15 Aralık 2011 Perşembe

berk'e (2)

Oğlum ;

Bugün kuzenimin annesinin yani yengemin beyin kanaması geçirdiğini öğrendim. Duruma çok üzüldüm. Yeşim Teyzen, tek çocuk olunca hiçbir şeye yetişemiyorsun dedi. Yine içim içimi yedi.

Zaten sana bazen bakınca, ağlamak geliyor içimden. Hep dua ediyorum, sağlıkla başında olalım. Büyüdüğünü, mezuniyetini, evlendiğini hatta varsa şansımız torunumuzu görebilelim.

Ben şanslıydım;  annem, babam, kardeşim, dayım, anneannem, dedem, kuzenim, belirli bir yaştan sonra tanışabildiğim, babaannem, dedem, halalarım, kuzenlerimle büyüdüm. Bir de kan bağı olmasa da, teyzem ve kuzenlerimle...

Şimdi anneannem, dedelerim, dayım hayatta değiller. Ama ben şanslıydım, onlarla büyüdüm. Anneannemim reşat altını,rezaki üzümü ,  dedemin cani, "canim benim" derdi, dayımın ilkgözağrısı olarak büyüdüm. Büyük halamı tanıdığımda 16 yaşındaydım, eve gitmiştim, kapıyı bana o açtı, kan çeker derler ya, tanıdım, sarıldık, ağladık. İnsanın teyzesi, dayısı, amcası, halası olması başka birşey. Hele ki yengesi sevilen, sayılan biriyse tadından yenmez.

Sen babaannenin özlemle beklediği torunusun. Hepimizin değerlisisin ama, babaannen beyin kanaması geçirip, kendine geldiği o tek anda ,senin resmini görüp, net bir şekilde Berk dedi, onun için hayat demektin. Sonra da zaten bir sene hiçbirşey demedi. Ama seni her gördüğünde güldü gözleri..

Anneannenin gençlik aşısı, kahve gözlüsü,canısın, dedenin iki numaralı aslan torunu..

Babanın hayattaki tek kan bağı olan , "eşşek herifi", birtanecik oğlusun.

Evet baban, babasını ortaokuldayken kaybetmiş. Ablasını ise babasından bir sene önce kaybetmiş, keşke tanıyabilseydik halanı, o güzel kahve gözlerini halandan, kirpiklerinin güzelliğini ise, hem halandan, hem dayından almışsın. Annesini de iki sene olacak kaybettiğimiz.

Babanın bir dayısı, bir yengesi ve onların kızları,halaların ve eniştelerin var. İyi ki varlar, baba tarafından akrabaların.  Oysa ki adı teyze olan , adı dayı olan başka kişiler de var ama, bazen canlıyken de ölmüş olur bazıları.

Dayın var senin, hayranı olduğun yengen, iki de kuzenin...Uzaktalar ama aslında en yakındalar.

Hani bana birşey olsa, yengen var biliyorum.

Allah anneannene, dedene sağlıklı ömür versin. Çok korkuyorum bizden sonra yapayalnız olmandan. Anneannen babasını da kaybedince, biz olmamıza rağmen, tek başıma kaldım demişti, hiç unutmuyorum.

Affet beni Berk, kardeşin yok. Keşke babanla bir on sene önce evlenseydik. Anneciğim bizi affet, senin ihtiyaçlarını karşılamak, okul hayatında tam destek olabilmek için, kardeşin olması çok zor. Hem benim yaşım kırk sayılır, sen üç yaşındasın, aslında yaşın gereği kardeş için tam zamanı. Ama kardeşin olursa, işi bırakmak zorundayım, sana baktığı gibi bakamaz artık anneannen bebeğe. İşi bırakırsam, maddi olarak çok zorlanırız. Kardeşin olsun diye, seni bazı şeylerden mahrum bırakmam gerekir. Senin için, kardeşin olmasından vazgeçtik. İtiraf etmem gerekirse, ben de korkuyorum ikinci bir çocuktan, ama senin için, öncelikle senin için kardeşin yok.

Annemler zengin değilmiş ama bizim çocukluğumuzdaki gibi değil artık hayat şartları. Belki arkamızdan bize çok kızacaksın annem, ama yemin ederim senin için.

Dilerim sen de şanslı olursun benim gibi, analı babalı büyürsün. Umarım mesleğini eline aldığını, yuvanı kurduğunu, baba olmanın mutluluğunu yüzünde gördükten sonra gideriz.

Haa benim  mi neyimsin ? Ben bunu kelimelerle anlatamıyorum ki...


