27 Nisan 2012 Cuma

ordan burdan -on-

Şu sıralar dostlar bana "geçmiş olsun", "takma kafana", "allah korumuş" , "hay allah" demekteler...

Sana bile yazasım gelmedi blog...

Geçen hafta çarşamba Berk hastalandı , Allahtan çabuk geçti, yılın son gribiydi umarız diyor geçiyoruz. Cuma, cumartesi, pazar tam gün birlikteliğimizde kesin kesin kardeş fikrinden vazgeçtim. Çok bunaldım, hasta çocuk zaten kapris, hasta erkek basbayağı kapris, e hasta erkek çocuk; tarifi imkansız !!!


Kardeşimler yıllık izinlerinin bir kısmını kullanmak için geldiler yurtdışından. Gelmeden daha 23 Nisan'a program yap dedi bana. Berk hastalanınca pazartesi konuşuruz dedik.

23 Nisan Pazartesi aradım; ne yapıyoruz diye. Ufak bir kaza geçirdik dedi, gelinimizin ikizinin evindeydiler, Nuray ayak başparmağını kırdı dedi. Ah vah dedikten sonra program Gülay'lara gitmek oldu. Buraya kadar iyi, 5 çocuk evde vakit geçirecek.

Gittik Gülay'lara. Nuray malum ayağı uzatmış yatıyor. Ama Selim'in çizilmiş sol gözü, morarmış alnı ne oldu sorularımızı getirdi telaşla...

Kapıdan çıkmak üzerelerken, Melis ve Ceren kapıyı açmışlar herhalde, Selim de dışarı çıkmış, bir an kısacık bir an !!! Melis annesine Selim'in düştüğünü söylemiş, Nuray kapıdan dışarı hızla çıkıp, Selim'i bir kat aşağıda görünce , nasıl olduğunu bilmiyor ayağını nereye çarptıysa o an kırılmış parmağı...

Anlatırlarken ömrümüzden ömür gitti. Etrafta çocuklar olduğundan, ah bile diyemedik. Gözyaşlarımızı sessizce akıttık. Gerçekten verilmiş sadakamız varmış, kendime yeni geliyorum. Selim'in bir kat aşağıya uçarak mı, yuvarlanarak mı düştüğünü bilmiyoruz.

Röntgenler, tomografiler falan sonuç iyi şükür. Allah korumuş. Tabi halası olarak halim böyleyken, olayı yaşayan teyzesi, eniştesi ve hele hele anne-babasını varın düşünün.
İş yerimde kafama taktığım sorunlar küçük kaldı... Hepsi üst üste geldi ama yine de şükür, çok şükür...

Çok şükür diyoruz sürekli.

Tüm programlar değişti. Şu an annemin evindeler, Allahtan Nuray'ın annesinin vizesi varmış, beraber dönecekler İsviçreye. 4-5 hafta ayağını basması yasak Nuray'ın.

Çarşamba gidiyorlar, nasıl olduğunu bilmesem de bizim şirket pazartesiyi de birleştirdi Salı işçi bayramıyla...İyi bari, birlikte vakit geçireceğiz.

Berk Melis'e doymaya çalışıyor, yarım saat iyilerse, geri kalan vakitte durun ama anlaşın, yok öyle yapmayın demelerdeyiz.

Berk kıskanıyor, arıza çıkarıyor.

Bizde haller böyle...

Selim iyi, çok şükür. Alıştı artık bana. Sarılıp, ısırıp duruyor. Her sarıldığımda, şükredip duruyorum.

Bir an ya, bir an arkanı çevirmeye gelmeyen bir an... Kimsenin kimseyi kınamaya hakkı yok , eskiden çocuğum yokken, gazete haberlerinde bu tür şeyler okurken anası nerdeymiş derdim, kazın ayağı öyle değil işte..Tekrar şükürler olsun diyoruz.

