30 Aralık 2011 Cuma

palti günü

Bu sabah, anneeee çişim var denilerek uyandırıldım. Murat'a saati sordum, 07.20 dedi. Zaten kalkma vakti. Evet evet Berk bizden önce uyandı.Bunu şölene dönüştürerek, tekrar yatmasına engel olduk.Ufak bir, ben bunu giymiceeem arızasını kolay atlattık.

Bugün izinliyim ben. Seçilim uyu Nil uyu dedi. Ben biliyordum zaten Berk okula gidecekse nasıl uyurum.Vicdanıma ve tarihe not; parti var okulda, ondan sebep sabahın köründe ben evdeyken , uyanıp, okula gitti çocuğum.Ben de saat 01.00 de parti yerinde olacağım. Randevulaştık oğlumla :)Yarın için birkaç alışverişim olacak. Haa blogcuğum, dün hediye paketlerini koydum ağacın altına,Berk saat sekize kadar sabırla açmadı hiçbirini .Bizim anneanneye, dedeye, babaya hediyelerimiz dedim. Sana da dedi. E alırlar herhalde bişiycik :) Seçil de hediye yolladı oğluma, tanıdık bir paket kağıdı olunca Elit oyuncak paketi, Berk dayanamadı saat sekizde açtı.


Paketi açar açmaz, ohaaa be, vay beee, yaşasııın dedi. Ara Seçil teyze'yi dedi. "Seçil Teyze bana bunu aldığın için çok teşekkür edegilirim sana " dedi. Gurur duydum oğlumla,hiç sufle vermedim. Emre Abisine de , sana küçük aldık dedi. Niye küçük diyor anlamadım. Emre ne diyor dedi, kıvırdım, belki Seçil yılbaşı akşamı verecek, niye söyleyelim ki ,hediye aldık sana diye:)

Şimşek vakvuyinli puzzle almışlar. Ama bu puzzle evdekiler gibi, neyi nereye koyacağın arkadaki resimle belli olanlardan değil, Elif'in de aldığı gibi gerçekten puzzle, ama Elif'in aldığı dev boyutlu, bu daha uğraştırıcı Berk için, yaptı, yaptırdı defalarca. Biz de o yerine koydukça mutlu olduk.

Dün akşam eve gelince, en sonunda çektim fotoğrafını. Poz verdi bir de bana :) E tabi,okulda fotoğraf çekimi olup da, "ben yakışıklı oldum, ben çekileceğim diye" kendini ortalara atmış oğlum, bana çok görmedi bir pozu. Güleyim mi haline, yoksa kendini pek fazla beğeniyor, okulda hep, önce ben diye kendini ortalara atıyor diye endişeleneyim mi,bilemiyorum.

Bu arada yanında konuştuğum herşeye aşırı dikkat etmek zorundayım. Sabah bu kıyafeti giydiğinde, Murat'a, "İnşallah, çişi geldiğinde kendi inmez, nasıl çıkarır askılarını,beceremez" demiştim.

Akşam kıyafetini yatana kadar çıkarmak istemedi. Yemeğimi sen yedir, üstüm kirlenmesin anne dedi. Otururken birden, içeri gitti. Nereye dedim, işim var dedi. Sonra içeriden seslendi, "annneeeee geler misin ?

Gittim. odaya baktım, yok. Buldayım dedi. Tuvalette. Işığı ben açık bırakıyorum, her an girebilir diye. Şok oldum,oturmuş tuvalete. Algılamaya çalışıyorum, nasıl yaptı ???

B: şaşıldın mı ?
N: evet anneciğim.
B:yapamaz dedin, yaptım
N: ee evet.Özür dilerim, yapamazsın sandım.

Ceketini çıkarmış, pantolon askılarını indirmiş,pantolunu aşağıya çekmiş. Ceket nerde dedim, arkada düzgün koydum dedi. Çıkaldım çünkü, bunlar aşağıya inmiyor dedi. Askıları kastediyor.

Ceylandan ceketi alırken, kadın altına siyah kadife pantolon önerdiydi,söylenmiştim, düğmeli yapıyorlar, çocuk nasıl açsın diye,kadın da bana, beli lastikli, ayarla bol tut, askıyla kullansın, kendi çıkarır demişti. Gayet ukela bir biçimde, 3 yaşında demiştim. Sus ,otur, sıfır, Nil ! Git o kadifeyi al,kadına yaptığın terbiyesizlik için özür dile denyo, niye düşünemedin ki, o kadın tecrübeli !

Haa zaten ayarı da aldın yine oğlundan, "yapamaz dedin,yaptım,şaşırdın mı ? "

Bazen ya bir sabah arızası ,akşam yatma arızası ya da bu laf sokuşlarında tık diye gidivermekten korkuyorum. Laf sokuşlarında, nasıl tepki versem diye düşünürken, sıcaklar basıyor. Diğer arıza anlarında ise , kaynıyor, fokurduyorum.

