11 Ocak 2012 Çarşamba

başaldııımmm

Dün akşam insanlık için sıradan ve küçük, bizim için büyük bir ilk gerçekleşti. Berk ilk kez ayakta işedi ! Ben aferin sana dedim, babası oğlu mezun olmuş gibi gurur duydu, uzun zamandır Murat'ın otuziki dişini birden görmemiştim, büyük olay, Berk ayakta işedi !

Bana meyve soyma talimatı verdi oğlum, ben de çiş yapacağım dedi. Zaten banyonun ışığı açık, uzun süredir kendi yapıyor . Ben elma soyarken, şaaar diye ses duydum, garip geldi, niye çişin sesini bu kadar net duyuyorum ki dedim, hemen gittim banyoya, Berk ayakta bana gururla başaldıııım,erkek gibi dedi. (r'yi net biçimde söyledi ) Önce bir kaldım. Klozetin boyu uygun değil ki, ayakta yapmasına. Ama yapmış. Bak diyor klozetin içini gösteriyor, bak benim çişim. Bak bulaya da geldi. Bir iki damla da klozetin üstüne gelmiş. Eşofmanını, külotunu kontrol ettim ıslak değil, yerde de ıslaklık yok. Aferin sana dedim.Sifonu çektim, vay neden çekmişim, babasına da gösterecekmiş. Oğlum anlatırız, görmese de olur dedim. Salona geldik, ananemi ala,ona da söyleyelim. Aradık, Berk gururla ben ayakta çiş yaptım dedi. Ne kadar önemliymiş onun için.Tutturdu Elif'i ala, Ege'ye de söyleyelim. Utandım be, olaya bak, ayakta çiş yaptı aferin deyin. Elif Ege'yi uyutmuş anneciğim, görünce söyleriz dedim. Emle Abiyi ara. Tüm dünyaya duyuracak !
Oğlum bana çekmiş, herşeyi ortada, illa paylaşacak. Sonra ben unuttum tabi yaşanılanı. Murat geldi. Ne bileyim bu kadar sevineceğini. Zaman geçti, artık Berk yatacak. Yatmadan önce çiş yapması lazım, aklımıza geldi ana oğul, babayla paylaştık. Allahım Murat'ı bir "evet oğlanmış" dediğimde , bir de "ayakta çiş yaptı" dediğimde bu kadar mutlu gördüm. O kadar şaşırdım ki. Kaç kez öptü Berk'i. Berk mest ! Berk gururlu ! Baba oğul onlar için çok çok önemli,vay be erkeklerim !!!

Sonra uyumadan önceki çişi de ayakta yapmak istedi, yanında ben olunca olmadı nedense, bir de eşofman altını çekerken pipisini birazcık yanlışlıkla küloduna sıkıştırdım. Çok kızdı bana, pipimi sev anne, alla alla dedi.

Bu arada dün evde temizlik vardı. Bin kez söyledim, Berk'in oyuncaklarının yerini değiştirme diye ama Fatma kendince düzen yapmayı seviyor.Yine de hakkını ödeyemem, iyi ki var ve iyi ki bize geliyor.  Dün kıymetli oyuncaklarını, dolaba çanta içinde koyduk, sakladık bir nevi. Akşam geldik yerinde bulamadık. Diğer dolaba kaldırılmış. Kelimenin tam anlamıyla ; çıldırdı Berk !!!! İlk kez bu kadar sinirli gördüm onu, yanakları kızardı resmen.

-Yeden yeden yeden diye bağırdı. Fin mayk roketi fırlattı, duvara da tekme attı. Öylece kaldım, benim için de bir ilkti, bir erkek beni sindirdi ! Sadece "söylerim bir daha olmaz" diyebildim. Burnundan soluyarak salona gitti. Bana muzlu süt ver dedi. Gülmemek için kastım, bana viski ver der gibi :) Hiç bulaşmadım, verir misin diyeceksin bile demedim. Kendimi gördüm Berk'de , kendimden korktum :)

Yani, dün akşam evde çok eğlendim :)


