14 Mayıs 2012 Pazartesi

yasetin kafa

Cuma günü Berk'in okulunda, anneler günü etkinliği vardı. Tavuk-pilav yenilecek, faytona binilecek ve çocukların gösterileri izlenilecekti. Saat 18.00 de denilmişti.
Ben de rica ettim altıya beş kala çıkalım, en fazla altıyı beş geçe orada olurum.

Ve fekat çıkamadık, bizim dışımızda saat beşbuçuk gibi ani bir engel çıktı, aksilik, şansızlık ya da sorun denilebilir. Saat altıyı oniki geçiyordu şirketten çıktığımda.
Deli gibi arıyorum, faytonla neredesiniz oraya geleyim diye ama açmıyorlar.
Off diyorum offf, iki gün önce Berk beni çok üzünce, beni üzersen gösterine gelmiyeceğim gibi saçmalamış, Berk böhüüü gel anne deyince, ne yaptığımın farkına varmıştım.

Okula vardığımda, bir alkış koptu. Anneler ben geldim diye çok sevindiler. Meğer beni beklemişler gelmeyince ilk gösteri başlamış, Berk boynunu bükmüş, benim annem yok diye. Malum anne yüreği, anneler çocuklarını izleyeceğine, Berk'e moral olmaya çalışmışlar. Ben gidince, görmedim ama en az 5 anne bildirdi, Berk sevinçle anneee demiş, iki anne ağlıyordu.


Fayton iptal oldu hava muhalefetinden, 5 anne birden nerdesiniz, çok üzüldük falan diyince, ben açıklayamadığım engelden dolayı birkez daha sinirlenip, tüm hafta yemediğim pilavı o gün yedim.

Neyse yedik pilavı bir de azar yedik, kurum sahibinden ne bu halin makyaj yok onu kastediyor, yanımdaydı malzemelerim ama dedim ya saat beşbuçuktan sonra iptal olduk ne makyajı...

Öyle geçti işte.





Bu sene beni farklı çizmiş oğlum, boyamalar oğluma ait. Sağ gözümün tamanının çizimi oğluma ait, kıyafetim mormuş çünkü biz mor severmişiz.Saçlarım niye bu renk, çünkü Berk ikide bir saç rengimizi soruyor, siyah değil, kahverengi değil, sarı değil, küllü kumralız biz anadan doğma Berk ve ben. Sorunca kumral diyorum o da kahverengiye boyamış.


Ayrıca solda kartın üzerinde duran yüzüğü yapmışlar bayıldım. Bir de bu çiçek ve kartı. Kartı yaparken annem bunu beğenmez demiş. Şaşırdım, neyini beğenmiyorum ki, kesin yapmaktan sıkılmıştır. Bunu annem, babam ve Murat ile aynı anda paylaştım, ben beğenmeyen bir tip değilim ki dedim, ohaaa der gibi baktılar. Hıh, onları beğenmiyorum bazen, eleştiriyorum ama oğlumun yaptığı sanat eserlerini de eleştirecek değilim herhalde, gerçi kedi ne alaka ama olsun.

Geç kalıp üzdüm ya Berk'i, cuma akşamı kibar biri olsam, "geceyi bize zehir etti" derdim ama ben Nil'im, direkt ağzımıza sıçtı diyorum kısaca. Ananede kalacam diye tutturdu. Yaptıklarıyla bir babasını, bir beni, bir dedesini delirtti. Annem sakindi, uzun uzun ikna çalışmalarıyla o Berk'i delirtti.

Gece orada kaldı, sabaha karşı ben aniden kendi evimde fırladım yataktan Berk düştü diye, o sıralarda Berk de annee diye uyanmış. Telepati kurduk herhalde.

Cumartesi günü okuldan demoya çağırdılar Aloha Mental Aritmatik Sistemine. Bakalım "oyun" oynadılar, ders demiyeceğiz, oyun sonucunu mail atacaklar, kaç kayme ortaya çıksın, ona göre haziran sonuna kadar cumartesilerimiz böyle geçecek mi belli olacak.

