13 Nisan 2012 Cuma

tak tak

Murat'ın kursta olduğu akşam, Berk ben kendi yatağımda yatacağım buyurdu. Sen git ben yannız uyucam dedi. İkiletmedim.

Ama her daim söylediğim üzere bünyede hafif bir salaklık olduğundan,balkona çıkıp ziftlenmek için, bir de balkon kapısını kapattım, bekle bi uyusun di mi?


İçeri girdiğimde, Berk ortalığı yıkıyordu, anneeee anneee diye ağlayarak

Öyle hızlı koştum ki yanına, ne oldu ne oldu diye telaşla sordum.

Anne tak tak yaptılar dedi.

Korkma anneciğim, yukarıdaki terbiyesiz insanlar gürültü yapıyorlar dedim. Yanıma yat dedi, yattım, harbiden tak takları bitmedi. Saat sekizbuçuk olduğundan yukarı çıkmadım, daha da korkmasın diye Berk...

Üst kat komşularımız,tuhaf insanlar, haftada en az bir akşam sabaha kadar birbirlerine şiddet uygulayıp, ertesi gün el ele dolaşırlar. Tak takları, tuk tukları bitmez. Adam flüt çalabildiğini sanıp, tüm apartmana işkence eder, müzik dinleyecekleri zaman evin her yerinden o müziği duyarsın.

Henüz ben Kuzey izlerken denk gelmedi,gelse Murat beni tutamaz. Bir de daha önce laf ağzımdan çıktı, tamam polis çağırmıyorum ama birgün bu seslere (kavga sesleri) Berk uyanırsa engel olamazsın dedim.

Geçen akşam, belim inanılmaz şekilde ağrıyordu, ağrıya inanamayan bendim, inanmak istemiyordum genelde ağrılarımı bu yöntemle kovarım ama inandırdı beni ağrı. Berk'in kıyafetlerini atmıştım makinaya, Murat halime acıdığından ben asarım dedi. Bu arada Berk ile oynuyorlar. Ben koltukta uzun oturup, niye yok lan Kuzey bu akşam modunda boşluktayım.

Birden Berk'in, babaaaaaa babaaaa diye bağırdığını duydum. Nasıl fırladığımı bilmiyorum. Yüreğim ağzımda kesin düştü diye düşünüyorum, acı acı bağırıyor çünkü, bizim odaya koşarak girdi Berk,balkondaki babasına ulaşmaya çalışıyor, ben salondan resmen uçtum, Murat daha adım atacak, hemen kucakladım Berk'i. Titriyor, küçücük kalbi nasıl hızlı atıyor, çok korkmuş, Berk ilk kez bu kadar korkuyor. Ne oldu diye telaşlardayım, kucakladım, unuttum o an belimin ağrısını.

Yutkundu, tak tak etti anneee dedi. Beynim döndü, hedefim yukarı çıkmak. Murat ben yaptım dedi.

Dumur olmak ne demek diye soran olursa, o anki halim tam karşılığıdır.

Meğer Murat çamaşır asarken ,saklambaç oynuyorlarmış. Berk de nasıl olduysa kendi odasında ışığı açmadan saklanıyormuş, genelde koltuğa çıkıp, kendi açıyor ışığı. Murat çamaşır astığımız balkonun Berk'in odasından çıkılan kapısına, tak tak vurmuş. Berk'in ödü patlamış.

Bravo dedim Murat'a. Aldım Berk'i tekrar odaya gittik, bir daha yap dedik. Murat yine vurdu cama, ikna oldu Berk ama çok korkmuş kıyamam.

Bu sabah da, kafamda konuşup durduğum iş meseleleri yüzünden kargalar mesaiye başlamadan uyanmış, saat çalsın diye beklerken yatakta, Berk'in hızlı hızlı adım atan ayak sesini duydum, uyanık olmama şaşırdı, hiç konuşmadan, yanıma sokuldu.

Yine kalbi hızlı atıyor, ne oldu dedim, tak tak ses geldi ama ben kolkmadım anne yatamda yattım dedi, yanımda yatarken.

