20 Aralık 2011 Salı

pembe çay,kömür karası sabun

Cumartesi Elif anlattı, nar çiçeği çayı yapıyorum Ege'ye, aktar söyledi, c vitamini deposuymuş, ıhlamur, kuşburnu falan karıştırıyorum,içiyor Ege dedi. İyi dedim, deneyelim, hatta onların aktarından aldık bizde.

Elif'in sunduğu gibi sundum, Berk şimdi sana pembe çay yapacağım. Bekledi merakla. Bir tutam mercanköşk, bir tutam ıhlamur, bir çimdik nar çiçeği...Kaynamış suya demlenmesi için koydum.Bir tatlı kaşığı ama dolu dolu bir tatlı kaşığı bal. Çabuk soğusun diye de üstüne, arıtmadan su. İçti valla

Ertesi gün, ıhlamur,toz  zencefil, kabuk tarçın, mercanköşk ve nar çiçeğini karıştırdım. Sonra suyunu  çıkarmaktan korktum işin, iyilik yapacağım derken zarar vermeyeyim. Ailemizin aktarını aradı arkadaşım, tek başına bile yeterliymiş.

Sonra netten baktım. Ooo yararlara bak;

Kanın temizlenmesine yardımcı oluyormuş.
Çok yoğun C vitamini içeriyormuş
Gribal enfeksiyonların semptomlarının giderilmesine yardımcı oluyormuş.
Bilinen hiçbir yan etkisi yokmuş, ha bir de yemek sonrası şişkinliği falan alıyormuş.

Şimdilik sadece ıhlamurla karıştırırım tam grip giderici. İlla karıştıracam, öz be öz Türk'üm ben, sade olur deseler de, yok illa karıştıracağım.

Ya bir de en azından haftada iki kez bile nar+portakal içerebilsem. Narı sevmiyor. Asıl nar+portakal ve zencefil taze zencefil suyu bombaymış gribe.

Biliyorum ben kendimi, ailecek nardan ööö gelene dek dayarım.
sabahları ballı+doğal portakal aromalı balık yağı ( hiç de öö demeyin, tadı güzel)
aha bu


üstüne sadece  portakal suyu  versem
akşam yemekten sonra ıhlamur ve nar çiçeği içse

bigaha hasta olmaz herhalde sanırsam !

*************************************************

bir de Berk ile ilgisi yok, tamamen benle ilgili..Ben kullandım,siz de kullanın diye...

Hilal bana doğumgünüsümde  buradan bir sabun yollamış.

"Okşanası bir cilt için egzotik yağlı, kese etkili, kömür karası vücut kremi. Selülitlerin saklanması ve ölü cilt derisinin temizlenmesi için mükemmel! Duşta vücudunuza sürerek kullanın. "

Valla ben yıkandım çıktım, harbiden krem sürmeme gerek kalmadı. Selülitlerim hala varlar, ne zaman saklanacaklar ,onu da yazarım.

Hilal tembih etti, kutusundan çıkarma, ıslanmasın, banyodan çıkarken sür, suyu kapat, iyice sürdükten sonra ,sabunu kutuya koy, sonra tekrar duş al. Banyoda kulağımda Hilal'in sesiyle yıkandım, henüz tercihlerim değişmediğinden bundan sebep egzotik birşeyler hissetmedim :P ama tavsiye ederim, alın:)))

4 yorum:

  1. Çayı güzelce içmesine sevindim Berk'in ama işi abartma Allah aşkına eğer biraz benziyorsak birbirimize abartırsın sen. Ben de balık yağlı vitamin takviyesi veriyorum Deniz'e ve işe yaradığını düşünüyorum. Bizim ev ailecek narı seviyor bolca tüketiyoruz ama nar lekemiz çok onu nasıl yapıcaz bir tarifin var mı yok etmek için lekeleri?
    Sabunsa denenmeye değer görünüyor senin hatırın için:)

    YanıtlaSil
  2. Fadiş; bugün Berk annemde, içti mi bitki çayını dedim, anane ben altık hasta değilim demiş, dolayısıyla abartamayacağım:)))
    Narı tane tane vermiyorum, lekesi yüzünden:) Migrosta 20 Tl'ye şef bıçağı aldım, şak diye kesiyorum, narenciye sıkacağında suyunu çıkarıyorum, az iş :P
    Dene dene sabunu:)))))

    YanıtlaSil
  3. MERHABALAR:)
    NE HOŞ BİR SAYFA BU BÖYLE.
    YAZILARINIZDA ÇOK HOŞ BİR TINI VAR..
    TAKİPÇİNİZİM SEVE SEVE..
    BENDE SİZİ BEKLERİM SAYFAMA,ARZU EDERSENİZ ELBETTE..
    KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE...
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Bir Tutam Kekik;

      Çok teşekkür ederim. Tabi seve seve gelirim.

      Benden de sevgiler :)

      Sil