25 Mayıs 2012 Cuma

güzel ol

Ortaokul biterken veda yemeği yapmıştık, sırf özentiden tüm kızlar makyajlıydık. Rahmetli dayımın restaurantında yapılmıştı veda yemeği ve aileler yoktu zaten dayım yeterince tüm arkadaşlarımın ailesi olmuştu.

Dayım beni, yaşımdan büyük kıyafetim ve kuaför Ayşe Ablamın yaptığı makyajla görünce, sen kendin güzelsin makyaja gerek yok demişti. Canım dayım beni doğal halimle de güzel buluyordu.

Babam makyaj yaptığım ileri yıllarda hep, kızım senin gözlerin makyajsız daha güzel diyordu. Canım babam, beni doğal halimle de güzel buluyordu.Şimdi bu göbek ne ,dese de bilirim derdi değil gözümü boyamam.

Aşkım'a "aman canım makyaj yapmak istemedi, böyle gitsem ne olur" diye sorduğumda, senin gözlerin böyle daha güzel diyordu. Canım kocam beni doğal halimle de beğeniyor, en azından inandırıyor ve asla göbeğime laf etmiyor,biliyor çünkü laf etse, ben onun göbeğine metiyeler düzeceğim.

Kardeşim biz gençkene, maymuna dönmüşün şebek derdi. O yıllara özgü, birbirimizi delirtme taktikleriydi. Sonraları sorduğumda, bu kıyafet nasıl diye, gözünü niye boyadın derdi, hiç söylemedi ama beni doğal halimle de beğeniyordu sanırsam, şimdilerde kilo almışın be Nil dese de, bu kızın cadılığı aynı sen dese de en azından farkında beni, cadı olduğumu biliyor yani beğeniyordur da herhalde...

Neden mi yazdım bunları, güzelliğe taktığımı, beğenilme arzusuyla dolu olduğumu sananlar fena halde yanılırlar.

Bu insanlar benim hayatımın erkekleri. Önemlilerim benim. Özellerim.

Ama biri var ki hayatımda, hayatımın erkeği ! Ne dayım, ne babam, ne kardeşim ne de aşkım bana bugüne kadar; bunu giyme bunu giy, bunu sürme bunu sür, güzel ol, güzel ol,güzel ol !!! onun gibi, bunun gibi demedi. Deselerdi hade len derdim. Bu küçük erkek, Bahal gibi sül, Agın gibi giy, Segilay gibi mami oje sür, Sezen gibi kok evet kok dedi, diyor, demekte !!! İçimden eşşşoğluuuueşeeeeek diyorum, hade len diyorum ama sadece içimden.

Mami ojeyi Hülya'lara giderken resmen sürdürttü.

Kullandığım parfüme güzel kokmuyor deyip, diğerini gösterdi, onu sürdürttü.

Gözleline mami sür dedi, sürdürttü.

Hani bunları sadece "yap" dese amenna ama yap derken, onun gibi, bunun gibi diyor. Kimlerin nesini beğeniyorsa, aynısını bana uygulatıyor.

Saçım açık geziyorum evde Hülya'nın saçları yüzünden !!!! En son geçen hafta Berk gelecek diye özelikle beğeniyor diye, saçlarını yapmış Hülya, bana geri dönüşü böyle oldu.Saçlalını Ülya gibi yap !!!

 ( Hülya demişken, Tuna'ya mater hediye gelmiş, mater'ı görünce Berk demiş, onlardan ayrılırken Berk'e hediye etti, Berk var benim dedi, Hülya Tuna'nın hediyesi sana dedi. Özel olarak tepeye kaldırdı Berk evde, ayrı tutuyor,çok sevindi, arabada babasına bunu bana Tuna verdi diye söyleyip durdu. Anneannesine, dedesine müjdeledi. Hiçbir çocuğa bunu zorla yaptıramazsın, gönülden yaptı Tuna'm, Berk'in çok sevdiğini bildiği karakteri Berk ile özdeşleştirip sahip olmayı istemek yerine, hediye etmek. Canımsın Tuna'm aklıma geldikçe gurur duyorum yüreğinle)

En son noktayı geçen akşam koydu Berk, uyumaya hazırlanmaya hazırlanırken, malum uykuya geçişimiz, uzun yol seyahatine çıkılacak gibi bizim evde.

