5 Haziran 2012 Salı

beybiled


Soru : Sabahın sekizbuçuğunda,işyerinde internette merakla,acilen,şu siteye bakan kişiye ne denir ?

Cevaplar

a) başka işin kalmadı mı ?
b) oğlum bak git...
c) verdiğin sözler bigün seni tırmalar
d) oğlu için araştırma yapan bir anne

Yanıt bunların hepsi ama tek gerçek sebep ; bu sabahın dörtbuçuğudur...

Gayet fosur fosur uyurken, bir çığlıkla ne oluyor kalp atışlarımın arasında, Berk'in odasına koştum pardon uçtum. Uçarken kesin düştü, bir yeri kırıldı düşüncesiyle heyecanım tavanda. Çünkü çığlıkla birlikte, uludu resmen Berk.

Odaya vardım, şükür yatağında, düşmemiş. Ama hem uluyor halen, hem de hıçkırıyor resmen. Arada birşeyler de söylüyor ama bu arada uyuyor hala !!!
İyi dedim sadece kabus...Ne yapayım acaba, sakin ol diyorum, duymuyor. Malum sıcaklar başladı, cam da açık, sesimiz dışarıya yankılanıyor.

Dediklerini duymaya başladım

B: Hayıııllll (iç çekiş) Beybiledimi çöpe atmaaaa

Oha dedim ohaaaaa, beybiled mi ???? Kabusu olmuş, öyle mi ? Hıçkırarak doğruldu yatakta, bana sarıldı, normal tonda ağlayışa geçti. Tamam dedim alacağım bu feser gerçek Nil sözü...

Takip edenler bilir, beybiled uzun zamandır istiyor. Yeminle ne olduğunu hala bilmiyorum, siteye bakıp Allahım bunun için mi söz verdim desem de, hala ne halt olduğunu anlamadım. Daha önce Murat'a sormuştum, yeni nesil topaç demişti. Amaan demiştim ben. Okula oyuncak götürmek bir bize yasak sanırım,ya da kurala uyan sadece biziz ki geçen hafta oyuncaklalımı götürecem dedi, hayır kural böyle değil deyip ,ağzımın payını aldıydım

Elindeki arabaları fırlatıp, "yetel anne bu kulal deyil, senin isteğin " dedi.Aynen bu cümleyle !!! Tam anlamıyla başka karşılık bulamadığımdan hanımefendilerden özür dileyerek, g.t oldum demek istiyorum.

Hemen okulda sordum, başkaları oyuncak getiriyor mu ? Ya evet, engelleyemiyorum, bu sebeple haftada birgün oyuncak günü yapacağım dedi öğretmeni. G.t etmekte haklıymış oğlum, yuh dedim. Aynen anlattım, oha da dedim içimden. Çocuğuma ne baskılar yaptım ben, oyuncak getirilmeyecek dendi diye. Ki o vakit daha 2 yaşındaydı.

Bu sabah ki kabusun nedeni hangi arkadaşı,hangi umarsız anne bilmiyorum ama oyuncak getirmeme kuralına uymayan birileri yüzünden beybiledi tanıyoruz gerçi kimseye bok atmayayım, herkes benim gibi kural kuraldır deyip, bu kadar uygulamıyor,Allah tepemden baksın diyorum. Unutmamam lazım, çoğunluk normal olandır, benim gibi anamın öğrettikleri ile yaşamaya devam edersen, böyle g.t olursun işte !!! (baştan özür diledim, dakka başı g.t oldum derim artık :P )

Sabah işe vardığımda annem aradı, aha dedim Buddy öldü. Annemlerin üçüncü evladı, topluma göre köpek, bana göre çin malı it !!! Neyse daha ölmemiş valla haberi aldığımdan beri üzgünüm o ayrı konu, aramız başlarda iyiydi bu it ile, hatta annesi olarak benim adım yazıyordu, o vakitler babam bir it babası olmayı daha kabul etmiyordu. Ancak annem ve babam seneler sonra kardeşimi ve ailesini ziyarete gittiğinde, ilişkimiz sekteye uğradı Buddy ile anamdan emdiğimi sırf anasından uzak kaldı diye burnumdan getirdi, ha sonraki yıllarda Berk'i de hafif ısırınca kendisinden haz etmez oldum. Amaaan çok uzattım ,annem noldu sabah sabah neden ağlıyordu Berk diye aramış. Anlattım, nerden alınıyor bu dedi, alacak yani, tamam dedim ben halledeceğim,çocuğumun uykularına girdi.

Pardon yaa, annem nasıl duymuş anlatabildiydim de mi, hani sıcak, hani yaz camlar açık, yan blokta annem iki ayrı uçta kalan balkon camlarından duymuş sesimizi...