Sabah ki rüyaydı herhalde duyduğu tak tak sesi.

Sevgili Blog aha buraya yazıyorum, o tak tak sesi devam edip, Berk bir kez daha korkarsa; yukarı Berk'i alıp da çıkmayan, kapı açıldığında, "bak annecim hayvan değiller normal gözüküyorlar " tadında bir laf sokmayının her çarşambası Kuzeysiz geçsin, o ka diyorum.



Annem Babam ve torunları... yarın geliyorlar, heyecanla, hasret ile bekliyoruz, fırsat olursa bu pozdan bir de  tüm aile  dahil olsa ,tam süper olur:)


32 yorum:

  1. demek ki sen seyrettiğin zaman Kuzey'i onlar da seyrediyorlar ki tak tak çıkmıyor.
    Hay ben Murat2ın çamaşır asmasına şapka çıkartırım. Dün akşam da ben astım, gece karanlığında, hanım rahatsızdı. Bir de sigara içeyim dedim, içtim ama sigarayı salladım dışarıya, hiç yapmayan ben karşı komşunun gözü gibi baktığı saksıya düşmez mi?
    Şimdi bugün mahalle de bir patırtı çıkacak. İşim olduğuna seviniyorum!
    Oğlan da korkuyor bizim, aynı uygulamayı bizde yapıyoruz.
    Beraber giriyoruz karanlık odalara, beraber yürüyoruz bu yollarda:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koncam diye söylemiyorum bir tek yemek yapamaz ama her ihtiyacım olduğunda yardımcı olur.Sevgili eşine geçmiş olsun diyorum,ben sana da şapka çıkarıyorum.

      Hiç öyle düşünmemiştim olabilir demek onlar da izliyorlar,hehee yukarı çıkarmışım sinirle sonra hep birlikte izlermişiz:)))İşin içinde ben olduğumdan ben dahil şaşırmayız herhalde:P

      Yapma be Cüneyt :)))) umarım anlamazlar senin yaptığını:)))

      Korkularımız başladı artık,yüzü gözümün önünde çok korkmuştu.
      Harbiden beraber yürüyoruz hemşerim bu yollarda biz bir sene geriden gelsek de:)

      Sil
    2. benim koca da asar ama ben beğenmem :)eşine geçmiş olsun hypo.
      ben bıraktım siz hala bırakamadınız şu illeti. çık çık çık

      Sil
    3. seni tebrik ediyorum, her zaman.
      parmak ile gösteriyorum seni herkese.
      benim eşimde beğenmez.
      ütü derdi çıkarıyor muşum, başına:)

      Sil
    4. Harbiden ha, ben de seni tebrik ediyorum ama ben seviyorum içmeyi:)

      Cüneyt; Murat göstersin sana milim milim asar,ütüyü dert edersen tabi ütü derdi çıkar:P

      Sil
    5. şımartmayın beni yahu.
      nilim inan hayatta aklımdan geçmezdi sigarayı bırakacağım. inan o derece seviyordum içmeyi. kahve bana göre asla sigarasız içilmemeliydi
      dediğim gibi o hastalık vesile oldu. iyi ki de oldu diyorum şimdi.

      Sil
  2. Of ya, desene bizim üst kattakilerden varmış sizin apartmanda da. Gerçi bizimki üst çaprazda ama sanırsın adam doğruyorlar, öyle geliyor ses aşağıya. Bir kız bir oğlan iki genç çocukları var, oğlan bildiğin psikolojik problemli, sandalye filan atıyor sağa sola galiba, bir de şikayet edene küfürler yazıyor apartman duvarlarına, anne baba doğrulamıyor tabi oğullarının yaptığını! Ama biz endişe ettiğimiz için aile boyu delilik derecelerinden, yaklaşmıyoruz yanlarına. Bizimki de 'ses ses' diyor duyduğunda, 'evet annecim oyun oynuyorlar' diyorum her defasında. Sahiden komşu evi değiştirtir insana.

