27 Aralık 2011 Salı

poooffff

Durumumu anlatmaya başlık bulamadım. Evet tam bir, offf, pofff, tüüü reziiil durumu !

Berk'in okulundan cuma akşamı haftalık raporunda, bizden istenilen kısmında arkadaşı için yılbaşı hediyesi yazıyordu. Çekilişi pazartesi yapacaklarmış, gönlümüzden ne geçerseymiş. Biz aldık hediyemizi teslim ettik.


Dün tak takıştır, kinder süpriz günüydü, giyindi gitti. Bir de arkadaşının doğumgünüymüş. Pasta da !! yedikten sonra biraz kusmuş. (iç ses: o sevmediğim veli kadın yaptıysa pastayı kusar tabi, eşofmanımızı aldı kadın, hala teslim etmedi,oha yani)

Akşama da Emre'ye hediye alacağız, Ege Park'a gideceğiz, ne alacağım da belli, özellikle sorduk, yardımcı olduk birbirimize Seçil ile.Oh yer belli, alacağım belli, sonuç da belli, Emre sevinecek. Ben de seviniyorum, yine bir çocuk pardon bu sefer bir delikanlı sevindireceğim,bayılıyorum bu hisse ben !

Eve girince Berk heyecanla ;

B:anneee ben bugün Aymet Kağana hediye aldım, o da bana aldı dedi.
N: Aa çekiliş yaptınız sana Ahmet Kağan mı çıktı dedim
B: Evet anne, o da bana hediye verdi, bak bulda dedi.

Çantasında bir poşet, üstünde de bir not, çekilişte Berk'e Ahmet Kağan çıktı yazıyor.Sevindim, çünkü çocuğa françesko ve vakvuyin aldıydık, seviyor biliyorum,bir akşam Berk,çocuğun  oyuncaklarını kendisinin sanıp,bir de eşkiyalık yapıp,çocuğu üzmüştü. Oh dedim üzdük ama sevindireceğiz de. Ne almışlar diye poşeti aldım. Tam şok geçiriyorum. Anneyi tanıyorum ,Berk yanılıyor, bunu Ahmet Kağan almış olamaz !

Çok üzüldüm verilen değere, paketin üstünde; Yumurcak aile ve çocuk paketi yazıyor, en ucunda ise, "hediyedir, para ile satılmaz "

Berk'e belli etmemeye çalışıyorum, açtık paketi, bir adet eti puf, anında götürdü, üzerinde eti yazan bir yap-boz, bir adet sabun numunesi ve offf üzerinde " ishalde benzersiz probiyotik maya" yazan bir boyama kitabı. Tam şok yaşıyorum.

Senelerce annem tarafından, hediye almak özen ister, karşındakine verdiğin değeri gösterir, maddiyat değil önemli olan, sevindirmek, elin boş gitme, öğütleriyle büyüdük biz kardeşimle. Kardeşim de hassastır bu konuda, ben de. Hediye vermeyi almaktan daha çok severim ben. Cidden vakit harcarım, düşünürüm, herşeyden önce içine sevgimi koyarım ben, bunu öğrendim ve uyguluyorum. Ve öğretiyorum. Hediye alma işini büyük bir heyecana dönüştürüyorum Berk için, bak arkadaşın mutlu olacak diyerek,onun da mutlu olmasını öğretiyorum.

Böyle bir hediyeyi haketmedik. Çok üzüldüm. Hemen Hilal'i aradım, hediyelerin fotosunu da yolladım. Sakinleştir beni dedim. O daha çok kızdı. Terbiyesizler dedi. Sen haklısın dedi. Bunu dile getir dedi. İyi Hilal sinirlendiğine göre, ben sakinleşebilirim. Yok sakinleşemiyorum. Nasıl söylenir ki okula, ayıp lan bunu hangi kadın yapar diye ? İçimden bunu Ahmet Kağan almadı, Berk karıştırıyor, yarın sabah kim ? soracağım diyorum.

