3 Mayıs 2012 Perşembe

ödüllenMim


Hiç yazasım yoktu ,oysa iki haftadır üst üste 4 tam gün anneliğimden çıkacak postlar vardı ama kısaca arıza arıza arıza,bu vesile ile 5 yaştan korktuğumu belirtir, tam zamanlı anne arkadaşlarıma saygılarımı bir kez daha iletirim...

Kardo, adaş beni ödüllendirmiş, sağolsun varolsun. Aynen katılıyorum şu link vermenin kısa yolu , kolay bir yöntemi var mı ?


Ödülün kuralları:

1 - 11 kişiye bu ödülü yollamam gerekiyor.

Valla en güzelini, en dahiyanesini Hypo yapmış aynen Yılmaz Özdil tadında...

Hayat ,Yeliz, Hülya, Elif, ElfAnaSemi, Sırrakalem, Fadiş, Sibel, Gülçin, Domatessuyu...

Daha da vardı kesin mimleyeceklerim ama mimlenmişler gördüğüm kadarı ile...


2 - Ödül sahiplerine ödüllerini haber vermem gerekiyor.

Ben başka yöntem izleyeceğim ; haber vermeyeceğim, bu postu okurlarsa ve yazmak isterlerse ben de cevaplarını okuyabilirim.

3 - Kendimle ilgili yedi gerçeği açıklıyorum

Akşamları saat dokuzdan sonra abur cubura dayanamıyorum.

Ben bir kola koliğim.

Sinirliyken, üzgünken, mutluyken yemeyi seviyorum.

Kolay sinirlenirim, dil yarası denilen yaralardan açarım gözüm dönünce.

Takıntılıyım

Korkağım

Sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde...

Unutmam, fil hafızalıyım çoğu gereksiz konuda.

Üşengecim

Fanatiğim

Beni neden sevdiklerini merak ederim kendimi dinlediğimde pek de sevilesi değilim.

Allah tepemden baksın,sayı saymayı bilmiyorum, demek unutuyorum 7 demiş yav,salak gibi düşünüyorum hala, yazmışken silmeyeyim dedim ben ilk madde ile karıştırdım,ha demek bir de tutarsızım bak iyi oldu öğrendiğim...

4 - Sevgili  Nilhan  beni bu ödüle layık gördüğün için canımsın benim, bu arada görmeseydin de canımsın benim, kardom benim...

Postu yazdıktan sonra öğrendim meğer açıksözlülüğünü sevdiğim, tarzı hoşuma giden Domatessuyum dan da almışım bu ödülü ,sağolsun, varolsun, üstelik mim sevmezken bu ödülü sevip bana da vermesi kalp kalbe karşıymış dedirtir adama, o adam ben oluyorum :)

5 - Ve bu da ödülümün resmi.


Soruları ve ödül resmini kardomdan kopyaladım,cevaplarım bana ait :)




Esra'm a bağlantı vermeyince bi tuhaf oldum:)) Ben Esra'yı Hypo'nun mimlemesi ile tanıdıydım hey gidi :P

31 yorum:

  1. canım bu aralar yoğun olduğunun farkındayım.
    Dün ben de seni ödüllendirmiştim.:)

    kolayı bir süre içme unutuyorsun:)
    kendi kendine tedavi yani.
    yaz sıcağında iyi geliyor gerçi soğuk soğuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domatessuyum, hemen bakayım.4 gün gerçekten çok yoğun geçti, üstüne dün işe gelince tatilken iş nasıl birikir gördük!

      Kolayı içmeyi unutmayı unutmak istiyorum:)))

      Sil
    2. canım sağlık olsun tek gerisi boş.
      Beni yazıya ekle diye söylememiştim.Yanlış anlaşılmasın.Beni sevdiğini ve uzun zamandır uğrayamadığını dillendirmek istemiştim.
      evet kalp kalbe karşıdır.

      Bazen kırılsa da yine kalbinin içinde saklar sevdiklerini.
      not:sana kırgın değilim.Yazım dili yanlış anlaşılabiliniyor bazen:)

      Sil
    3. Seni yazıya ekleyeyim diye söylemediğini gayet iyi biliyorum ama ödülünü görünce görmezden gelemem ki, baştan ayrı bir yazı yazmayayım dedim :) ekledim.

