25 Haziran 2012 Pazartesi

annelele söylenir bence...

Şu günlerde ne okuyorum, ne yazıyorum...

Şu günlerde moralim biraz bozuk, işe güce...

Edepsizliklere, arsızlıklara, haksızlıklara...

Berk'imi üzene panter olacak ben ,oğlum için yapabileceklerimi bilerek o tanıdık hisle ; kırılan kalbimi onarmak için, hayatta belki de hakettiğimden  daha fazla değer gördüğüm yere, en güvenilir kişiye sığındım...Benim de annem var alla alla deyip, gidip herşeyi anneme anlattım, oh bi rahatladım,  önce Allaha sonra anneme havale ederim ben, annemin ahı ahdır hani... Ben gelsem de kırkıma artık, hala annemin yavrusuyum, sahipsiz değilim, yalnız değilim şu hayatta. Eşim var kapı gibi,  oğlum var hayat iksiri...

Ama anne başka be blog, senin hayatta en çıplak kalabildiğin ve ne yaparsan yap en kıymet gördüğün kişi... Allah başımızdan eksik etmesin...

Aslında ben izin vermezsem olmaz bu olanlar, bazen izin veriyorum demek ki başkalarının üzmelerine beni... İyi de  kim der ki, aha burdayım üzebilirsin, kırabilirsin, dökebilirsin...İzin vermesem de sınırı aşıyorlar, kendilerini insan sananlar.Ne tuhaf, haklı görünmek için bahaneleri de var, kendileri de inanıyorlar, asıl en fazla garip gelen de bu aslında...

Yine de şükür; sağlığımıza, huzurumuza...


Berk'ten haber isteyenlere ;

N: Ya vakit var mı bir sigara içeceğim...
M: Tamam canım iç hadi

B: Biliyo musun baba, annanemde sigayla içtim ben, ananem iç dedi.
N: Murat eğer bu bize Berk'in şakası değilse, bir daha ananeye gidemez.
B: Yok baba, sonla hayıl dedi ananem, içme dedi, izin velmedi, ben yine gidebilirim...

Dip not: Annem ve babam sigara içmiyorlar...

Gülemiyoruz  valla, çünkü adam şaka bile demiyor, kıvırıyor durmadan...Geçen gün de, ben kola içerken (anneye bak direkt baştan aşağı suç ve zarar deposu ! amaaan olsa da kodum, olmasa da :P )

Neyse kola içtim, Berk de ayran. Baktı bana pek bir iştahlı içtim çünkü, sözde dikkat ediyoruz ya,

B: Biliyo musun anne, yalın ben koladan son yudum aldım
N: Nerde aldın ?
B: Helşey annelele söylenmez
N: Nasıl yani, öğretmenin mi dedi bunu
B: Hayıl ananem, kıpada içtik

Ohhh hayal bu şükür !!! İyi de kafaya takıldı, nasıl kurdu bu cümleyi, ne yaşadı, nasıl hayata geçirdi, daha erken değil mi yahu "helşey annelele söylenmez" gerçeği için, söyle bence Berk, bak ben hala anneme havale ediyorum...

Bana göre ikisi de Mater :P

13 yorum:

  1. sonuna kadar katılıyorum Nilim. annesi olmayanın kimsesi olmaz. Annemden çok korkardım ben, ta kii ayrı kalana kadar hayatımdaki yerini anladım.
    Berk efendi hem yazıyor hem oynuyor :D Sizin hakkınızdan çok güzel geliyor. Yalnız bu ne tesadüf Berk, Canbo ve Ece hepsi aynı günlerde sigaradan bahsediyor. :(
    biz ıslah olmayız be Nilim.
    Seni üzmelerine izin verme nolur. Zamanla hepsinin acısı azalacak. O yüzden dünü düşünüp düşünüp bugünleri zehir etme kendine. Öperim Kardom.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstelik bizim evde sigara içen bile yok :( Ama kaçıramıyorsun işte çocuğu, fanus içinde büyütemiyorsun, hadi diyelim ki herşeyi doğru yaptın, yine de tek örnek sen olmuyorsun :( Allah iyi insanlar çıkarsın hepsinin karşısına, sağlık dilemekten başka yapılabilecek en iyi dua bu onlar için galiba.

      Üzülme be Nilim, üzülme densiz insanlara,ben canı gönülden inanıyorum edenin bulacağına, kimsenin yaptığının yanına kalmayacağına.

