12 Mart 2012 Pazartesi

segilay

Bugün artık Algın yok...Berk farkında, sözde sorarsa Rodos'a gitti diyecektik,okulda ve evde...

Dün kendi kendine oyun oynarken, benim güzel öletmenim yok dedi. Nasıl yok dedim. Üzülme anne, bakşa! güzel öletmen val dedi.

Geçen hafta iki öğretmen girmişler sınıfa, Algın yavaş yavaş çekilmiş. Uyanmışlar tabi, aynı şeyi Algın geldiğinde yaşamışlardı. Yalnız oğlumun üzüldüğü olayı inkarını böyle gördük.


Bugün aylar sonra ilk kez okula bırakırken ağladı. Bir süre böyle :( Allahtan ilk göz ağrımız Işıl'ımız destek olacak, Nulan Öletmeni destek olacak.

Çocuklar sınıftaydı, biz toplantıdayken... Ağladım tabi...Ağladık üç veli, kurum sahibi ve Algın...Hatta ben, Berk aşıktı dedim, arkadaş oğlunun da aşık olduğunu söyledi, hehe nasıl hırs yaptıysam, benim babam senin babanı döver hesabı; ama biz ailecek aşığız dedim.

Okuldan çıkarken, istemedi poz vermek Berk...Bir haftadır bozuk atıyormuş Algın'a...Gidip gidip Segilay'ı öpüyormuş.

Anneme söyledim bu cümleyi, annem kızdı. İnsanlar çocuklarına ne biçim isimler koyuyorlar, ne biçim isim Segilay dedi. Koptum:)))) Anne, annesi Sevilay koymuş, Berk Segilay diyor dedim. Bu sefer bana kızdı, sen düzgün konuş ki Berk de düzgün konuşsun dedi. O da kızarak bana, duygularını gizlemeye çalıştı yani blog...

Berk bu aralar sürekli oyun kuruyor, canlandırma yapıyor. Ya baba oluyor, ya anne...

Tatlım diyor anneyken, tatlım çolba yaptım itilaz etme ye diyor. O anne, ben çocuk oluyorum, tuhaf olan, çolba ye diyor ama çolbayı kendi yiyor. Oyun içinde oyun yani... ( Bu arada tatlım bizim hitabımız değil, Algın'ın Berk'e hitabı )

Karfü velin bana dedi...Ne ola ki dedik, parfümmüş...

Veeeee blog, bana bir haller oldu, asla dediğim ikinci çocuk meselesini, dışarı çıkmak üzereyken Murat'a açtım. Murat şaşırdı, saçlarını düzeltiyordu o sırada.
Nil imkansız dedi, işi bırakacaksın, ben yetişemem. Doğurması kolay dedi, öylee bir baktım ki, yapması kolay diyecektin herhalde dedim. Erkek olursa ismi hazır dedim Sarp... Berk'e anlam olarak en yakın isim. Kızın olursa sen düşün dedim. Sonra ya kız olsun dedim, Murat öylece bakıyor yüzüme. Neden dedi. Şimdi iki oğlan arasında ya ayrım yaparsam dedim.Koptu Murat... Kız olsun kız...Sonra ziftlenmeye balkona çıktım, düşündüm ömürümde ilk kez kız çocuğumun ismini... Renk evet yaaa Renk... Berk ile de uyumlu...

Heyecan yaptım, Murat da beğendi ama baktı ben kaptırıyorum, tabloyu serdi önüme. İmkansız. Tabi ben bana hayır denmesini pek kabul etmem. Birden Berk sen kardeş ister misin dedim. Öyle bir hayııııııl dedi ki, üstüne mızıldamaya başladı...

Sevgili oğlum Berk, dün 11.03.2012'yi gösteriyordu tarih, sen seçimini yaptın...Bir daha bana kardeş diyemez, beni yargılayamazsın...

Sonra bebek sevmeye gittik...Orada da yengesi, doğurun dedi. Murat ki, aile durumlarını ortada konuşmaz, kibarca gülümser... Bana dediklerinin aynısını dedi. Yengem ki, Murat'ın yengesi, beni doğursa o kadar benzerdim, o bile sustu...Çünkü olmayan oldu, Murat konuştu...