      İnsan sadece sevdiğine kırılır ki zaten, çok sevmişse onarır kalp o kırgınlığı..

      Yazı dili anlaşılmayabilir evet ama bir gün senin yazdığından farklı okur ve anlarsam bunu açık açık sorarım ki sana ,sevgimi yansıtabildiğimi görebilmek ,sevdiğin gibi sevilmek en güzeli,seni yanlış anlamadım ben bil istedim:)

      Sil
  2. kolakolik bir arkadaşım vardı, kahvaltıda bile çay yerine kola içerdi. bağımlılık yapıyor :)
    bu yedi gerçek olayını biraz düşüneyim, sonra hemen yazacağım teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben susayınca içip susuzluğumu gideriyorum ama sabah içmedim deneyeyim:))))

      Sil
  3. Sahiden hey gidi di mi, sırf bu yüzden es geçemiyorum mimleri.
    Bu mimin de en güzel tarafı şu hakkındaki 7(daha fazla tabi seninki) gerçek kısmı :)
    Ben de sevdim mi tam severim, sildim mi bir kalemde, Borga'ya göre hiç orta şeker olmazmış bende :)

    Bağlantı vermenin başka bir yolu yok herhalde ama sizin sayfalar sürekli açık olduğu için, kopyala yapıştır zor olmuyor benim için :)

    Berkim arıza yapmaz ayrıca, sen yorgunsundur be canım bu günlerde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat da hiç ortan yok senin der:)

      ya ezbere bildiğim adresler sorun değil ama herkesin adresini ezbere bilmiyorum :)

      Berkini arıza yaparken bir görsen yorgunluğumun sebebini anlardın Berk taraftarı teyze :)

      Sil
  4. teşekkür ederim:)
    sen korkak ha!
    inanmam.
    kola içmek sen ha
    inanmam.
    üşengeç sen ha,
    inanmam.
    mert ve iyi bir insansın, onu bilirim.
    bir de çok iyi bir arkadaşsın, çok iyi bilirim
    hemi de çok iyi bir annesin kurana el basarım.
    tek kusurun fanatiksin.
    seni bizim tarafa çekseydik iyi olacaktı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korkağım; ama sen bildiğin cesur yanlarımdan inanmıyorsun...
      kola içerim,yoksa eksik hissederim, hamileyken bile bir yudum kola içince mutlu oluyordum,yaza denk geldiğinden arkadaşlar içerken ki benim yüzümden içmezlerdi özel günlerde uslu çocuk gibi oturur beklerdim bir yudum vermelerini inan yani:)

      üşengecim; normalde tez canlıyım ama kendimle ilgili her konuda üşengecim bir sene net görmeden dolaştım ben lensleri takıp çıkarmaya üşendiğimden :) inan.

      iyi miyim bilmem ama mert olmaya çalışıyorum, söz ağızdan çıktı mı tutulacak,tutmayan 3,5 yaşındaki oğlumsa bile tahammül edemiyorum. Hak yememeye dikkat ediyorum mertlik anlayışımda ama iyi insan olmak sevilmekle ilgili bence

      fanatik olmamı kusur bulduğuna inanmam:))) sizin tarafın fanatiği olmamı kabul ediyorsan eğer :)) Ben her konuda fanatiğim ama onu diyorum:))

      Teşekkür ederim hemşerim, karşılıklı duygularımız için, dost olduğun için, sayende tanıdıklarım için, beni takip etmeye başladığın için...Okumadığım her akşam sabah işe geç kaldığımız için :))

      Sil
    2. günün en güzel yorumu oldu bu.
      umarım tayflar kıskanmaz beni:)

      Sil
    3. Tayfalar, kardolar ayrı ayrı bilirler sendeki ve bendeki yerlerini:)

      Sil
  5. Nil'i m iyi ki ben sizleri (siz kim olduğunuzu bilirsiniz sakın inkar etmeyin)mim vasitasıynan tanımadım, bu vesileyle de mimlerden muaf olduğum için bir kere daha mutlu oldum ama seninle tanışmamıza vesile olan Günün Çorbası' na da bir kez daha teşekkür etmeyi borç bilirim :)
    Saygılarımla,
    Ayrıca sen ne dersen de ben seni pek çok severim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ödül ve mim almasam iyi olacak rican yüzünden adını vermiyorum ama birgün öyle bir mim konusu olacak ve ben hah Renk'im döktürür bu konuda diyeceğim o zaman o ricayı görmezden geleceğim:)