Sarmaş dolaş yatarken;

B: ovuzunu göstel
N: tamam, bak gösterdim.
B: ikisini bilden
N: ama iksini birden açarsam, tişörtüm yırtılır.
B: annadım bunu göstel

B: hıım, Bahal gibi
N: Nasıl ? Bahar askılı mı giymişti ?
B: Asıl yani ?
N: Yani Bahar Öğretmeninin omuzlarını mı gördün ?
B: Ebet çok güzeldi, böle kollalı da gözüküyordu Sen de güzel ol!

Askılı giy diyor bana, Murat arkasını dönüp olaya bi tarafıyla güldü bana çaktırmadı sözde :)

Valla oğlum çok oldun artık !!!! Ama madem güzel ol diyorsun, oluruz. Sabahın köründe makyaj yapıyorum, saçlarımı toplasam da, akşam Berk gelmeden açıp düzeltiyorum, ojelerimi hangi renk buyurduysa ona göre sürüyorum. Annem, güzel olmak için gözünde, elimden geleni yapıyorum ama dün akşam beni görünce bana "afelin anne güzel oldun" dedin ya...İnsanın emeklerinin mükafatlanması güzel bişey...

Haaa, bir tek göbeğimi sen seviyorsun oğlum, gayet sevesin diye alana da sahip, ooo göbiş göbiş diye sevgini gösteriyorsun, benim en beğenmediğimi sen çok beğeniyorsun... ( tamam be eritecem, oğlum seviyor diye kalmayacak,çünkü bir gün,hatta korkarım her an, onun göbeği gibi ol !!! diyebilir )



Ben sana her halinle bayılıyorum

42 yorum:

  1. :)
    çok güzeldi..
    güzel bir yazıydı.

    tebessümüm bütün gün devam edecek.
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben teşekkür ederim:))) Güzel bulmana çok sevindim,malum yeni derdim:P Berk gibi "yeaass" diyorum:))))

      Sil
  2. Seni askılı tişört, altına kot etek, mavi ojeler ve açık saçlarla hayal ettiğimde hiç özdeşleştiremiyorum kafamdaki Nil ile :) Nasıl bayanları beğeniyor senin oğlan böyle :P

    Ama biliyor musun, bizimki de sabah parfüm şişelerinin arasından birini seçip 'bunu sür' diye verdi elime! Bir kız arkadaşı var, kızı gördüğü gibi başlıyor kızın yanaklarından öpmeye, çok enteresan ama daha bu yaşta başlıyor cinsiyet farkındalıkları işte! Şimdi başkalarında beğendiği şeyleri sende görmek istese de, ileride büyüdüğünde sana benzeyen kızlardan hoşlanacaktır bence :)

    Makyaja hiç ihtiyacın yok gerçekten de ama ben fena süslenip, boyanıcam Berk'imi göreceğim gün bu gidişle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada ben de her halini beğeniyorum kendisinin :)

      Sil
    2. Esra'm:)))))))iyi de o Nil yani hayal edip, özdeşleştiremediğin, yaş onyedi Nil'i:)))) Bir farkla, ojelerim sarıydı :)))

      Vaaayy erkekim Can Bora'm, bunlar alem valla,herşeyin farkındalar .

      Deli severse benim gibi bulur:))

      Nütfeeeen kırmızı ruj sürme çünkü Esla Teyzem gibi derse, ben süremiyorum da:P

      Sil
    3. Söz veremem :P
      Ama o zaten ablaları beğeniyordur daha ziyade, beni biraz yaşlı bulur herhalde :)

      Sil
    4. Madem söz veremiyorsun, ben de yaşlı bu derim:P

      Neresi abla be, hepsi teyze hıh :P oğlum yaşa değil, bakıma önem veriyor :))))

      Sil
    5. Ben inşallah Eylül Ekim gibi tanışıcam Berk' le ama risk yok Nil' im rahat ol :))

      Sil
    6. Renk'im:))))) Berk benim sana ilgimi kesin kıskanacak neyse ki Lara'ya bayılacak harbi risk yok:)))