Ve buraya yazıyorum ki, ileride Berk kime hesap soracağını bilsin :P

Söz verdiğimiz üzere, bebek ziyaretinden sonra, kalfula gittik. Ben biraz turladım, Berk ve Murat oyun alanındaydılar. Sonra yanlarına çıktım. Palyaço kız, elinde şeker, göstere göstere, Murat'a Berk'e vereyim mi diye sordu. Yetişemedim.Murat tamam dedi çünkü Berk gördü. Gayet kibar bir biçimde, neden şeker veriyorsunuz dedim. Sonunu, herkes şeker yedirmiyor olabilir, zorda kalırsınız tepki alırsınız diyecektim. Fakat denyo, saygısız, yeni nesil palyaço bana; "canım öyle istedi, sakıncası mı var dedi. Bir an kaldım, çünkü direkt saçına yapışmak istedim. Şekere doğru adım attım, Murat anladı, şekeri korudu. Şekeri kızın neresi denk gelirse geçireceğim çünkü.

Bana baksana dedim, konuşmana dikkat edeceksin. Canım öyle istedi dersen, benim de canım isterse birşeyler yapmak ne olacak dedim, saygısızlık yapamazsın dedim. Dalga geçmeye başladı, tabi tabi düzgün konuşmak lazım, öyle dememek lazım dedi. Kapıyı açmaya çalıştım. Murat baktı bana sadece.

Hızımı ve hırsımı alamadım. Yönetime şikayet ettim, siz adam edemezsiniz ama biz bir daha gelmeyeceğiz dedim. Bilemem manyağın canı ne zaman ne ister çünkü...

Verdiği şeker, kola aromalı üstelik!!!!!

Çekiyorum abicim ben garip olayları yeminle...


Bu suluğu  Kuçe'si aldıydı, tavşanına...Aldığı vakit, Berk için büyüktü,denedik, ağız kısmından su üstüne dökülüyordu. Geçen bilgisayar odasında gördü suluğu, aynen " Kuçe bunu ben bebekken adıı, ben abi oldum, vel içeyim"  dedi. Harbiden dökmeden içiyor ve hiçbirşeyi unutmuyor benim oğlum...

22 yorum:

  1. ay ay size bebek görünüyor benden söylemesi.biz de öyle başlamıştık ,ince ince hesaplar yapmaya bir de baktık Efe ve Berke yan yana.


    Oğluşuna da bayılıyorum.o yarım yarım konuşmaları ne şeker.Annem de beni hep azrlıyor öyle konuşunca.Galiba hepsi aynı :)))


    kendinize iyi bakın.çocuklar yeni herşeye çarçabuk alışır.yeni öğretmene de alışıcak...

    YanıtlaSil
  2. ay nil neler neler duyuyorum, 2.bebekler düşünülmüşte birde iki erkek tarafından reddedilmişsin.. oyy kıyamam sana ben..
    palyaçoya yaptığına bayıldım.. bende olsam aynı senin gibi davranırdım.. hatta en son doktora gittiğimizde hemşire sokuşturdu dilanın eline.. ben şeker vermiyorum çocuğuma, daha hiç yemedi dedim.. garip garip baktı suratıma.. anlamıyorum ben bu düşüncesiz insanları ya..

    YanıtlaSil
  3. Smilena; öncelikle yeni profil resmini çok beğendim:) Yorumunu daaaaa.Ne bileyim şu sıralar hormonlarım bana Renk olsun diyor...Ama eşim çok haklı kısmet :))

    Öğretmene alışması, alışmaları, kurum sahibinin yeni taktiği ile kolay olacak gibi, üç öğretmen de belirli saat dilimlerinde onlarla olacak, resime biri gircekse, müziğe biri, ingilizce derslerini çoğaltmışlar, yani yeni öğretmen de derse girecek, yavaş yavaş alışacaklar, birden bire yeni öğretmenle kalmayacaklar. Çünkü hepsi Algın'ı çok seviyorlardı...

    YanıtlaSil
  4. Sevgi, Berk şeker yiyor normalde ama ben sözde iyi niyetle, kızı başına böyle birşey gelmesin diye uyaracaktım ama baktım saygısız çıktı.

    Yaa evet rededildim:)))

    YanıtlaSil
  5. Ne demişler kısmetse kadın isterse olur:) Berk'i benim için kocaman öper misin lütfen o suluk hala büyük görünüyor ama çok tatlı ya çok. Maşallah:)

    YanıtlaSil
  6. Canım Nilim,
    Biliyorsun kardeş için ben ne düşünürüm ama bir yandan da hep hayırlısı olsun derim, Berk'imin bir kardeşi olmasını, senin anneliğini bir yavrunun daha tatmasını ben de çok isterim ama kız olursa Renk kadar Esra da uyumlu bir isim hatırlatmak isterim :P

    Şaka bir yana ben inanırım kader kısmet işine, yazılmışsa Murat ne söylese nafile. Yıllar evvel fal bakan bir tanıdık Borgayla bana iki çocuğumuz olacağını, ilkinin erkek ikincisinin kız olacağını ama babamızın ikinciyi istemeyeceğini söylemişti, Borgaya dönüp 'sakın öyle yapma o kız sana çok düşkün olacak' demişti, şimdi konu açıldığında bunu hatırlatıyorum bizimki deli oluyor :)
    Algın'ın gidişini kabullenişi çok fena yaptı beni, üstüne o ediyor seni teselli, ara ara hatırlatıp içini döktürtmeye çalış, kıyamam büyütmesin içinde.

