16 Mayıs 2012 Çarşamba

dönüştülme


Yine ve yine uyutma çabası içinde, daral gelen bir anne-baba ve velet postudur.

Oyunla başlanır, sabırla beklenir, biraz biraz dellenilir, en sonunda anne ya da babadan biri patlar, bizde işleyiş böyledir.

Ancak velet büyümektedir, her an şaşırtmakta kendinden büyük laflar etmektedir. Anne ve babanın hiç etmediği laflar, veletin ağzından duyulunca, ciddiyet yerle bir olur.


M: Hadi babacığım, dişler fırçalanacak.
B: Ben bulda yatmıcam
N: Nerede yatacaksın ?
B: Salonda uyucam

M: Hadi babacağım, dişler fırçalanacak.
N: Berk söz dinle, bak yastığı götürmem içeriye.
B: Götülmessen götülme (poposu duvara yaslanmış ve sallanarak söyler)

Anne- baba dumur !!! S'lere basa basa,ritmik bir şekilde söyleyince, gülmemek için çaba sarfederler ama Berk dahil kıkırdanılır.

M: Hadi ama babacığım.

Bir süre geçer, dişler en sonunda fırçalanmış, eller yıkanmış, çiş yapılmıştır.

Salona geçilir, Berk efendi yatmak bilmez. Yatma yarışı yapılır. Mızıkçı Berk kaybeder ve kriz başlar. Murat sinirlenir, sigara içmeye gider. Berk anneye yanaşır, babamın yatağında uyuyalım der.

Anne sakindir, odaya gidilir. Berk kızdırdığı babasını görmek ister illa. Baba odaya çağrılır. Berk " özür dilegilirim" der. Baba kızgındır. Berk arızaya devam etmektedir.

M: Hem özür diliyorsun hem devam ediyorsun.
N: Berk ben de kızacağım şimdi.
B: Hayya Hayya, ben de kızıyolum size ,beni kötü Berk Kınacı'ya dönüştülmeyin

Anne baba şok !!! İlk kez duymaktadırlar. Hiç akıllarına gelmemiştir, kötü anne olurum , kötü baba olurum demek.

M: Sen de bizi kötü anne babaya dönüştürme
B: böhüüüüüüü sizin yüzünüzden kötü Berk Kınacı oldum beeen, kızdıldınız beni böhüüüüü kötü olmak istemiyolum.

Budur, arızanın sebebi bizmişiz, en sonunda pardon dedik Berk'e, kötü Berk Kınacı'ya "dönüştüldüğümüz" için. Özür dileyip, bir de gıdıklayıp güldürünce,ufak bir süt içeceğim,içmeyeceksin tartışması ve sonunda içilen süt  krizinden sonra,  sarmaş dolaş uyuttuk. Tabe lan, biz hatalıyız, nasıl da anlamadık!!!



Bu arada Hilal'imi öperim, Umut Barış'ımı bir gece önce uyutabilme taktiği sebebiyle.

Daralan Hilal'in aklına google gelir, malum her bir haltı google'a sormaktadırlar, yol açık mı, hava nasıl falan, dolayısıyla Umut Barış google'ı bilmektedir.

Hilal, google translate' e "Artık uyumalısın Umut Barış" yazar, ingilizce aksanıyla bir erkek sesi yazılanı okur. Umut Barış şok, google onunla konuşuyordur:)) Ee tabi, cin gibi çocuk, herşeyi bilen google'a herşeyi sorar, hayalet neden yok, tatil niye başlamadı, o neden, bu neden diye. Hilal'imin parmaklarına kuvvet, cevaplar verilir ve en sonunda uyu artık denilince uyunulur. Dinlenilen söz annenin sözü değil, google olsa da sonuç uyunulmuş mu, uyunulmuş, budur:))

Aklını seveyim Hilal'im de, bir işler, iki işler olsun iki gece iki gecedir:)


34 yorum:

  1. aynı şeyleri yaşamamız, aynı sinir bozucu duurmlar.
    eşimin sabrına hayret ediyorum. her gece kafadann uydurulan masal. ben olsam çatlarım.
    aha murat gibi dışarı çıkar ziftlenirim.

    google da bir de biz deneyelim bakalım. ne olcak.
    ha bir de bizde gece makarna yemeler de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemşerim, normalde Murat daha sakin olandır ben kıyamayan.
      Ama benim sesim daha yüksek çıkar genelde ama Murat kızdığında sürdürüyor.