Cumartesi uyumadan önce bana masal anlattı, bir çocuk varmış annesi gelmemiş. Eeee dedim, yazdım masalı. Anneciğim niye geciktim biliyor musun, önümüzdeki otobüs bozuldu, çik gibi bir araba bizim yolumuzu kesti ondan, ama geldim değil mi, sadece geç kaldım, bak sen sabahları mızıldayınca işe de böyle geç kalıyoruz güzel birşey değil dedim. Konu kapandı :P

Pazar anneler günü değil Berk'in günüydü, önce dışarıda kahvaltı, kipa, kalful vee yasetin kafaya gittik. Yasetin kafaya giderken adı birden asetin kasaba olsa da, genelde yasetin kafa olarak bahsedildi.Karşıyaka oraya yasemin kafe diyor ama Berkçe daha havalı :P

Kipadaki jokerden bisiklet ve uçurtma aldık. Kalfula ayakkabı bakmaya gittik, yıkıldım. Nike 27 numardan yukarı o sandaletlerden üretmiyormuş böhüüü, adidasa baktık, önü açık sandalet denedik, adam huylu ayağını öyle görünce acıyo dedi çıkarttı. Oysa Nike'ın o modeli ne güzeldi, ön arka kapalı yanlar havadar.
Berk ayak meydanda sevmez çıplak ayağı hiç sevmez illa terlik giyeceğiz.Ne halt edeceğim bilmiyorum.

Bu arada iki gün boyunca diyet yalan oldu, bu durumda ne diyoruz; bas bas paraları leylayaaa, bi daha mı gelecez dünyaya...

Mutlu Berk'in pozlarıyla, eyi günler dilerim.Merak edene bugün yine diyetteyim.





Not: Jokerden bu kılıçları aldım, önce bir, sonra iki tane beğendim sonra aaa dedim üç olsun birlikte oynarız, oynadık üçümüz, biz şipşakçıyla kaptırınca kılıç savaşına, Berk elimizden aldı, düzgün oynamazsanız bunları kıpaya (ı ile) geli götülülüm hayya hayya dedi.

Not2: Çarşıda anneme hediye bakarken, diğer takımın bayrağını satan genç herif, o bayrağı benim suratıma değdirdi, anında koluna geçirdim bir tane, herif özür diledi benden.Murat dozun yok diyor olsun, o bayrak bizi bozar.

Berk hala Fenerbahçeyi şampiyon sanıyor, arada aklına gelip Fenel gol gol gol diyor, dua ettik ama bu kez olmadı. Yenilsen de yensen de En Büyük Fenerbahçe...

25 yorum:

  1. ne cesaret!
    bir bayrak yüze değdiğinde böyle bir tepki.
    bir de yanlışlıkla o formayı giydirseler sana.
    düşünemiyorum gerisini..:)

    gerçeği söyleyin artık, alışmalı.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde değil, kan basıncım yükseliyor,onun angutluğu onun ki ne cesaret!!!

      Ben maçtan bahsetmedim ki Berk'e niye anlatayım, şampiyon olsaydık öğrenirdi, tehlikeli yaşlar bunlar yanlış yöne kayabilir, o değil de Murat sevinç gösterisi yapamadı :P

      Sil
  2. Anneler günün kutlu olsun :)

    İyi ki yetişmişsin sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, senin de gününü kutlarım. Oh çok şükür sadece bir gösteri kaçırdım:)

      Sil
  3. Anneler günü her daim çocuklara güzel aslında bence de, gerçi anneler de ne hissedermiş bu kez gördüm, yaşadım çok şükür. Geç kalmana üzüldüm ama çok güzel anlatmışsın. Kötü iz bırakmamıştır, benim taa ilkokuldan böyle bir annemin geç kalması anım var da hala travma, anneme yıllar sonra bile sürekli "sen çok hastaydın dimi o gün, dayımın kolunda betin benzin atmış gördüm ben seni" demiş durmuşum. Yokmuş öyle bir şey oysa gelmiş kadın ama geç gelmiş ben de görmemişim geldiğini...
    Zihin garip bi şey...
    Öperim Berk' imi hatta bir ara arayıp öperim direk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nice yıllar sağlıkla,mutlulukla,birarada yaşayasınız bu duyguyu canım benim.

      böhüüüü unutur di mi, iz yapmaz di mi ? Gerçi sen bir bağyansın, bu bildiğin denyo, unutmuştur tabe tabe unutmuştur.

