1 Aralık 2011 Perşembe

izdivaç


Sinir olmamak elde değil...Yeni nesil bir alem,haa yeni nesil ne yapsın? Televizyonlarda, bangır bangır izdivaç programları.Evlenmek için ortaya konulan şartlara çok şaşırıyorum.Ben Allahıma bin şükür,anca hastaysam,malesef iznime denk geldiyse,cık cık cık diyerek izliyorum memleketimden manzaraları.Ha tabi izlerken kalite aradığımdan,Okan'ı izlerken tanıdım bu karakterleri...Medya arkasında...Ben onları tv karakteri sanırken,meğer içimizde de yaşarlarmış...Yakınımda hiç evlenmemiş bir arkadaşım," valla evi falan olmazsa aşık bile olmam" dedi...Gerçi dünya iyisidir normalde, ama benim kızmam için yeter de artar bile...


Aşk ve maddiyat...Ya ben hala çok safım,ya da aşk ucuzladı.Pardon,ateş pahası.Neresi aşk lan bunun?

Evlilik dediğin aşk olmazsa olmaz,işkence olur sonrası.Hergün hayat bayram değil ki,maddi sorunlar da var.İşsiz kalmak var.İşte eşim dediğin insanla bu dönemi atlatabiliyorsan el ele, o zaman hayat arkadaşın var.

Ömrümce hiç bir erkek arkadaşıma,özel olsun olmasın, hesap ödetmedim ben bayanım diye,baymadım kimseyi.Eşitlik dersiniz,ben diyebilirim anca siz diyemezsiniz,alacak tabi tek taş,ödeyecek tabi diyenler.

Lan beğenip bir takıyı,sevgilisine be sevgilisine aldıran kadınlar tanıdım.Alsın banane diyen tanıdım.

Valla o zaman da karşıydım size,şimdi bir de ,o enayi yerine koyduğunuz erkeklerden birinin anasıyım.Ben oğlumu,siz enayi diyesiniz diye yetiştirmiyorum.Sen bulunmaz hint kumaşısın ya,seni bulmuş,saçacak paraları..Hadi be! Erkekler de ana baba evladı.İyi be,ben yemedim sen ye.Allahım tüm çocuklarımızı doğru insanlarla karşılaştır.

Kardeşim ortaokuldaydı bir iki kez sinemaya gitti.Sonra istemiyor.Sordu annem.Banane ya gitmeyeceğim bana mısır aldırıyor kızlar,param bitiyor diye.Soğuturlar o yaşta insanı böyle,bu zihniyette yetiştirilmiş kız,kız ne yapsın? Bak yüzü gözümün önüne geldi o anası ve kızının,mecbur muyuz kardeşim sana mısır almaya.Şart koşuyor bir de,sadece sınıf arkadaşı ha.Off dellendim.

Gerçi sonra centilmen oldu ayrı,ama benim gibi salak olmadı kardeşim.

Sınırını bilmek lazım,ben centilmenlik yapılmasın demiyorum.Bunun hesabı yapılmasın diyorum.Lan aşk yaşarken,hamburgeri kim ödedi diye içinden geçiriyorsan,defol...

Sadece aşkta değil,dostluklarda da enayi yerine konulduğum her kuruşta,defol.Beni bilen bilir,para en son bile konuşmayacağım konuyken,böyle insanlarla aynı havadan nefes alıyorum ya,defolun be...

Yeni nesil,izdivaç programını izlemesin kardeşim.Gerçi izlemek lazım,aha bunun gibisini gördün mü kaç demek için.Herşeyi maddiyat yapan insanlara sinir oluyorum.Üç kuruş için, bin takla atan insana da sinir oluyorum.

Yedirmem oğullarımı,karizmatik, akıllı en bi insan kişisi doğumdaşımı...O ka:)

Not:içimdeki potansiyel kaynanadan korkuyorum lan ben:P

8 yorum:

  1. Adsızım ama evsiz değilim, bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Adsız;bekle bekle,yapçam sana iyilik :))eminim,ortak bir tanıdığımız var,ev hayali kuran:P

    YanıtlaSil
  3. doğru nefret ettim bayramda o programlardan. maalesef türkiye gerçeği o program maalesef

    YanıtlaSil
  4. Amaç eğer aşk olmadan evlenmekse, önce evini, parasını sorması gayet normal. Hem aşk yok, hem para yok. I-ıhh! Olmaz!

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Adsız; ses tonunuzdan daha yeni 30 una merdiven dayadığınızı düşünüyorum, bir ablanız olarak izdivaç programına katılın bence, o potansiyeli gördüm sizde, bu kadar medeni bir şekilde fikirlerinizi belirtmenizi de ayrıca takdir ediyorum:P Keşke tanışıyor ve öğlen görüşecek olsaydık, bu destek fikirlerinizi sesli belirtmeniz ahenk yaratırdı, dükkanı!! olanlar da okuyor eminim o da destek olurdu:)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada ben, tanıdığım ve bildiğim Adsız'a cevap yazdım.Başka bir Adsız iseniz; yine tavsiyem,izdivaça katılın:)

    YanıtlaSil
  7. Senden çok da güzel kaynana olur ama izdivaç programındaki kızlara değil :))

    YanıtlaSil
  8. Yeliz; malesef malesef

    Renk; ya ben seni çok seviyorum, böyle yıllardır çok yakından tanıyor gibi.Bana o kadar ılımlı ve sevgi dolu yazıyorsun ki,mutlu oluyorum.

    YanıtlaSil