Dün akşam yatarken "Yağmurlu Bir Gün" ve "Orman Sesleri" diye bir kitap okuduk. Yağmurlu bir günü okurken, yağmurun oluşma şeklini okuduğum sayfada tepkisi, "iyi de neden?" oldu. Bildiğim yerden sorunca,takır takır cevapladım. Hıı anladım iyi dedi. Yani yağabilir yağmur, Berk onayladı .

Ne yapalım,sizlerin çoktan ezberlediği kitapları biz daha yeni okuyoruz. Yeni başladı sevdası oğlumun. Atakan'a bayılıyor ama.Gölde'yi okurken, "bulada göl nelde ki ? " diye sorup, yakında olmadığını öğrenince, okuma bunu dedi. Kitabın sonunda, siz de bir gün göle giderseniz, kurbağayı görürsünüz diyen satıra cevabıdır oğlumun. ( bu arada, "nelde ki ?", " iyi de demeleri çok hoşuma gidiyor, kelimeler yarım yamalak ama bağlaçlar yerli yerinde :P )

Binlerce yazılmış önerilere bakayım, onları alayım diyordum,kitap olarak ,ama, gölde'yi çoğunluk sevmesine rağmen, Berk sevmedi. Biz kendi kitaplığımızı deneye yanıla oluşturacağız o zaman. Buna nasıl seviniyorum anlatamam.İçimde dertti, neden istemiyor diye. Fadiş dedi ki,zamanı şimdi gelmiş.

Evet sevgili blog, gideyim kahvaltı yapayım, bir dostla sözleştik, yalnızken de yemeli insan diye, ben şanslıyım, o dostu buldum diye.

Sonra da, Kuzey Güney izleyeceğim :)

Size iyi günleeer.

17 yorum:

  1. Ah Nil, hiç çocuğa yapamazsın denilir mi? Özgüven yerindeymiş seninkinde neyseki :)
    yakıyor parti kıyafetleriyle..

    YanıtlaSil
  2. Esra, ben çocuğa değil, babasına dedim ama, yanında dedim:)))yine şiir gibi yazmışsın ya, her seferinde önce kafiyeye bakıyorum,sonra bir daha okuyorum, çok hoşuma gidiyor yorumların, yazsan da okusak uzun uzun,kaçırmayayım diye sol taraftasın ama yazsana ya :)

    YanıtlaSil
  3. sol değil,sağ o sağ :))))

    YanıtlaSil
  4. yakışıklı çocuk:)

    YanıtlaSil
  5. Kıyafete BA-YIL-DIM..Çok yakışmış çokkkkkk :))

    Kitap okuma konusunda şimdide "okumaktan gına geldi,boğazlarım kurudu" şeklinde şikayetlere başlıyacaksın haberin ola :))

    YanıtlaSil
  6. Yakışıklı çocuk, tabi beğenecek kendini. Düşünme bunu sen. Çok da güzel ders vermiş gerçekten yapamaz dedin yaptım şaşırdın mı :) Yerim ben onu yerim... Sana da iyi partiler Nil' im. Öperim yanaklarından. Mutlu mutlu yıllar hepimize :)

    YanıtlaSil
  7. eşin seni çok seviyormuş.
    geceleri yatakta devamlı sana bakmış.
    o kadar çok bakmış ki.
    oğlun aynı sana benzemiş.
    çok yakışıklı, çok.
    yakıyor ortalığı:)

    YanıtlaSil
  8. hypo aldın mı mesajını. ben aldım :)
    ayrıca ben süleymancı falan da değilim şekerim. çarşamba off günüm :)

    kreşte düzgün bir foto çekerlerse ben de eklerim kızımın kostümünü.

    hiç çocuğa sen yapamazsın denir mi? aldın mı ağzının payını.

    YanıtlaSil
  9. nilhan;
    almam mı!
    burun çatlayınca mecburen kafa başka bir türlü çalışmaya başladı:)
    bende:)

    YanıtlaSil
  10. Elif, teşekkür ederiz. Yer belli Ege'ye de alalım:)

    YanıtlaSil
  11. Gezginim, Berk adına çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  12. Renk canım, palti ayrı bir hikaye oldu.aldım aldım ağzımın payını:))) hep birlikte mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
  13. Hypo;

    çok güldüm,çooook güldüm:)))) İnatı ve tersliğinin dışında benzeseydi keşke:)))))))

    İzmirli her adam gibi yakar ortalığı :))

    YanıtlaSil
  14. Nilhan; alemsin,çok tatlısın, nasıl güldürdün yine beni:)))

    alın kardeşim mesajlarınızı kalmasın burada:)))

    YanıtlaSil
  15. hypo;

    yine ve yine :)))))))))))))

    YanıtlaSil
  16. ben daha yazcak bişey bulamıyorum sana ağzını yediğim çocuğuuuuuuuu. kılığına kıyafetine diline çenene..
    allahım korusun seni..

    YanıtlaSil
  17. Özge, her pozunda Berk'in eğer tavşan dişleri görünüyorsa, önce sen geliyorsun aklıma:))

    YanıtlaSil