    O palyaçoya ben de çok sinirlendim, şeker vermesine değil, dediğin gibi terbiyesizliğine. iyi yapmışsın şikayet etmekle, ben muhatap olmamayı tercih ederim genellikle ama mevzu çocuk ile ilgili bir durumsa görmezden gelemiyorum ben de. Senin gibisine değil hakikaten arıza bir anneye denk gelir dilerim günün birinde.

    YanıtlaSil
  7. Fadiş; öperim zevkle..Güldüm:)) kısmetse aç parantez kadın isterse :)))))

    YanıtlaSil
  8. Esra,güzel arkadaşım,canım benim, kahkaha attım resmen :)))))))) Tabi yaaa Esra acayip uyumlu :)))

    Kader, kısmet,hayırlar ola diyoruz.

    Hııımm Borga iyi düşünsün o vakit:)

    Off bence de konuşacağım,bugün onu ağlarken resmen bıraktık :(

    Esra; o palyaço ortama dua etsin, arıza anneyi bırak, hayatında görebileceği en arıza insanı görecekti,resmen dua etsin ortama,Murat'ın duyarlılığına...Resmen gözüne sokmak istedim o şekeri...Sanırım böyle katil olunuyor.

    YanıtlaSil
  9. Nilim Murat ayıp etmiş. korumayacaktı o şekeri.Gerçi peruk takmıştır. saçına başına yapıştırsan da işe yaramazdı ki.

    aklıma görümcemin bir anısı geldi. olay almanyada vuku buluyor. bunlar daha çocuklar. metroda bir yere giderken, görümcemin yanında oturan başka çocuk bunu sürekli rahatsız ediyor. saçını çekiyor, itekliyor falan. görümcem annesine şikayet ediyor "benim çocuklarım ne isterlerse onu yapabilirler" deyince. ineceği durağa gelen görümcem inerken ağzındaki sakızı çocuğun saçlarına yapıştırıyor ve " annem de bizi özgür yetiştirdi" diyor :D

    Ben RENK ismini çok sevdim Nilim. Hayırlısını dilerim. İnan aynı konuyu düşünüyorum. Kızım da istiyor ben de. ama eşim çok düşünüyor. ki benim gerçekten işi bırakmam gerekir. eşim de çok zorlanır. aman ne bilim. cahil cesareti gerekiyor biraz da.

    YanıtlaSil
  10. Nilhan'ım, keşke kadının saçına yapıştırsaydı be, çocuk değil anası suçlu .Güldüm ama ne yalan söyleyeyim...

    Sen çok iyi niyetlisin be adaşım saçına başına derken, benim içimden geçen kan çıkacaktı orada, o ka diyeyim, nevrim döndü, tepem attı, içimdeki kan yükseldi...

    Ah ah, ne güzel dedin, "cahil cesareti", veren Allahım rıskını da verir hesabı... iyi de olmuyor işte :(

    YanıtlaSil
  11. Ben ilk okuyunca Segilay`ın gerçek isim olduğunu sandım:)))
    Berk için zor ama alışacak, hayatının belki de ilk zor günlerini yaşayacak...
    İki çocuk güzeldir Nil. Sen ikna çalışmalarına alttan alttan devam et:)Berk`e hiç sorma, kim ister saltanatının bitmesini! İlerde anlar; kardeş güzeldir, paylaşımdır, kavgadır, gürültüdür, kahkahadır...
    Sağda solda şeker dağıtanlara ben de kıl olurum. Bazen yemek yediğimiz yerlerde hesabı getirirken veriyorlar. Ben de kibarca 'biz yemiyoruz amcası' diyorum, manyak mı bu kadın diyordur amca kesin:)))

    YanıtlaSil
  12. Segilay...Algından sonra Segilay mı demedim.Galiba oraya öğretmen olmak için değişik isim şart dedim ki sonra Sevilayı gördüm güldüm:))

    İnşallah hayırlısı olsun.Bende ikinci çocuk olmalı diyenlerdendim ama işte malesef hesaplar uymuyor işte.Renk ismini ben severim.

