30 Ocak 2012 Pazartesi

ordan burdan -beş-

Çok güzel geçti haftasonu, ilk kez olanlarla, dostlarla, karneyle...


cumartesi...

Elif ve Ege ile tiyatroya gittik. Şirinleri izledik. Metroda buluştuk.Biz saat 01.05 de oradaydık, saat 01.28 oldu, nerede kaldınız diye Elif'i aradım. Çok komiğiz. Onlar da 01.10 da gelmişler, iki ayrı cep varmış ayrı ayrı yerlerde bekleyerek iki metro kaçırdık :) Olsun böylece tiyatroda yarım saat bekledik, kaçırmasak daha çok bekleyecektik. Berk binanın her köşesinde koştu, Ege ben onu elinden tutar getiririm dedi :)

Bu arada yürüyen merdivenlerde çıkarken sorun yaşamıyorum ya, Elif aferin dedi ama Berk anne kolumu acıtma elimden tut bak böle dedi. Yine de heyecan yaptığımdan çocuğun kolunu acıtmışım. Elif çaktırmıyorsun dedi, çaktırmıyorum ama Elif inerken görmedi bizi, zaten inemezdik yine inerken göremezdi.

Tiyatroda en düzgün duran Ege ve Berk ti. Herkes konuşuyordu. Bir ara Berk sessizlikte " la lalaalallaa" diye Şirinler'in şarkısını söylemeye başladı, susturdum:) Öğrensin tiyatroda nasıl durulur. Oyun tam zamanında bitti,çünkü Ege ve Berk hareketlenmeye başlamıştı.

Önceden yapılan programla balık yemeyen çocuğuma balık yesin diye Eliflere akşam yemeğine davetliydik.

Ege ve Berk süper uyumlular.Allah nazarlardan korusun. Metroda dönerken karşılıklı oturduk çok güzel muhabbet ettiler

E: seni çöpe atarım
B: çöpe mi, atamazsın oğlum...

Muhabbetin konusu böyle olsa da, oğlumlar falan, bildiğin erkek muhabbeti süperler. Hele Berk ben annemi çöpe atacağım dediğinde Ege atma sonra üzülürsün dedi ya, biz Elif ile gülüp durduk.

Ha bu arada giderken de arada aktarmadayken de bize yer verdiler ! İlk binince adam buyrun geçin dedi, şaşkınlıktan teşekkür bile edemedim. Çocuklu kadınım ben artık, yer verdiler. Evden çıkarken Berk'i tembihledim, kucağıma gelmek yok, yürürken kucağımda zorlanıyorum, hem sen artık büyüdün. Tamam dedi. Metroya binince, gel otur kucağıma dedim ısrar ediyor kucak yok! Ben kalktım o oturdu. Çelişki yaratıyorum çünkü:) Sonra acıdı bana da,daha doğrusu yanımızdaki adam ayıpladı Berk izin verdi oturmama.

Damlasını Eliflerde Elif'ten aferin almak için o kadar kolay damlattı ki, yavrum Ege özendi, ben de istiyorum dedi. Oysa ki sabah yalnız başıma ilk önce bir ikna konuşması yaptım, hayıl dedi. Ama tiyaroyu izleyemezsin dedim. Damlatmazsam gitmeyecek miyiz dedi. Hayır gideceğiz ama,sen gözün şişecek diye göremezsin dedim. Şalaksın sen, anlamıyosun, off anne offf dedi.Yattım işte damlat dedi. Kalakaldım ! Fırsatı değerlendirip, damlayı damlattım, spreyi sıktım. Teşekkür ederim durduğun için ama ben sana kırıldım,küstüm bana salak dedin dedim. Mutfağa gittim. İçimden gülüyorum, eşşek herif doğru yerde kullandı diye.Geldi özür dilegilirim anne dedi. Çok üzüldüm dedim. Bakalım bitti mi salak kelimesi göreceğiz.

Veee oğlum ilk kez; adam akıllı kendi isteği ile balık yedi. O kadar işledim ki Berk'i yaşasın balık yiyeceğiz diye. Yemekten önce, çay saatinde, pişiyi görünce Berk, "Elif balık yapmadın mı ? dedi.