Bu arada şipşakçı, parkta Berk'in, onbininci pozunu çekerken, 7-8 yaşlarında bir kız beni de çek abi demiş Murat'a... Çekmiş pozları şipşakçı, heyecanla gösterirken ben sil onları dedim, tamam benim kocam iyi niyetli ama kız annesine abi benim pozlarımı çekti dediyse o kadıncağız ne düşünüyor acaba, şu çocuklar ne kadar saf ... Neyse, kızın pozlarına bakarken Berk efendi kıskandı :) Beni de çek dedi, fırsat kaçar mı, beni de çek dedim oğlumla...Pozlar verdik , şipşakçı mutlu, Berk mutlu , ben mutluyum.. Sağolasın küçük kız ,sayende oğlumla adam gibi pozumuz oldu:)




Berk her kendini kötü hissettiğinde yaptığı gibi ,eli sürekli üst dudağında, bir noktayı yakalayıp koparmaya çalışıyor, Nuray dayanamadı ;

Nry: Berk götürme elini dudağına, yolma, yara olur.
B: tipim val benim
Nry: Nesi varmış ?
N: Tiki varmış, tik oldu bu sende dedim, sonuç bu işte, tipi var :)

43 yorum:

  1. Tipini yesinler senin Berk efendi :D

    Selim'e tekrar tekrar geçmiş olsun halası. Melekler korusun kuzularımızı. Hakikaten anne olmadan önce ne çok atar tutardım. Peehh. Başa gelene kadar bilemiyormuşsun.

    Bu arada tatiliniz birleşmiş ne güzel. Bizde esamesi bile okunmuyor. İki gün hayal olur anca bizde. Tadını çıkarın Nilim. Öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan'ım, işler kesat ondan öyle, geçen sene ondan önceki sene yoktu bu 1 mayıs tatili...

      İyi oldu ama çarşamba gidecekeler, vakit geçiririz. Serdar çocukları alır çıkar, ben evde Nuray ile kalırım gibi planlarım var umarım Serdar ben kalayım sen çıkar demez :))))

      Harbiden başa gelmeden bilmiyoruz çok doğru anca atıp, tutuyoruz.

      Sil
    2. Bir de şu kız çocuğunun fotoları konusundaki hassasiyetini takdir ettim. Çoğu kişi düşünmez bile. Çocuklar gibi saf olamadığımız için kirlendi ya zaten dünya.
      ha bir de şipşakçının deklanşörüne sağlık :D

      Sil
    3. Nilhan'ım, nasıl ulaşsak diye düşündüm ama belki söylemedi bile annesine...harbiden biz büyüdük ve kirlendi dünya..

      Şipşakçının kursunun bitmesine iki dış çekim, bir ders kaldı düğünlere yollayacağım:P

      Sil
    4. :D iyi para var mı fotoğrafçılık işinde? kurs araştırayım :D

      Sil
    5. Dur bi bakayım, sana bedava öğretir şipşakçı,yicek zaten pis hain bu pazarımızı:)

      Sil
  2. VAY TİPİ VARMIŞ HA:)
    sabah güldürdün beni ya:)
    konuları biliyorum.
    burada uzun uzun yazmayacağım.

    akıl dolu bir post olmuş.
    aklıma geldi yazmam lazım;
    anası nerdeymiş?:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süpersin sen, hemşerim:))))
      Çok yürekten dolu dolu teşekkür ederim beni yine güldürdüğün ve yorumun için...

      Sil
  3. tipi tip seni.:)

    çok geçmiş olsun diyorum.iyi ki birşey olmamış.
    Nuray'ı bilmiyorum ama bazı anneler var ki hiç bakmıyorlar çocuklarına.Bazen ben onların(arkadaşlarımdan) çocuklarının arkasından koşarken buluyorum kendimi.

    Bazı anneler çok rahat çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Domatessuyum , asla o annelerden değil Nuray'ım, biz ailecek parkta bile başka çocukların peşinden de koşarız senin gibi. Bu tarifi, açıklaması zor birşey ama kaza, sorumsuzluk denemez,rahatlık denemez ama anlattığın türde olaylar var rahat anneler, ama benim gözlemim onların çocuklarına inan birşey olmuyor.