      Bekleriz efenim ama adına söz veremem az önce blirttiğim gibi kendisi bir denyo belli olmaz ona:)

      Sil
  4. notlar ayri bir post vallahi nil :)
    anneler gunun kutlu olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Notlar mı sadece:))) , genele baksan kısa kesmeye çalıştım :P yoksa bir sürü şey anlattım ayrı ayrı post olabilecek ,ama hepsini bir anda yazayım istedim:)))

      Canım çok teşekkür ederim.

      Sil
  5. Ben Berk'in yaptığı resme takıldım Nil inan çok beğendim,gerçekten çok başarılı.Mesela Eray resim konusunda tıpkı ben yani bu konuda kabileyeti yok:))Hediyeler çok güzel bir anı olmuş bence anılarını mutlulukla sakla:)

    Fenerbahçe olayına hiç girmeyeyim:(ben çok üzüldüm.Cumartesi akşamı telefonlarımız durmadı,bloguma yazacağım yazı bile hazırdı nerdeyse elimde patladı.Bugün öğlen yemeğinde yemekhanede pis GS(hani okuyan olursa söz meclisten dışarıya diyeyimde kimse dövmesin beni) iştahımı kaçırdı:))dalga geçtiler ama ben mağrur duruşumdan hiç ödün vermedim:))

    İyi haftalar sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabileyet mi??? Berk mi???? Aylacığım boyama ona ait, renk seçimi bir de, ayrıca sadece sağ gözümün çizimi ona ait.Yoksa kafayı,boynu, gövdeyi öğretmeni çizmiş.Gerçi geçen senekinden ilerlemiş hakkını yemeyeyim ama yönlendirme ile yapılan kabiliyeti göstermiyor bence.Çünkü araba çiz deyince ne çizdiğini ben biliyorum.

      Ben pişman ettim yemekte onları :P Mağrurum, hanfendim senin kibarlığından duruşun. önce girdim diğer takımlılar tebrikler dedim zaten o an başladılar geyiğe adını söylemedim şampiyonluk demedim diye, sonra da çenemle susturdum:P

      Sil
  6. Nilim, öncelikle mağlubiyetinizden dolayı geçmiş olsun dilerim, bizim zaten şansımız olmadığından bilhassa senin için fener olsun istedim ama olmadı, sağlık olsun diyelim :)

    Berkime kıyamam, niye geç kalıyosun gösteriye :P
    Çok güldüm senin olay yerine gidişini gözyaşları ve alkışlarla karşılayan annelere :) Ama ben de olsam aynısını yapardım Berkin 'anne' seslenişini gördüğümde.

    Faytonda ana oğul fotoğrafı bekliyordum ama bunlar da harika, düzgün oynayın kılıcı, geri götürecek seninki yoksa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah canım benim, bir ara Berk'e dua ettirdim hagi helkes fenel gol desin dedi ama babası hepimiz demek istemiyoruz dedi neyse yeden demedi Berk.Sonra babam Murat'a ayıp olmasın diye kupa törenini açtı, o takımın marşı çaldı, Berk'in ilgisi dağılsın diye o an daha önce aldığımız dondurmaları çıkardım bir ara dans edecek oldu,usulca bu müzik kötü annecim biz dans etmeyelim dedim ikna oldu. Asla :P baskı yok bende, kendi seçimi:)

      Sorma Esra'm sebebi hatırladıkça delleniyorum ama "canım annem" şarkısına yetiştim. Evet aynen ben de onlar gibi Berk'e üzülürdüm,aynen sevinirdim.