Bu fotoğrafları, yine bir cumartesi annesiyken, vakit geçmezken, "bu ayda bebekler oturabilir" bilgisini hayata geçirmeye karar verdiğimde çekmiştim. Kıyamam yüzündeki ifadeye, babytv'yi de açtım ki, ilgisi orada olsun. Tam fotoğraf makinasını masaya koymak için arkamı döndüm, son karedeki poz ile karşılaştım, kıyamam dengesini kaybetmiş ve bu hale gelmiş , bebeğimi kucağıma hemen almak yerine, işte bu son pozu çektim :) O gün Berk ilk kez oturmuştu, (ben oturtsam da oturdu işte )  ben çok sevinmiştim. Annemi aradım, arkadaşımı aradım. Oturdu, oturdu diye :) Komik aslında, senin için dünyanın en önemli anı ama başkasına sıradan... Olsun, insan haykırmak istiyor:) Murat blog tutsaydı, bugün , sürekli "oğlum ayakta çiş yaptı" derdi eminim :P

18 yorum:

  1. hadi bakalım berrkk.. büyüdün artık sen.. erkekliğin en önemki meziyetini öğrendin mi tamamdır..tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  2. :) bir iş başardığında kendine güveni tam olacak demek ki :) yalnız ilerleyen yaşlarada oturarak yapması gerektiğini anlatın.. zira ayakta yapmak erkekler için prostat sorununa neden oluyormuş

    YanıtlaSil
  3. Sevgi,çok komik geliyor bana ya,çiş yaptı alt tarafı,erkekim:))))meziyete bak :P

    YanıtlaSil
  4. Nilgün Komar, çok teşekkür ederim. Anneme müjdelediğinde Berk, annem de sizin gibi uyardı,şimdilik hevesini alsın da,babasına söyletirim artık.

    YanıtlaSil
  5. Çok gülüyorum şu an.
    Uzun upuzun erkek olmanın altın kuralları diye bir yazı dizisinin ilk ana maddesi ayakta çiş yapmak:))

    Biz hiç böyle birşey için sevinmedik ama,boy boy pipi meydanda fotoğraflarını çektik.

    Nedir bu erkek çocuklarını bu kadar şımartmamızın sebebi acaba.
    Bilinçaltımı,
    Öyle bir kıymetlendiriyoruz ki o pipilerini,
    büyüdüklerinde kendilerini üstün varlık sanıyorlar.Sonra da kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar.

    EEE ben bütün olayları böyle sosyal içerikli konulara getirmeyi iyi başarırım:)

    YanıtlaSil
  6. Nasıl yetişti yahu oraya, bravo valla, aslında onlar için baya önemli bir mesele bu, aferin Berk'e. Ben şu sıralar kendi yapsın çok istiyorum gidip yapsın tuvalete ama kilo kaybetti hastalığından beri sanki, klozete poposunu sıkıştırır diye endişeleniyorum ya:)

    YanıtlaSil
  7. Gezginim,ben becerebilmesine sevindim ama çok güldüm ben de Murat'a ve Berk'e, nasıl bu kadar sevindiler diye:) Çok haklısın o kadar haklısın ki, biz yapıyoruz doğru. Benim dün akşam bu kadar büyütmesine izin vermemem gerekirdi ama Murat'ın sevincine şaşırdım sadece, ayak uyduruyoruz hemen. Bizim oğullarımız ikinci sınıf muamele yapamaz, biz varız!!!
    Berk'in de var pipili ve benim uzun uzun babasıyla tartıştığım fotoğrafları.Kültür,eğitim falan fark etmediğini özellikle bu konuda, o fotoğraf çekildiğinde anladım ben:)))

    YanıtlaSil
  8. Fadiş,valla ben de uzun uzun inceledim,nasıl başardı diye,daha önce arkadaşımın oğlu bahçedeyken çişim geldi demişti ve pantolonunu indirmişti ben çok endişe ettim nasıl yapacak diye, uzağa işedi,4 yaşındaki canım birtanemden öğrenmiş oldum,aşağıya doğru değil, karşıya doğru oluyor:)))))) Akşam da haaa dedim, Umut gibi yaptı. Bu aydınlatıcı bilgi verişimle ilgili şu an gurur duyuyorum kendimle:) Poposu sıkışmaz be annesi ama iyileşsin o zaman gider.