      Çok şükür ucuz atlattık.

      Sil
    2. evet evet,Nil bu konu da çok haklısın.Rahat insanların çocuklarına birşey olmuyor.Biz anne ve baba olarak çok pimpirikliyiz.Baba gece uyanıp çocuklaın terine bakar.üstlerini örter,ben de öyle çok gıcık tipleriz ama Poyraz 1,5-2 yaş civarı ,salonda otururken gözümüzün önünde düşüp alnını koltuğun ayağına çarpmıştı.Ve kaşı yaralandı .Apar topar ben ağlaya ağlaya acile gitmiştik.Şimdi orda iz var.Olacaksa oluyor bazı şeyler.Allah beterinden saklasın.

      Sil
    3. Evet Allah beterinden saklasın, Poyraz karizma da one gecmis :) bilirsin erkekler bu tür yara izleriyle gurur duyarlar nedense kıyamam cok da küçükmüş ama valla dediğin cok doğru Allah beterinden saklasın

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun Nil gerçekten insanın çocuğu olunca kimseyi kınayamıyor çünkü öyle akla hayale gelmeyecek şeyler oluyorki örneğin bizimki de 2 sene önce topa vururken üzerine bastı bir anda dengesini kaybedip düştü düşerken başını sandelyeye çarpıp yarmıştı düşünsene bu kadar kurgu biranda denk geldi normal hayatta yok artık dersin ama çocuğun olunca heran herşey olabiliyor. Bu arada Berk'in de tipini yesinler bayılıyorum böyle kelimeler kurmalarına bu çocukların. İyi tatlller ah ah tatllerde bile bir fiil çalışan bi çare Sibel'den. Bir daha dünyaya gelirsen ne olcan derler ya sırf şu tatil sıkıntısından muhasebeci olmıycam biliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa Sibelim muhasebecim, aynen muhasebedeki arkadaşlar beyanname dönemi diye gelecekler.Kolay gelsin diyorum.

      Evet aynen bir anda oluyor, annemlerin salonundaki masanın köşesi çok sivri, oyun oynuyoruz Berk ile, orayı elimle tutuyorum arada. Sadece bir an kafamı öbür tarafa çevirdim, kafasını öyle bir hızla çarptı ki, kafamı çevirdim diye kendime kızdım ama kafamı istediği oyuncağı koltuk altından çıkaracağım diye çevirdim.

      Gerçekten Allah koruyor diyorum.

      Sil
  5. cok gecmis olsun Nil.
    hay allah hepsi ust uste gelmis gercekten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol Gülçin, evet her gelen diğerini unutturdu, annem hep der, sınanıyoruz ve bunları yirmili yaşlarımda yaşasam üst üste isyan ederdim, kırkın olgunluğu mu, çocuğun dolgunluğu mu, yaş kemale erince öbür tarafa yakınlıktan mı, şükür diyoruz kocaman şükür, bazen suratıma tükürüyorlar yarabbi şükür gibi görsem de kendimi, isyan yok ıııh şükür diyoruz:)

      Sil
  6. Berk ile çok mutlu bir fotoğraf olmuş. Şipşakçı da güzel çekmiş, hakkını yememek lazım.
    Tüm sıkıntılarını atlatırsın umarım, güzel haberlerini bekliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi; iyi dileklerin için çok teşekkür ederim, yemiyoruz hakkını şipşakçının bak poz bile veriyoruz:)))

      Sil
  7. tekrar geçmiş olsun.
    tipini yerim bevkimin:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özleyenler, özlendiklerini de iyi bilsinler, çin çarptı bizi telde bile konuşmaz olduk,ciddi özledim, gel ye tipini tipsizin:)