21 yorum:

  1. Bu yazıdan sonra bir gün anlayacağına eminim canım. Çok duygulandırdın beni, sağlıkla mutlulukla yaşa, torunlarını gör inşallah. Onları al kucağına sev, parka götür:)

    YanıtlaSil
  2. Fadiş; dokunsan ağlayacak haldeyken, parka götür yorumuna güldüm,iyi geldi.Torunumu görürsem, len o da bana, offf tırsak babaanne diyecek, ben Berk'i götüremiyorum parka:))) Oh beee açıldım:)))))

    YanıtlaSil
  3. Aslında yok birbirimizden farkımız korkularımız mecburiyetlerimiz hayat şartları artık hiç bişey eski gibi değil herşey zor. O yüzdendirki Allah'tan tek duamız onlara sağlık sıhhat uzun ömür vermesi. Bir kardeşlerinin olmasını elbette bizde isteriz ama işte bir yerde duruyorsun ötesi çok meşakkatli bir yol o cesaretse senin gibi bende de yok belki çalışıyor olmasak evet daha kolay düşünebilirsin ama çalışmak bence önümüzdeki en büyük sorun neyse dediğim gibi Allah onlara inşallah uzun ömür versin

    YanıtlaSil
  4. annanem ben daha ilkokuldayken "sizin büyüdüğünüzü görebilecekmiyim acaba" derdi hep. Şimdi torununun çocuğunu seviyor düşün.
    Bizde çocuklarımızın büyüdüğünü, mutlu olduğunu göreceğiz.Buna inanıyorum

    YanıtlaSil
  5. Tarkan'ın annesi;çok haklısın,amin amin

    Elifim, sağlıkla inşallah

    YanıtlaSil
  6. sen ve eşin sağlıklı ol, Berk'e en büyük hediye budur.

    YanıtlaSil
  7. Hypo;ne güzel söyledin. Çok doğru,sağol.Hepimiz sağlıkla olalım çocuklarımızın yanında.

    YanıtlaSil
  8. Nil;
    aslında bana sorsaydın ben Berk'in kardeşi olsun derdim:)
    Bir tane olsun.
    Çünki Nil kardeş başka birşey bambaşka ;
    ama senin planlaman farklı olmasını gerektiriyor.

    Sağlıklı ve mutlu ,huzurla yaşayın.

    YanıtlaSil
  9. Nil,
    Bu konuda sucluluk duyma arkadasim. Cocuk sahibi olmak degil de sonrasi o kadar kolay degil. 5 yasa yaklasirken , kardes istedikleri bir donem oluyor. O doneme boyle girme:) 4o kusurunde gebe bulursun kendini:P Berk' i siz yetistiriyorsunuz. Elbet anlayacaktir. Gecmis olsun.

    YanıtlaSil
  10. Bizim de tek korkumuz gelecek kaygıları. Bazen eşime diyorum. İkinci çocuğumuz ilk çocuğumuz gibi şanslı olmayacak. belki çoğu şeyi yeni olmayacak.
    Ece tek çocuk kalıp herşeyi tam mı olmalı, kardeşi olup bazı şeylerden kısmalı mı? onu kardeşten mahrum etmeye hakkımız var mı?

    Nil emin ol hiç kızmayacak size Berk. O çok şanslı böyle düşünceli anne-babası olduğu için.

    YanıtlaSil
  11. Elifim,bana moral vermek için,yazdın, aradın,kıyamam.Sorun şu ki ben kendime geldim ki:P öküz dedin bana ama olsun bak aramızda:))))

    YanıtlaSil
  12. Nilhancığım, iyi ki varsınız ya,çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Nil, tatlım ya.. Bir güldürüp bir ağlatıyorsun... Çok haklısın biz şanslıydık ama o zamanlar da dediğin gibi daha kolaydı yaşam. Berk seni anlayacaktır. Allah size uzun sağlıklı ömürler versin. Berk' e de kardeş kadar yakın dostlar...

    YanıtlaSil
  14. inşallah torununun torununu görürsün nil!
    benim annemde 52 yaşında biliyorsun kalp şeker tansiyon ne ararsan var,Demir'e de çok düşkün bazen Demir'in düğününü görecekmiyim diyor okadar üzülüyorum ki içim acıyor...

    YanıtlaSil
  15. arasana lan beni düdük!
    ayrıca canımsın sen 100 sene yaşarsın, sırf torunlarını görmek için bile inat edersin ölüme:)
    kocamanından öpüyorum üzme güzel canını, maalesef durum bu, hemen hepimiz için bu...

    YanıtlaSil
  16. Gezginim, bana da sorsan kardeş lazım ama öyle işte, ömür boyu bunun vicdan azabını duyacağım sanırım,sağol canım.

    YanıtlaSil
  17. Meltem, Allah tüm sevdiklerimize sağlıklı uzun ömürler versin.

    YanıtlaSil
  18. Yeliz, açsana lan telefonunu :)))

    YanıtlaSil
  19. Bencede parka götürmesin:)) Hahahhaha:))

    Saka br yana allah bizlere sizlere uzun ve saglıklı ömürler versin ki bizler anne babalıgın onlar bizlerle olmanın tadına varabilsin ..

    YanıtlaSil
  20. Hayat; :))))) alemsin yeminle:)))))

    amin amin...

    YanıtlaSil
  21. nil sen çok özel bir annesin..yazını okurken zırıldadım yine düzenli haftalık ağlatmanı yaptın bana..

    bu konuda ben çok ortadayım.. 6 sene tek cocuk kalacak duhan diye diretirken şimdi iki tane kardeşi var.. kardeşi olanda şanslı olmayıp tek olanda.. yeterki sen ve babacığı sağlıkla uzunnn seneler yanında olun.. benim gık dediğimde yanımda olan bir annem var.. ve bana yetiyor mesela.)

    ayrıca berk çok şanslııııı bunu hiçç unutmaa..

    YanıtlaSil