      Sil
  3. :) Çok şeker bu çocuk be :) Hoş ben bir Berk Fanı olduğum için ne dese bayılıyorum ya da nasıl baksa ama seni, hayatta en sevdiği kadını en güzel görmek istemesi de bana çok şeker geldi Nil... Sana zaten hayran, ennn güzel görmek istiyor işte. Takdir etmeyi de biliyor üstelik. Dondurmalı Berk de ayrıca çok iştah açıcı görünüyor, canım oğlum benimmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeminle bu fotoğrafı koyarken Renk'imin hoşuna gidecek dedim, umarım karşılıklı tokuştururuz dondurmalarımızı:))))

      Aman da aman güzel dillim, öperim seni. Kibar ve güzel arkadaşım benim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Berk ananesine, "Eya bana taytlı berk dedi" dedi. Hoşuna gitmiş:)))

      Sil
  5. Benim velilerimin çok yaşadığı bir sendromdur bu, Ohhhh sefam olsun, Okula Sürüp sürüştürüp kokoş gidiyorum çocukların hoşuna gidiyor diye, Siz anneler halinize yanın:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaaaaa:))))))koptuuuum. Süpersin:))) Yanmıcam işte, sizden daha güzel olcam :))))

      Sil
    2. ben komik buldugum halde sırf okulda takıp çıkarmak için renkli taçlar bile aldım kendime:))

      kokoşluk diz boyu anlayacagınız:)Sürdüğüm renkli ojelerden hiç bahsetmiyorum:)

      Sil
    3. Valla ben seni çok sevdim, kırk yıldır tanıyor gibi. Sevgili örtmenim keşke benim öğretmenim olsaydın, ben bizim kızlara da (berk'in öletmenlerine) takılıyorum ama iyi ki varsınız be ya, sayenizde bakıma girdim:))))

      Sil
  6. heheeee,
    valla senden çok Berk'in ilerideki izdivacını düşünmeye başladım.


    Valla her istediğini yapma Berk'in:)
    O Hülya ben Nil'im de.Olmaz şekercim böyle.
    :))

    Çok güldüm gerçi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))

      Domatessuyum, merak etme, oldururuz :)))) İçimden böyle devam ederse Berk ,zaten yanında kız kalmaz deyip, birazcık rahatlıyorum :P

      istekleri bir nevi işime gelince :)) onun sözünü dinliyor oluyorum ,ama tersim de pis inan bana:)))))

      Sil
  7. Böyle işte annelik her halleri güzel bize. Ama geçenlerde okudum çocuğun her dediğini yapmak onun inatçı olmasına sebepmiş. Ben test ettim onayladım...var başımda bir tane:))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ballı lokmam, emin ol annemin başında da var :P bundan sebep oğlumla inatlaşıp duruyoruz :))))

      Sil
  8. Annelik böyle bir şey işte.Saçı,kokusu,göbeği orası burası nasıl olursa olsun her hallerine bayılıyorsun:))Berk beni yine çok güldürdü bu zor olmalı.Şimdi Eray'da yok bu huy(berk ile eray çok benziyor ya)desem biliyorum akşamına ban öğretmenin yaptı sende yap diyecek o yüzden susuyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylacığım umarım bu huyları benzemez:)) Çünkü karşılaştırma bakma gülüyorum, gerçi alıştım da artık ama ilk önce kadınlık gururum devreye girecek gibi oluyor ama tam o anda dediğin annelik böyle bir şey işte kendini gösteriyor :)))

      Sil
  9. O BİR TERAZİ ERKEĞİ! TABİİ Kİ ESTETİĞE ÖNEM VERECEK.
    CAPS LOCK AÇIK KALMADI, SESİMİ YÜKSELTİYORUM:p
    YOK LEN SİLİP TEKRAR YAZMAK İSTEMEDİM. ÖPERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa,hay bin kunduz, tabi yaaaa terazi...
      Oh beee aslında dünya güzeliyim ama Berk fazla hassas :P

      Hayatımda kendimden sonra tanıdığım en üşengeç insansın ayrık otum :)

      Sil
  10. ah o gözler maşallah onaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meltem, çok teşekkürler oğlum adına...Kendi adıma da hehe ben doğurdum, tabi hemen maşallah diyelim:)

