21 Kasım 2012 Çarşamba

salak hanım


Ben argo konuşurum, matah değil ama yapım böyle...Bundan sebep, bir yöneticim veya yeni tanıştığım biri ile konuşurken, özgüvenim ne kadar çok yüksek olsa da, illa teklerim, uygun kelimeyi bulamam. Kasarım.

Hele sinirlenince, ana avrat düz giderim. Ha siktir, hadi lan, gibi kelimeler , Hay Allah, tüh!!! modunda söylediğim zararsız söylemlerdir bana göre.


Bir de haksızlığa dayanamam, hele haksızlık bana değil sevdiğim birine yapılıyorsa, cazgır modum tavan yapar. Hele hele oğlumla ilgiliyse, panterleşirim. 

Sabahleyin güle oynaya çıktık evden, tü tü tü maşallah, iki sabahtır geç kalmıyoruz neden çünkü ben de saat kuruyorum artık,her ne kadar saati kurup yine uyusam da !!! Kocam geçen hafta bir kükredi yeter artık yoruldum dedi. Ben de pazar akşamı kendi odama geçtim uyumak için, Berk'in odasındaki, itina ile ben bunu taşırım lan matığı ile kırdığım çekyatta yatıyordum öncesi, geçen hafta perşembe sabahı bizi uyandırmaya çalışan kocama ya bir git deyince, asfalyalarını attırdım ve haklı olması gerekçesi ile oğlum çalar saatten rahatsız olmasın diyerek kendi yatağıma taşındım. Murat aaa benim odama gelmişsin, saati kurmuşsun şeklinde sevinçle karşıladı olayı. Hıyar odayı benimsemiş, ben Berk'i rahat duyayım, açılırsa üstünü örteyim diye taşınmıştım Berk'in odasına, gerçi sızdıktan sonra kendim bizzat şahıs olarak bir kere bile uyanıp üstünü örtmesem de, vicdanım rahattı, amacım buydu...

Neyse, iki sabahtır Berk bile arızasız uyanıyor, hala uyuyan bana, giyinerek süpriz yapıyorlar. Sorun benmişim lan, onun odasında yatmammış. Süprizzz diyerek uyandırıyor beni, ben banyo işlerini yapacağım diyor. Hayretler içindeyim. Neyse maşallah diyoruz kendisine, bana da oha diyoruz, saati kurup cep telefonun salonda bırakıp, sabah sabah kapatmak için yine Murat'ın gitmesi sebebiyle, hayal meyal hatırlıyorum üstelik....

Girişi gayet detaylı yaptım yine farkındayım, yerseniz kardeşim, okumayın Alla Alla !!!

Kalktık sabah, gayet vaktinde evden çıktık. Arabaya bindik, Berk'i koltuğuna oturttu Murat, dedi ki bak eşofmanı yırtılmış. Haydaaaa, bir bacağının kenarı yırtılmak değil, dikiş yerinden sökülmüş. Öyle gönderemem, kendi kaçık çorabımı,hele başka da yoksa sabahleyin bile bile giyip, akşamına misafirlikteysek bir de, aaaa kaçmış yine hay allah yahuuu diyerek atlattığım gibi birşey değil bu. Demezler mi, oha kadına bak farketmemiş. Dedim yürü eve değiştiriyoruz, Murat ya okulda yedek yok mu dedi, olmaz dedim renkleri uyumlu değil, evet takıntılıyım ben, öğretmenler de dalga geçiyor artık, kendi kendimi de, kendim eleştiririm, dalga geçilmesine izin veririm ama tekrarlanırsa dellenirim. Hem kolay hem zor bir karakterim ben !!!

Gayet hızlı hızlı yürüyorduk, bizim mahallenin bir hayvanseveri var, hayvanlardan daha hayvan !!!! Kedilere yemek getirmiş, tam geçeceğimiz yere, bizi gördüğü halde, köpeğini bağladı. ( bahçede çimlerin etrafına demirden kısa  çit yapmışlar ,oraya bağladı )

