanırım, neyse kargodan çıkınca bir güzel okudum. Aha dedim bu sayfaya gelince;



Kola diyor ??? Ben ne diye okusam ki ? Cips nedense !!! umrumda değil, nasılsa cips, meyvesuyu derim, ayyy ne zararlı derim kanar, böylece kolailgisini çekmez, okulumuz sağolsun cips yemişliği var çünkü  diyorum.

Sonra aklıma geldi, ben bazı çorbacılar gibi :P Fenerbahçeli Atakan'ı diğer takımlı gibi okuyup, oğluma yalan beyanlarda bulunacak insan değilim :P Eee hayranı olduğum ,sayelerinde yanlış takımlı çocuğum, birgün okumayı öğrenecek, annesine kızacak hihooohaa deyip lan ben gerçeği okuyacağım dedim.

Okudum, aaa kola içiyor, cips yiyor çok yanlış dedim ( arka sayfada Atakan'ın karnı da ağrıyacak, ohh kebap diyorum içimden )

Çalışmadığım yerden sordu Berk

B: Atakan kaç yaşında ???
N: 4 yaşında ( içimden umarım sıçmamışımdır diye dua ediyorum)
B: Ebet kola içemez 4 yaşında, ama cips yiyebilir, 3 yaşında olsa yiyemez cips ama 4 yaşında yiyebilir, çünkü 4 yaşında.


Ulan bigaha içimden bile bulaşmam çorbacıya, içimden uğraşıp eğlenirken, soru çalışmadığım yerden geldi ! 

Bu arada kitap çok güzel çıktı, hele sonundaki soru cevap olayını çok sevdik, Berk bu akşam için  ıspanak istedi benden, ha bi de kulu üzüm al dedi, hızlı koşmam lazım benim, yeydi adı,ağacın adııı,hıımm bulokoni de al, içim temizlensin!

Şiddetle tavsiye ederim kitabı, ee kaç yaşında sorusuna 4 demeyeceğinizi de biliyorsunuz!


23 yorum:

  1. Nil yap şu çocuğa parti.
    Yapmazsan karşında beni bulursun:))

    Bir daha 4 yaşında olmayacak ki.

    Allah günah yazmasında o brokoliyi ben bile yiyemiyorum.Yerken temizleneceğim diye mide bulantısında ölsem daha mı iyi olur?:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Yapacağım Pınar valla yapacağım, hatta bugün Yeliz'e de söyledim, yılbaşına yakın yılbaşı partisi olacak bizim evde, pinyata da istiyormuş Berk, istekleri olsun diye de uyumlu maşallah, değişik bir oyun gibi oldu aramızda ama ben de yapacağım içinde ve içimde kalmasın diye. Belli olmaz bayram sonrası bile olabilir

      Bebekken çok severdi, geçen sene ağzına sokmadı brokoliyi, çiğ bile yerim ben çok severim bakalım Atakan işe yarayacak mı, ama Murat da senin gibi asla yemez:)

      Sil
    2. Yeliz kim ki?:))
      Pinyata da yap her istediğini yap ,keşke dört yaşımda olsamda bende pinyatayı patlatsam şekerler saçılsa etrafa:))

      Aslında brokoliyi sevmek için tüm yolları denedim.Olmayınca olmuyor ki,
      sevmeyince sevilmiyor:)
      mesajımı çaktım gidiyorum:)
      Sevince de öldürse de seviyorsun işte.(örnek cola gibi):))

      Sil
  2. Nilcim tabiki cok önemli dört yas gercekten büyüdüklerinin kaniti,benim bir sorum olacak sana,bu konusmada harfler hala yanlis cikiyorya burda doktorlar hemen dil doktoruna yönlendiriyorlar,üc yasindan itibaren yada daha erken olabiliyor,benim Ilayda da gitti iki sene haftada bir 45 dakika,gercekten faydasi oldu ama yinede büyüdükce düzelirdi belkide tam anlayamadim tabiki,sen ne düsünüyorsun Türkiye`de henüz böyle bir alan yok galiba yada ben duymadim,sevgiler canim,özlemisim yazilarini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teraziciğim, bu konuda bir adım atmam ile ilgili okul bile birşey söylemedi, onlar dil çalışması yapıyorlar, bazı sesler önemli ölçüde düzeldi,ne bileyim yaşı gereği diye düşünüyorum çünkü teşekkül edegilirim demiyor artık, teşekkür ederim diyor, özür dilerim diyor, ama bazı kelimelerde r, l olarak çıkyor, bunun dayısı r leri hiç söylemezdi 6 yaşındayken bile ama sonra düzellti onun yerine aynı tiple Beyaz ünlü oldu :))))

      Sil
  3. Dayı yorumuna daha çok güldüm:))))
    Çok bilgim olmamakla birlikte düzelir gibi geliyor bana.
    4 yaş önemli, sanırım bir dönüm noktası. Dünyayı daha bir başka algılamaya başlıyorlar.
    Bir de yaş büyütmeleri var ki tadından yenmez:)Benim oğlanın sınıfındaki herkes mesela 12 yaşındayım diyor! Ne 12 mi, 2002 doğumlu hepsi. Dolu dolu 10 yaşındalar, Türk versiyonu söyleyişle 10 yaş bitmiş 11 yaşından gün alıyorlar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi, biz kardeşime bunu Beyaz ünlü olduğundan beri söyleriz keşke zorlamasaydık da söylemeseydin diye :)))

      haa tabi ya bir de buçuk meselesi var,3,5 dediğimde kızıyordu Berk buçuk değil, 3 diye:) Senin oğlanların yaşına sağlıkla gelebilmeyi diliyorum her yaş ayrı ayrı gülümsetecek bizi anlaşılan:)