      Sil
  11. Erkek değilmi 7side aynı 70i de :) neyse daha henüz bizimki bana sarmaya başlamadı o günler gelince naparım bilmem gene sen işi kıvırabilmişsin bizimki beni hiç beğenmez eminim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelciğim, emin ol beğenir,beğenene değil beğendirene bak,istediğimiz zaman süper olabiliyoruz biliyorsun.Yalnız Yeliz yazmış ya terazi diye nasıl atladım, terazi olmasına rağmen aferin aldım ya aslında zil takmam lazım:)))

      Sil
  12. Nil, senin oğlan kimlerden ilham alıyor böyle:)

    Benimkilerde de tam tersi haller. Hatta geçen blogumda yazdım. 19 Mayıs kutlamasına gidiyorum diye süs-püs yapayım dedim. Peer Ole`nin ilk yorumu: anne sen hiç kendine benzememişsin dedi:))
    Beğenmedi, hem de hiç:))

    İlerde gelinin olursa merak ettim şimdiden, nasıl bir hatun olabilir diye:)))
    Kolaylıklar gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peer Ole'nin yorumlarına öylece kalıyorum zaten:)İyi de bizimki de aynı ki, beğenmediğinden değiştiriyor :))

      Valla bildiğim gelin kaynana toprağındandır derler, yani cadı, abartan, duygusal ve laf sokucu olacak o vakit,iyi de oğlum tanıdığı karakterle yapabilir de, ben yansımamla ne yaparım göreceğiz:))))

      Sil
  13. çok gülerek okudum :) bu çocuklar alem valla..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreyya, gülmenize çok sevindim. Ailecek ayrı ayrı komiğizdir,garanti veririm:))) Yine beklerim:))

      Sil
  14. O bir fenomen. o İzmir erkeği, o ooooo zor beğenen, o hassas, o zevkli, o Berrrrrrk :)) Her şey bir yana Cocuklar olmasa kendimize bakacağımız yok. Ben Umut'un " Anne sen ne kada Çişmansın örtmenim zapzayif" sözleri üzerine sekiz kilo verdim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anaa harbi gaza getirir bu laf, aferin Umut :))

      Teşekkür ederiz efenim, Berk böyle evet :)))))

      Sil
  15. haaa haa:))benim koca göbeğime gelip,
    -anne burası benim yuvammı diyor.
    yavrum arazi büyük gördü ev kurdu aklınca.haklı valla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook severim, koca göbekli insanları, canlarım benim, herkes koca göbekli olsun :P Yerim yavruyu da, canım benim, iyi bişiy demiş inan bana, hassas çocumm, aferin:)

      Sil
  16. Nilim, Berkim seni baştan yaratıyor :D
    içindeki seksi Nil'i, genç Nil'i ortaya çıkarmak için uğraşıyor.
    benim kızım benim ayakkabılarıma takmış. Sıpa her daim bir karış topuklu giymemi istiyor. Hep bu kreş müdiresi yüzünden. Gıcık karı.

    Bir erkek için annesinin güzel olması ne gurur verici. Berk seni senden daha iyi biliyor. Sana mavi harbiden yakışır be Nilim. Gözlerine tırnaklarına. Küllü kumralsın ya . Bir de gözlerini vurgular mavi :D
    Berk aferin oğlum. baskılara devam. yerim senin o çikolata ağzını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var ya Kardo, senin tatlı dilin var ya, arada çaktığın lafları da görüp, inanılmaz neşelenip, gururlandım sayende :)))

      Sil
  17. nilk çekeceğin var senin bu veletten ya.. şuna bak.. leyn bu evlenince netcek acaba..varya kadını evde şekilden şekile sokar he..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma be Sevgi:) Yok bu şimdi karısına laf etmez, o gelin de bana laf eder, e ben kendi çocuma laf edimiyorum geline çektireyim bari :P

      Sil
  18. Nilcim kocaman bir tebessümle okudum yazını ve daha da okuyorum, nasıl özlemişim nasıl anca geceleri böyle bir iki bakınıyorum bloglara ve senin blogdan ayrılamadım daha dur biraz daha dolanayım ben sende. O oğluşuna söyle çok tatlı çok, sen her halinle güzelsin arkadaşım:))

    YanıtlaSil