9 Mart 2012 Cuma

ilk aşk...



Baştan söyleyeyim,bugün melankolik hallerdeyim... Dün okul "hadi kadınlar günü bahane,eğlenelim" dedi... Kamber olan tüm analar içmeye gittik.Gece güzeldi.

Bir ara gecenin sonuna doğru, kurum sahibi yanıma oturdu, "ahh dedi, üzüleceksin ama Algın gidiyor, ben de üzgünüm " Ailevi problemlermiş sebep, iki ay falan gideyim demiş, geri gelecek mi, hiç gelecek diye hissetmiyorum şu an. Üzülüyorum...

Dün gündüz  aradı beni Algın, bugün için toplantı talep etti. Şaşırdım, toplantıları Sezen hanım talep ederdi. Meğer veda edecekmiş, bu akşamüstü kendi ağzından dinlerken, umarım ağlamam.

Oğlumun ilk aşkı...Şaka olarak takıldığım, niye güzelsin, gıcıksın falan zamanlarında kalsaydık keşke...Bu kadar bağlandığımı, evet benim de bu kadar bağlandığımı fark etmemişim.

Akşam haberi aldıktan sonra, doldur saki deyip hızla içtiğim son rakının etkisi ve beni harbi üzen bu haberin ardından yıllar sonra sarhoş bile oldum.Eve gelip, ağlayarak zırlayarak anlattım Murat'a. Murat da üzüldü be blog. Çok sevdik biz bu kızı.

Nasıl sevmeyelim ki, hasta diye bir hafta evdeyken sayıkladı Berk, kurduğu oyunlarda  hep güzel öletmenim dedi durdu. Pazartesi günü kavuşmalarını, birbirlerine sarılmalarını, Berk'in sarılırken gözlerini kapamasını,o huzurunu, mutluluğunu görünce, arabada gözyaşlarıma engel olamadım. İş yerimde Seçil'e anlatırken de, ya başka birşey, orada sevildiğini mutlu olduğunu görmek büyük huzur dedim. Algın ile Berk çok seviyorlar birbirlerini, ben o sarılmada Berk'in hallerinden bir kez daha anladım.

Şimdi ne yapacak, nasıl tepki verecek Berk, göreceğiz hep birlikte. Unutur diyemem, Ayçin Hanım'ı unutmadi ki, bir de bu kez farklı, bu öğretmenine aşık benim oğlum.

Ben de aşıkmışım be blog. Yolu açık olsun, tüm problemlerini halletsin, mutlu olsun diliyorum. Ama bugün toplantıda umarım ağlamam, aman ağlasam ne olur ki...

Fırsat bulursam, fotoğraf çekeceğim, yok ikili pozları...İlk aşkın bir fotoğrafı olsun ama di mi? Benim oğlumu o mezun edecekti, kreşten ama nasip değilmiş.

Zaten sinirliyim 2013 Eylül ilkokula başlayacağız anladığım, bu kadar çabuk gelmesine bu anın, sinirliyim. Okul olayını ne yaparız, acil taşınma programı düzenlemeliyim. Hay ben bu düzenin...

Daha bu 5 yaşını doldurup, 6 yaşından gün alanların zorunlu eğitime başlama zorunluluğunun getirilecek olmasını sindirmeden ki, aldılar ele girdiler yola anca sindireceğiz koyunlar olarak...Açılsın, istedikleri okullar,açsınlar, iyi de vebalini küçücük çocuklar niye ödüyor, pardon ya biz koyunuz di mi, neyin isyanındayım, koyunlar isyan etmezler.

Bu sene başlayacak olan çocuklara ayrı üzülüyorum, seneye ertelerlerse uygulamayı ilk kurbanlardan olacak bizimkiler...Yok aklım almıyor, sindiremiyorum. 6 yaş eğitim programlarını ilan etmeden de, huzurlu olamayacağım, tabi böyle bir programları varsa, düşündülerse 6 yaş ile 7 yaş arasındaki farkları, üç ay farkın bile ne olduğunu bilir analar babalar.

Offf...

Algın gitmeseydin be...



Keşke oğlum keşke böyle kalsaydık...Keşke koruyabilsem seni... Kıyamam sana ben.

37 yorum:

  1. Bak şimdi ya, anlıyorum seni Nil hem de nasıl. O penceredeki poz bitirdi beni, o ne güzel bir görüntüdür, aşk ışığı var orda. Allah nazarlardan saklasın. Çocuklar için çok zor bu kesin sevdiği birinden ayrılmak şimdi bizim de başımızda var böyle bir durum ne yapacağımı bilmiyorum.444 meselesine gelince ben hiç içime sindiremedim acaba diyorum oğluşun yaşını küçülttürsem mi:)

    YanıtlaSil
  2. Fadiş; umarım Deniz'e bakan kadıncağız değildir gidecek olan :(
    Yaaa sen kreşi düşünürken şimdi ilkokul kabusu düştü üzerimize. hayırlısı olsun ne diyeyim.

    Ben de o pozumuzu seviyorum, daha o zamandan sevmez güneş ışığını:)

    YanıtlaSil
  3. Nil Algını tanımadan aşık olasım geldi.
    Seni çok ii anlıyorum adaş. Kraş öğretmeni başkadır anneler için. Ne de olsa onlara emanet ediyoruz kuzularımızı. Hele bir de yavrularımız sevmişse değmeyin keyfimize.

    Ben şahsen sulugöz olarak ağlardım kesin. Nefret ediyorum zaten bu huyumdan.

    Ya bu sistem ile nereye varmayı düşünüyorlar çok merak ediyorum. Şimdiye kadar uzaya çıkmamamızın sebebi, abeye almınmamamızın sebebi süt kuzularının okula 5 yaşında gitmemesi miymiş? sebebi biz miyiz yani?

    YanıtlaSil
  4. Çok erken öğrenecek Berkim aşk acısını korkarım :(
    Okul olayında ben de çok karamsarım ama şimdilik -eğer ki bizimki başlayana dek sistem yeniden değişmezse- bir yıl geç göndermek kararım.
    Fotoğraflar harika, kucağındaki bilhassa. Keşke Nilim, keşke koruyabilsek onları ömürleri boyunca..

    YanıtlaSil
  5. kemik yapıları bile bebelerin bu ssisteme uygun değil.
    başarısız bir nesil yetiştirmeye çalışmalarındaki azimi ben hiç bir ülkede görmedim.
    tekkelerin yolunu açmaya çalışıyorlar.
    ne günlere kaldık.
    fotoğrafa bayıldım.
    Kursa gitmeden de çekebiliyormuş benim adamım:)

    YanıtlaSil
  6. :((Ben çok üzüldüm,bizde böyle bir olay yaşamıştık.Tamam bizimkisi okuldan hepten gitmemişdi ama artık oğlumun öğretmeni değildi.Kaçıp kaçıp sınıftan ilk öğretmenine giderdi.İki öğretmen arasında var ya Nil dağlar kadar fark var.Evet biliyorum Berk'im üzülecek,ağlayacak evet unutmayacak ama bu duruma alışacak galiba annesi çocuklarımız böyle büyüyüp olgunlasacak.
    Ahhh Nil kimbilir onların hayatında daha ne ayrılıklar olacak.Badisiyle küsecek,ilk aşkıyla ayrılacak,ne bilim kendisini başarısız hissedecek milyon tane olay yaşayacaklar hepsinden korumamız mümkün değil ama hep derim inşallah böyle kendini kötü hissettiğinde koşup anlatmak istediği bir omuz olurum hayatında

    Birde son pozu çok sevdim

    YanıtlaSil
  7. ayy kıyamam Berk'im umarım çok etkilenmeden atlatır öretmenin gidişini..
    Pencere önündeki poza bayıldım. Sıcacık,sevgi dolu..yiringggggg :)

    YanıtlaSil
  8. Nil, Berk için yeni bir dönem başlıyor o zaman...Alışır ama olan sana olur bu dönemde...
    Bu yeni düzene koyunlardan biri olarak hiç laf etmeyeyim, neremiz doğru ki hesabı, ortada her şey:))

    YanıtlaSil
  9. Nilhan; yine güldürdün beni be. Evet sebep sensin:)))

    Var ya, annem ota boka ağlıyor diye dalga geçerken, şimdi ben öyle oldum kesin ağlayacağım kızı üzmesem bari.