    Murat'ın da oyunu tuz biber olmuş Berk'imin korkusuna, hiç 'korkma' filan demeden, her istediğinde alın bence yanınıza, daha çok küçük yavrum kendi başına baş etmek için korkularıyla. hatırlıyorum ben lisede bile korkardım karanlıktan :)

    Yalnız bu hikaye karakolda biter gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra, bana denk gelse o küfürlü yazı, düşünemiyorum bile.Gerçi Murat var evde sağduyum, yoksa böyle durumlarda ben çok gözükarayım.Rahmetli dayım kafa atmayı da öğrettiydi,daha hiç atamasam da ki bir kere Fener-BJK maçında kardeşime deneme çalışmam var olup,kendisi gayet uzun boylu bir şahsiyet olduğundan beni orta sehpanın üzerinden atmıştı:))

      Yok korkma severim BJK'yi:))))Kardeşimi de:)) Gençlik işte:)))

      Evet sanırım karakolda bitecek, Murat komşuyuz dur diyor,durdum ama işin içinde Berk olunca durdurulamam:)

      Sil
    2. Esra sizin komşular da kabus gibiymiş.

      Bu arada ben de tırsağımdır. yazın biz küçükken damda falan yatardık kardeşlerimle. kardeşlerim horlar ben kafamdan türlü savunma tekniği geliştirirdim. en sonunda uyuyamaz annemlere seslenirdim. hala da korkağımdır. gece wc ye falan kalkmışsam kapıyı açtığımda kim bilir beni ne bekliyordur diye kurarım kafamda. kafama tüküreyim.

      Sil
    3. Ben çok fazla gök gürlediğinde tırsarım ,
      Bir de yürüyen merdivenden tırsarım,bir de arabada tırsıyorum çok diğer arabalar yüzünden,bir de depremden tırsarım,bir de asansörde kalmaktan tırsarım,bir de Berk koltuktan atlarken tırsarım, bir de Berk takla atarken tırsarım...

      normalde tırsmıyorum yani:P

      Sil
    4. Nilhan, bana da geliyor halen ara sıra. Bilhassa babamız seyahatte olduğu zamanlarda! Oğlan azıcık büyüse korkamayacağım erkek var diye başımda :P

      Sil
    5. biz o duruma tırlatmak fiilini kullanıyoruz kısaca :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun Nilim. Sırt ağrısı fena.

    Ya biz kadınlara nolmuş anlamıyorum. kavgacı olan taraf hep erkekler olur ama nedense böyle tak tak durumlarında, hayvani davranışlar sergilendiği durumlarda biz aslan onlar kedi. bir de çıkıştın diye laf sokarlar. Anne olduktan sonra hepimiz bir panter emel modunda gezer olduk :)

    Foto süper. Şipşakçı kim? Herkes ne güzel gülümsüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nilhanım, fragmanı gördün mü? Bomba:)

      Sanırım o annelikten değil, annelik haliyle iki kat oldu sanırım:)

      Ya Nuray bizim gelin ,ya Serdar gardaşım, bizim kurslu şipşakçı değil yani, poz güzel evet evet kursa gerek yok,lan kurs bitecek hala engel olma modundayım:)

      Sil
    2. Ben görmedim fragmanı, nooluyo anlatın hele :)
      Fotoğrafa değinmemişim, çok güzel gerçekten, Allah kavuştursun şimdiden, bekliyoruz yenilerini.

      Nilhan haklı, sahiden mevzu bahis çocuk olunca, anne pek kolay giriveriyor panter moduna :)

      kardeşin BJK lı mı bu arada :) bişey oldu mu orta sehpaya :P

      Sil
    3. görmem mi? ebru hn ın eline nerden geçmiş cd? içinde o Alinin yaptığı oyunun görüntüleri mi var acaba? bir de ne diyor: " seni ailenin yaşadığı çöplüğe geri yollarım" çöplük!!! lafa bak. ah bunu Kuzey e dicek ki... offf

      Sil
    4. Esra; linki mail attım.

