16 Ocak 2012 Pazartesi

tabanca değil makinalı tüfek

Az önce doktorla konuştum, neyden şüpheleniyorsunuz dedim, endişelenme,hastalık antibiyotiğe rağmen tekrarlayabilir,yeni bir mikrop olabilir,tabanca ile halledemediysek, makinalı tüfekle yok ederiz dedi.

Cuma sabaha karşı,yine ve yine dörtte, telefon çaldı. Yine uyumuyordum. Huzursuzdum. Berk annemde kaldı, ben sabah erkenden Ayvalık'a doğalı bir hafta olan Doruk ve Çiçek'i görmeye gidecektim, sabah arıza çıkmasın diye,annemde kaldı. Annem ateş düşürücü ve ateş ölçeri getirin dedi. İlk kez yanına koymadıydım, nasılsa antibıdı alıyor,bişey olmaz diye.

Yeni birşey öğrendim, antibiyotiğe rağmen,içerken,daha bitmemişken  yeniden ve yine hastalanabilir! Başlayacağım bu gribe.Burnunu açık tutun demiş doktor. Demiş diyorum sabah dörtte ilacı verdik şükür düştü. Ben çok gerildim, neden niye diye. Annem sanırım ortada olmamamın herkes için iyi olacağını düşündü, sen git, nasılsa doktor görecek dedi. Hiç uyumadım, gittik. Doktor grip demiş. Cumartesi hiç ateşlenmedi, ateşlenirse Pazartesi göreyim demiş. Pazar da çok iyiydi, bu hafta okula gitmeyecek, annemin talimatı. Zaten geçen hafta da ,gitmesin demişti,ben dedim, dinlenmeliydi dedim diyor. Berk  çok iyidi ama, üstelik okula giderken mutlu malum!  Pazar günü öğlen uykusuna yatınca, süt,çikolata,ıvır zıvır ve kitap almaya çıktık Berk'e. Yine ateşlenmiş.


Doktora saat üç gibi gidecekler. Anladığım iğne olacak. Of ya off. Karnım da ağrıyor diyor. Anneme taşınıyoruz bu hafta. Ben gerginim, ben gergin olduğumdan Berk de bana sadece bana gergin. Anneanneye düştü yine. Ben ortamdaysam yemiyor ve kaprisli. Yoksam gayet normal ve mutlu.

Ah oğlum, kafayı yedim tüm haftasonu, neden neden neden diye. Korkuyorum,umarım iğne ile geçecek birşeydir. Üç haftadır genel olarak iyi görünüp, ateşlenip duruyorsun. İlaç manyağı oldun :(

Bu arada eczacımız yeni bir burun spreyi önerdi, deniz suyu bildiğimiz. Doktorumuz otrivine ya da nasonex diyor, eczacımız onların içinde uyarıcı var diyor ve samimi olduğumuzdan bizi dinlemiyor ve vermiyor !  Xlear  kids diye bir ürün, küçücük şişe 18,50 lira ama harbiden işe yaradı, etkili bir ürün. Bebekler de kullanabiliyor. Gerekmesin ama aklınızda bulunsun. Bizler için de varmış.

22 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun Nil, ne kadar uzun süredir uğraşıyorsunuz bu hastalıkla. Gerçi herkesin başında bu aralar salgın. Üzülme tatlım (demek bana kolay tabi haklısın) iyileşecek...

    YanıtlaSil
  2. Renk'im iyileşecek inşallah,boğazlar temiz,göğüs temiz,kulak temiz de bu ateş nedir ki,bitiyor yeniden başlıyor,bittiğini anlamıyoruz bile.Vitamin takviyesi,bitkisel çaylar, meyve suyu taze sıkılmış hep yüklüyoruz peki nerede sorun? bünyesi kuvvetli diyor doktor,bu kuvvetli haliyse bünyesi zayıf olanlara Allahtan yardım diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Yine geçmiş olsun, acil şifalar olsun. Çok üzüldüm Berk için, gönülden dliyorum tez zamanda sağlığına kavuşsun :(

    YanıtlaSil
  4. Esracığım,çok teşekkür ederim,gönülden olduğunu biliyorum,hissettiriyorsun canım çok teşekkür ederim. Hepsi sağlıklı sıhhatli olsunlar,bazen gereksiz şeyleri takıyoruz kafaya ,sağlık yerinde olmadığında anlıyoruz,anlıyoruz ama herşey normalken yine unutuyoruz.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Nil;
    çok üstüne düşmemeye çalış.
    İyileşecek emin ol.Büün çocuklar hasta bu ara.
    Yalnız doktorun kurduğu cümle de çok can alıcı,makinalı tüfek:)

    YanıtlaSil
  6. sağol domatessuyu:) Aynen normaller normalleri çekiyor,benim gibiler de böylesini. Beta mı ki dedim, azarladı. Noldu teşhis koyamadın mı dedi:) Doktorumuzun doğumgünü, Berk'den 4 gün önce, inanır mısın bilmem, adama baktıkça, hah böyle olacak diyorum aynı evrede diye, ukela,tatlı,akıllı ve çılgın:) Seviyorum doktorumuzu,benim anlayacağım dilden konuşuyor üstelik beni susturuyor :))

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun Nil tez zamanda atlatır inşallah.Nasıl bir salgınsa geçmek bilmiyor.Otrivine üç günden fazla kullanmanın zararlı olduğunu okumuştum nedense o ilaca sıcak bakamıyorum ben:(

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun canım, bu günler de geçecek inşallah bahara az kaldı bakalım, ben günleri sayıyorum inan. Bu sene bu rahatsızlıklar tekrarlayıp durdu. Berkin yaptığı hareketi Deniz'de yapıyor, bizim endişemiz kızgınlığımız olduğu gibi yavrulara geçiyor bize tavır alıyorlar. Otrivini şu anda ben kullanıyorum ama üç günden fazla değil çünkü alışkanlık yapıyor dedi doktor bana, Deniz'se deniz suyu olanlardan kullanıyor.

    YanıtlaSil
  9. Ayla,teşekkür ederim. Kullanmadık zaten,denizsuyu devam.salgından kırıldı hepsi,umarım Eray iyidir artık

    YanıtlaSil
  10. Fadiş bu adını verdiğim de aklında olsun,cidden daha etkili geldi biz de denizsuyu olanların hepsini denedik.En güzeli serumu enkejtör ile vermek yani burunu yıkamakmış ama Berk'e yapmak çok zor.

    YanıtlaSil
  11. Ahh be kuzum yaaa kıyamam sana..Gelsin geçsin artık hastalıklar :(

    YanıtlaSil
  12. Elifim;saat üç olsun da adı konsun diye bekliyorum :(

    YanıtlaSil
  13. gecmiş olsun berkime , bizim kızda atamadı halen gribi üstünden , umarım hsonuna kadar bomba gibi olurlar

    YanıtlaSil
  14. offffffff nedir bu artık yeter yaa valla sezai gibi isyan isyan geziyorum ortalıkta. Nil'im ne kadar desem de sana üzülme diye elde değil biliyorum. aras'a sabah akşam antibiyotik yaptırıyoruz iğne ve ek olarak aksamlarıda nefes açıcı iğne. gunde 3 iğne oluyor. şükür bugun son yarın kontrol var.. Aras iyi derken Meyrayı yatağına yatırıcam (babasının kucagında sızmasından anlamalıydım) bir baktım ki yanıyor.. ölçtük 39 haydi özge koş.. bugun ıyı sukur..
    ben çok takip edemiyorum buraları atlıyorum bazı seylerı:( geç gördüm bu postu:(

    hemen geçmiş olsun artık inşallah.. öpüyorum güzel ağızlımııı

    YanıtlaSil
  15. Umarım Hayat,of ya of! Size de geçmiş olsun:(

    YanıtlaSil
  16. Özge, hay Allah Meyra da mı? Çok geçmiş olsun:(

    YanıtlaSil
  17. Nil'im Meyra ateşleniyor ve sadece ateşle kalıyor berk bebem gibi.. ateş savaşıyor diiğer sorunlarla diye düşünüyorum.. her hastalığı sadece ateştir.
    ama aras ateşlenmez ateşlenmediği içinde daha farklı sorunlar çıkarıyor bana bizze.. diye düşünüyorummm belki alakasız ama ne bileyim :)

    YanıtlaSil
  18. özge,şu an kan verecekmiş,idrar verecekmiş:( valla her ateş ezberimi bozdu benim,artık ne nedir bilmiyorum.teşhis koyan Nil gitti buralardan.Aman be benim işyerinde ne işim var,off

    YanıtlaSil
  19. :( ne diyim.. kelin ilacı olsa misali..
    yanında olsan daha fenaa paniksin şu an..hiç bişeycik çıkmıcak çünkü bu virüs fena birşey hastanede kuyruk var biliyomusunn iğne kuyruğu sıra gelmiyor sabah akşam.. yaşlı genç bebek çocuk herkes hastaa..
    sakin yeter ki..

    YanıtlaSil
  20. bu lanet hastalıklar,evde huzur bırakmıyor.
    bir de habire antb. yüklüyoruz o küçücük bedenlere.
    bugün bir şey duydum, tr'de domuz gribi vakası gözükmüş yine.
    Allah korusun hepimizden.

    YanıtlaSil
  21. hypo, daha yeni duyuruyorlar ama hani kusmalı ishalli grip geçirdik, nora dediler,uzmanların tarifine göre domuz gribiydi sanırım geçirdiğimiz. Söylemiyorlar yeni isim koyuyorlar bence. Zaten iki senedir olunan aşılarda domuz gribi virüsü de var,aman valla yüklediğim vitaminin haddi hesabı yok, virütik oldu mu, mecbur çekiyoruz.Ama bünyeyi sağlam tutan,o çaylar,vitaminler...

    YanıtlaSil
  22. Doktor öyle diyorsa vardır bir keramet Nil'im. Demek ki bünyesi kuvvetli kuzumun mücadele ediyor ateş de oradan... Geçecek, güçlü ol sen

    YanıtlaSil