Sonrasında pasta da kestik. Bizimkiler pastaya daldılar,çok eğlendiler biraradayken. Biz de çok iyi vakit geçirdik. Ege ve Berk sabah dokuzda uyanıp, gündüz hiç uyumayıp gece 12'ye kadar ayakta kalarak rekor kırdılar. Arabaya bindiğimizde Berk iki dakikada bayıldı resmen, eve gelince üstünü bile rahat rahat değiştirdim, normalde herşeyimizi uyku saatlerine göre ayarlıyoruz, arada olsun bu kadar, çok keyifli bir gündü sonuçta.




Dost onlar,canlarım benim. Metroyu beklerken, ellerimiz üşüyor dediler. Ege'nin eldiveni yanında değilmiş. Dedim ki, birini sen birini arkadaşın taksın, Berk itiraz etti. İki dakika sonra, Ege, Berk'e ellerim üşüyor dedi, Berk al dedi bir eldivenini verdi. Artık sorunlarını da kendileri hallediyorlar. Canlarım benim,kıyamam ben size.

pazar...

Okulumuz bu kez karneleri kahvaltı organizasyonunda vermeye karar vermiş. Güzel bir gündü. Çocukların hepsi, daha önceden hazırladıkları dans ve yarışma etkinliklerinde öğretmenleri onları mikrofonla sınıflarını söyleyerek çağırdıklarında, ağladılar :) Hiçbiri gösteri yapmak istemedi. Bu durumda anneler olarak biz de katıldık. Bunun sebebi ortada, kahvaltı salonuna girerken Berk beni bırakıp gitmeyeceksiniz değil mi dedi. Sanırım hepsi çocukların aynı duygulardaydı, öğretmenim burda, annem babam da burda eee ayrılırsam annemden, giderler...

Karnemiz orjinal bu yıl. Düz bir kağıda etkinliklerine gülen yüz çizmişler. Asıl süpriz, bir kitapçık,dergi de denilebilir,boyama kitabı benzeri gibi verdiler. Kitapçıkta çocuğun adı,okulu ,sevdiği oyuncak falan yazıyor, aktivite önerileri ve Berk ile birlikte doldurmamız gereken sayfalar var. Bu sayfaların birinde iki koltuk resmi var, komut: çocuğunuza bu koltukta kim oturuyor sorun ve resmini çizmesini isteyin. Bunun gibi sayfalarla dolu kitapçık. Bizden istenen 10 gün içinde bu kitabı birlikte hazırlamak. Okula teslim etmek ve değerlendirmeyi almak.

Süper fikir bence, birlikte yap ve uzman görüşünü al :) Kitapçığı tamamlayıp, uzman görüşünü de alınca buraya koyacağım.

Madelye (madalya) verdiler çocuklarımıza. Berk çok mutlu oldu. Birlikte dans ettik. Dans ederken otur diyor bana, anneciğim olmaz dans bitmedi diyorum, anne otur diyor, olmaz diyorum. Alkana baksana anne dedi. Bir baktım diğer çiftten biri oturuyor,diğeri çevresinde dönüyor, hemen oturdum:)


Ayakkabı giyme yarışı yaptılar, Işıl'ın hırsı ve Berk'e düşükünlüğü :))) ile yardımı sayesinde, Berk kazandı. Işıl öğretmenimiz bizim ilk gözağrımız, Berk de onun ilk öğrencisi.
Madelyesi ve Berk...

Kitapçıkta çocuğun en sevdiği oyuncak: Fırlat Roket yazıyor. Çok güldük. Finmaykroket o:) Berk aynen yazdığım gibi söylüyor ama öğretmenleri karakteri bilmediklerinden öyle anlamışlar. En kısa zamanda arabalar cdsini göndereyim okula çalışsınlar:)

Bu pozumuzu çok sevdim

28 yorum:

  1. Ben de okurken eglendim valla :)
    birbirilerine sarilmislar ya,o cok güzel bir resim

    YanıtlaSil
  2. Son poz çok beğenildi kafad biryerlere kazındı birgün okullu olunca böyle bir pozumuz bizimde olsun diye. Berkin madalyaya bakışına bak harika ya onları böyle mutlu görmek harika.

