31 Aralık 2011 Cumartesi

"hade be ordan ailesi" mutlu yıllar diler...

Efendim bizim yakın dostlarımız,günlük hayatımızı anlatınca,bize komiksiniz siz derler. Evet ailece, eşim,oğlum ve ben ayrı ayrı ve birarada komiğizdir. sevenler komik diyor, oysa şaşkın, cins, hade be oradan da denilebilir.

Mutlu bir anımızı anlatırken bile gülüyorlar bize, illa biri yada bir olay bizi bulur.



Dün oğlumun bana yılbaşı partisinde yaşattıklarını anlatmayacağım, rutin artık, arıza Berk, fokurduyan Nil...Akşamki davetlerini iptal edince arkadaşlarımız, önceden anneannede kalacak olan Berk yine kaldı, bizde söz ağızdan çıkar.Zaten saat dörtte Berk'i anneme bırakmasaydım, sanırım ileride çok pişman olacağım şeyleri yapacaktım.Yeni yıla kendimle ilgi not, bir daha okulla ilgili bir organizasyonda olma ! Berk, ben oradayken illa arıza modunda oluyor,herkesi geriyor.

Murat erken geldi, altıda ya da altı buçukta evdeydi. Hadi dedik, oğlan anneannede, biz de dışarıda yiyelim,sonra D&R'ın sitesinden ucuza aldığım filmleri izleriz diye karar verdik. İzlemediğim türk filmlerini de aldım, Murat'a da alırken sordum,ama illa bok atacak,ne yapçaz bu kadar Mahsun filmini,dedi paketi açarken.Hiçbirini izlemedim ki, adamı sevmiyorum ama yaptığı işler övgü alıyor,niye izlemeyeyim ki ? Aldım izlerim o ka!

Çok sevdiğim cafede yemek yedik. Güzeldi valla, ben de dışarıda normal insan gibi yedim uzuuuun bir aradan sonra, kocamla. Yemeğin ortasında çişim geldi, ben bulaya gitçem diyen biri olmayınca,ben de yedim. Ama huzursuz oluyorum, sanki kaçtık, sanki onsuz rahatız gibi. Ama oğlum sayesinde, bırak aynı yatakta uyumayı, aynı odada bile uyumadığım kocamı da özlüyorum ben. İç ses, bırak şimdi oğlanı, mutlu huzurlu, şarabının tadını çıkar, Murat ile eski günlerdeki gibi,mutlu mutlu muhabbet et diyor. Tabi evli olunca bir de çocuklu, muhabbet ya patronun dedikodusu, benimkinin değil, ben yapmam patronumun dedikodusunu:) ya da Berk'e şunu alalım, bunu yapalım oluyor, olsun, muhabbet ettik ya, o bile yetti.

Eve dönerken, köşede o sevdiğim kahve diyarına da girmek istedim. Vanilyalı filtre kahve söyledik, mekanın sahibi kahvelerimiz gelince, naber demeye geldi masaya. Tam o sırada bir kadın çığlığı ! Kaza mı oldu diye birden fırladık. Aman tanrım, tam karşıdaki apartmanda bir kadın üçüncü katta,balkondan düşmek üzere, adam onu ellerinden yakalamış, kadın alt katın yarı açık panjuruna karnını dayamış, çığlık atıyor.

Biz kahve diyarını sahibi ile çığlık atıyoruz, etraf kalabalıklaştı, ben yapın birşeyler diye anlamsız bir şekilde bağırıp duruyorum, kahve diyarının sahibi, gözleri dolu dolu ben bakamam diyor. Gençler koştu gitti, tırmandılar balkona. Bakamayız diyoruz ama bakıyoruz kahve diyarının sahibi kadınla.(bundan böyle güzel kadın diye bahsedeceğim) Murat yerine mıhlandı, cafede oturan gençlerden biri, şak şak fotoğraf çekiyor. Gazeteci misin? diye sordum.Niye çekiyorsun, göndereceğim gazetelere dedi. İki genç daha tırmandı balkona, çektiler yaşlı kadını,o aşamada acayip korktum, ya ellerinden kayarsa, güzel kadın sarılalım mı dedi, korkudan sarıldık valla. Dua etmek gibi birşeydi.

Elim ayağım buz kesti, kahveyi bile içemiyorum. Polis ve ambulans geldi. Sonra kurtarma ekibi gençler ve cafede çalışan genç döndüler. cafede çalışan genç söyleniyordu, "manyak karı madem intihar edeceksin, niye yaygara yapıyorsun" Güzel kadın da yanımızda, o gence söylendik empati yapsana diye arkasından.

