23 Mart 2012 Cuma

6.his

Benim çocukluğum ve gençliğim tırsarak geçti blog,bir yalan söyleyemedim anneme...Hep yakaladı,sonra yakalanıyorum diye tırsar oldum.

Eş dost akraba, annemin 6.hissinin ne kadar kuvvetli olduğunu bilip, kendisinden akıl isterlerdi.Zamanında kahve falı bakıp,resmen ağzıma mıçmışlığı var.Murat da iyi bilir, o da biraz tırsar hala annemden.

Düşün ey blog, ben sanırım 23 yaşındaydım, o yaşıma kadar annemin hep "ulan nasıl hissediyor be" korkusu ile hislerine saygı duydum.

23 yaşında ne mi oldu???



Bu bir anne-kız sırrıdır.Ancak annem blogumu okumadığına göre paylaşmakta sakınca yok :)

Kardeşim aşık oldu. Annem farketti. İkide bir bunun bir kız arkadaşı var deyip duruyor. Sonra birgün kardeşim fısır fısır bir telefon görüşmesi yaptı.Sonra dışarı çıktı. Annem bana kapıda dur dedi, ne oluyor be diye anlamaya çalışırken, annem kardeşimin odasına girdi. Kitaplığın tüm çekmecesini boşalttı.Ben olmaz, ayıp, ne yapıyorsun sen dedim. Herkes bilir, annesi insanın gözlerine bakınca,insan çekinir. Yalan!!! Resmen ben de merak ettim ve sustum. Annem kız arkadaşının fotoğraflarını buldu. Biyendik kızı:) Artık gelinimiz diye söylemiyorum,harbi beğendik.

Sonra tehdit etti beni, konuşursan çok kötü olur. Anne tehtidinden tırsmayanın alnından öperim, ipler onu elinde kaardeşiiim.

Sonra bana dank etti, sordum anne sen benim çekmecelerimi de karıştıryor muydun?? Cevap dün gibi aklımdadır, "senin gizlediğin birşey var mıydı?" Sonsuza kadar sustum. Ulan hep hissediyor diye tırstım, hislerin bir kısmı annelik hissiydi,bir kısmı annemin zaten var olan 6.hissiydi,ama bir kısmı da kurcalama bilgisiymiş:)

Bir iki ay önce annem; Murat ve bana, "Berk'in altıncı hissi kuvvetli olacak, bu çocuğu dinleyin, bak sonra demedi demeyin,unutmayın bu sözümü" dedi. Nasıl ya olduk, annem 3-4 yaşındayken yaşanılan bir anıyı anlattı, kısaca annem yapmayın diyormuş, gitmeyelim diyormuş, anneannesi dinleyin bu çocuğu dese de ananem dinlememiş ve yolda kalmışlar, bir sürü ayrıntı. Kıssadan hisse; Berk'i dinleyin, ona malum olacak.

Ulan dedim gençliğim annemden tırsmakla geçti, şimdi oğlumdan mı tırsacağım. Hadee be dedim.

Geçen gün annem,babam ve ben babaannem hakkında konuşuyorduk. Dedikodu mu, ne ayıp, hangi gelin kaynanası hakkında konuşur ki, üstelik kocasının yanında...:p

Babaanne lafı fazla geçince ve konu kapandıktan sonra, Berk; elinde hayali telefonu babaannesi ile konuştu. Annem gözlerini açtı. Aman be dedim, fazlaca babaanne dedik, o da babaannesi ile konuşuyor.

Annem dikkatle Berk'e bakınca,ben sordum Berk senin babaannen kim?
Gölmüyol musun, ananemin yanında oturuyor dedi. Annem dua okudu. Ben aaa dedim, tırsmıcam kardeşim, bıktım senin bu tavrından diye söylendim anneme.

Bir önceki akşam yemek yerken, Berk; "ben babaannemle oynamak istiyolum" dedi. Murat çok kötü oldu,bakakaldı. Senin babaannen kim dedi, Berk yanımda gölmüyol musun? dedi. Sakin ol dedim Murat'a, anlattım olayı,başlangıcını. Ama Murat kötü oldu, uzun zamandır ziyaret edemedim, annem çağrıyor beni herhalde dedi.

Ben ve Seçil izinlerimizi kullanmaya karar verdik, o kadar çok iznimiz var ki, ikna ettik müdürümüzü, haftada bir iş günü izinli oluyoruz. Cuma ve takip eden Çarşamba, dönüşümlü kullanıyoruz. Berk'e söylediğim, yarın izin günüm dediğim bir salaklık halim yok.Çünkü o günlerde yan gelip yatmıyorum, haftasonu Berk ile yapamadığım işleri hallediyorum, söylemiyorum çünkü okula gitmek istemeyecek.