    YanıtlaSil
  3. bende :)
    bizim salaklar niye vermediler karne falan

    YanıtlaSil
  4. son resme bende bayıldımm.. hepsi çok çok güzel...

    keyifli geçmesi hafta sonunun süper olmuş.. :) hep hastalık olmayacak ya nilimmm....

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten de eğlenceli bir yazı olmuş,okurken ben de keyif aldım:)

    YanıtlaSil
  6. En çok kankasıyla diyaloglarına güldüm ben, pek tatlı fotoğrafları da, hele Ege'nin Berk'i kolunun altına aldığı foto var ya, post bitince dönüp tekrar baktım ona. Çocuk çocukla mutlu, postun da ispatlıyor bir kez daha bunu :)

    Berkciğimi tebrik ediyorum, madalyası çok yakışmış boynuna.

    'Salak' lafının belliydi bir gün söyleneceği sana,kesinlikle bu kadar çabuk beklemiyordum ama :) neyse özürünü dilemiş hiç değilse ;)
    Balık sevmiyorsa iglo marka balık kroketleri de dene istersen Nilcim, ben hazır gıdaya şiddetle karşı olanlardanım ama pek çok yerde iyi şeyler okudum ve duydum bu marka hakkında ve iyi bir alternatif olabilir hiç yediremediğin durumlarda.

    Final fotoğrafını benim de çok beğendiğimi söylememe gerek yok herhalde :)

    YanıtlaSil
  7. Nil, fotoğrafınıza bittim. Güzel arkadaşım benim. Nefis bir haftasonu olmuş, Berk' in Ege' sine de bayıldım, son pozlarına da bayıldım. NE tatlılar, ne keyifliler :)

    YanıtlaSil
  8. Son fotoğrafı bende çok sevdim.Tebrik ederim Berk'i Allah daha güzel güzel karnelerini gösteririr inşallah.Şu çöpe atma olayı bizde de var olaylar bu kadar mı tanıdık olur.O yüzden çok yabancılamıyorum anlattıklarını:))

    YanıtlaSil
  9. Aslı;keyif aldığına sevindim:) Hep böyle birarada güzel güzel geçinirler inşallah,çocukluktan beri arkadaşım demek ne güzel bir duygu değil mi?

    YanıtlaSil
  10. Sibel, hep mutlu olsunlar, sağlıklı olsunlar, darısı da başına diyelim o zaman,hep birlikte başarılarını konuşalım hep inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Hayat:))))))))) salak deme be,haha İnanç'a anlatıyorum nerden öğrendi diye, biz demeyiz diyorum (denyo dese,gerizekalı dese direkt suçlu ben)o sırada tvde bir görüntü var benim tek lafım; salaklar :))) haha çok komiğiz yeminle.

    YanıtlaSil
  12. Özge; di mi ama di mi :)))) sağolasın canım benim

    YanıtlaSil
  13. yokartıkya; hoşgeldiniz, beğenmenize çok sevindim:)

    YanıtlaSil
  14. Esra; canım, dediğin şekilde denedik yedi ama sadece bir kez ! Sorun sanırım benim de çok sevmeyişim, benim mutluluğum bu şekilde taze balığı ilk kez yedi iştahla,kaktırma çalışmalrımız oldu bir çok defa ama ilk kez Elif'in elinden olunca, bir de mami gözlüsünden illa aferin almak olunca niyet, yedi valla. Ben yapınca yemezse Elif'e müracaat edeceğim yine:)

    Esra; salak dediği an, sen ve Cüneyt geldiniz aklıma:) Ben de bu derece çabuk beklemiyordum açıkçası belki yüzüme demeyecek ama malesef kızınca içinden geçirecek ne yapalım, besle kargayı hesabı:)

    Gerek olmaz olur mu:))) sevindim beğenmene:)

    YanıtlaSil
  15. Renk; güzel yorumun için, sevgi kokan bakışın için seni kocaaamaaan öpüyorum, sensin güzel, canım benim:)