    YanıtlaSil
  10. Ah Esra, keşke koruyabilsek keşke.
    Bu sene başlarlarsa daha kötü düşünsene 6 yaş ve 7 yaş aynı sınıfta. Hiç sanmıyorum yaşa göre sınıf yapsınlar okulların sınıf sayısı belli. Düşünsene çocuk matematik zekası olarak iyiyse bile, 7 yaşındaki algıda daha önde olduğundan kendini başarısız hissedecek 6 yaşındaki. Valla çok merak ediyorum bu durumu oylasalar yine yurdumun güzel insanlarının çoğunluğu tek geçermiydi baştakileri.

    YanıtlaSil
  11. Cüneyt, çok sinirliyim, ne yapılır yapsak çözüm olur mu, ne olacak, nasıl olacak of ya :(

    YanıtlaSil
  12. Ayla; malesef bizim geçtiğimiz yollardan geçecekler, ne güzel demişsin, başını yaslayacağı omuz olmak, umarım engel olamasam da yaşayacaklarına, destek olabilirim.

    Kıyamam Eray'ıma. Çok küçükler ya hayatı öğreniyorlar ama.Umarım hep şanslı olurlar ve bahtları açık olur.

    YanıtlaSil
  13. Elifim, umarım güzelim ya umarım...

    YanıtlaSil
  14. Semi, ben zaten o ne yaşayacak diye öncesinden yaşıyorum şu an. Biliyorum öncesinde de yaşadık, biraz hırçınlaşacak, biraz uykusundan fırlayacak, biraz ben özledim diyecek. Allahtan ilk göz ağrımız Işıl girecekmiş sınıflarına, buna şükür dedim. Yeni bir öğretmen de gelmiş, dün gördüydüm, Berk 'in şapkasını çıkarırken eli ayağına dolaştı ben ipi çözmediniz deyince.Bir daha hiçbir öğretmenle bu derece yakınlık kurmam diyorum şu an, ama kurarım ben yapım böyle. Ben de çok etkilendim ya.

    Evet ne denebilir ki,herşey ortada :( anca birlikte meeeliyeceğiz.... 9 yaşında mesleki olarak yönleneceklermiş, ayakta alkışlıyorum.

    YanıtlaSil
  15. İnsanoğlu herşeye alışır.
    İnsanoğlu herşeyi unutur.
    EMİN OL BÖYLE:))

    Herşeyin hayırlısı olsun.
    Ben artık bu raddedeyim.Ne olacaksa ne olursa hayırlısı olsun..:))

    YanıtlaSil
  16. Ah be Berk, ne yapacaksin iste boyle terkesilisler oluyor hep, umarim cok kolay atlatirsin sen bunu :(

    YanıtlaSil
  17. Domatessuyum; yine haklısın, hayırlısı olsun evet hayırlısı...

    YanıtlaSil
  18. Gülçin; teşekkür ederim, umarım kolay atlatır yani alışır.

    YanıtlaSil
  19. kuzunun annesi9 Mart 2012 15:09

    Nil sanırım geri cekildi AKP o konuyla ilgili..

    Berkin bebek fotosuna bayıldım , hiç görmemişim , ne cabuk büyüyorlar.

    Kısa zamanda yeni ögretmenine alısacaktır , üzülme bu kadar , yarın görüşürüz

    YanıtlaSil
  20. Hayat'ım gerçi çekilme konusunda emin misin, evde okuma kısmında geri çekildiler, daha dün bakan chpye giydiriyordu,yeni bir gelişme varsa kaçırmışım o zaman.

    Gördün aslında:)) ama ben bile unutmuşum bu pozları:)

    yarın değil, haftaya kaldı parti!

    YanıtlaSil
  21. üzülmesin enim oğlummm:((kıyamam ona ben hiç kıyamamm. zaten bitikim moralman (hiç bir sebebi yok kahverengi ojelerimi sürdüm o bile düzeltmedi moralimi)
    resimlere ve son paragrafa akıttım yaşları uzun zamandır ağlatmıyordun beni nilim.. keşke hep böyle kalsalar.. koklayınca kucağa alınca geçse hersey..

    YanıtlaSil
  22. bu arada sistemle ilgili küfür edecektim http://www.sabah.com.tr/Gundem/2012/03/09/iste-ak-partinin-karari bunu gördüm...