      Nilhan; bence Ali'nin çekimi değil o, büyük ihtimal sami Bey 'in Ferhat'ın mekanlarını yakarken ki görüntüsü, gerçi o görüntüleri Kuzey'e vermişti kopyası yok demişti.Sami Beydeki görüntüleri nasıl elde edecekler ki? Ya da bilmediğimiz bir sır daha var.

      Sil
    5. Sehpa gayet iyi Esra:))))

      Sil
    6. ne sehpası ne bjk sı allah aşkına?

      Sil
  4. Rüyamda gördüm seni...Bebek bekliyorum diyordun bana:=)

    bazen insanı canından bezdiren komşular oluyor malesef.
    Sen bizimkini görsen sizin komşuya şükrederdin.Kabus gibi bizimkisi.
    Bana bir çorba pişirir misin diyor.Pişiriyorum.Tencereyi veriyorum.Kepçen var mı diyor.Bakakalıyorum.Kepçe versen yemek tabağın var mı diyor.Tımarhane gibi yemin ederim:))

    Üst kat komşum dün beni kapıda görünce adamcağız öyle bıkmış ki,belediyeye şikayet edelim mi diyor.Öyle bir koku var ki onun kapısının önünden geçerken midemiz bulanıyor.
    Çöp ev olmadıktan sonra belediye birşey yapar mı belediye bilmiyorum dedim.
    Çok kötü inan ki.

    Uff Nil koku aklıma geldi anlatırken.En az günde 10 kez kapısından geçiyorum.Kapının önüne parfüm koydum çıkmadan binaya bolca sıkıyorum.:(

    Bıcırıklar sağ salim gelsinler inşallah.Ne tatlı oluyorlar değil mi?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of of of, harbi çok kötüymüş yaaa.İyi yedir demiyor:)

      Rüyana gelince, hayırdır inşallah diyorum. Hep birlikte çok sevineceğimiz bir durum olsun inşallah:)

      Yeğen başka şey be, hele ilkgözağrım olunca:)

      Sil
    2. Ah Nil daha öyle çok ki hepsini anlatamıyorum.Akıl sağlığı tam yerinde değil sanırım.Aslında bir yandan da üzülmüyor değilim.Kimbilir niye böyle oldu diye ama.Gerçekten bazen başımdan alevler yükseliyor onun yüzünden.
      Babası kanun gibi zengin.
      En son artık babana söyleyeceğim dedim.Sen burda yokluk çekiyorsun dedim.Ondan sonra on kere kapıya geldi söyleme diye.

      Sanırım bu yaz taşınacağım burdan.Koku dayanılacak gibi değil.Yıkanmıyor:(

      Sil
    3. Hay Allah, Domatessuyum ya:( gerçekten ne diyeceğimi şaşırdım, belediye ne yapabilir ki, kesin hasta .

      Umarım evini çok sevmiyorsundur, çünkü taşınmaktan başka kalıcı çözüm gözükmüyor gibi ama sorsana Belediye'ye nasıl bir akıl verecekler,taşınmak da kolay değil ki...

      Sil
    4. Aslında bir ara gerçekten çıldırmak üzereydim.Ama kızım biraz kızdı.Devamlı geliyorsun ve ben senin yüzünden ders yapamıyorum dedi.Birazda sert söyleyince anladı sanırım.Bu kız bana çekmemiş:)

      Ben kalp kıramıyorum sanırım.Yapamıyorum:)

      Evde biraz eski.Ev sahibimizde üniversite de hoca.İyi anlaşıyoruz.Bazen kiracı olmak daha iyi çıkıp gidebiliyorsun en azından.Yukarı komşu şu evi aldığıma bin pişman oldum diyor dün.:(

      Belediye ilaçlasa felan olur sanırım.Ay konuştukça kaşınmaya başladım:(

      Neyse bu tatsız konuyu kapatıyorum artık.
      Sanırım günaha giriyorum:(


      Berk'in korkularının üstüne gitmelisin.Ama sanırım bu yaşla bağıntılı birşey ,geçecektir emin ol.

