17 Ekim 2011 Pazartesi

uleyn, poyis yoksa kult mu?

Perşembe sabahı yataktan kalkamadım.Sözde grip aşısı da oldum,olmasam herhalde acile gidecektik.Sabahleyin benim yattığımı görmedi Berk,kapıda ayakkabılarını giyerken ben öksürdüm.

B: o da ne ölee
M: annen öksürüyor,çok hasta
B:beykle ben onu yahatsız edecem
M:Berk annen hasta,rahatsız etmeyelim
B:Ben onu doktola götülcem

Koşarak yanıma geldi.Anneciğim ne olur yaklaşma sen de hasta olursun dedim.

B:sen beni hasta etmezsin dedi.

Kıyamam ben ona,haftasonu pazar gününe kadar hep yattım,az görüşebildik.Sonuç Berk'in burnu akıyor,umarım ağır geçirmez.

Anneannesinde kalmaya bayılıyor Berk,iki gün boyunca da "uleyn dede" dedi.

N:Berk uleyn diyorsun ya,bir tek dedeye diyebilirsin anneciğim tamam mı dedim.

Amacım babama sen öğrettin,sana desin demekti.Ters tepti.Tüm haftasonu hepimize,uleyn anne,uleyn anane,uleyn baba şeklinde hitap etti.

Pazar günü calfula giderken,yoldan geçen adama,arabanın içinde,

B:Uleyn kafaadam alla alla
M:Neden kafaadam diyorsun
B:Sana demedim baba
M:Onu anladım adama niye kafaadam diyorsun?
N:Adam sana ne yaptı anneciğim?
B:Önüne bakmadı,kafaadam

Anladık sonunda.Berk'in aklında nasıl kaldıysa,mutlaka babasını taklit ediyor,Murat önüne baksana dediyse adamın birine.Kafaadam ise malum küfürümüz.Allahtan manyak,salak adam demiyor.

Ha bir de,cars 1 'de,vakvuyin ve matıl'ın traktörleri uyandırıp devirdikten sonra,bunları kovalayan Fred'den tırsıyor aslında Berk,biçerdöver dumanlar çıkarıp,kızgın kızgın bakarken,

B:anneeee,bak kult çıktı,kult...

Kötü olan ne varsa kult.Bir iki kere okuduk,tavşanı kurt kovalıyordu.Bir daha okumamı istemedi ama aklında kötü olan ne varsa kult :)

Polis de kötü...Şelifi seviyor ama soruyor anne,şelif kötü mü? Değil diyorum ama poyis kötü diyor.Aylar önce,polislerin parkta oyuncaklarını aldığını söylemişti ağlayarak uyandığında.Polis de nereden çıktı diye kalmıştım.Arkadaşının babası polis,üniformasıyla okula gelip,eğitim gibi birşey yapmışlar.Adamcağız sever Berk'i,niye taktı,niye bilinçaltında polis kötü bilmiyorum.Hazır çocukluğundayız ama çözemiyorum,ileride ineriz bir daha :)

Dün kendisine, ısrarla poyis kötü mü diye sorunca,bazıları iyi,bazıları kötü dedim.Murat ve annem bana kızdılar.Niye hepsi melek diyeyim ki? Her insan iyi diye öğretmiyeceğime göre,üstelik sevmem ben polisleri...Balığı sevmiyorum diye Berk'in balık yemediğini söyleyen sevgili ailem,herşeyi hamileliğime bağlayan sevgili ailem,varsın polisleri de ben sevmiyorum diye karnımdayken etkilenip sevmesin...

Anaaa olabülür belki de,"Hatırla Sevgili"yi izlerken,çok ağlıyordum,polislere kızıyordum,bak hay allah:)

1 yorum:

  1. Karışmayın "uleyn" çocuğuma,istediği gibi konuşsun :)

    YanıtlaSil