Annem aradı, ona da anlattım. Annem, hayat işte, daha kimler çıkacak karşınıza dedi. Üzüldük biz ya... Bunu yapan biz olduğumuzu bilerek yapmadı ama o paketi okula gönderirken "aman çocuk ne anlar ki" dedi eminim. Ama benim çocuğum anlıyor, bana eti puf mu almışlar dedi.

Hayır yani şimdi ben öğretmeyeyim mi hediye nasıl alınır diye Berk'e, biz özen gösterirken, bazı öküzler olacaktır senin değer verdiğin gibi değer vermezler diye de mi öğreteyim.

Böyle bir ruh halindeyken, Ege Parka Lcw'ya gittim. O da ne??? kepenk yarı kapalı. Hedefe kitlenmişim, çünkü Seçil söyledi, bir tek Ege Park da var o gömlek, diğer yerlere de baktım dedi. Kendi almamış çünkü kararsız kalmış, ama aklı da kalmış. Bana anlatırken, atladım, ben alayım diye. Hedef belli, askı yeri bile belli, nasıl kepenk kapalı olur. Eğildim, sesleniyorum, bakar mısınız, niye kapalısınız,saat daha kaç ? Hanfendi kapattık. Ya beş dakika bir şey alıp çıkacağım. Hanfendi, mağazayı kapattık,satış yok. Nasıl yok canım, sadece burada var o gömlekten, valla hemen alıp çıkacağım.Hanfendi, mağazayı tamamen kapattık, sayım yapıyoruz, bundan böyle çocuk bölümü burada olmayacak.

Ağlayacağım sinirimden. Bu arada yerden kalktım. Adamın biri, carrefoura bakın dedi, yok orada dedim. Buradaki ürünleri sayarlar, sonra gönderirler dedi. Halime acıdı adam.(resmen ısrar ettim ya, yerlerde süründüm üstelik ! )

Kös kös döndük eve. Masanın üzerinde hediye paketi. Murat, kendi çocuklarına verdikleri değeri gösterir dedi.Kek yapayım dedim, yaptım. Mis gibi koktu, ters çevirip kek kalıptan çıksın diye beklerken, beklememeye karar verdim, o kadar unladım, düşsün, düştü! parça pinçik, limonlu kekimiz var. Ona da sinirlendim.

Gece saat 1 oldu, yok uyku tutmuyor. Nasıl böyle bir hediye yollarlar diye uyayamıyorum. Sonra Murat'ın yanına gittim, film izliyor, vır vır da vır vır dedim. Aman dert ettiğin şeye bak dedi.Bir kere de, haklısın ama üzülme dese, ölür.

Uyudum sonunda. Sabah Berk efendinin, giyinmiceeeeeem, hayıııııl kriziyle boğuştuk. Bugün paltiyeee gitmiceeeeeem diyerek, atletiyle koridora koşması, böhüüüü salonda giyiniceeeeeem,hayıııııl giyinmiceeeeeeeem. En sonunda ben de bağırmaya başladım. Bir poz çektirmedi eşşek herif. Ben dellenince sustu, ben dellendim diye Murat kızdı, ona da dellendim.

Okula geldik, Bahal Öletmen karşıladı bizi, adı gibi Bahar. Çok seviyorum onu ben, kendisine yine çocuk doğurma dedim. Çünkü o sıra yine arızaya bağladı Berk. Neyse Berk'i susturduk. Benim için en önemli an geldi, bize hediyeyi kim aldı ????

Hediyeler dağıtılmamış ki, sadece çekiliş yapılmış, daha herkes hediyesini teslim etmemiş çünkü. Nasıl olur diyorum, bizimki çantadaydı. Dün sadece bizim dağıttığımız hediyeler vardı dedi. Nasıl dedim. Kız gülmeye başladı, alemsiniz olur mu Nil Hanım, Yumurcak'ın hediyesi onlar. Hahaaa siz çekiliş hediyesi mi sandınız. O gülüyor ama ben buz kesmiş durumdayım. Diyemiyorum ki uykum bile kaçtı diye...