      Sil
    5. Kalp kırmak olarak algılama,kızın kendi hakkını savunmuş,anlayabilmesi umut var demektir.

      Hayırlısı olsun o vakit diyelim,ev sahipleri çözüm bulacak o zaman.

      Elimizden geldiğince üstüne gitmeye çalışıyoruz zaten,sağolasın.

      Sil
  5. her apartmanda var bu tak takçılar o zaman..
    Benim üst katımda senelerce çok gürültülü bir aile vardı ve geçen sene şükür taşındılar.Yerine yeni evli bir çift geldi. Haa şimdi yaşadık derken hemen hemen her akşam yaptıkları kavgalardan gına gelmiş durumda.Hatta bazen içimden "madem anlaşamıyacaksınız boşanın gidin" dediğim oluyor.Gelen gideni aratacak bu gidişle.

    Korkudan kalbi hızlı hızlı atan kuzuma kıyamam ben :(

    Sanki kendi kardeşim gelecek gibi ben heyecanlandım iyi mi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitmedi mi daha kavgaları, aynen devam ha, yazık zamanlarına yazık...

      Sen her üzüntüm de benim kadar üzülen canım olarak, bu heyecanı hissetmemen normal olmazdı,işte senin yüreğin bu, canımsın sen benim, mami gözlüm,güzel arkadaşım.

      Sil
  6. Yemeğe çıkmadan bir geleyim bakayım demiştim burada muhabbet almış yürümüş:))En üst katta oturmamızın en büyük avantajı bu galiba bir sürü insandan duyuyorum bu serzenişleri hoş ben de yan daireye tahammül edemiyorum kadının kızları 07,30 da süpürge açıyor.Ne kadar zor birlikte yaşamak.Aslında zor değil de öyle bir şey ki bu sen karşı tarafa saygılı olsanda karşı taraf saygılı olmayınca tek taraflı olmuyor işte.

    Bir gün evli değilim annemin çaprazındaki kadın terasında parti veriyor müzik ise gırla tipleri bir görsen ellerinde viski bardakları herkes sarhoş.Biz işe gideceğiz müzikten uyuyamıyoruz gece yarısı oldu pijamalarla fırladım yataktan yaş 20 falan annem durduramadı beni:)sokağın ortasında bir bağırdım kadın içkili diyor ki oğlum Kanadaya gidecek ben bu partiyi yapmak zorundayım o yüzden bu parti bitecek.Pardon ama belli bir saaten sonra partinizi bitirmek ya da içeri taşımak zorundasınız dedim.Neyse benim sesimi duyan cevre halkı da tepki verdi.Normalde herkes rahatsız ama bir Allahın kulu çıkmıyor taaa ki biri çıkınca aslan kesiliyorlar.Kadın paritiyi kesti.Tahammülüm yok saygısızlığa.O komşu anneme dermiş seni bu kıza hayranım diye o geceden sonra kadın beni sildi defterden:))Çok da tın

    Demem o ki birlikte yaşam gerçekten zor.Ayrıca yazdığı ahdı gerçekten çok beğendim,gerçekten çok yaratıcısın.Tekrar Allah kavuştursun bir şey kalmamış

    YanıtlaSil
  7. İşe değil okula gideceğiz diye düzelttim kaçtım yemeğe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun,doğrucu arkadaşım:)

      İyi yapmışsın insan her yerde kendi hakkını arayacak,hele ki hakkın gasp ediliyorsa, aynen çok da tıın, gerçekten seviyor olsaydı anlamaya çalışırdı.

      İnanılmaz yaratıcıyımdır:))))))

      Sil
  8. Nil, anneciğin ve babacığınla birlikte ailece güzel bir hafta sonu diliyorum sana:)

    YanıtlaSil
  9. şu ust kattakıler varya ah ah 3 gunluk tatılde yoklardı evımı sevdım resmen:))))kıyamam cocuguna canım benım ne yapsın cocuk taktaklardan ıyyyyyyyyyyyy

    YanıtlaSil