      Evet seni bana Yeliz'im kazandırdı, günün çorbası boru mu, çorba faydalıdır:)))

      Beni ben olduğum için sevdiğini bilmeyi de seviyorum. Anlatamıyorum sana sen yıllardır varsın aslında...Çikolatalı vanilyalı dondurmam benim:)) Yedin mi bu arada, çikolata yedin mi ?

      Sil
  6. Senin yazılarını da,mimlerini de ve özellikle yorumlarını da okumaya çok seviyorum.Gülerek kendi evime dönüyorum

    Iyyyy o kolayı nasıl içiyorsunuz hiç anlamıyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seni çok seviyorum, yüzün de var artık bende:)) Ne güzel biliyor musun, hayal edip aaa demek yerine, hah işte tam da hayal ettiğim gibi demek,dün çocuk gibi sevindim inan.

      Kolaya gelince, kardeşim,eşi, Melis ,Berk ve ben kardeşimin ev baktığı satış ofisinde otururken, satış elemanı ben çocuklarla çocuk alanında otururken ne içersiniz dedi, sağolun dedim adamcağız içeriye kulaklarımla duydum 3 tane meyvesuyu dedi.

      Görevli getirdi ,Berk aldı Melis aldı en son ben aldım ve bir yudum aldım anaaa meyvesuyu değil fanta, çabuk verin dedim gözleri sulanmış ikisinin de Melis ben daha önce içtim hala dedi, Berk acı ama ohh çok güzel diye diye gözlerini aça aça elinden alacağım diye hızlı hızlı ağzından gaz çıkara çıkara içti. Kadın bardakları almaya geldiğinde sayenizde ilk fantalarını içtiler dedim ama bana fanta dediler kusura bakmayın dedi, yok benim de hatam var önce ben tatmalıydım dedim. Sonuçta ölimcül değil ama tattı bir kere Berk hayırlı uğurlu olsun Allahtan kolaya daha karşıdan aynı senin gibi ıyyy iylenç diyor:) Deney yapmışlardı kola ile ondan sebep :)

      Sil
    2. Ben onu hiç diyemiyorum Nil çünkü tutturamıyorum sesini,yazılarını duyduğum okuduğum insanları ister istemez kafanda çiziyorum ben hep yanılıyorum:)))

      Eray da ilk kez haftasonu Burger yedi aslında yemedi.Arkadaşlar çocuklarıyla oraya giderken bizidi aldılar önce hoşuma gitmedi(hoş ben çok severim o ayrı konu)oraya Erayla gitmek bir andan da merak ediyorum tepkisini sonuçta sevmedi ve yemedi.Biz ne yaparsak yapalım zaten büyüdüklerinde engel olamayız bazı şeylere.O nedenle şöyle yaptık Erol'la küçükken asitli içeçekler,fast food ve bunun gibi şeyleri göstermedik zaten göreceği zaman geldiğinde damak tadı rededecek diye düşündük bazı konularda başarılı olduk.Haa mesela çayı merak etti,hayır diyemezsin daha çok körükler ilgisini.Ablamın çayından vermedik eminim severdi çünkü şekerli içer, benim çayımdan verdik bir kaşık öğğğ dedi(şekersizzz) ama bak şimdi içeyim bile demiyor yanında bile geçmiyor.Asitli şeyi ilk denediğinde duyguları karıştı hem sevdi hem sevmedi.Biz o yüzden eve almıyoruz.Dışarıda da ne kadar geç karşılarsa o kadar iyi yani biz damağın rededeceğini düşünüyoruz aynı benim gibi.Annem sağlıklı beslenme konusunda gerçekten hassas kadındı beni annem ablamı annanem büyüttü.Ablam abur cabur delisi,kolasız yemek yiyemez ama ben kola,hazır meyve suları içemem midem almaz.Bakalım projemiz Eray da işe yarayacak mı:)))

      Sil
    3. Ayla;
      maydonoz olmak istedim.Çaya neden hayır.yararlı ki çay.
      Açık açık içer başlangıçta.