Dün akşam uyumadan önce beraber yatarken ;

B:Anne yalın sen evdesin ben babaanneme gideceğim dedi.

Kaldım bu iki etti daha önce de izin günümden önce, sen yarın evde beni bekle demişti. Ya sabır çektim, annemin lafı geliyor aklıma hisleri kuvvetli olacak diye..

Dedim ki, Berk babaannen nerede ?

Çok uzaklarda dedi. Yüzümü ellerinin arasına alarak, "Üzülme tatlım, seni de götülecem" dedi.

Bende film koptu. "Yok gitmeyelim annem " dedim, "üzülme üzülme" dedi.

Hayali babaannesi ile ilgili lafları denk geliyor biliyorum. Yok denk geliyor. Kesin kesin...Bu yaşta hayali arkadaş normal kardeşim,tabee lan normal.

Laaaan tırsıyorum, ömrümü yedin anneeeeeee


Berk ve babaannesi...

42 yorum:

  1. Nil hiç böyle yeteneklerim olmadı hatta 1.hissim bile yoktur diye düşünüyorum bırak ki 6.hissi..
    ama olsun isterdim hemde çok.. çocuklarımda da olsun istrdim.. bence tamamen avantajjj..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özge; anne sözüne geliriz ya hepimiz, olur yaşarız annem demişti deriz. Benim annem fazlaca hisser farkı bu bence.İyi de annemin hayatındakiler sözüne hep sonra gelirler. Hayat işte illa yaşanacak,keşke sayısal lotoda his yapabilse hala derim ama kızar :P

      Berk'in 6.hissi kuvvetli olacaksa bile kıyamam yaşadıktan sonra hissettiydim diyecek. Yani avantaja çevirse iyiliği için keşke...

      Sil
    2. akıllı çocuk benim güzel ağızlım.. her şey onun avantajı olacaktır sadece bu değil..
      heh ben de bunu hissediyorum işte..:)

      Sil
    3. Bak gördün mü hislerin varmış:)) o senin güzel yüreğinden, amin diyorum...

      Sil
  2. nil seni seviyorum.

    önce şurada koptum "Cevap dün gibi aklımdadır, "senin gizlediğin birşey var mıydı?" Sonsuza kadar sustum" Teyzem sağlam sormuş

    Yalnız teyzeme saygılar yeminle ben bile tırstım. Berk, bu annene yapılacak şey mi be oğlum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan ben de seni çok seviyorum.

      Harbiden beee yapılacak şey mi.

      Annemin lafları öyledir, oturursun!!!!

      Sil
  3. Nil;
    anladığım kadarıyla babaanneniz gerçek hayatta..
    Murat'ın dediği laf çok dokundu bana.

    Annelerimiz gül yüzlülerimiz Allah başımızdan eksik etmesin onları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Domatessuyum;

      Sorma orada ben de kötü oldum, dua istedi annemiz.

      Amin diyorum.

      Sil
  4. Bi hoca çağır da okuyup üflesin sizin evi :P

    Benim annemin de korkulacak kadar güçlüdür 6. hissi ama çok şükür sadece rüyalarla gösteriyor bu his bize kendini.

    Berk'in de kuvvetli olabilir elbette ama bu söyledikleri gerçekten doğru olsa 6. histen oldukça farklı birşey olur sanki!! Çocuklarda çok yaygın diye biliyorum hayali arkadaş hikayesini ama ben dahi fena oldum,bir ziyaret edin derim rahmetliyi.

    Berk çok tatlı yine, bi de tombikmiş bebekliğinde, dünya gözüyle görmüş kayınvaliden bu tatlılığı hiç değilse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ağlıyacağım şimdi...Yarı şaka takılırken...Ahh Esra'm ya, annem beyin kanaması geçirdi, bayram günüydü...Uzun süre yoğun bakımda kaldı. Odaya geçtiğimizde bize boş gözlerle bakıyordu, Murat Berk'in fotoğrafını gösterdi, net bir şekilde Berk dedi. 1 sene boyunca ağzından duyduğumuz tek söz bu oldu. Berk'i her gördüğünde gülümsedi. Bir evlat acısı tatmış, eşini kaybetmiş, tek evladının mürvetini görmek ve torun aşkıyla beklemiş.Beyin kanaması geçirdiğinde Berk'in ilk doğumgününe sekiz gün vardı.Allah rahmet eylesin.

