3 Kasım 2011 Perşembe

öyle bir gün...

Sabah iyi kalktık,günaydııınlarla...Arıza da çıkarmadı,kolay giyindi.Erkenden hazırdık,evde biraz oyalandık bile...

Okula gittik,bir sarıldı babasına...Nasıl içli içli ağlıyor,yaygara yapmadan,arıza modunda değil,ciddi ciddi ağlıyor.Gitme baba,gitme anne,beni bırakmayın,beni de götürün.Nasıl üzüldük anlatamam.Yaygara yapsa,öğretmeni alır elimizden.Ama onlar da kalakaldı.Berk üzgün,Alp de Berk'i gördü,o da sessiz sessiz dudağını bükerek ağlıyor.Kıyamam onun da ilk senesi.Kim onunla ilgilense,bacağına yapışıp ayrılmak istemiyor.Berk ağladı,Alp ağladı.Dağıldık.Sibel öğretmeni hadi kahvaltıya dedi,yok kar etmedi.

Berk okulda yemek konusunda tamamen farklı bir çocuk.Dün ikinci sırada inmişler yemeğe,ben açım yemek yedirmediler diye şikayet etmiş Işıl'a.Okulda kural; Berk önce yiyecek.Kan şekeri düşüyor gibi,arızaya bağlıyor.Eğer isterse bir daha yemek,ben yemedim diye ikinci grupla da inmek istiyormuş.Okuldakiler böyle bir çocuğa sevgiyle yaklaşıp,boyna yediriyorlar.Aynı çocuk haftasonu yemek yemekten kaçıyor...Yemek bile ikna etmedi onu sabah ...

Okula başladığı hafta,onu bırakırken hiç ağlamadı Berk...21 aylıktı.Ben bu çocuk niye ağlamıyor,içine mi atıyor diye dertleniyordum.Arkadaşlarım bana kızıyorlardı.

Bu sene yazın iki hafta boyunca hergün,okula bırakırken,arıza çıkardı.Neden dedik.Sezen Hanım; bir senedir kış ve yaz hergün geldi sabah 07,30 akşam 18,30...Normal bu tepkiler,bazı çocuk tepkisini sonradan verir dedi.Ha bir dönemde yeni başladığımız sene,babayı akşamları göremiyor diye problem yaşıyorduk.Onu da yola soktuk.Araba aldık,bu sebeple...Sadece akşamları keyfine son dakika iş çıkaran insan bozuntusu,evden,çocuktan bir haber gereksiz adama araba yüzünden mecbur kalmayalım da Murat işi bitince çıkabilsin diye.Bu insanları da Allaha havale ediyorum.Yazın bayramı denk getirip,son anda otel ayarladık (iğrenç oteli) sırf tatil yapalım,deşarj olsun diye.Hayatımız bundan sonra ona ayarlı zaten....

Ama bugün, okulda ,ikna olmayan üzgün  Berk'ten en sonunda kaçar gibi giderken,yol boyunca konuşmadık Murat ile.Konuşsak ben ağlayacağım.İçimden birşey mi malum oldu bile dedim.Off ya off,sanki çocuğumu terk etmiş gibi hissettim.

Kıyamam onun bir damla gözyaşına...Böyle içli içli ağlayınca ben bittim...

Aradım az önce,arkamızdan ağlamamış hiç değilse.Oyuna dalmış...

Ömrümsüm,ömür törpümsün...Nasıl bir aşksın bilmem.Babanın da,benim de dünyada en çok sevdiğisin...

Bu arada geçen gün,yapma annem ,ağzına sokma annem, nakaratlarımın arasında asansörde elimizle tuttuğumuz, aynanın önüne sırf süs olsun diye konulan, gümüş rengi borunun ucunu ağzına sokunca,ben delirdim.Neden, niye,yapma,anlamıyor musun derken,asansör 3.katta durdu.Adam,ooo dedi.Benim sesim yüksekti.Berk bir gram ağlamadı.Adama görünmüş olmak da canını sıktı sanırım.Yüzünün ifadesi gururu kırılmış gibiydi.Asansörden inerken,anneciğim sana bağırdığım için özür dilerim dedim.Tamam,bağılmadan söyle dedi.Anneciğim çok söyledim,bir daha yapınca çok kızdım,tamam bir daha bağırmam dedim.Ben de yapmam dedi.

Olgun bir küçük adam vardı karşımda...Ama bugün bebeğimdi....Ağlama sen annem ya,akşam olmuyor o gün bana...

10 yorum:

  1. Bence size naz yapıyor ağlıyarak.
    Üzüldüğünüzü biliyor o ağladığında.
    Üzülün ama içinize atın ona hissettirmemeye çalışın.

    İnsanın evladı da ne tatlı oluyor değil mi?

    YanıtlaSil
  2. tatlı olmaz mı:)

    Ama bu sefer naz gibi değildi,cidden üzgündü...Zaten bütün mesele o parmakta oynatılmak ya da oynamamak:)

    YanıtlaSil
  3. Okurken fena oldum, kıyamam ben kuzuya. Çok özlüyorlar biliyorum, sabahları yaygara kopartıyor bizimki. Şimdi ben de arayış içine girdim, nisan gibi kreşe başlamasını planlıyoruz inşallah. Nasıl yapsam bilemiyorum, ne kadar süre kalmalı ilk zamanlar ve ne zaman tam güne geçmeli, tavsiyelere ihtiyacım var.

    YanıtlaSil
  4. kıyamam yavruma, anlıyorum seni, veli toplantısında sınıfa daldığında Arca da böyle içini çekip duruyordu. ay çok fena bir sahne.

    YanıtlaSil
  5. Yeliz; evet ya kötü sahne :(

    Renk; akşam da yazdığını görmesem bloga,nasıl ulaşsam sana diyordum,merak ettim seni.

    Fadiş; önce yarım gün başla derim,okul ve Deniz belirler zaten tam gün olabilecek mi,hangi sürede? İlk zamanlar uykusunu da almış olur,oyun için gidince kendisi de istemeye başlar.zaten bu yaşlar uygun başlamak için.Biz mecbur erken başladık.Hala daha içim sızlar.Uykuya doyamadı diye düşünürüm ama haftasonu yedide dikilince bu fikrimden hemen vazgeçerim:)

    YanıtlaSil
  6. Sağol Nil :) Ben yorum bırakmasam da senin her yazını mutlaka okuyorum ki :) Mail adreslerimizi de paylaşsak (usaruhan@gmail.com) süper mi olur ne :)

    YanıtlaSil
  7. Renk; seni göremeyince,blogunda da göremiyince hasta mı acep dedim,ayrıca,gıcık iş yerimin serveri bloguna yasak koymuş,seni cebimden takipteyim:)))

    nilcamak@gmail.com

    YanıtlaSil
  8. :( alışılıyor zamanla ama bu zamanlar tam bir vicdan azabı anne açısından

    YanıtlaSil
  9. balböcükleri; ben de öğlen tatilinde vicdan azabımı hafifleteyim diye,Berk'e onun deyimiyle vakvuyinli eşofman ve tshirt aldım,akşama çok sevinecek.içime oturdu bu sabah valla ama akşamı düşününce gülümsüyorum bakalım üstünden çıkarabilecekmiyiz:)bu zamana dek es geçiyordum,illa onları giymek isteyecek diye ne bileyim fırsat yarattım aldım:)

    YanıtlaSil