Hala titriyorum, Murat'a baktım,kahve içiyor. Bana baktı ve bana kadife pantolon alalım dedi. Uzun uzun baktım kendisine, oha dedim. Ee olay bitmiş, niye daha kasılacakmışız.Kendisini alnından öpüyorum.

Sonra da, düşündüm,lan bir kere de bir olay olmasın yahu, bir kere yedik,içtik, geldik olsun.Yok "hade be ailesi" olarak çekiyoruz olayları. Bir de bana gülüyor, kendi çok normal gibi, elin kadınına sarılmışım diye. Kadınım ben alla alla, sarılırım,kadın sarılalım dedi, korktuk herhalde, ne belli o an kozmik bir güç yarattık belki, sen kendine bak, kadife pantolonmuş.

Film fena değildi, güzeldi, çok severim zaten Meryl Streep'i. İt's Complicated,İlişki Durumu Karmaşık. Komedi filmi diye yazıyor,benim kahkaha attığım bir iki an oldu,çok komik değildi yani,  ama genelde severek izledim.

Bu akşam annemler bize gelecekler, oğlumu da bu saat oldu daha görmedim, o da ananesi ile gelecekmiş, öyle buyurdu telefonda, az sonra mezelerimin devamını hazırlayacağım. Zaten akıllı bir kadın olarak, bazılarını sipariş verdim. Annem hazır yesin istedim ama ben de yiyeyim değil mi?

Mutlu mutlu bir yıl dilerim herkese, sağlık ve huzur dolu olsun.




Bu fotoğraf; paltiden sonra,oyun alanında, iki küçük spidermanin, anneeee biz bunla oynacaz deyip, uzaktan bakmak zorunda kalmalarının fotoğrafıdır. Fotoğraf, cep telefonu ile çekilmiştir, kendisine kocası tarafından hediye alınan fotoğraf makinasını yanına almayı yine ve yine unutan biri tarafından...

9 yorum:

  1. EŞİNE BAYILDIM:)
    biz öyleyiz işte.
    sakin, içinde fırtınalar kopan ama duruşunda ödün vermeyen.
    Eşine katılıyorum, bir sinemasever olarak Mahsun'un çektiği filmlerinin hiç bir sanatsal değeri yok.
    acayip bir gün yaşamışsınız.
    siz hergün dışarı çıkın, action oluyor ve okumak güzel oluyor.
    ahh bir de çiğdem olsaydı ya yanımda güzel giderdi.:)

    YanıtlaSil
  2. hypo:)))) olduuu, çıkarız sen iste yeter ki:))) çiğdem olayına koptum, iltifat kabul ediyorum:))))

    be canım hemşerim, içinizdeki fırtınaları seveyim:)

    YanıtlaSil
  3. Yok artık! Katılıyorum hypo'ya, daha sık çıkmalısınız siz dışarıya :) Eşine de kadife pantalonu ilk fırsatta almalısın ayrıca, öyle bir anda geldiğine göre aklına, sahiden ihtiyaç demek adama :)

    YanıtlaSil
  4. Canım, tatlım :) 2012 nin en güzel ilk yazısını okudum sayende :)) Action ailesi...
    "Kadife pantolon alalım bana" repliği bana eşimi hatırlattı :)) O da en az benim kadar panik olup koşar, ilgilenir ama döndüğünde aynı cümleyi kurabilirdi. Ardından da ikinci cümle "sana ne alalım" olurdu. Adaletli ya, ona bir şey alınıyorsa bana da alınsın mantığı ile :))
    Çok şekersiniz siz ya, yılbaşı akşamı ne actionlar oldu ?

    YanıtlaSil
  5. Uff iyi ki kurtarmışlar kadını.Kötü sona şahid olmamışsın iyi ki.
    Sana güzel oğluşunla,eşinle,sevdiklerinle mutlu mutlu yıllar diliyorum.Kocaman kocaman da öpüyorum:))

    YanıtlaSil
  6. Renk, canım benim,teşekkür ederim.Yılbaşı akşamı; Berk de 12 de uyanıktı, yeden girdik yeni yıla girmeyelim diye ağladı:)))

    YanıtlaSil
  7. Gezginim, çoook teşekkür ederim, ben de seni kocaman kocaman öperim:)

    YanıtlaSil
  8. Demek ki Berk eskisinden çok memnundu hiç bitmesin istedi :)) Ya da çok uykusu geldi, arızaya bağladı hı :)))

    YanıtlaSil