    YanıtlaSil
  16. Ayla; aynen yabancılamamak bir yana, mutlu bile oluyorum, hah diyorum demek ki normal :)) Bir de nerde haberleşiyorlar bunlar yahu, bulabilecek miyiz acep:)))

    Çook teşekkür ederim, hep mutlu, sağlıklı ve başarılı olsunlar. Oğlumla dans etmek süper bir duygu bu arada:)

    YanıtlaSil
  17. acilen nik resmini değiştiriyorsun şu son resimle.
    berk berk değil, sen sen değilsin şu anki nik resimde.
    kızılderili bir çocuk savaş boyalarını sürmüş, yanında da fransız müreppiyesi gibi bir kadın.

    hemen ilk işin son resmi nik resmi yapman.

    bunun haricinde çok sevdim bu yazını yine. sıcak, içten akdenizli birinin yazmış olduğu gibi samimi.

    metroda yanlış yapmamışsın aferim, yalnz bir daha sefer murat'ı da alın yanınıza yoksa çocuğun kolunu koparacaksın:)

    madalya fikri süper. aferim o okula.
    nasıl da bakıyor benim sarı kafam madalyasına.
    hiç unutulmayacak bir anı bu.

    bol bol balık alın. bıksın, fleto yaparsınız sardalyaları, süper yiyorlar köfte gibi.
    sizde rakınızı içersiniz.
    balıksız rakı rakı değildir:)

    YanıtlaSil
  18. hypo; görev kadınıyım ben, elim ayağım birbirine girdi, hemen hemen deyince, bak yaptım:)

    aman da aman, Murat bak, "işte baba be" senin tarafında yine:)

    tamamdır, efendim buyrunuz birlikte rakılayalım:)

    YanıtlaSil
  19. Çok güzel bir gün oldu bencede.Uyumadan onca saat birarada olmaları ve arıza çıkarmamaları rüya gibiydi. Hep gelin ben hep yaparım oğluma balık.Yeterki o yesin..
    Son poza bende cidden bayıldım. Murat iyice ilerletti bu işi.

    YanıtlaSil
  20. Elifim hersey cok güzeldi tekrar teşekkürler :) pardon yani:p fotograf kursundaki kızlarla Facebook'ta eklesmekten baska kurstan aldığı bay foto sipsak belgesi var koncamin :)))

    YanıtlaSil
  21. Güzel bir gün ve güzel bir karne...
    Kahvaltıda karne vermek de iyi fikirmiş.
    Fotoğraflarınız çok hoş. Anaokulu arkadaşlıkları hiç unutulmuyor, benim büyük oğlanın kankası oldu yıllardır:))

    YanıtlaSil
  22. Semi, ne güzel kanka önemli:) Bence de güzel fikir yani yaşayınca güzel buldum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  23. ne güzel yazmışsınız.resimler harika..çok tatlısınız...

    YanıtlaSil
  24. Smilena,çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil
  25. sevgili nil,
    ne kadar canli,espirili,hareketli birisin
    dogrumu?
    hayat okadar cabuk ellerinin arasindan akip gidiyorki,,,,,,
    herseye ragmen tadini cikart diyorum
    nacizane
    bide bakmisin senin minik damat olmus bile:)))))
    saka biyana enbuyuk sorumluluk,
    en buyuk ask,enen buyuk emek
    allah herkeze kolaylik versin....
    seni kocaman opuyorum

    YanıtlaSil
  26. Cihan Hanım;

    Çok teşekkür ederim, yine duygulandırdınız beni.Nasıl sevindim ayrıca yorumunuza,nacizane ne demek, söylediklerinizi can kulağı ile dinlemek gerekir,güzel dilekleriniz için, sıcak samimimi yormunuz için çok teşekkür ederim.

    Ben de sizi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  27. çok özledim, seni ve Berk'i mi ! gözlerim doldu birden, tüylerim diken diken oldu okurken.pöff öyle işte! Ege'min saçlarına ne oldu oyy:(

    YanıtlaSil
  28. Canimsin Gulcinim:) guzel oldu sacları Ege'nin:)

    YanıtlaSil