    YanıtlaSil
  23. Ah Özgem, sen ve Hayat verdiğiniz haberle moral oldunuz okudum şimdi,oh diyorum.Nasıl insafa geldiler hayret.

    Aman be ağlaşırız biz öyle hep senle,öperim kahverengi ojeli arkadaşım, pembe sürseydin belki iyi gelirdi:)

    YanıtlaSil
  24. of nilim ya az önce sesin de beterdi, okumamıştım çok da iyi anlayamamıştım. canım benim ya sen üzül ağla da inşallah bevkim çabuk atlatır, kusura bakma bevkimi düşünmek zorundayım.
    mail attım ceplerine mesaj attım ve hatta aradım sağol uyarın için:)

    YanıtlaSil
  25. dimi ama renkte var bir tuhaflık bende noluyo diyodum.. yeşil sürcem yada cırt pembe.:)
    seni seviyomm ..

    YanıtlaSil
  26. Yelizim, sağol açıksözlü ve de zengin:p dostum:) ağlarım tamam:) bevkin ağlamasın. Şimdi fotoğraflara bakıyordum Arca ile olan pozumuza da koptum yine, kıyamam erkenden gidecekler dedim okula. özge ve Hayat haberi verince bir sevindim.

    Ama düşündüm şimdi, Cüneyt haklı tekke meselesi. Belki de zaten 1 sene önceye çekmiyeceklerdi, tepkileri hesaplamış olmaları lazım, diğer yapmak istediklerine tepki almamak için en can alıcı yere acıtmaya kalktılar, şimdi herkes oh dedi. diğer olaya sessiz kalmaya devam...Öyle işte

    Ne demek efendim nöbetçi uyarıcı:)

    YanıtlaSil
  27. Özgem; karışık sür,uykun da kaçar hem:)) Ben de seni seviyorum:)

    YanıtlaSil
  28. nil öğretmeninin gideceğine çok üzüldüm.. umarım berk çabur atlatır bu durumu..
    bu arada sistemi değiştirmeyi yememiş yine bi tarafları.. ama başka mevzular dönüyordur gene. biz yine senin dediğin gibi koyun olup beklicez..yoksa maymun mu desem..

    YanıtlaSil
  29. Sevgi, ne güzel dedin. Umarım, yıllar sonra Diloş,Berk bize hesap sormaz, koyundunuz, maymundunuz, insan olup başkaldıramadınız, sessiz çığlıklar attınız, bize bu geleceği uygun gördünüz diye. vah bize vahlar bize...

    YanıtlaSil
  30. sadece diyorum ki kendi kendime hayırlar olsun inşallah.. ne zaman böyle gündem bişeylerle mesgul olsa sonunda bir olay patlıyo..

    YanıtlaSil
  31. özge; bu sefer haksız çıksak keşke...

    YanıtlaSil
  32. öğretmeninizin gitmesine üzüldüm. sizin bu kadar değer vermenize sevindim. inş. yeni gelen kişi çok daha iyi olur. bu arada 6 yaş kararı geri çekildi

    YanıtlaSil
  33. Bugün karar değişti sanırım 72 aya çıkardılar yeniden..Umarım öyle de kalır...
    Dokuz yaşında hangi mesleğe yönelecekler , çocuk olma mesleğine mi acaba ? gerçi onların inancındaki geri kalmış ülkelerde çocuk yaşta meslekleri olmadan koca oluyor çocuklar ...Ben gideyim bari, yorumum yön değiştirdi..Umarım aydınlık gelecek çocuklarımızla olur ...

    YanıtlaSil
  34. Elma kurdu; inşallah cok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  35. Düşlerimden İnciler, ah ah yorumunuz yon değiştirmemiş söylediklerimiz kızdıklarımız aynı yonde zaten :(

    YanıtlaSil
  36. Günler sonra okumaya seninle başliim dedim ama hüzünlü gününe denk gelmişim... Eğitim sistemini itina ile hadım etmekteler bir süredir. Hiç mi çalışmaz bu insanların kafaları, bu kadar mı ileriyi göremezler yoksa bu kadar mı görebilip planlayabiliyorlar felaketimizi...

    YanıtlaSil
  37. Renk'im, sen takılma şimdilik bunlara, zamanı malesef gelecek, öperim seni.

    YanıtlaSil