Murat ???????

Sabah anlattım kendisine... Evde çığlıklar yükselirken hala uyuyabilen yegane canlı babadır, pardon bizim babamızdır :)

Sabah giyinirken bile çok duygusaldı Berk, sarılıp sarılıp durdu. Öyle olmaz mı, kabus tüm gün takip eder adamı.

Aynen o kabus beni tüm gün takip edecek, ulan ne boktan şey bu beybiled, hay ben ağzımdan çıkan sözü de, yeni nesil topaç icat edeni de...

Saygılar


Ne şimdi bu biri bana anlatsın allahaşkına...




Not: Parmakları sayıyoruz birkaç gün önce

B: Bu yeydi ? (benim parmağımı göstererek)
N: Yüzük parmağı
B: Bu yey ?(kendi parmağını göstererek)
N: E aynı annem, yüzük parmağı
B: Ama benim yüzüyüm yok, bu yüzük palmağı benim de beybiled yüzüyüm olmalı di mi?

N: iç ses :ulan yine oyuna geldim









33 yorum:

  1. bu benim sınıfımda yasakladığım , oyuncak gününde gelmesini istemedigim tek oyuncaktır efendim:))
    25 cocuk içinde 10 erkeğin oynamaya başladığında nasıl bir felaket oldugundan sen pay biç...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hah olduuu, tam oldu.. :( Ya dönsenize be İzmir'e...Bizim öğretmenimiz herhalde izin veriyor ayan beyan ortada, başka nereden öğrenecek ki Berk... Offfff

      Sil
    2. ben 3 hafta sonra tatile girer girmez ordayım izmirde, Koca-man özlesin azıcık beni:))

      sınıf mevcudu azsa sorun yaratmıyor ama kalabalık sınıflarda kafa göz yarılması an meselesi:)oynarlerken çok heyecanlanıyorlar ne yaptıklarını bilemiyorlar.

      Sil
  2. Benim büyük oğlan bir ara bulduğu herseyi çeviriyordu bu oyuncağa ozenip, çok zararlı birşey değil merak etme. Hem o parmaklara beybiled yüzüğü lazım yavvv:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Örtmenim, tamam o vakit, zaten alacam da bari içim rahatlasın sayenizde ama okula göndermesem de okuldan öğrendiydi zaten iyice araştırdım lisanssız olan da varmış fiyatı daha uygunmuş.Hah bir yüzüğü eksikti :)))

      Sil
  3. Nil bende daha dün akşama kadar bu ne idüyü belirsiz zımbırtıyı bilmiyordum. Dün akşam hava alalım diye gittiğimiz bir tesis var orda çocuğun tekinde gördü bizimki hay görmez olaydı çocukta bir inat bir inat birkere verse oynatmak için bizimki susacak ama yok bizimki feryat figan aynısından istiyor unutturana kadar anamızdan emdiğimiz süt haram oldu yetmedi rahatlayalım diye gittik sinir küpü olduk geldik eve.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sibelim, nacizane bak bilenler de zararlı değil deyolar, Tarkan'ımın da kabusu olmadan al derim, kipalarda kalfullarda bile 3-4 TL'ye varmış, gerçi Murat illa sahicisinden yanadır ama valla battık zaten.

      Sil
  4. Hay ben bu beybileydi de, icat edeni de...
    Topaçtı, buddy di, camdan duyan anneanne ile yan odadan duymayan babaydı derken,bir postun daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. ( atladığım bişey kaldı mı)

    Çok güzeldi be Nilim, tadı yine damağımda kaldı.

    Not: Berk çok güzel bağlama yapıyor be. Aynı Sedat amcası ( eşim olur da kendileri )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar sana Sedat o vakit:)

      :)))))) evet iyi özet çıkarmışın Nilhan'ım.

      Not: Baktım ben Berk'in yükselenine Akrepmiş. Ekşide burcu terazi yükseleni Akrep olan için "bu ne yaman çelişkidir anne" yazıyordu yani vay bana vaylar bana:)

      Sil
    2. bir ekşici de yukarıda selam yolladığın şahıs oluyor yine :D
      benim kızımın kendisi akrep. yükselenini bilmiyorum. rezil ben.

      Sil
    3. doğum saati 09:00
      07-09 a bakınca yay
      09-11 arasına bakınca da oğlak. napacam şincik ben?

      Sil
    4. vay sana vaylar sana da :)))

      yay ise ki mikemmel burçtur :P (ben)

      akrep nere yay nere be kardeşim zor bir kişilik, mantığı ile hayalleri teper durur artık Ece'mi kin tutar biri, diğeri unutur ???

      akrep ve oğlak ise vaaay bu ne düzen, bu ne kural, bu ne hırs diyorum bildiğim kadarıyla...