      Sil
    4. Ayla; en doğrusu senin yaptığın bence. Ben ki Berk rakıya başlasın da tek güzel yaptığım mezeleri beğensin diye umut ederken, senin yanında koca sıfır bana:) Ben şaka bir yana rahat takıldım tabi ki zararlı şeylerden uzak tutarak ama abur cubura fazla karışmıyorum kola,jelibon gibi şeyler dışında.

      Çay içmesine ben de karşıyım bir yararı olmadığını düşünüyorum Domatessuyum çünkü Berk'in derdi şeker koyup karıştırmak şekeri bu şekilde almasını uygun bulmuyorum ama annem de içmişliği var, istediği vakit ki sadece annemin evinde istiyor aynen Ayla gibi şekersiz tattırıyorum olay bitiyor

      Sil
  7. ben anladim biz bloggerlarin cogu unutmuyor yoksa unutmamak icin mi yaziyoruz Nil :) sagol tesekkur ederim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmem ki Gülçin:)) haa bak unutmadım, yaza gelince 4.kat balkonundan yaramazlık yapacağız senle :))

      Sil
  8. Kardom ne güzel hakkını veriyorsun mimin. Kolayı sittin sene içmesem aklıma gelmez. Ayrancıyım ben. Bir de korkağın önde gideniyim.
    Ya sen nasıl güzel bir insansın be Nilim. Yani ben bu kardo grubunu gerçekten seviyor ve okumadığım , uğramadığım zaman eksikliğini hissediyorum. Onlar bilir kendilerini :)500 defa tıklıyormuşum ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrancım güzelim, korkağım önde gidenim, sensin güzel insan canım benim...

      Bilir onlar kendilerini, sayaçlı kardolar, 10 numara 5 yıldız kardolar, ah ah kum gibi kum gibi ezip geçmezler :)

      Sil
    2. maşallah maşallah:)

      Sil
  9. ayy nilll ne kötü alışkanlıkların varmış.. tü kaka seni.. çok ayıp çok..
    sahi biz seni niye seviyoruz bee...
    mucksssss..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi :))) Harbiden ha, benden de muckssss

      Sil
  10. Nil`cim, önce teşekkür etmem lazım, beni de düşündüğün için:))
    Seni kötü alışkanlıklarınla da seviyoruz blog alemi olarak o belli:)

    Berk`in Cola`ya karşı tutumunu sevdim. Örnek al oğlunu biraz:))
    Biz çocuklardan önce eve almasak da arada içerdik. Çocuklarla birlikte hepsini tamamen bıraktık. Daha benimkiler hiç Burger yemediler mesela, Cola ağızlarına sürmediler. Ayla`nın yorumuna katılıyorum, ne kadar geç tanışırlarsa o kadar iyi...
    Ben biraz ilgiliyim bu konularla, daha önce uzaktan yurt dışından beslenme danışmanlığı gibi bir bölümü okudum. (henüz bitmedi o ayrı:))
    Okuduklarımı, bildiklerimi çocuklara da aktarıyorum. Sağda solda denk gelseler bile içmiyorlar, yemiyorlar.
    Buna ek birkaç kitap daha var elimde. Hepsini bitirince sanırım ailecek yemek yemeği bırakacağız:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi, ne demek sevdiğim bloggerlardan birisin sen. Hehe,şımarası geldi:)))
      Di mi, örnek almam lazım zaten malesef yine kavitasyon diyeti başlıyor bir süre uzun bir süre oğlumu, Ayla'yı ve seni örnek alacağım kola konusunda.

      Beni de eğit Semi, acil olarak yemek yemeyi bırakmam hatta alışkanlık edinmem lazım:)

      Sil
  11. Canimsın bu aralar pek öyle kafam yerinde değil malum daha yeni gördüm bide baktım adım kocaman orda duruyor şaşırdım da aaa ben mişim dedim cevapların en kısa sürede geliyor öpüldünüz ana oğul:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın, yorumuna cevap yazmamışım,evdeyken gördüm maili hehe mime cevabını kaçırmadım ama ayrıca niye şaşırdın ki:)

      Sil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil