4 Ocak 2012 Çarşamba

ordan burdan iki


Murat bana yılbaşı hediyesi şu heykelciği almış, ısrarla hala dalga geçtiğini düşünmekteyim ama içinde espri olduğuna göre zaten bizi yansıtıyor, ama alt yazıları da okumuyor değilim,kesin iyi bir anne kurabiye yapar ! ama olmuyor bilader,zorlama yani.  Bu duruma yakışır biçimde, kek börek yapmaktan vazgeçip,oğullarıma bunları aldım. Berk olan,büyümek ekmeğini yemiyor ısrarla, normal ekmek de yemiyor evde, ama biz sevdik,sağlıklı büyümeye! karar verdik. Berk, evde  ekmek yemiyor diye tabiki vazgeçmedim,Çikoluno aldım,bakalım sevecek mi? Sevmezse de evde yiyecek başka kırkında bir oğlum var,yılın en iyi eşi demek yerine,yılın en iyi annesi dediğine göre,ona da annelik yapmam lazım,bence:)



Geçen gün evde buzdolabı poşeti bitti diye, aldım.Eve gelince farkettim, hayatımızın figürü olmuş ! Ne alaka,hangi akla hizmet bunu aldım bilmiyorum,resmen algıda seçicilik ! Köşe bucak sakladım Berk'ten,çünkü bana lazım. Bu iki paketi ise, bir dosta aldım, bu durumu anlatınca, onların kasabaya daha gelmemiş, bezelyeler boynu bükük kalacak dedi :)) Cuma günü elinde olacak :)

Evet, poşetlerin yanında, actifry gözüküyor. Böhüü, yılbaşı gecesi,fırına koymadan önce kızartığım tavuklarımın tavasını kendisine yapıştırınca, böyle oldu :( Allahtan, içine zarar vermedi.Şimdi ocaktan çok uzak duruyor aklıma anca geldi. Üzüldüm tabi, tefalin aldığım en güzel üçüncü icadıydı,yamalı artık. Diğer ikisi; nutricook ve kazanlı ütüsüdür. Yeni evlenenlere alınabilecek en güzel ev hediyesidir,bir de  abla, abiyseniz yani çok yakın akraba, bence altın takmaktan çok daha iyi,zaten altın fiyatlarına bakınca aynı ayarda gibiler, üstelik  süper seçim, hergün dua ederler.

Bu arada kek, börek yapmaktan son sefer yüzünden yine vazgeçsem de bugün krema sıkma aleti aldım. Bir umut işte ! Züğürt tesellisi, her türlü alet edavat var, becerebilen  kadın yok ! Çok deniyorum, neden olmuyor anlamıyorum,şu kavitasyon zımbırtısı  bitsin, boşalan günlerde  pasta kursuna gideceğim, bugünkü kararım budur! Mezeyi düzgün yapıyorum diye, yılbaşı gecesi öyle abartmışım ki, hala yiyiyoruz, off Berk rakı içme yaşına gelse de, annem çok güzel meze yapar dese, gelmez yoksa be bu beni ziyarete,Murat da kurabiye yapan birini bulur, yok ben yapacağım, azimliyim, zaten işte durumlar nanay, şu kursa gideyim ben, belli mi olur, yıldızlı pekiyi alırım kurstan, butik pastane açarım,vay beee!

11 yorum:

  1. eşine heykeli sorsana nerden almış?
    bana da lazım oluyor arada sırada dağıtmak lazım bu heykelcikten:)
    yalnız heykel buradan gördüğüm kadarıyla erkek figürü gibi birşey:)
    ayy tutamayacağım kendimi. öldüm gülmekten:)

    YanıtlaSil
  2. Actifry hala almadığım ama almayı kafaya koyduğum tefallerden biri. Kazanlı ütü konusunda da %100 katılıyorum, ütü yapmayı katlanılır hale getiren müthiş bir icat. Aldığım günü kutlu ütü günü olarak ilan ettim bile.
    Çikoluna ne Nil, onu ilk kez görüyorum. Çikolatalı bir şey dimi... Güzel olan herşey gibi... Çikolata yemeyeli aylar oldu :(

    YanıtlaSil
  3. nillll;
    ilk defa eşine heykel hediye eden birini gördüm.
    Hiç bir şey düşünemedim bu konuyla ilgili:))

    çok güldüm hehehhh:)

    YanıtlaSil
  4. hypo; gülmek serbes ki:))) şimdi şöyleee uzun bir kutu, lan bana içki mi aldı ki dedim,açınca,çok komik çok komik dedim,diyorum normal değiliz diye:)))ben biliyorum yerini,hatta beraber görüp, kim alır ki be bunları hihoha demiştik,iste ben alayım,sen gelmezsin karşıyakaya:)

    YanıtlaSil
  5. Renk'im, kıyamam ama ya :( Bilmiyorum ki tadını,bir blogta önerdilerdi anca aldım,bakalım söylerim sonra ne menem bişiy:)Actifry benim gibi kızartma yapmayı da tutturamayanlar için hele süper çözüm,yalnız dondurulmuş patatetes pek güzel olmuyor,hala kendim soyup da patates denemedim ama,donmuş köfteler falan çok iyi pişiyor,çözdürmeden!

    YanıtlaSil
  6. Gezginim,böyleyiz işte, abartmıyorum,normal değiliz:) ben de gülüyorum ne yapayım:)

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok güldüm heykelciğe, oscar gibi birşey herhalde :)
    Kurabiyeye gelince istersen alasını yaparsın bence ;)

    YanıtlaSil
  8. Esra; evet oscar :)))
    Ya yemin ederim,istiyorum,hatta içine sevgimi katayım diye sesli sesli konuşuyorum bile, olmuyor, yapana hadi canım şeklinde geliyor ama valla billa olmuyor ama deniyorum vazgeçmiyorum, ya taş gibi sert oluyor kurabiyelerim,ya tutmuyor.Arkadaş fırınından olabilir diyor ama deneyeceğim yine.

    YanıtlaSil
  9. puhahahh meze... cidden bevk büyüse de anam bi meze yapar ki diye anlatsa:)

    YanıtlaSil
  10. Adaşım ben de istiyorum pastane. körler sağırlar birbirini ağırlar. Çırağın olurum usta :)

    YanıtlaSil
  11. Nilhan:)))))))))))))) hala gülüyorum:P

    YanıtlaSil