Sakinleşmek için nefes aldım, göz göze geldik, yürü dedim Berk'e. Yolu değiştirdim. Ben adım atınca, gel gel geç işte dedi. Tınmadım. Yok durmadı. Hayret birşey, küçücük köpek kime zararı var, duygusuz, sevgisiz gibi birşey söyledi. Ahaaa dellendim. Dedim ki, hanfendi bak hala hanfendi diyorum öküze, ağzına sıçtığımın, şıllığına, ay durun yine dellendim. Hah hanfendi dedim, ben çocuğumu korumak zorundayım köpeğinizin huyunu bilmiyorum, size çekin, çekilin demedim, kendi önlemimi kendim aldım dedim. Veeee o kadın bana, Yürü git, kapat çeneni dedi. Allaaaaaaaah, ne diyorsun sen be, terbiyesiz, sen kapat çeneni dedim. Yanımıza geldi, yürü yürü dedi. Bu sırada Murat da yanımıza geldi sanırım kadını benden korumak için. Berk sus pus. Elimi bırakmıyor. Dibimden geçmeye çalışırken o karı, dedim ki, hepiniz aynısınız, hayvanları sevmek değil bu, insanlardan nefret etmek, durduk yerde saldırıyorsun dedim, senin itin benim oğlumdan daha değerli değil ben oğlumu koruyacağım tabi dedim. Bilerek it dedim, annemden bliyorum köpeğine it denilince delirirdi aynı benim oğlumu korumam gibi. Karı bana, benim köpeğim de senin oğlun gibi değerli dedi. Seninki sana, benimki bana dedi. Bana bak dedim senin itine saldıran olmadı, sen durduk yerde bana saldırıyorsun. Neyse karı söylene söylene gitti.

Murat bana, o sana kapat çeneni mi dedi ? dedi,gülerek ve manidar... Biliyorum güleyim diye ama ben hala sinirliyim. Sessizce yukarı çıktık. Arada asansöre gidene kadar, ecdadından başladım söylenmeye. Berk hala sus pus. Ben de sustum.Yukarıda eşofmanı değiştirdim. Berk;

B: Annee, o salak hanımın yolu hep burası mı?
N: (iç ses babası kılıklı işte ,efendi!! salak diyemiyor salak hanım diyor)
Senin korkmana gerek yok Berk, kadın terbiyesizdi ben de haddini bildirdim.
B: Annee, ama köpekler ve kedileri sevmeliyiz di mi ?
N: Oğlum ben kedileri de, köpekleri de seviyorum ama sokakta huyunu bilmediğimiz bir köpeğe, tasması olsa bile çok yaklaşmamalıyız. Biz o kadının köpeğine bir kötülük yapmadık ama o kadın bizim için güzel şeyler söylemedi ben de düzgün konuşsun diye söylendim.
B: annagım 

İşe gelene kadar düşündüm, tespit yapayım; benim annem çok hanfedidir ben lanlı lunlu konuşunca of der, annem hanfendi ben cazgır. Oğlumun yanında istemeden de olsa,hele sinirlendiğimde, ana avrat düz gidiyorum, o sadece kendince en kötü kelimeyle bir de babasından aldığı efendilik geniyle hitap ediyor salak hanım !!!

Demek ki hiiiç kasmaya gerek yok azizim, ben bundan sonra hiç dikkat etmem Berk'in yanında, olduğum gibi konuşurum. Babasına çekmiş nasıl olsa. Lan adam maç izlerken bile, bir kere kimseye ibne demiyor. Ben şimdi neye mi kızıyorum, efendiliğe evet efendiliğe, kardeşim ben efendiler, hanfediler yüzünden eleştiri alıyorum, herkes küfür etsin rahatlasın alla alla....Bir de kimse merak etmesin, kimse bana kapat çeneni diyemez, deyip de böyle gidemez, bu maçın rövanşı olacak !!!!




Uzuuuun aradan sonra, 1,5 yaşından beri, ilk kez saçını sorunsuz kestirdik. Normalden daha fazla ödedik ama ilk kez play station oynayarak, kıpırdamadan saç kestirdi, saçlarını koca adam gibi yıkattı. Ozan ve Şahatay öğretmenleri gibi yakışıklı olduğunu iddia ederek, saçları böyle dik dolaşıyoruz....

26 yorum:

  1. Wuuuu. Berk'im acayip havalı olmuş yeni saçların. Zaten kendine has bir havan vardı, böylece katmerlenmiş oldu.

    Yalnız o salak hanım kaşınmış. Haketmişte. Ben de senin gibi argo konuşuyorum. Ama bizim babamızda da efendilik yok. bizim kızın genleri zavallı.

    Bu arada harbi manyaksın. Sökük için üşenmeden eve çıktığın için. Çorap için ben de aynı yalanı söylüyorum :D O yüzden de ince çorap giymekten nefret ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Kardom, Berk adına teşekkür ederim.

      Kaşındı kaşındı, kaşıyacağım, içimde kaldı...