Murat'a bakamıyorum bile. Rezil oldum. Hilal'i de, annemi de sinirime ortak ettim. Seçil sabah bana kahkahalarla güldü. Kızım nasıl uyanmazsın diyor. Nasıl uyanayım ? Sevgili hayalperest oğlum, bana Aymet Kağan bana hediye aldı dedi, ondan sonraki her an, konuşmalarımız falan offff, poofff, tüüüü rezil Nil.

Of Allahım bir de çemkirdiğimi düşünemiyorum kapıda, neyse ki,çok şükür adam gibi sordum.

Bu fotoğraf, akşam "aha bunu almışlar "diyerek sinirle çekilmiştir. Şu an bakıldığında, "hehe promosyon lan bu, bedava mal baldan tatlı" denilerek olaya devam edilmektedir.
Dün akşam,fotoda sağda görünen çekiliş kağıdına sinirle bakarken, şimdi iyi ki atmadım, doldurayım da belki güzel birşey çıkar diyorum. Offf utancımdan ölüyorum !

17 yorum:

  1. Mutlu son diye buna derim. Keyiflendim sabah sabah :)

    YanıtlaSil
  2. Olaylara bakış açısı dedikleri bu olsa gerek.
    Ama bu gerçek hediye olsaydı bile üzülmemen gerekirdi.
    Bunun sebebini sayfalar dolsu yazabilirim.
    Bunlar ufak şeyler takılma ,hayatını yaşa diyebilirim.
    Daha neler neler göreceksin bu dünyada.
    Sayfalar dolusu yazabilirim dedim.Yazarım da.

    günaydın.

    YanıtlaSil
  3. Valla sonunu okuyunca ben de rahatladım :)) Bir konuda ne kadar titiz ve duyarlı isen o kadar kırılan oluyorsun tabi. O yüzden sana hak veriyorum. Bir çok zaman arkadaşlarımın 'amaaan saçmalama' dedikleri bir konu benim için de 'ama nasıl olur ya' hissini bırakabiliyor. Alışmamız mı lazım yoksa alışamadığımız için mi güzel hayat bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. hay allah iyiliğini versin. benim de çok oluyor öyle kıyamam sana ruh halini anlayabiliyorum şu anda.

    YanıtlaSil
  5. hahah nil cok komiksin. çocuktan alma haberi nil, alma :))

    YanıtlaSil
  6. Esra:))) sabah sabah ben de bir keyiflendim ki sorma:)

    YanıtlaSil
  7. Gezginim, haklısın. Utanıyorum zaten. yatağa yattığımda belki paraları yoktu, durumu yoktu diye bile düşündüm. Ama sevgi koyabilirdi içine dedim. Öyle bir durumda kalsam, resim yaptırırdım Berk'e diye düşündüm, gece yatakta dönerken, Allah cezanı versin yat zıbar bu da dert mi dedim ama yaşadıklarım bunlar arkadaşım,utansam da şimdi, içimdekiler bunlar.

    YanıtlaSil
  8. Renk, hayat bize zor be, valla bak:) Hassas olacağımız konuların listesini yapıp, takılmamak lazım ama, can çıkar, huy çıkmaz

    YanıtlaSil
  9. Yeliz, sorma ya, ruhuma mıçayım,böhüüüü

    YanıtlaSil
  10. Hülya, de get deli :)))) harbiden ha, salak ben:)

    YanıtlaSil
  11. Nilcim, çok tez canlısın, fazlasıyla duygusalsın,çok tatlısın, heyecanlısın ne diyeyim, takma kafana:)

    YanıtlaSil
  12. Nil, bak aklıma ne getirdin: ben de hediye hazırlarken çok heyecanlanırım, özene bezene hazırlarım, duygusal bir not yapıştırırım, paketi süslerim ve hediyemi veririm. Karşımdaki hediyesini sakince açıp ah teşekkür ederim hediyen için dediğinde fossss diye sönerim çünkü her zaman şunu beklerim, "heyyyy harika, ne güzel düşünmüşsün, bayıldım, çok sevdim dur hemen takayım, dur hemen giyeyim" gibi bir tepki beklerim, malesef bunu çok az insandan görürüm:)