      Sil
    5. Sağol canım ya :)

      Sil
    6. kulak misafiri olamayacagıma göre Göz misafiri oldum sohbetinize:) Nil sen yay mısın... Ben çok severim yayları cok şanslı ve neşelidirler cocuk gibi..

      Ayaklarına birşey takılıp düşseler altın parçasına takıldıklarındandır diyordu bir yerde:) Murat yay sen ordan pay biç, benim yay kolikliğimi:))

      Sil
    7. Yeaass ( Berkçe yes) evet yayım, severim burcumu :)) Demek senin Murat da yay:) yay sever ve katlanabilir biriysen :P kesin terazi ya da koçsun, ikizler bile olabilirsin ama esprili bir tip olmasan patavatsızlıklarımıza zor dayanırsın:) Yaa koca-man'ın karısı, sevgili örtmenim bir adın var mı yav :P

      Sil
  5. Ben hiç böyle kötü kabus görmedim hayatımda :P
    Nilim benim, gerçekte de rüyada da en kötü kabusu böyle olsun inşallah ama ben deli oluyorum bu oyuncak sektörüne, hadi sen almak istemediğin için şimdiye kadar almadın, alamayanlar naapsın, sürekli yeni bir icat çıkarıyorlar, bazen sırf bu yüzden hiç kreşe göndermek istemiyorum yaşı geldiğinde. Şimdi olduğu gibi hep tencere tava ve süpürgelerle oynasa keşke.

    Yalnız kıyamam be, nasıl yer ediyor değil mi çocuğun içinde, baksana nasıl kabusu olmuş Berkimin, bulamazsan söyle ben alıp göndericem oğluma ona göre :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakma ben anlatırken gülümsediniz biliyorum konu gülümseten cinsten :) ama ben gidiyordum o çığlığa oracıkta. Kıyamam öyle uludu ki resmen canı yanıyor gibi, demek rüyasında elinden alınmasına çok içerledi .

      İşte her isteği olmasın diyoruz ama bencillikle olmamalı ben ilk söylediğinde sormalıydım bunu nedir bu diye, o zaman yorumlara göre karar vermeliydim. Ben sevmesem ne olacak, adam öğreniyor. Baksana Koca-Man'ın karısı ne yazmış, heyecandan deliriyorlar diye tam da erkek doğası, var 3 yaşında da, 50 yaşında da bu yarış, bu kapışma var onlarda. babası ile oynarlar artık.

      Ah be Esra'm, Can Bora'mı okula göndermesen bize geldiğinizde görecek çaresi yok :) sahtesi de var bu şeylerin zaten filmle başlıyor ister çizgi film, ister sinema, gitmese de izlemese de çocuk, illa gözüne sokuluyor ve doğru biz lisanslısını alabiliyoruz ki ne saçma sonunda kırılıp atılacak ( babamızın huyu bu, bakış açısı bu emeği veren kazansın) herkes için herkes alabilsin her kesim soyulsun diye her fiyata var hepsi ama hepsi...

      Allah alabilme kolaylığı versin, alamamak daha da zor ...

      Canımsın benim, tabi ki bulamazsam haber veririm.

      Sil
  6. Bizim okulun oyuncak günü pazartesi sadece o günler getiriliyor oyuncak okula.Neyse bir zaman sonra Eray başka günlerde okula oyuncak getirmek istedi izin vermedim sonra başka zaman götürmek istiyor izin vermedim düşün Nil sabahları nasıl krızler çıkıyor evde.Ama yasak ya bizde bu kuralı öğretmeye çalışıyor.Neyse ben öğreniyorum ki üç-beş çocuk hergün okula oyuncak getiriyor Eray onlardan görüyor o da oyuncaklarını götürmek istiyor.Dedim ki biz şimdi sabah krizlerini boşuna mı yaşıyoruz oyuncak götürmemek i.çin mücadele ediyoruz bla bla bla...Öğretmen dedi ki zorlamayın çocuğu getirsin zaten çoğu getiriyor.Gel de çıldırmaaaa...Madem baştan söyleyin di mi.

    Size de geçmiş olsun eminim çok korkmuşsundur.Evde top patlasa Erol da duymayanlardandır.Biz bu beyblade neyse bilmiyoruz aslında öğremek de istemiyorum:))ama yakında eminim ki öğreneceğim hatta senin gibi üzerine bir post döşeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ayla, düşün demişsin, o dönem hergün yaşadım, okuldan hayır diyorlar, ikna olmazsa gönderin biz hallederiz diyorlar, akşam çantaya geri koymayı unutuyorlar, sonra alıştı ben kural diye çok net tavır takındım. Sonunda da aynen söylendim senin gibi...Ve bu kulal deyil senin isteğin cevabı ile çok üzüldüm aslında...