      Sil
    2. İçim sızladı be Nilim :( Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.

      Sil
    3. tamam kendimize gelelim, hayatımda tanıdığım en pozitif insandı, neşe doluydu, oradan bizi duyuyorsa, üzülene kızar, hayat kısa der. Hadi gülümse lütfen:)))

      Sil
  5. tırs tırs,yusuf yusuf...

    YanıtlaSil
  6. çok tatlı bir yazı olmuş bu:) özellikle de kardeşinden sonra senin de çekmecelerini karıştırıyor olma ihtimalinin beyninde uyandığı kısmı:)

    anneler böyledir, muhtemelen sen de böyle olacaksın^^.

    bir de gönül ister ki hep sevdiklerimiz yanımızda olsun ama ne mümkün. başınız sağolsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nini; teşekkür ederim.
      Öyle sonradan dank eder bana hep:)
      Annelik hissi var evet,onu yaşıyorum ama her anne gibi,annem gibi değil:)

      Çok sağol,dostlar sağolsun.

      Sil
  7. Kaçıncı his bilmem ama genelde hissediyorlar. Benim annemin de rüyaları meşhurdur. Sabah sabah arar sonra:)))
    1 günlük izin olayı süpermiş, ne kıymetlidir o gün tahmin etmek zor değil:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semi; rüyalar ayrı hikaye zaten. Annem arar, iyi misin, iyiyim derim.Haa iyi der, rüya gördüm. Tüm gün kasarım acaba yine neyi hissetti diye:)

      Evet süper cumaya denk gelince daha süper oluyor, bugün olduğu gibi, evin toplanması, alışveriş aynı günde hallediyorum, cumartesi Berk ile bana kalıyor.

      Sil
  8. Aynı soruyu bende sordum Nil:))Ablamla tezat kişilikleriz benim yanımda ablamın dolabını karıştırdı önce şok oldum çünkü annem bir melekti yakıştıramadım.Ablama yaptına göre benimde mi karıştırıyorsun anne dedim kendime geldiğimde annem yoooo olur mu ben sana güveniyorum dedi.Biliyorum ablama da öyle diyordu:))Nerdeyse hiç aneme yalan söylemedim sebebi benim anneme karşı bu konuda çok kabiliyetsizim hemen çaktırırım:))Babaannenin toprağı bol olsun,huzur için yatsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayla; ben üniversiteyi iki sene Antalyada okudum. Arkadaşlar diskoya gidelim dediler, ben eve ulaşamadım diye,izin almadım diye gitmedim. Hep hadi dendiğinde korktum,ya arabada giderken kaza geçirsek bir de ölmezsem, annem beni öldürür diye:)Haaa yine diskoya gitmek istediler aradım babamı izin almak için gitsen haberim mi olacak dedi. Küstüm babama,gitmedim. Sonra annem ta İzmirden aramızı yaptı da gidebildik:))

      Yalan söylemek zorunda kaldığımda da hep yakalandım zaten..

      Anneciğin yine güzel kurtarmış:)Benimki ağzımı açtırmadı :)))

      Canım sağololasın, amin.

      Sil
  9. Valla tuylerim diken diken oldu. Allah rahmet eylesin, sizin de basiniz sagolsun! Hayali arkadas bizde cok ama boylesini gormedim ben. Berk'i dinleyin siz, anneni de tabii. Bu arada benim annem de aynen boyle. Ben de hala tirsarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evren, valla sen de dinleyin deyince daha da tırstım ha.
      Bizimkiler de ileride diyecekler mi acaba, annemden tırsarım; hisseder diye:)

      Sil
  10. yazını okumaya başlayınca aha dedim yalanla ilgili ben de yazı yayınladım...nasıl da tesadüf olmuş dedim...kiiiii devamı farklı geldi
    anneler insanın hayatını nasıl da etkiliyor değil mi :) hem de her dönem :))
    tırstım ve kaçtım ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynur; genelde Ayla ile olur, ona yorum bırakırım bir dönerim onun yorumu :) Zaten sana bıraktığım yorumda en küçük ayrıntıyı bile düşüneceksin derken, annemi düşünerek yazdım:)

      Tırsma yahu, iyiydik,kaçma:)

      Sil
  11. anaaaamm nil, ne yalan söyleyeyim ben de tırstım ayol.. berk yapma böyle kötü şakalar teyzem koykuyoyuz oğlum biz ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi;yaaaaa biriniz de korkma desenize be ya:))) Ohh hep birlikte tırstık :))) Söyliyeceğim teyzesi, yapmasın :)