      Hahaa görecektin bizdeki hırsı baktı biz çok eğleniyoruz bozuldu paşa:))

      Sil
  7. Anneler gününüz kutlu olsun sonunu merakla okudum ve yetiştiğinize sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, sizin de kutlu olsun, nice senelere inşallah. Evet ya tamamını kaçırsaydım daha çok üzülecektik.

      Sil
  8. Sana gene alakasız da olsa kedi gelmiş. Bana çocuklardan biri hamurdan pörtlek gözlü kurbağa yapıp hediye etti:)))
    Sen gitmişsin ya geç de olsa, ne makyajı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi:))))))))Senin oğlanlar esprili:) Aynen yaa,ne makyajı:) Bizim öğretmen bakıma önem verir,kendinizi bırakmayın der durur.Sırtımdan ateşlerin çıktığı bir etkinlikti :))

      Sil
  9. Anneler günün kutlu olsun.Bisikletle de pek bir havalı duruyor Bevk:)Berk yine olgun davranmış ben geç kaldığımda sahnede olay çıkarmıştı 23 Nisan etkinliğnde benim oğluş:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, senin de.Ooo bunlarla çok işimiz var, tamam haklılar öncelik onlar ama bazen hayat izin vermiyor işte:)

      Sil
  10. bizim geçen seneki sandaletlerden mi?
    hmm arca sınırda kanımca:(
    bakar mısın koca postta bir bunu yakalamışım:P
    bisiklet şahane

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Yelizim yaaa,o sandaletler :((((
      Ben de bunu yakalardım:) Bakarak ol haberleşelim,önü arkası kapalı yanlardan hava alan ayakkabı arıyoruz.

      Bisikleti alırken tırstım çok önce gördü vakvuyin olunca daha pahalı olur sandıydım ama bianchilerden daha uygundu.

      Sil
  11. dikkatimi çekti, berk seni pek ciddi çizmiş :))

    biz de pazar günü "yasetin kafa" ya da "asetin kasaba"daydık. hayat enteresan :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ciddiyimdir zaten belli etmiyor muyum:P

      Yaaa, keşke Berk'i farketseydin de görüşmüş olsaydık, hayret durmadan Beeeerk desem de her köşeye ulaşmamış sesim demek ki:)

      Sil
  12. Nil bu post da benim ağzıma .... be adaş. çünkü ben çoğu gösteriye falan gidemiyorum. Ece hep eve gelince şunun annesi, bunun annesi geldi sen niye gelmedin diye soruyor. İşte o zaman lanet ediyorum çalıştığıma. Berk unutur. Sonuçta geç kalmışsın, ve konuyu güzel bağlamışsın. Çünkü ben sabah geç kalacam diye canavarlaşıyorum resmen.
    Resim konusunda kesinlikle kabiliyetli. bir önceki postta yazdım. ece sadece karalıyor. şekil olarak tek çizdiği daire.

    bir de ne zaman centilmen bir takım olacaksınız çok merak ediyorum doğrusu.

    öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam ben sana da, Ece'me de.Bazen hayat böyle işte.Onlar da etkinliklerini iş çıkışı saatinde yapsınlar,önersene.

      Diğer postta da cevap verdim, Berk resimde bana göre kabileyetli değil bir göz çizmiş, boya seçmiş,karalayarak boyamış ki öğretmenin zoruyla tamamlamış:)

      Tahrik etme Nilhanım:P,tebrik ederim ama gönülden söylenmiyor işte:)))olsun ben çoook kocaman yüreğimden sevgilerimi ve öpücüklerimi gönderiyorum:)

      Sil
  13. ahh be Nil'im o sandaletlerden bulamazsan mıçtık resmen..Araştırmadayım bende..bulduğum anda haber vereceğim.

    YanıtlaSil