16 Nisan 2012 Pazartesi

özlenbaybanne kim?


Annem; Berk'in ananesi, Melis ve Selim'in babaannesi... Haftasonu kardeşim ve ailesi geldiler. Annemler, biz, kardeşimler, gelinimizin kızkardeşi ve ailesi beraberdik.

Yani, 15 aylık bir oğlan çocuğu, 2,5 yaşında bir oğlan çocuğu, 3,5 yaşında bir oğlan çocuğu, 5 yaşında iki kız çocuğu... Toplam 5 çocuk, aynı evde !!!



Bir küçük, bir büyüğünün oyununu illa bozdu. Kızlar hiç memnun kalmadılar, Berk ve Yiğit (2,5) de memnun kalmadılar en mutlusu 15 aylık Selimdi. Tabi bu memnuniyetsizlik odada bir büyük yokken. Birimiz yanlarındaysak sorun yok,bu arada  odaya gideni diğer büyükler  unutup rahatına baktı salonda, odaya gidenin ise canı çıktı.

Tespit; iki çocuklu aileler mutlaka küçüğü koruyorlar ki normal ama büyüğün boynu bükülüyor,bu duruma da yetişen biri oldu, ben mi değil tabi ki, oğlum !!!

Melis ve Ceren oyun oynarlarken eğer Yiğit ve Selim dahil olmaya kalkarlarsa ve izin vermiyorlar diye hafif yollu nasihat alıyorlarsa, Berk olaya müdahale etti, zor durumdakini korudu,kah küçüklere çemkirerek, kah elindeki oyuncağı çekerek, böylece kızların oyunlarına dahil oldu. Kıyamam Yiğit ağladı. Selim'in dünya umrunda değil :)

Ceren de, anneme Özen Babaanne diye hitap ediyor. Dayısı Berk'e, fılançesko almış uzaktan kumandalı delirdi sevinçten Berk, Yiğit'e de mater. Ayrı zamanlarda verdi hediyeleri ama Berk, Yiğit'in hediyesini gördü ve aynısını istiyor. Ufak bir araştırma yaptı, kim aldı bunu, ona gidip boynunu bükecek.

Sonra Ceren, Berk'in sorularından kurtulmak için cevabı verdi, Özen Babaanne aldı.

Berk pazar akşamı uyurken bile Özlenbaybanne kim anne dedi, biz de ısrarla tanımıyoruz dedik:))

Aslında bu poz haftasonunun küçük bir özetidir; sözde oyun bozan Selim'e, Berk'in sevgi !!!! dolu bakışı :)

29 yorum:

  1. Nil harbiden bu arada Özlenbaybanne kim:))Bende isteyeceğim birşeyler..

    Geçen hafta bizde tam 5 çocukla aynı evdeydik ama bana sorarsan ben 100 kişiyi ağırladım o kadar kafam şişti.Bizde de tersi durum mevcuttu.İki kardeş var biri Erayla yaşıt diğeri 2,5 yaşında.Abi kardeşi hep ezmiş,abi atak kardeş ise pasif.Bir köşede yavrum bir oyuncak alıp sessiz sakin oynadı diğerleri kudurdu.Annesine sordum abi çok atak olduğu için küçük çok pasif kaldı dedi.Bazen böyle durumlarda olabiliyor.Çocukların kişiklikleri de bu konuda devreye giriyor.

    Berk'in bakışından ben tırstım lakin Selim de ise hiç tık yok çok cesur yürek gözüküyor çok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlenbaybanne'yi tanımıyorum :P, ama sölemezsen Berk'e sana açık adres bile veririm:))))

      Valla maşallah, hiç pasif yoktu bizimkilerde hepsi oyun kurucu, Selim dahil:)))Aynen 100 kişi gibiydik. Bir ara hanımlar hayır dese de , adamlar maça kaçtı.Berk beni çok yordu, sürekli uçarken yakaladım onu. Babam evde kaldı hepsi dede diyor, babam mest:))

      Selim'in bir adı Efe, tam yakışıyor, arada elini kaldırıp bir eeeh diyor görmelisin:)))

      Sil
  2. Ben de Berk'im gibi ille ezilenin tarafında olurum her durumda, al sana oğlunla bir ortak noktamız daha :) merhametli oğlum benim, nasıl da bakıyor kuzenine sevgi dolu bakışlarla :)

    Gözünüz aydın Nilim, yalnız nasıl birşeydir o Selim?? Bildiğin lokum kıvamında, çok çok tatlı maşallah. Ama hatırlatayım, yanındakinin yeri bende başka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra'm; sen ve Berk aynı değilsiniz, senin yüreğin güzel, Berk ise bildiğin oğlum diye demiyorum, işini bilen, yere bakan yürek yakan bir kişilik, menfaati sebebiyle kızları tuttu:)) hani başka anne olaya ezilenin yanında der ama değil kendime niye yalan söyleyeyim ki:)))

      Seneye Allah izin verirse Yiğit ve Berk ortalığın tozunu atarlar biraradayken.

      Selim gel gel diyor ama sarılmamıza izin vermiyor, bir ara aşka geldi annesinin kucağında beni bir öptü,ısırdı çoştu, kucakladım o sırada.bir tek bana o kadar yakınlaştı , havamı attım tabi ama bizim şipşakçı çekmedi adi, hehe kurs da iptal oldu hava muhalefetiyle:)))

      Berk'in teyzesi bilmezmiyim? :)

      Sil
  3. Nil senin gözünden kaçmış Selim yumruğunu nasıl da sıkmış :D
    İkisi de pek bir sevgi kelebeği :D

    Özlenbaybanne bize ev alır mı :D Bizim evde hiç arabalar falan izlenmedi dolayısıyla bilmem. ama kreşte öğrenen kızım bana mater dedikçe bön bön bakıyordum şimdi sayende anladım arkadaşım. allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhanım; çook çook maşallah:))

      Mater salak görünen ama aslında zeki bir karakter, iyi niyetli, mcqueenin en yakın arkadaşı, çocuklar çok seviyorlar:)

      Sor söyleyeyim:P

      Sil
    2. valla alırsa size ev,beni de söyle ben de istiyorum:)))

      Sil
  4. Nil senin şu hazır cevap hallerine bayılıyorum ben, bana da öğretsene:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadiş bir kez çay içelim de, boşver öğretmeyi ben de senin hanımefendiliğini seviyorum, yeter ki çay içelim be yaaaa

      Sil
  5. Allahım bakışa bak, düello yapacaklar sanki, yerim ben onları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, düelloları ayırmakla geçti zamanımız:)))

      Sil
  6. oy bebiş çok tatlı yaa, tombik tombik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya uzakta büyüyorlar, doğduğu zamanı da fotoğrafta görmüştük Hayat'ım

      Sil
  7. bakış süper! özeldim yavrım öperim

    YanıtlaSil
  8. Gözünüz aydın hepinize ama Berk'in bakışları esasında Berk cephesinde işlerin pek iyi gitmediğini anlatıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın Cüneyt, bugün kuşlar güzel, hayat güzel, herşey güzel:))))))))) bu sebeple Berk de güzel, bakışları da güzel:))))))

      Sil
  9. Ay maaile delisiniz siz ayol:))Oğluşumu,sarı kuşumu kandırmaya utanmıyor musunuz bakayım:)Zaten Selim yeterince kızdırmış:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay; eveeeet resmen maaile deliyik :P hiiiç utanmadık şahsen:)

      Sil
  10. gözünüz aydın canım..
    Yalnız Özlenbaybanne'yi tanımamanıza koptum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım benim, herkes sustu başa gelecekleri anladık çünkü:)))))))

      Sil
  11. :)) ya benim minicik, tatlı, masum kelebeğime yalan söylemiş olmanızı kınıyorum burdan.. hem de çok fena kınıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi; ben de kınıyorum şu an kendimi o vakit :)))))))

      Sil
  12. Nil, o dediğin gerçekten oluyor. Yani küçüğü koruma olayı. Bilinçsiz bir şekilde kendini frenlemeye çalışsan da küçüğe karşı bir koruma iç güdüsü daha yoğun...
    Şenlik varmış sizin evde hafta sonu, 5 çocuk!!!!
    Düşünemiyorum:)
    Bende de cuma akşamı 4 çocuk vardı, yatılı. Benimkilerin kankaları, arada gelip kalırlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi; elde değil anlıyorum,empati yaptım zaten izlerken dedim ki içimden ben nasıl büyük çocuktan koruyorum çocuğumu ama bir farkla büyük olan benim değil:) İşiniz zor çünkü büyük olan boynunu büküyor,büyük dediğim de 5 yaş:)

      Evde kayınvalidemden kalan iki tane çekyat var, biri çok eski artık yüzünü değiştirmek lazım geçen şunun yüzünü değiştireceğim dedim anneme yarın öbürgün yatıya bir arkadaşı gelir çocuklara uygun desenli olsun dedim içimden gülerek hayal ettim bunun arkadaşları da gelecek yatıya diye, ne güzel yaa kankalık o yaşlarda daha da özel:)

      Sil
  13. ah eski gunleri hatirladim bir suru kuzen ayni odada. zaptedilemiyorduk hakikaten. butun yataklar yorganlari yere indiriyorduk aferin bize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülçin, yastık savaşı da olurdu gerçi filmlerdeki gibi kuş tüyleri uçuşmazdı ama harbi acıtsa da çok eğlenceli olurdu,evet aferin bize:)))

      Sil
  14. mimci geldi
    mimledim seni. vaktin olur da yazmak istersen... :)

    YanıtlaSil
  15. ay oylemıııııııııı pıkı mınlerım senı:))) ben blogunu yenı buldum herzaman bende beklerım:)) kocaman sevgıler

    YanıtlaSil