      Sil
  4. Şu kötü örnek üzerinden bişey anlatma konusunda tereddütlerim var, yani kola nedir bilmezken hiç okumayayım en iyisi:))

    Bizim evde var bi dörtlük, kendilerini hakkaten olduk sanıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz, çok doğru bir bakış açısı, mantıklı. Ama ben sevindim yine de baksana alıcısı çıkacağı gibi, hiç almayacak olanın da sebebi olmak tecrübemle ne bileyim hoşuma gitti, sen bana bakma bugün çok fazla pollyanna olasım var :))

      Sil
  5. İnanmıyorum Berk'ime, ıspanak ve blokoli isteyen bir çocuk, ne mutlu Nilim sana :)
    Dulu'ya gelince, adamımız erkek olmuş anası, baksana nasıl da sahipleniyor sevdiği kızı! 4 yaş mı bu durumda aşık olmanın yaşı? iyi mi kötü mü bilemedim, Dulu'nun da gönlü var mı bizimkinde :) Eğer varsa işi de var senin gibi kayınvalideyle :P
    şaka tabi, talih kuşu konmuş kızın başına, işte kader diyorlar bunun adına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanamıyorum Esram, kitabı okurken istiyor, ertesi gün yemiyor !!! Tekrar okurken ben yedim diyor !!!!

      Valla Dulu bizimkine bence uygun değil :)))))

      Sil
    2. Nil :) Potansiyel kayın anne :)) Bence de Dulu uygun değil Berk' e zaten; ama bırak kendi görsün gerçeği. Şimdi sen söylersen iyice kıymete biner sonra ...

      Sil
    3. Ülker'im :))) yok canım, nerden çıkarıyorsun :P

      Sil
  6. Ece de geçen karnıbahar istedi benden. gözlerim yerinden çıkacaktı. İnanamadım çünkü. Pepee de görmüş.

    Berk'im Kuzey izliyor mu Kardom? :) Seygun'a söyle uzak dursun Dulu'dan. Koçum benim be. Kuzey bile yapamadı senin yaptığını oğlum.

    Keşke benim kızım da aşık olsa diyorum bazen. belki okula daha bir istekli gider.

    vinksli pasta :) biliyor işini Berkim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pepee bu açıdan yararlı, bize de bisiklet aldırtmıştı :))

      Allamaa bin şükür izlemiyor ki ben rahat izliyorum:) De mi ama hani tamam sevdiğine sahip çıksın Allah sevenlerine Dulu'yu da bağışlasın ve lakin bana göre uygun değiller :P

      İmza: oğlan anası

      Sil
  7. :))ay brokoliye ağaç diyor nedense ve ağaç yemeyi çok seviyor..Bu aralar otçul olan oğlum babası gibi etçil olmaya başladı bende şaşkınlıklar yaşıyorum anlayacağım..Eray da öyle reklamlarda kızlara göre oyuncakları kendi isteyemediği için sana alalım annecim sen gızsın diyor:))

    Dulu'yu merak ettim ayrıca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vaaay, maşallah Eray'ıma yesin bolokonileri :) Evet yaa, etçil oluyorlar, erkek işte :)

      Gız arkadaşım öperim

      Sil
  8. N kadar sansliyiz, ates henuz 1 yasinda fakat brokoli, lahana, ispanak bayila bayila yiyor. Insallah boyle devam eder

    Yazilarinizdan keyif aldim, cok icten:)

    Izleyiciniz oldum

    Benimkine de sizi beklerim

    www.mugekokluatik.blogspot.com

    Sevgiler

    Ates bocegiin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman diyeyim dilinizi ısırın Ateş böceegin annesi :) zaten şimdi yerler maşallah yesinler ama 3-4 yaş birşey oluyor ya da bizimkine oldu, seçici davranıyor ve sebzeyi seçmiyor, bundan sebep bu kitabı maden bulmuş gibi sevinerek aldım.

      Tabi ki gelirim, ancak izleyici bölümünü bulamadım, readerdan bakarım artık.

      Teşekkür ederim beğini için, sevgiler

      Sil
  9. Nil mutlu bayramlar size :)
    Berk parti istegini biraz tatmin etmistir bayram nesesiyle diye umuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin, hergün ama hergün hiç sektirmeden parti hazırlığı yaptı hayalinde, istekleri pinyata, oyuncak, pastalar, lar yalnız :), balonlar,süsler. sanırım düğün salonu gibi süsleyeceğiz evi:)

      Sil
  10. bir belgesel izlemiştim sevmediğimiz gıdalarla ilgili. neyse orda bir deney yaptılar küçük bir çocuğa her gün sadece bir lokma sevmediği şeyden veriyorlar. tek lokma ama. ve her gün fikrini soruyorlar: nasıl? başlarda çocuk yediği şeyi zor çiğner iğrenç bulurken zamanla şiddeti azalıyor bu nefretin. "o kadar kötü değil ama sevmiyorum" gibi şeyler söylüyor. ve epey bir zaman sonra damak alışıyor, kendi isteğiyle ikinci lokmayı yiyor hatta o besini severek yer hale geliyor. belki ileride deneyebilirsin :)

    bu arada, ödülün var bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırrakalem, belgeselde adalet var, sevmediği önüne konuluyor ve zorla da olsa tadıyor, ben ise asla hindi yemem banane derken, bir yılbaşı günü sofrada tavukları götürdüm, güzelmiydi dediler ailem, çok güzeldi dedim, o hindiydi dediler, hala buruk bir şekilde hatırlarım o anı ve hala zorda kalmasam yemem :)

      bakıyorum şimdi ödülüme, teşekkür ederim.

      Sil