    YanıtlaSil
  9. Nil, aile boyu alemsiniz :) çiş olayına güldüm tabi ama sinirle 'bana muzlu süt getir' demesine daha çok güldüm, kafayı bulup dağıtmadı umarım sütle :)
    Benden de benden de kocaman bir aferin Berk'e :)

    YanıtlaSil
  10. koca koca insanlar nelerden mutlu olabiliyoruz.
    aşama aşama herşey.
    daha sonra okul sorunları başladığında yaşadığımız bu küçük sevinçler bize ne kadar basit gelecek:)
    tebrik ederim, çiş olayı küçük ama berk için büyük bir adım.
    oğlunla gurur duyman en büyük sevinçtir.

    YanıtlaSil
  11. Esracığım, bak bu kadar kısa zamanda sen de bizi çözdün, ailecek bir garibiz ama sen kibar olduğundan alemsiniz diyorsun:)) tüm dostlarımız aynı şeyi söylüyor,ne yapsın çocuuum genetik,harbi komiğiz,bak sana sabah yaşadığımı anlatayım, Berk çiş yapıyor,ben de Berk'in burnunu sildiğim mendili klozetin duvarla arasındaki boşluktan çöp kovasına atmaya çalışıyorum.Çünkü Murat da klozetin önündeki taburede oturup Berk beyin sefasının bitmesini bekliyor.Mendili attım,ayağa kalktım.Ayağım o boşlukta kalmış. ayağımı gördüm boşlukta,hahaaaa,pembe terlikli ayağımı ama ben onu diğer kayıp pembe terlik sanıp,eğilip almaya çalıştım, tabi eğilince ayağımı da çektim,terlik kayboldu,Murat da soruyor ne yapıyorsun diye,söylemedim tabi:))))))Kısaca içinde ayağım olan pembe terliği,kayıp diğer pembe terlik sandım ve almaya kalktım, buyum ben işte :)))))

    YanıtlaSil
  12. hypo,aşama aşama doğru. O yüzden çocuğu büyümüş birine heyyoo oğlum yürüdü,kızım cee dedi deyince,sadece gülümsüyorlar,oysa onların da çocuğu var diyorum basit buldu sevincimi diyordum ama cidden aşama aşama yaşıyoruz,olsun her aşamada mutlu olmak ve gurur duymak güzeli:)

    YanıtlaSil
  13. Nil, diyorsun ya iki kere okuyorum senin yazılarını diye ben bu son yazdığın yorumu üç kere okudum :) gözümde canlandırıp sessiz kahkahalara boğuldum :) alemsiniz alem ama kesinlikle kibarlık yapmıyorum :)

    YanıtlaSil
  14. Esra:)))) ben de anlatabildim mi diye, kaç kez okudum yorumu:)) telefonun olsa inan arayıp anlatmıştım:))))ayağımı çekip,terliği orada göremeyince halimi de hayal ettin değil mi :P
    ama bütün bunlarda sorun olarak kalan tek şey,kayıp pembe terlik nerde :P

    YanıtlaSil
  15. Vay be... Çok önemli ama gerçekten ben de alkışlardım senin yerinde olsam, haklısın yani... Küçükken ben de sürekli ayakta çiş yapmak isterdim ama işte yaradılış, anlam da veremezdim yapamamama :)) Hey gidi günler...

    YanıtlaSil
  16. klozet soğuk gelmesin geceleri çiş seanslarında diye epeydir alıştırmaya çalışıyorum Arcayı. Çok eğlenceli be ayakta işemek. küçükken erkek olmadığıma en çok üzüldüğüm mevzu idi:) öperim

    YanıtlaSil
  17. Renk'im, şu ana yorumuna kahkalarla güldüm:)))) esprili anlatımında bile romantik takılan güzel arkadaşım benim:)

    YanıtlaSil
  18. Yelizim, pazartesi de okulda başlamış öğretmeni aa bilseydim yeni olduğunu hemen yetiştirirdim dedi böhüüü yine bir ilk ilk değilmiş:)

    YanıtlaSil