25 Kasım 2011 Cuma

anne nazarı...

Ne tufatır bu iş ya...Derlerdi aman dikkat et,en çok annenin nazarı değer.Ben gıcık olurdum,benden daha seveni var mı ki,ben kötü gözle bakmıyorum ki,niye nazarım değsin.

Zaten bu nazar meselesine ayrıca kılım.Derler ya mavi gözlülerin nazarı değer,ilk diyeni bulup,evire çevire dövmek istiyorum.Ortaokuldaydım,en yakın arkadaşımla yolda giderken,pusetinde bir bebek gördük.Sevmek istedik,anneannesi veya babaannesi,sen çekil senin nazarın değer dedi bana.Gözlerimi mavi sandı.Mavi olsa kaç yazardı ki? O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki,çok ağladım.Annem gıyabında kadına neler söyledi.Ahı da tutar valla...
Gençliğim, annemin ahından korkarak,okulu benle dalga geçiyorlar diye annemin izniyle ben de bir kere kırayım diyerek kırdım.Habersiz bir yere gitmezdim.Olur da alsancağa falan gidilecek,bir jeton bulur arar,haber verirdim.Hayır derse gitmezdim.Hep ulan kaza geçirsek,allah korusun ya ölmezsem,annemin ahı tutar diye korkardım.Yani kazada ölmekten değil,ölmemekten korkup,annemin sözünden çıkmazdım.Bana haksızlık yaptı diye matematik öğretmenimle konuşmaya gitmişti,annemi de üzmüş kadın.Ertesi gün boynu tutulmuş gelmişti.İşte o gün başladı ,annemin ahı efsanesi ailede ve benim korkum:)


Nazara inanırım,yaşadım...Bizim bir komşumuz vardı,annem kadının gözü var gözü derdi.Evet herkes gibi iki tane gözü vardı ama bizim okulda öğretmen diye ben bulaşmazdım,bu kadının nasıl gözü vardı ki? Öğrendim!!! Lisedeydim,çok güzel bir kot pantolon alınmıştı bana,yeşilin tüm tonlarının üzerinde olduğu yakasız bir gömlek ve şeffaf üzerinde açıklı koyulu yeşil çiçekleri olan ve kocaman yeşil bir tokası olan kemer.Bu kadın ne güzelmiş,ne güzelmiş diye beni bile rahatsız eden bir bakışla gömleğimi ve kemerimi övdü durdu.Kadın gitti,kemerimin tokası ben ayaktayken birden fırladı,buna üzülüp divana oturdum,ayağa kalktığımda gömleğimin arkasından cıııırtt diye bir ses (hani ayşe teyzenin cırtından) Ne ağladım gözün çıksın kadın diye...

Anne nazarına da inandım artık.Ne zaman Berk ile ilgili olumlu birşeyi sesli söylesem,tersi oluyor arkadaş.Allaha şükür başkasına asla nazarım değmedi.

Ben sukutır olayından tırsıyorum ama Berk alıştı ve gayet iyi kullanıyor,bunu dile getirdim geçen akşam,çocuk aniden poposu üstüne düştü.Babam ve Murat nazarın değdi dediler.Üzüldüm.Sonra yok canım tesadüftür dedim,sonra böhüüü oldum.Düşündüm,doğru yahu...

Çok şükür ateşi yok, hasta falan değil derim,tak akşamına ateş.Çok şükür yemek ile ilgili sıkıntısı yok derim,yemek yemez.Biz çiş sorununu hallettik derim tak altına yapar.

İyi de be kardeşim hiç anlatmayacak mıyız? Ya da ben bunları anlatırken,anlattığımın mı nazarı değiyor anlamadım gitti.Ya da bizimki denyo,dur şu kadını bir bozayım diyor.Yine de kem gözlere şiş diyor,nazar boncuğumu koyuyorum arkadaş:)

12 yorum:

  1. Allah nazarlardan saklasın kuzuyu. Evet öyle derler annenin nazarı değermiş ve ne hikmetse bir şey söyleriz böyle yapar böyle yer bizim ki diye gider tam tersini yapar olur:) Bu oğluşlar aralarında anlaşıyorlar mı ne:)

    YanıtlaSil
  2. Nazara ben de çok inanırım Nil. O yüzden sürekli maşallah da derim, belki komik oluyor ama derim. Çocukken bana da çok nazar değerdi, başıma bir sürü şey geldi, bir de nazar değince sürekli esnerdim ananem de okur üflerdi benim esnemem ona geçerdi o esnemeye başlardı ve komik olan en çok da annem esnetirdi beni. Hala ne zaman giyinip süslenip sokağa çıksak beraber esnemekten çenem ayrılır ama sadece annemle çıkınca :))

    YanıtlaSil
  3. Fadiş;valla ya kesin anne karnında birşey var hepsi o talimatları okuyup,aynı dönemde üstelik aynı şeyleri yapıyorlar:P

    Renk; hakkaten haa,kurşun dökerlerdi bir de çocukken bana,ödüm patlardı.Çok okundum üflendim ve esnedim ben de.Vay be ana kız birlikte yakıyorsunuz demek ortalığı:)))

    YanıtlaSil
  4. Yok be yaw. Kuzguna yavrusu şahin görünür hesabı işte :))

    YanıtlaSil
  5. Çiyan gözlü kadın, bakma elaleme dik dik :))))

    YanıtlaSil
  6. Renk;yok yok yakıyorsunuz işte o ka:)

    Burcu; sana dik dik ve derin derin bakacağım,söz bak,valla bak:)))

    YanıtlaSil
  7. oofff bu nazar olayı benide geriyor nil.. akşam şunları yedi kuzum maşallah diyorum aman anlatma nazar değer.. gece hiç uyanmıyor, sabaha dek uyuyor diyorum.. anlatma diyorlar.. bu nedir ya.. ağzımı açtırmıyorlar.. e yalan mı söyleyim kardeşim..

    YanıtlaSil
  8. Sevgi; haklısın valla yalan mı söyleyelim iyi de biz doğruyu söyleyince en azından Berk beni yalancı çıkarmak için uğraşıyor:)))İşte buna nazar diyorlar:))) Yemek yer deyince yemiyor,sakindir deyince arıza çıkarıyor falan gibi...

    YanıtlaSil
  9. Doğum yaptığımdan beri annem ve kv'dem o kadar çok "Maşallah" dediler ki bıkmıştım artık bu kelimeden.
    Ama size kocaman bir MAŞALLAH diyorum. Mavi gözlüyüm neme lazım :))

    YanıtlaSil
  10. Senin kimseye ne zararın olur,ne nazarın mami gözlüm.Hele Berk'e asla değmez nazarın,kahlaman Elif:)

    YanıtlaSil
  11. bende çok inanırım nazara.. inanır oldum yani artık.. ve en çok benim nazarım değer bebelerime..
    Aras bebeğe çok fazla değer mesela ne zaman iyi bişey yapsa :) ve dilimi tutamasam tersi olur.. annemde kızarrr totonu kaşııı der ne alakaysa..

    YanıtlaSil
  12. Özge; harbiden ha kaşı kaşı derler ne iş? :P

    YanıtlaSil