      Sil
  12. Nilcim ben şöyle diyeyim, küçük çocukların kalpleri çok temiz, içlerinde kötülük yok ondan hisleri çok berrak, anneler ise tecrübeli eh bir de annelikten dolayı hisleri kuvvetli bir de Allah vergisi bir yetenekleri varsa hiç bir şey gizlemeyeceksin onlardan benim annem de rüya görür arar nasılsınız diye, babaanneye de Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, biraz okuyup bir fakiri doyurun sadakası olsun canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadişim,böyle zamanlarda hep Sezen Hanım'ın sözleri geliyor aklıma, sen çocuğunu anlamaya çalışırken hayalini yani, kendi bildiğin gerçekleri de katıyorsun...Belki de sadece bizim yüzümüz değiştiği için sürdürüyor bu babaannem lafını hayali arkadaşını...İlgimizi çektiğinin farkında..Ama dün uyumaya çalışırken geçen dialogda epey bir kötü oldum.Haklısın birşeyler yapmak lazım.

      Sil
  13. Unutmuşum annenin ellerinden öperim, Berk'i de gözlerinden, iyi hafta sonları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de sizi öperim,size de iyi haftasonları:)

      Sil
  14. her annenin kurcalama hisleri kuvvetli olmalı ama çaktırmadan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annemden kurs almayı planlıyorum :) Sıra bize de gelecek annelik kitabı boyle diyor :)

      Sil
  15. isabel allende'nin ruhlar evi diye bir romanı var. adına bakmayın hayalet anlamındaki ruh değil. hisleri kuvvetli bir kız çocuğu var orada da, sonra büyüyor gerçi... onu hatırlattı bana bu durum :) ben çok severim o kitabı ve yazarını. hatta filmi de çekilmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sirrakalem, umarım annem yaniliyordur diyorum bütün bunlar tesaduftur inşallah diyorum:)

      Sil
  16. Ben o kaşık kadar suratı yerim tamammı.Ve ayrıca Nil tırssan iyi olur bu veletlerle aşık atılmaz vallaha birkez daha bende anlamış oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Sibelim asık atmaktan coktan vazgeçtim zaten hep ayar alıyoruz cunku ;)

      Sil
  17. Nil, başın sağolsun, ne zaman kaybetmiş olursanız olun annenin kaybı insanı ne hale sokar düşünemiyorum. İlla hepimizin başına gelecek ama çok zor çok... Başınız sağolsun...
    Benim annemin de kuşları vardı. Kuşlar söyledi deyip deyip bombalardı, korkardım ben de, o yüzden okuldan kaçarken bile haber verirdim, arar söylerdim ama benim altıncı hissim annemi de katladı. Ben eşimi evlenmeden hatta tanışmadan yıllar önce hatta tam olarak 8 yıl önce rüyamda görmüştüm ve daha neler neler, anlatmiim korkarsın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagol canım benim, sen sonra o kuşları sevmissin ama senden bir kuş bende de var:)
      Anlatsana yahu böylesi hoşuma gider ki ilginç bak bu

      Sil
  18. lan akşam akşam okudum altıma edecem nerdeyse.
    6.his filmindeki oğlan çocugu gibi.. bırr urperdim. bi gidin bari kabristana kızım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden ha bir sen dile getirdin başlığı atarken aklıma geldi benim de.yarın sabahtan gidecek Murat cok dua okudum ben de dün ve bugün daha hiç demedi umarım denk gelmiştir

      Sil
  19. Gerçekten tüylerim ürperdi ki bende çok şey yaşamışımdır bu konuda. Annenize bayıldım ama :) anneler böyle olmalı bence :)

    Yeğenim 6 yaşlarında falandı, bir gün yolda gidiyoruz elini tutmuşum. Karşıdan biri geliyor, bir hareket yaptı anlam veremedim sordum. Dediki; annemede öyle yapıyorum, karşıdan yaşlı, biri gelince hemen ona dokunuyorum sonra sana, sende öyle yaşlı olma diye. Tabi bu kadar düzgün cümlelerle anlatamıyor :) bir tuhaf olmuştum. Çocuklarda normaldir aslında, hem çok masumdurlar, hemde her şeyi bizden daha iyi görürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı, umarım oğlum icin annem gibi bir anne olurum. Cocukların dunyaları ne guzel biz yasanmislarimizla nasıl uzak kalıyoruz anlamaya çalışıyoruz anlattığın anıdan etkilendim nasıl bir gözle görüyorlar :)

      Sil