26 Eylül 2011 Pazartesi

cevvel...

Kipa'da alışveriş yaparken,pizza evet pizza ne güzel pizza alırken,zaten bu almalar beni şimdi pizzasız bıraktı.Neyse konumuz pizza değil tabi,ben dört gün bu diyete nasıl dayanacağım da değil zaten.Olsaydı, açım derdim.Olsaydı,o kadar yedim ama diyetteyim ya niye aç hissediyorum, bu ne yaman çelişki derdim.Zavallı mankenler çok acıyorum artık onlara hep diyet hep diyet...Vereyim şu kilolarımı yine sinir olurum:)

Evet pizza alırken,kalem kutusu hediye ettiler.Eve gelince,saklayayım ben bunu,veririm bir çocuğa dedim ama Berk gördü,


B:bu ne?
N:kalem kutusu..
B:(fermuarı açtı,cetveli gördü) cevvel var içinde,sigi var bi de bu ne?
N:(iç ses,cetveli de öğrenmiş,silgiyi de) kalem anneciğim
B:bu kalem deyil!
(ucu açılmamış kurşun kalem,kalem olarak gelmedi Berk'e)
N:bak bu da kalemtraş,bak böyle açıyorsun.

Çok ilgisini çekti,tam beceremedi çabuk sıkıldı,cetveli aldı,içine soktu.

N:ne yapıyorsun?
B:öçüyolum.

AAA,ölçmeye yaradığını da biliyor."Herşeyi de öğretiyor bu okul,hehe kalemtraşı ben öğrettim ama naber?" iç sesimle konuyu, Murat'a da anlattım.

Cuma günü,Berk'i okuldan aldığımda,serviste haftalık raporu okuyorum.Öğretmeni ; "scamper çalışmasında (hehe bununla ilgili anımız da var) cetvelle ne yapılır diye sordum,bir tek Berk ölçme yapılır dedi.Çok hoşuma gitti.Cetveli öğretecektim,Berk biliyor hatta ne işe yaradığını da biliyor "yazmış.

Nasıl yani???? Kimden öğrendi? Nasıl öğrendi?

N:Nasıl yani cetveli siz öğretmediniz mi?
I: Hayır,ben sizden öğrendi diye düşünüyordum.

Düşün,düşün,cetveli ilk kez bana göre,kipadan geldiğimizde gördü,nereden biliyor?

Cumartesi sabah; kahvaltıdan sonra playhouse disney kanalında,miki fare denilen gıcık karakter ki artık çok da gıcık değil!!! Cetvelle,boy ölçüyor!!! Bin tekrar verince,öğrenmiş Berk.Okuldan ve benden önce miki fareden.
Neyse yararlı olmuş.

Cumartesi öğleden sonra, annemlerin evinde,vakvuyin,matıl ve yuciyi kaldıraktan(kaydırak)  kaydırmak için ters çevirdiği zigonla oynarken, "one,tû,tiri,ey hooop dedi"

Annem,babama "bak, okulda ingilizce de öğreniyor" dedi.Ee hani Ekim'de başlayacaklardı,erken ingilazcaya.Murat atladı,tamirci many!!! o karakter,hem ingilizce hem türkçe konuşuyor.

N:one ne demek Berk?
B:eliyle 1 yaptı.bu demek!

Yani izlediği vakit tv saatlerce izlemiyor,yemek saatine kadardı bir zamanlar.Şimdilerde biraz aştık.sürekli embesil gibi karşısında durmuyor, hatta tamir seti geldiğinden beri,sırtı dönük kulağı tv'de, oynuyor.Miki fare varsa, dikkat kesiliyor bir de vız arı,diğerlerine çok dikkatli bakmıyor bazen kapatabiliyorum bile.Ama miki fare izlememişse kapat da göreyim,hatta sorguladı geçen gün

B:kalanlık mı?
N:evet akşam oldu
B:ben memek yedim
N:evet anneciğim
B:ben yalamaz deyilim
N:değilsin anneciğim.
B:oyuncaklalımı topladım
N:evet annem,aferin benim oğluma
B:yeden tivi kapalı ?

kalakaldım.sevdiği bir şeyi elinden almamı,ceza olarak düşündü sanırım.Oysa ki bugüne kadar cezalısın bile demedim ben.okulda sen git mor koltuğa bir otur biraz yaptığını bir düşün diyorlar.Aynısını, yerse yapıyoruz Berk'e.

N:izlemek istiyorsan açalım anneciğim
B:sen git bulda otul bilaz,küystüm ben sana.

Artık resmen muhabbet ediyoruz anlamadığım neden ayar alan sürekli benim acaba:)))


Not: Anı; ilk okuduğumda bu da ne dedim,scamper çalışması? Netten araştırdım.öğrendim.Murat'a anlatıyorum,işte scamper yapmışlar diye.Ne yapmışlar dedi Murat.Scamper dedim.Bazen tutar öyle gıcıklığım.Açıp okusana çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyorsun dedim.uzun uzun tartıştık,o günümdeydim ben:)

O da açıp okumadı tabi,ya da okudu ama bana çaktırmıyor,neyse burayı okursa,sözde okuyormuş,bir daha söylediğimde cevap veriyor olmalı,ya da okuyorsa cidden,niye yazdın bunu demeli di mi ama?



"SCAMPER tek bir nesneye yöneltilen düşünme yöntemi serisidir. Bunun için tek bir nesne seçilir, beyin fırtınası yoluyla bu nesne değiştirilip, geliştirilir. Bunu yapmak için çocuğa sorular sorulur. Bu sorular çocuğun daha önce alışık olmadığı şekilde düşünmesini sağlar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Michalko ya göre Scamperın felsefesi Her fikir, varolan başka bir fikirden doğar"

6 yorum:

  1. Scamper nedir bilmiyordum bende sayende öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  2. Ben de bilmiyordum,telaşla baktığım anı biliyorum:) Murat'a benim havam:)) Bu kadar süslü söylemeye ne gerek var,"bu nedir,neye yarar" çalışması yaptık deseler,evde kavga da çıkmayacaktı:P

    YanıtlaSil
  3. of çok sevdim bu scamper mi ne o dalgayı:) ben de akşam bi hava atayım İlkere:) miki candır ama ne zamandır izletmiyoruz cüceye, bu aralar bir açayım yazık be:)
    imza: despot ana:)

    ayrıca elizi isteyen o bevk cücesini öperim. nasıl gelecem taa oraya, sitem etme be:)

    YanıtlaSil
  4. Elis ben değilim banane:)))Oğlum istedi gelmedun:P ben bunu söyler dururum artık,ne sitemi be:))))

    Arca;sayemde daha doğrusu kankan sayesinde miki fare izleyecen,hadi gene iyisin :))

    imza:despot anana gıcık teyzen:)

    YanıtlaSil
  5. kreş arayışına gireceğimiz bu günlerde "scanper"ı öğrendiğim iyi oldu..Bilmiş bilmiş sorarım artık bu yöntem varmı okulunuzda diye..puhahahha :):))

    YanıtlaSil