      Lan manyağım ortada tabi de, sökük derken anlatamadım ben, yani iğne iplikle dikilir, yırtık değil ama yırtmaç gibi sökük :)) bacağı görünüyordu çocuğun, yukarıda görmeyen ana babaya ne denir bilemedim :P

      Sil
    2. Bence saçları çok havalı olmuş çok beğendim ayrıca sorunsuz saç kesirmesine ayrıca sevindim bundan sonra demek ki play station oynanarak kesilecek saçlar bir çözüm bulunması iyi olmuş..

      Kavga olayına gelince ben tartışamıyorum sinirlerim bozuluyor,ellerim titriyor o yüzden duymazdan gelip yoluma devam ediyorum günümü kurtarmaya çalışıyorum

      Sil
    3. Ayla; inşallah, sorunsuz kestirir, oradan çıkınca gayet uslu durdum hediyeyi hak ettim dedi hem de pahalı olsun dedi. Diyorum ya ben bu olmaz çok pahalı diye:) Bakalım umarım rüşvetsiz kabul eder saç kesimini zaten kesim normalden iki kat pahalıydı yani 20 TL hadi ayda bir 20'yi veririm de, üstüne oyuncak beni batırır:)

      Ben de tam tartışamadım, içimde kaldı, hadsizliğine, beni bilmeden sevgisiz demesine çok kızdım. Belki korkuyoruz bu da olabilir, zaten ben yolumu değiştirmişim ona ne oluyor. Offf neyse....

      Sil
  2. saçlar çok afilli.çok yakışmış.

    Nil;var ya beni görsen birine kızdığım zaman bile Hülya Koçyiğit modundayım.:)

    Geçenlerde blogger bir arkadaşım bana yorum yazmıştı,huysuz ve tatlı kadın diye.

    İşte sende öylesin.
    Huysuz ve tatlı kadın.
    Ama yine de küfür iyi birşey değil,bilgiçliğimi en sonda yapmak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaaaa:) valla kahkaha attım Pınar :)))

      Geçen babam tvyi zaplıyor, Hülya Koçyiğit vardı eski bir film, aman bu kadını da hiç sevmem dedim annem ,aaa kibar hanfendi, sansasyonsuz harika bir kadın dedi. Dedim anne yine hanfendiliğe bağladın belki ondan sevmiyorum :P

      Severim huysuz kadınları hele bir de tatlıysa :))) Ayrıca teşekkür ederim:)

      Tamam senin yanında etmem :P

      Sil
    2. Nil;
      sorma bende kendime gıcık oluyorum.Bazen ağız dolusu küfür etmek istiyorum hatta,evet bunu yapmak istiyorum.Ama olmuyor.Geçen yaya kaldırımından geçiyorum.Bana yeşil yanıyor.Zınk diye önümde duran adama Aklımca çıkışıyorum tamam mı?
      bak şöyle;
      ezseydiniz?
      Adamın cam açık ,birşey söyledi ama anlamadımda.


      Ben yanına geldiğimde küfür et .Bana da uygulamalı yaptır.Olmazsa baştan yaptır.Stresimi nasıl atacağım yoksa.

      Sil
    3. Yok be Pınar ya, böyle kalman iyi, benzer olayı yaşadığımda şemsiye ile arabanın bagajına vurdum yani değdi, o bana dikiz aynasından be ona olduğumdan yerden saydırdık. İşte benim gözüm dönüyor iyi bir huy değil, adam zaten manyak inse, tabancası olsa, hadi bakalım kim vurduya git. Sen bana Hülya Koçyiğit olmayı öğret bence :)

      Sil
  3. Offfff! Korktum ben senden:)))))
    Küfür ben de kullanırım ama sadece etrafımda beni anlayacak, kafa dengi insanlar varken:)
    Ama trafikte çocukların yanında bile ağzımdan neler çıkıyor!

    Saçlar yakıyor ortalığı! Yakışıklı oğlan ama fırlama olacağa benzer ileride:)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi; hele sen benden hiç korkma, valla bak ,daha hiç durduk yere kimseyi ısırmadım :)))

      Off trafik konusunu hiç açmayalım, arabayı ben kullanmadığım halde, kafamı camdan çıkarıp höyyyt demişliğim var :)

      Valla şimdi de fırlama, ileride daha nasıl fırlama olacak düşünemiyorum, teşekkür ederiz:)

      Sil
  4. Nil biliyormususn (tabiki bilmiyorsun:))bayilirim senin gibi insanlara resmen imrenirim! Lakin kendim ayni senin oglan gibi kibarimdir,afedersin .... yirtsam cikmaz agzimdan bozuk bisi!Lisedeyken küfürü rahatlikla kullanan sevgili arkadaslarima hayranlikla bakardim,neyse uzatmayayim,Berk epey büyümüs cok degismis geldi bana,saclar harika,öptük onu canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahıımm annem okusaydı da övünseydi benle:))) Yok be Serpil valla imrenilecek birşey değil, çoğu zaman ayıplanıyorum üstelik.Bakma yazarak, paylaşarak rahatlıyorum ama haksızlığa konuşunca bile tam rahatlamıyor insan..