      Süt olayı da zaten içeceğinden değil, sırf vakit kazanmak için. Bir gece bizim de başımıza geldi bu makarna olayı.Acıktım diyor, gerçek mi deneme mi anlamadan yedirdik, yedi de ama hala düşünüyorum gerçekten midesi mi kazındıydı diye, valla anlayana kadar büyüyecekler hayırlısıyla:)

      Sil
    2. BU ARADA fotoğrafı çok sevdim. bizim oğlan gibi yapmacık gülmüyor.
      içten bir gülümseyiş:)

      Sil
    3. babasına çekmiş, içten güler. benim gibi gülümserken bazen içinden sövmez :P

      Oğluna laf etme, parkta çek pozları gerçekten mutluyken içten güler, ayrıca poz ver deyince hepsi sahte gülüyor:)

      Sil
  2. Kötü Berk Kınacı mı :) Yok, ben kötü hayal edemiyorum hiç onu, hele şu fotoğrafa bakınca nasıl düşünebilirim ki kötü olduğunu.

    Bizimki bir saatten önce geçmiyor uykuya ve işin kötüsü alıştı bana, asla yatmıyor babasıyla :( Perişan ediyor beni, hele bir de malum durum var, çok zor günler bizi bekliyor sanki :(

    4 yaş civarı gündüz uykusunu bırakmak, akşam daha kolay yatmasına neden oluyor diyorlar, okulda uyuyor mu Berk?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriyi kabul etmez, yaramazsın dediğimiz de bile bozulur ama sanırım okulda öğretmeni şimdi kötü öğretmen mi olayım diyor anladığımız bu,bence çok akıllıca,kötü olmak katlamadığı bir durum.

      Off Esra, sana da çözüm olamıyorum :( Ayrıca ileriye yönelik aa bak iki sene sonra rahat uyuyacağım da dedirtemiyorum :( Örnekler ortada...

      Sorma zaten geçen sene yazdan beri öğlen uykusunu kaldırdı okul, ama senin Berk eğer o aktiviteye katılmak istemiyorsa olduğu yere kıvırılıp ben uyucam diyormuş ellemiyorlarmış olduğu yerde isterse uyuyor ama hep değil tabi. Farketmiyor öğlen uyumayınca da akşam bizimle vakit geçirmek için elinden geleni ardına koymuyor.

      Sil
  3. Ay çok güldüm, ama diğer yöntem de süpermiş, demokrasi ve çareler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa halimiz ağlanacakken gülüyoruz işte :))) Çareler süper ama baş edemiyoruz ama hala iş var bizde çözümler süper:)))

      Sil
  4. cok guldum cok...:)) bizdede ayni problem yanliz bende sabir kalmadi ama baba dayaniyor...once sizinle uyuyacam der sonra yatagimi isterim der, sonra ci$, sonra su......boyle devam eder...:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) zaten diyorum farklı kişiliklerde aynı hayatı yaşıyoruz, gecelerimiz, günlerimiz aynı:))) Çişten sonra illa bir bardak su içilecek, yat uyu işte de mi, ben de o içtiği suyu ne vakit işeyecek diye kontrol edip durmayayım:)))

      Sil
  5. Beni kötü Berk Kınacı'ya dönüştülmeyin bugün ki favorim bu.Şaşırdım ve güldüm.Şaşırmayacağım diyorum hep ama bu çocuklar sürekli yapmam dediğimi yaptırıyorlar bana.Uyku deme Nil.Bir hafta ne güzel erken uyudu bizde kendimize vakit ayırdık gittim bloga yazdım be kadın bloga ne yazarsın nazar değdi işte,iki gündür bizde de durumlar aynı.Ne diyelim biraz daha büyüdüklerinde inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla'm,sabah şekerim:) Aynen şaşırdık ve güldük, o ciddi ciddi ağlarken:)

      Yok be Ayla, nazar değildir bunların bir günü bir gününe uymuyor ki, dün dünyadaki en tatlı çocuk olarak uyandı Berk, üstelik biz geç kalmıştık, yardım etti resmen hazırlanırken yazmadım bloga ama bu sabah dünkünden eser yoktu.

      Üstelik uyku problemi varken düzelmesini yazman çok mantıklı ki, ayrıca ben kaçırdım sanırım şimdi bakacağım yani en azından benim nazarım değil:P (bizi kastemediğini biliyorum Nilhan'a takılayım istedim:P )

      Sil
  6. ayyyyyyy sanki bizim ev anlatılıyor, tek gerçek eğer ayak diredilerse iş bitmiştir ne yaparsak yapalım:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte çok haklısın, ipin ucu nerede kaçtı bilmiyorum ki, ayak diremelerine yenilen ana babalar :( Şu ferber mi ne, önce hadee be dedim ama deneseymişiz mi ki diyorum uyku işkencelerinde....Ama en sonunda o kucak kucağa yatmak yok mu, sırf o an için bile katlanılınır bu bitmeyen senfoniye:)

      Sil
  7. Nil beni şimdiye kadar hiç bir şeyde zorlamayan kızım şu uyku hususunda tam bir cadıya dönüştürüyor.
    Uykuya geçiş sürecini ne kadar uzatırsa o kadar kar. Şimdi yeni buluşu hikaye kitabının sayfasını kendi çevirecek. kitabı alıyor saniyelerce sayfayı kontrol ediyor tek mi yapışık mı ? sonra geri veriyor. o çevirme sürecinde iki sayfa daha okurdum oysa ben.

    Hilal in yöntemi süpermiş ama benim kızım bilgisayarla aşk yaşamadığı gibi , bizim evde pc açılmıyor artık.

    Kötü Berk Kınacı'ya deseydin pırt yap büyü bozulsun :) yesinler onu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın bağyan;
      meslektaş, adaş ve cadı kontejanından dolayı kardo olalım mı senle :P

      Ooo bu akşam Murat geç gelecek bileyon, bakalım ben hangi masalın cadısı olacağım:) Yok süpriz yapacağım Berk'e inanılmaz ılımlı olacağım ,çünkü hatırladım Murat dındınlıyorum diye şu kurs olayına diziyi kaydedeyim diye 10 lira fazla veriyor digiturke onu hatırladım bu gece istediği arızayı yapsın tınmayacağım:)

      Hilal'in yöntem süper ama ben de tırsıyorum başa çıkamam diyee
      Hahaaaa, pırt yap, ulen hikaye okumaktan zihnimiz açıldı :)))

      Sil
  8. BEN pes ettim artık.. meyra salonda salıncağında uyuyor.. sonra yatağına yatırıyoruz.. ama salonda uyuması 10 dakika bile sürmüyor o yuzden takılmıyorum yatağında uyumamasına..yada takılmalımıyım acaba onun istediği oluyor su anda.. kural işlemiyor bu konuda:S

    kötü yapmayın berk kınacıyı getirin ben uyutıyım ısıra ısıraaa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili can verenim naber ? :))

      Pis şampiyonlar sizi, yarım ağız tebrik de ederim:P

      Zaten şu dertlenmelerde sen yorum yazınca ahaa diyorum birden ellerini öpmek geliyor içimden kutsal annem benim, üç cocuklum benim...