      Sil
  8. Tekrar tekrar geçmiş olsun Nil. Tatiliniz dolu dolu gönlündeki gibi geçsin bir de ben bu fotoğrafa bayıldım. Ana oğul çoook güzelsiniz, Murat da güzel yakalamış ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, sağol arkadaşım. Efenim, ortak bir tanıdığımız :) ile şu günlerde fotoğraf beğeniyoruz sürekli, senden önce görenler var bu pozları, ayrıca onun yakaladığı pozlar da şahane, kursa gitmeden de oluyor, yetenek işi :))

      Sil
    2. O da az kitap devirmemiş bu konuda diyorlar ayrıca kursa da gidecekmiş bu ay, ben öyle duydum :))))

      Sil
    3. hadi canım:))) yaza acil buluşalım o vakit, bildiklerini anlatırlar birbirlerine:)))
      not: kardeşim çekiyorsunuz işte ne kursu hayya hayya:)) (berkçe yeni versiyon alla alla :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun Nil, Allah beterinden saklasın,çok üzüldüm:(( Fotoğrafınızı da çok beğendim,tipi olan tipini yerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Aylacığım, amin dyorum, empati kurunca çok üzülüyor insan, canım sağolasın, üzülme geçti iyiyiz.Selim'i iyi görüp de öğrenince daha bir kolay kendimize geldik, telefonda falan söyleselerdi fenalaşırdım herhalde.

      Bu tipli; köpeykli eykmeği çok severmiş alın bana diyor en sonunda anladım kepekli ekmek :)Kendime aldığım ekmekten bir parçacık tattı, akşamına çok sevdiğini anlatıyor :)

      Sil
  10. Çok çok geçmiş olsun, bu arada anne oğul gözleriniz ne kadar güzel, maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar; çok teşekkür ederim, vay günün şımaranı oldum hemen şu anda, çok teşekkür ederim, o senin bakışının güzelliği...

      Sil
  11. nil, çok geçmiş olsun hepinize. fotoğraf süper olmuş ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirrakalem, cok teşekkür ederim fotografı ben de beğendim normalde opturmuyor bile :)

      Sil
  12. Çok geçmiş olsun Nil Hanım. Valla verilmiş sadakanız varmış.
    Fotoğrafınız çok şeker, sıkıntılar gitsin üzerinizden gelsin bahar bulutları...
    Keyifli haftasonu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin ayrıca teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  13. Öncelikle çook geçmiş olsun. Berk ne kadar tatlı ve yakışıklı nazar değmesin maşallah =) Bloguma beklerim ben de :)
    www.lovesfromfashion.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederim oğlum adına da görüşünüz icin gurur duyarak teşekkürlerimi iletiyorum,zevkle gelirim bloğunuza

      Sil
  14. Aman geçmiş olsun yaa :/

    YanıtlaSil
  15. Yanıtlar
    1. Ben de cok ozledim bir de yavrum herkes de Ela'mla uyumunu arıyor belki de benimdir o uyumu arayan

      Sil
  16. evet çocuğun çok karizma bir tipi var allah bağışlasın:))allah allah ya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa cok teşekkür ederim oğluma sanırım ilk kez karizmatik deniliyor biz genelde şebek diye severiz :))) Hoşuma gitti teşekkür ederim

      Sil
  17. Hem de ne tip var senin oğlunda :) Kıyamam, niye kendini kötü hissediyor?
    Fotoğraf şahane Nilim, kurs işe yarıyor galiba :)
    özlemişim be sizi, bu post ve fotoğraf çok iyi geldi ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şebek o şebek :))) Kendini annesini, babasını, anneannesini, dedesini, dayısını, yengesini paylaşmak zorunda kaldığı için kötü hissediyor, öğrendi kimse sadece ona ait değil,genelde de kural uygulaması gerekirken el dudakta...

      Başlıyacağım o kursa ben o ka diyeyim Esra'm...

      Ben de özledim ama Can Bora'mın bana yetmedi pozları ama yaa..

      Sil
    2. Of ya tek çocuk sendromu bu galiba :(
      Fotoğraf yolluyorum birazdan sana.

      Sil