      Bu pozun yakın çekim olması sanki yaşını biraz daha büyütmüş gibi, aldık öpücükleri aynen iade ederiz efendim :)))

      Sil
  5. Hem postu hem yorumları gülümseyerek okudum.

    Sıhhatler olsun kibar feyzoma:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuslata az kaldı:)) sen gülümsedim deyince ben de gülümsüyorum, hehee kibar feyzo:)))

      Sil
  6. anacım şu yasemin'de mi nerede denk gelirsem artık sana, yapışıcam yakana bana da öğret. yok küfür edeyim diyorum o sinirle aklıma küfür gelmiyor, kekeliyorum :P

    hak etmiş ama o salak hanım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heyyyyyooooooooooooo, küfür işe yaradı sırrakalemin sırrını çözeceğim, yaseminde buluşma ihtimalini sevdiğim

      Sahne Sırrakalem ve Nil buluşurlar, görev kadını Nil Sırrakalemi görünce ana avrat düz gider, etraftakiler şaşırırlar, daha da şok edicisi Sırrakalem teşekkür eder ve kucaklaşırlar...

      Bu durumda sanırım başka ilde olsak ayıplanırdık amaaaan boşver Gavuruz nassa :)))

      Sil
  7. Söz konusu çocuklarımızın güvenliği ise bizi kimse tutamaz değil mi ama. Kötü olmuş sabah sabah ama bazen insanın üstüne üstüne geliyorlar böyle. Oğluşun saçları pek fiyakalı biz de kısacık kestirdik ama bizimkinin bukleleri gene çıktı tepesine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadiş, güzeldi be ya Deniz'in saçları, gerçi kısa saç da yakışır yakışıklı yüzüne demek ki bukleler terk etmedi,bizi terketmişlerdi...

      Sil
  8. Aferin Berk' ime, saçlar nefis olmuş, çok yakışmış o zaman size de aferin :)
    Salak Hanım' a gelince, gerçek hayvan sever sanki biraz daha ılımlı olmalı ve insan da sevmeli, kadınla bir geçmişiniz mi var ki bu kadar öfkeyle yaklaştı. Yanında çocuk var üstelik. Herkes onun kadar sevmek zorunda değil ki, hiç sevmeyedebilirsin, ayrıca korkadabilirsin, onu hiç ilgilendirmez, bence o gerginmiş zaten ve yanlış kişiye patlamış. Murat' ın tepkisi de pek hoş "kapa çeneni mi dedi o" :)) Ayrıca Berk yine nefis analiz etmiş olayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Ülker'im ya, o kadının geçmişi nedir bilmiyorum ama kafadan kontaklık var kesin, bilmiyorum ne yaşadı ama empati yapasım yok .

      Murat alem ya işi gücü benle dalga geçmek. Berk de analizci oldu sayemizde:)

      Sil
  9. Sinirimden olsem agzimdan cikan en kotu kufur! Salak,manyak olabiliyor.
    Yok ben hic bir bayana yakistiramiyorum kufuru..evet karsi taraf alasini hak edebiliyor olabilir ama ne bileyim...

    Berk'imin sacalari yakiyor..operim onuu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif, sen zaten annem gibisin, damarlarında dolaşıyor nezaket, sağduyu ve hanfendilik. İnsan kırmaya üzmeye korkuyor, üzerse de kahroluyor...

      Sil
  10. Oy oy oy, anca sen güldürebilirdin beni böyle :) ağzına sağlık, iyi bildirmişsin haddini salak hanıma :) Küfürlü ya da küfürsüz bence de susmayıp, cevap verilmeli böylelerine.
    Bir de çok güzel bir tahlil, bunlarınki hayvanları sevmek değil, insanları sevmemek aslında.
    Fotoğraflara bayıldım, en çok da saçlarının yıkandığı fotoğrafa, koca delikanlı gibi yahu bunlarda.
    öperim oğlumu, bomba olmuş saçları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa ne mutlu seni güldürebildiğime:) Yok be haddini bildiremedim, içimde kaldı...

      Uzadılar bile saçları, her hafta mı gitmemiz lazım anlamadım ki...

      Sil
  11. iyice yakışıklı olmuş.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemşerim, aylar sonra sesini duyduk, bilseydim daha önce koyardım bu fotoları :)

      Sil