      Ve Berkim, Berkim yine harika ama katılmıyorum kendisine, herşey annelere söylenmeli kanımca :(

      Sil
  2. Eşim var kapı gibi oğlum var hayat iksiri cümlene bayıldım.Anneler can yoldaşı dert ortağı zor gün dostu herşey zaten.Anne hakkı ödenemaz

    YanıtlaSil
  3. valla aynı durum bizdede var.akla hayale gelmez laflarla ters köşe oluyoruz.üstlerine düştükçe,sinir katsayımızı artırıyorlar.kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  4. Keyifsiz olunca içimize kaçıyoruz hepimiz işte. Anneler de hiç anlatmasan da alıyorlar acını bir şekilde. Şanslıyız ki biz.
    Berk' imden haberler sigara dışında çok güzel ama sigarayı bılak Nil anne. Günde 1,5 paket en sertinden içen Lara' nın babası bıraktı diye de örnek versem gıcık olursun dimi ama ol napalım :)

    YanıtlaSil
  5. Anne başkadır, kimseye benzemez. Ses tonundan telefonda anlar ne olduğunu...
    Ne diyeyim ki sana, hep içinde olduğumuz durum, her gün bayram değil işte. Büyüdük ve hayat sıkıcı hale geldi. Ve aslında çocuklar da bize bu sıkıcı hayatı biraz renklendirmek için gönderildiler:))
    İnsanoğlu tekrar çocukluğuna dönsün, kendisini yeniden büyütsün diye...
    Bu arada Lara`nın babasına alkış, darısı başına:)

    YanıtlaSil
  6. seni uzenleri umursamamak en büyük ceza bazen... berkcigim yine çok tatlı hel şey anlelere söylenir tatlım:D benden söylemesi bunu mutlaka bir yerden duymuştur...

    YanıtlaSil
  7. Canımın sıkıldığı bir dönemden geçtim bende herkes boşver dedi de boşverilmiyor işte.Ben de annesine anlatmadan rahat edemeyenlerdenim,Allah başımızdan eksik etmesin hiç.Edende bulur vakti zamanı gelince...

    Eray sigaranın ismini bile bilmezdi düşün ateş derdi.Teyze gitmeden önce bahçede bastı teyzesini sigarayla dedi ki 'ateş ne güzel kokuyor'.Artık nasıl baktıysam ablama vınladı bahçeden jet hızıyla:))Esra'nın dediğine katılıyorum doğru yapsan da herşeyi yine de tek örnek sen olmuyorsun.Görüyorlar bir şekilde.

    YanıtlaSil
  8. seni seviyorum güzel annem benim.. ne cok yazıcak şeyim var bu posta.. ama sen zaten biliyorsun hepsini..

    YanıtlaSil
  9. annelerle ilgili sözlerine aynen katılıyorum nilim.. uzun süreler yanımızda olsunlar inşallah...
    sigara içmek anne için gerçekten büyük suçluluk.. dila yakaladığında nereme sokacağımı bilemiyorum..en kısa zamanda kurtulmak dileğiyle..
    berk yine her zaman ki gibi çok tatlı.. onların hayal gücüne hayranım .. bu yaşta o kadar yaratıcı oluyorlar ki.. maşallah..

    YanıtlaSil
  10. Hayat o kadar kısa ki gerçekten üzülmeye değmiyor arkadaşım boşver sen onları. Annelerimize gelince ALLAH ONLARI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN...

    YanıtlaSil
  11. Berk yine halaa cok seker! Cin gibi masaallah! Bakiyorumde belkide hep yaziyorumda benim cocuklarim bu ülkede cok cekingen ve suskunlar!Kimsemiz yok eminim ondan ,genelde böyle yani,bir tek benimkiler degil,ufaklik biraz sansli okadar!

    Sigara demisken benim 1.5 yasindaki hareketli oglum nerde bira sisesi görse üzerine atliyor,yavastan kokrkmaya basladim yani o kadar! Millette nasil gülüyor ,ama alip hemen kafaya dikmesi takdire sayan,cok hizli,bugün beni cok yordu,eh napalim,hersey ragmen hayat güzel,onlar güzel,aile olmak güzel birsey,annecigine selamlar sevgiler benden,öptüm seni cok...

    YanıtlaSil
  12. Annelik başka bir duygu anneye sığınmak başka. Ne kadar yaş alsakda biz de bir annenin evladıyızcde mi ama, bak pek duygulandım ben şimdi buralarda gurbette. Ha deyince kalkıp gidiyordum anneme ben ama şimdi!
    Berk iyice büyüdü annesi yumurcak oldu iyice. Büyüdükçe daha bir tatlı mı oluyor bu oğluşlar ne, bu konuşmaları fethediyor kalplerimizi her an:)

    YanıtlaSil