    YanıtlaSil
  13. ben limonlu keke üzüldüm :P

    YanıtlaSil
  14. Fadiş;beni çözmüşsün, tatlı bulmana ise sevindim. Zor hayat benim için, değişemiyorum ama. Haklısın, o an çok kötüdür. Zaten en güzeli çocuğa hediye almak, bir de yüzündeki ifadeyi görünce değme mutluluğuma. Çocuklar yalan ifade takınamaz. İlk anneler günüydü Murat'a göre. Ben daha hamileyim, gitmiş anneme mor renkte mikser, kayınvalideme mor renkte ütü almış. Kendi kendine hem de. bana da bok rengi el süpürgesi.Yok böyle bir renk yani, iğrenç bir renk. Yüzüme gülümseme takınamıyorum,zorluyorum, sağol falan diyorum ne zor bir andı yahu. ben mor severim bilir. O da üzüldüydü ben de, bak şimdi aklıma geldi yine.

    YanıtlaSil
  15. Nilhan; koptum :)))) Süpersin:)

    YanıtlaSil
  16. Nil , bencede takılma güzelim böyle seylere fazla ya..

    Senin ne kadar özenli oldugunu biliyorum ama ben senin kadar özenli davranamıyorum sanırım krestekilere. Zırt pırt dgünü , kıvır zıvır . Şimdiden bay geldi bile . Cocukları tanımıyorum , nelerden hoslanır bilmiyorum falan , sıkıyor beni sanırım . Bu yılbası partisi cuma günüymüş ve not yollamıslar 20-30 lira aralıgı birsey olsun diye . Belki mebla belirtmek es deger hediyelerin gelmesine neden olabilir . Orada kresin hatası var bence . Öte yandan belki ben bere örecegim , veya cok maharetliyim kendim birseyler yapıp hediye edecegim diyelim, bunu hangi fiyat aralıgına sokabilirsin .. Bilmiyorum , zor işler .

    Biz cuma Ankarada olacagız , partiye katılamayacagız ama birde hediye meselesi ile ugrasmayacagım diye sevindim vesselam ..Ne yalan söyleyeyim . Ayrı bir mesai gerekiyor

    YanıtlaSil
  17. Hayat'ım, haklısın bay gelmesinde. Bizim okulda, doğumgünlerinde çocuğun anne babası yenilecek içilecek herşeyi temin ediyor hediye alınmıyor.Kural bu ! Parti yapıyorlar. Ama iki yılbaşıdır çekilişe denk geliyoruz. Geçen sene okuldakini çok anlamadı Berk. Ama bu sene kendisi Yiğit çıksın bana dedi neyin ne olduğunun bilincinde. Yılda bir kere okula hediye alınca özenmek gerekir diye düşünüyorum. Ben de kime aldığımı neyi sevdiğini bilip almadım, ama haklısın kız çocuk olsaydı karşımdaki Alo Hayat imdat derdim :) Genelleme yaparak alıyoruz. Sizin okulda miktar söylemişler aslında mesela kitap diyebilirler, puzzle diyebilirler cart günü curt günü zaten bitmiyor. Resmen haftasonu rapor gelince mesai yapıyoruz, yılbaşı temalı peçete alın, irili ufaklı düğme alın. Önceleri haftaiçi yazıyorlar yarın gönderin diyorlardı. Bir iki derken konuştum haftalık bildirin diye, şimdi hem aylık ne gün ne gidecek ne olacak biliyoruz hem haftasonu ayrıca istekler.Çocuk eğlemek kolay değil evet değişiklik aktivite şart, anlıyorum burası Türkiye, çocuklara okul çocuklarına bedelsiz değil ki, tiyatro,sinema...Neyse el emeği şapka bence paha biçilemez,içine sevgi katılmış, emek katılmış herşey değerlidir. Ben o promosyonu hediye sanınca bozuldum şimdi boş geliyor ama bozuldum işte.

    YanıtlaSil