      Off sanırım yakındır o postu okumam :)

      Sil
  7. bu kulal deyil senin isteğin demek , vay vay Berko daha neler duyacagız senden bakalım , anan ayvayı yemiş şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma be ya babaannesi (taktı sensin babaannesi :P ) bazen duyduğumu doğru mu duydum diye Murat'a soruyorum doğru mu duydum diye bu lafları ederken Berk ben tepkisine e-baydan aldığım arabaları yere çarpmasına aslında sinirlendim ama senin isteğin lafına çok üzüldüm,ben de anneme böyle karşı çıkardım mantıklı açıklaman yok , sen istiyorsun diye izin vermiyorsun derdim. Hey hat, böhüüüü ben anneyim ve anlaşılmıyorum anlaşılmayacağım daha uzun süre ....

      Sil
  8. Okuyana kadar içim rahat etmedi, kıyamam ben Berk' ime, yalnız kendimi senin yerine koydum da deli olur insan tabi uykunun een dip yerinde yavrunun çığlığı ile...
    Sen şimdi yine Berk fanı diyeceksin bana ama ifadenin güzelliğine bakar mısın, onlar kural değil senin isteğin... Afferim karakterli oğlum benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Renk'im, yine aklıma Nuray geldi sonrasında, nasıl bir koşmaksa o anda...Hayret ediyorum düşündükçe, o çığlığı Murat duymadı. Kardeşim küçükken uykusunda kalkar yürürdü annem hep anlatırdı şöyle yapmak lazım falan diye, sadece sakin ol diyorum, uyandırayım mı, ne yapayım şaşırdım, su iç falan diye saçmaladım, ezanlar okunurken ben başında hıçkırığı kesilene dek yatağa dönmedim, saat çaldı Murat kalktı ben yarı uyur yarı uyanık sersem gibi hay beybileyde deyip durdum ve söz verdim e be yuh aşkım dememeye, demedim de, bak hala demedim :)
      Haaa tabee, Lara'm sana ilk karşı çıkışında hatırlat:))) ama karakterli kızım diyeyim :))) Öperim esmerim güzelim....

      Sil
  9. sadece daha dur daha duuuur diyorum (9 yasında bir velet annesi olarak) başkada bişey demiyorum.. ve her zaman ki gibi beybiledleride öğrenen o ağzı yerimmm..

    not:Sabah anlattım kendisine... Evde çığlıklar yükselirken hala uyuyabilen yegane canlı babadır, pardon bizim babamızdır :)

    ve bizim babamız..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben bunu okudum, nasıl cevap vermemişim hayret ediyorum kendime

      Bütün babalar bizim babamız :))))

      Sil
  10. O dediğinden ismini bile söyleyemiyorum bak, oğlanı soğuttum.
    bu ne bee, bu ne çirkin şey diyerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat ile gidip aldılar, Murat orjinalcidir, Berk kıytırık ve ucuz olanını seçmiş ne dediyse dinletememiş Murat:)

      Şimdi de, benim bi tane beybiledim var diye boyun büküyor, bir daha ki kabusta ikincisini de alırız herhalde :P

      Seni vazgeçirebildiğin için yürekten tebrik ederim:)

      Sil
  11. Benimkiler nedense Beyblade`e hiç bulaşmadılar.
    Berk`e kabus olduğuna göre iyi bir şey olmalı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle çok da kötü birşey değilmiş :)) Ama yazlık bir oyun çünkü halıda dönmüyor bu topaçtan bozma kılıksız şey, kışın ortadan yok edilmeli, gerçi iyi bilirsin sen kışa kadar bakalım ne olur ilgi alanımız :)

      Sil
  12. yalniz nasil pounduna getiriyorlar insani vay vay Nil isiniz zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Gülçin , cidden zor. Annelik babalık, önce vicdan, sonra mantık ki vicdan mantığı engelliyor, sevgi e sevgi de korumayı getiriyor o zaman mantık yine devreye giriyor, e vicdan baskı yapıyor...böyle devam ediyor:)

      Sil
  13. Canım benim ya sorunları oyuncak olsun kuzuların, özellikle de uykularında ve muhakkak bir şekilde bu oyuncakları aldırmanın bir yolunu buluyorlar anne vicdanı devreye giriyor. Deniz bu gün okuldan aldıktan sonra arabada eve gitmeyelim önce gezelim dedi ardından mağkete gidelim dedi ne yapacağız mağkette dedim bana oyuncak alacağız dedi iyi mi?

    YanıtlaSil
  14. Biz beybiledin ne olduğunu kavrayamadık pek ilgisini çekmedi sanırım seneye bizde de başlar:)

    YanıtlaSil