    Şeker olayına gelince ağzım açık kaldı söylediği söz karşısında bende yönetime şikayet ederdim.Resmen saygısızlık.Bence bir çocuğa böyle şeyler verilirken ailesine danışılmadı

    YanıtlaSil
  13. en az üç çocuk sahibi olmak isteyen bir anne olarak çok çocuk iyidir demek geliyor içimden.hayırlısı olsun :)

    YanıtlaSil
  14. Semi; kesin kesin amcamlar manyak diyorlardır :)))

    yaa siz gaz verdikçe ben zor vazgeçeceğim sanırsam, kanımca, hadi bakalım:)))

    YanıtlaSil
  15. Ayla; Murat bana sordu diyor, ama palyaço çaresiz bırakıyor bence, şekeri gösterip, bir eliyle Berk'i tutarken sorarsa, Murat tamam der.

    Ben şekere bakar, markasına bakar,hayır derdim, Berk arıza çıkarırdı yine palyaçoya kızardım. O da arkamdan manyak derdi Ama hala hırsımı alamadım yahu...Saygısız..

    Evet Renk çok güzel isim bence de. Bakalım be Ayla, hayat süprizlerle dolu, belki piyango vurur, maddi sorun ortadan kalkar,di mi ama:)))

    YanıtlaSil
  16. miu; inşallah, ben de sizin için, Allah gönlünüze göre versin diyorum,çok cocuk bence herkes ister,oğlumun bebek kokusunu özledim ben...bu kokuyu özledikçe doğurmak istersem çok cocuklu olmak zor değil yani :))

    YanıtlaSil
  17. geç kaldım kusura bakmazsın artık.
    sevdiklerin döktürmüş yine.
    hepsi de 2. çocuk için fuygusal yazılar yazmış.
    ben ne yazık ki biraz mantıklı yazacağım.
    zaten sende benim fikirlerimi bu konuda biliyorsun.
    Murat mantıklı hesaplamalarla bilançoyu ortaya çıkarmış.
    buna uymakta fayda var.
    haa bir yerden ara çıkar, bir yerden ganimet bulursun o başka.
    ama Allah ne yazık ki rızkını vermiyor.
    sen yıpranıyorsun.
    bence durumunuzu korumanızda fayda var.
    Bir lafım da o palyançoya.
    çocuğun belki alerjisi var.
    ne biliyorsun?
    terbiyesiz.
    bence Murat bu konuda haksız.
    biz kızımızı denize skuyorduk küçüktü.
    çok bilmiş kadınlar;
    aaa bu havada denize mi sokulur demişlerdi.
    bende;
    -siz doktormusunuz, demiştim?
    kadınlar şaşırmıştı.
    -haayır diye kekelediler.
    -o zaman size ne, diye fırça kaymıştım.
    herkes işine baksın.
    babadan anneden izin al, ondan sonra ne vereceksen ver.

    YanıtlaSil
  18. Allahıım ağlamak istiyorummmmmmm

    Cüneyt;

    çerçeveletip asmak istiyorum

    "bence Murat bu konuda haksız."


    not: Kız Murat'a sordu ama Murat zor durumda kaldı da tamam dedi.olsun, bu yorumunu hem Murat'ın tarafında yer alıp, hem yazmasan da sen haklısın demesen de Murat bu konuda haksız dedin yaaa :))))))))))

    YanıtlaSil
  19. Nil'im neler görüyorum..
    ikinci çocuk isteğini görünce neden bilmem çok şaşırdım.
    Senin gibi fıstık bir kız olsa, harbi olsa,içi dışı bir olsa
    ayy hayali bile güzel :)

    YanıtlaSil
  20. Kardeş güzel şey.Küçükken evcilik oynuyorsun.
    Büyüyünce dertlerini dinliyorsun.
    Kıskanıyorsun felan..
    Çok güzel.
    Herkesin kardeşi olsa ...
    Ben de üçüncü çocuk için niyetlenmiştim bir ara:))
    Ama sonra gözüm kesmedi.:)

    Bazı insanlarda böyle bir çekim var.Benim kardeşim de öyle her yerden bir vukuatla geliyor.

    Berk iki sene sonra başlayacak kardeşş istiyorumm diye:)

    YanıtlaSil
  21. Elifim; hayaldi diyorum, vazgeçirildim,olsun senin kızını severim:)

    YanıtlaSil
  22. Gezginim, kardeşim var bilirim...
    Mesafe olarak ülke olarak uzak da olsak,o benim en yakınım:)

    Hayat...

    YanıtlaSil