      Heee ısır belki uyur :))

      Sil
    2. nilim canım ggüzelim iyiyim, iyi demem lazım.. anam da yazlığa gitti oynatmaya az kaldı..:) kocam ıkı gun evdeydi gecen hafta. bana dedi ki:D artık senden yemek istemiyorum sakın yapma işini yap cocuklara bak yeter:))) acıdı bana adam..

      hehe evet şampiyonuz ömrümüzden ömür gitti cumartesi günü ama oldu:) tesekkur ederiz:))

      :))) canımsınn üç çocuk çok çocuk:))muş.. tee okaa :)))

      yerim onu ısırırım ağzını burnunu..
      öpüyorum çok sizii..

      Sil
    3. Oooo kolay gelsin canım yaaa, siz de gitsenize :P

      Sil
    4. hahaa:) okul var okull.. 9 yaşında en büyüğü unutuyorsun teyzesii :=)

      Sil
  9. Ben bu işlerden henüz anlamıyorum biliyosun ama bir öğretmeninden öğrenmiş olması kuvvetli ihtimal dimi? Uykuyla zorları nedir bilmem ama uykuya usluca giden çocuk görmedim, duymadım. Bizimki bile uyumamak için direniyor kapanan gözlerine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renk'im nasıl anlamıyorsun ??? Lara sadece şu an konuşmuyor,inadını sözle duymuyorsun.

      Hah işte direniyor ya kapanan gözlere sen o kısmındasın biz o direnen gözlere artı dillenen velet modundayız:)

      Kesin öğretmeninden ve çok mantıklı, kızdırırsanız kötü öğretmen olurum demek bence, yani çocuk düşünüyor öğretmenim iyi ama böyle yaparsam bağırıyor,izin vermiyor diye...Ve yapmıyor.Zaten nasıl sihirli bir yerse ben desem, kötü anne olursan ol der, s leri basa basa :)))

      Sil
    2. Ama sen annesisin, onu çok sevdiğini ve tüm nazını çekeceğini biliyor. O sadece öğretmen, yabancı...

      Sil
  10. Nil'cim, Berk sizi fena oynatmış:)
    Zaman zaman hepsinin metodu, ben de sonunda kötü anne oluyorum:))
    Bizde uyku hiçbir zaman sorun olmadı, yatma saati gelir, herkes odasına gider uyur.
    Bizde patlama noktası genelde okulda unutulan ödevler, son anda hatırlanan okula gitmesi gereken işler, derse yetişme telaşında yaşanan sabahın köründeki didişmeler...sabah sabah müthiş performans :))
    Nasıl bir performans , birazı bizde olsa keşke:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her daim Semi, o çalıyor biz oynuyoruz. Yani diyorsun ki konu değişecek didişme ve sabah performansı her daim :))) Kolay gelsin hepimize ,o vakit:)

      Sil
  11. terbiyesizler gül gibi çocuğu kötü ettiniz allahsızlar!
    bu arada hilalimi umutumu özlemişim yav, sen yazınca dünyaya döndüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat bak Yeliz bize küfrediyor :) Bağyana küfür yakışmaz Yelizim, sonra nevir döner, devir döner :))

      Telefonu var vereyim mi:P

      Sil
  12. kötü Berk'e döndürmeyin cocuğu yavvv yakışıklı ne istiyorsa yapın:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heee zaten anamız bizi Berk'in isteklerini yapmak için doğurmuş, anladım ben artık :P

      Sil
  13. berk berk berk..sen beni öldüreceksin oğlum ya..
    kötü berke dönüştülmeyin he. :)) allahım karnım ağrıdı gülmekten..
    bu arada hilal arkadaşını bulduğu çözümden ötürü gerçekten tebrik ediyorum.. annelerin gücü adınaaaa..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi:))) Her yorumunda ayrı gülüyorum ya, süpersin:) Annelerin gücü adınaaa:))))))

      Sil
  14. NİL seni merak etmeye başladım.Nerelerdesin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domatessuyum, maili gördüm bloga giremiyorum cepten yaziyorum.İyiyim merak etme, bilgi işleme yalvarcam öyle girip bakabilecegim.öperim.

      Sil