30 Kasım 2011 Çarşamba

çiki manki...

Dün akşam veli toplantısı vardı.Çok eğlendik.6 yaş grubu dahil aynı odadaydık.Hepimize söz verildiği için,kendi yaşıtlarıyla çok benzer tepkilerini ve ileride olabilecekleri öğrenmek ve yanlışlarımızın bir kez daha ortaya çıkması yine de eğlenceliydi.Hepsinin öğretmenleri güldüren anılarını dinledik.Üç aylık ne yaptılar dosyamızı aldık,mutlu mutlu döndük.Evde ise dosyayı incelerken,Berk'e sorular sorulmuş resim yaparken,yemek yerken cevaplar vermiş onları okumak bana keyif verdi ve öğretmeni genel rapora Berk için,paylaşmayı seven,sorumluluk alabilen bir çocuk yazmış.Budur abicim,yırttık,babasına benzemiyecek :) 2007 li bir çocuğa,bana abi diyeceksin deyip,meyva saatinde ona meyvasını yediriyormuş.Kardeş zamanı mı geldi bunun ne ki :P


*Aynaya güzel birşeyler çiz.Kimi ve neden çizdin anlat demişler.

  Annemi...Çok güzel demiş (Canım canım canım)

*En sevdiğin akraban kim demişler...

  Ananem demiş.(Bilinen bir gerçek zaten)

*En sevdiğin meyvayı çiz demişler.

  Muz çizmiş,ama annem almıyor demiş. (Hain :) )

Bir de Ayi babamız var,böhüüü.Berk her yere çizmiş,bu ne? Ayi babanın çiftliliği...Her akşam uymadan,asansörde,onun başını okşayan zavallı komşuya,bitmez tükenmez bir enerji ile ayi babanın bir çiftliğiii vay,çiflilliliiğinde yeleri olsun anne,inek olsun,başa sarıp sarıp söylüyor.Öğretmeni hadi kim bize şarkı söyler dediğinde,hepsi buna maruz kalıyormuş.Bayılıyor bu şarkıya,öğretmeni de kaç tane şarkı öğrettim,yok illa ayi baba.. diyor.Aslında ilk dinlediğimizde çok hoşlandık ama sabahın körü,uyku vakti,asansör,banyo ve birsürü olmadık zamanda ne kadar tatlı söylese de çekilmiyor:)

Öğretmeni de ben de hemfikiriz.Bana karşı eskisine göre daha ilgili ve sevgili.Allahım ne ka mutluyum:) Çocuğunun toplantısı yerine,foto şipşak kursuna giden babalar düşünsün.Devir benim devrim:)))


Bu sene cheeky monkey eğitimi alıyorlar.Erken ingilizce,tabi ingilazca demek daha uygun.Bu maymundan öğrendiklerini sanıyorlar ama Bahal Öletmenimiz süper ötesi.Adı gibi Bahar...Dün hepimiz koptuk.Okulda Amerikalı bir çocuğumuz var,annesi Türk.Babası hangi akla hizmet bilmem,buraya yerleşme kararı almış ve altı yaşındaki oğlu önceden  dil öğrensin! diye anneannenin yanına göndermiş,onlar da aile kurumları olan bizim okula...( çocuğun annesi de bizim okuldan,hey gidi :P)

Neyse ben de tanıdım,çok tatlı bir çocuk,bizimkiler ne kaa doğru!  konuşuyorsa Türkçeyi,çocuk çat pat ama yaşıtları mikemmel! olduğundan arada kaynıyor:)))

Bahar Hanım anlatırken koptuk...Asrın yemek yemiyor diye,Bahar onunla ingilizce konuşmuş.Berk de şahit olmuş.Yanlarına gitmiş,tabi anlamıyor.Ama girişken ve sorun çözücü Berk olaya dahil olmak istemiş,en derin ingilizce bilgisi ile Asrın'a doğru eğilip, muhabbete dahil olmuş

"Çiki manki ,çiki manki" demiş.



Ay hala gülüyorum.Çözmüş olayı oğlum :))) Zaten babaya "dedi",bana "mani !!!!" demesinden belliydi:)))

7 yorum:

  1. ve bir defa daha puhahahahh

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir toplantı olmuş, Berk'in İngilizcesini yerim ben,ne diyeyim ben annesi, Berk olmuş artık abilik yapıyor bir de. Böyle bir muhabbeti bir sene sonraya saklamaya karar verdik biz Nil. Bakıcımız iyi memnunuz, dört tane de kankisi var kuzunun, arada bir de kuzenlerini görüyor, gündüz teyzesi akşam da biz full aktivite eh dedik bir sene daha bekleyelim okul için:)

    YanıtlaSil
  3. ahahah süper süper
    maniyede güldüm ama :)))

    YanıtlaSil
  4. Yeliz; hadi bak iyisin:P

    Fadiş; iyi düşünmüşsünüz.Arada toplantı yapmasalar bi haber kalacağız.Deniz mutlu ve sosyal olduğuna göre en iyi kararı vermişsiniz.Geçen sene bir aktivite kağıdı gönderdilerdi okuldan uygulamıştık.bulayım da yollayayım onu sana:)

    Hayat; maniye ben de çok güldüm:)

    YanıtlaSil
  5. allahım.. nil bu çocuk beni öldürcek.. eğer işe yarıyorsa eve gidince dila ya bende "çiki manki" diyim.. belki yer yemeğini :))

    YanıtlaSil
  6. Sevgi:))) ay çok yaşa,çok güldüm:))))

    YanıtlaSil
  7. sağol, gönderirsen sevinirim:)

    YanıtlaSil